Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • mi se teda liáš nelíbí,mamka má naproti domu hospodu,co se jmenuje Eliáš😃
    gs:to teda jo😃
    grettka:😃 jj,i já dělám ve školství a sem tam žasnu,já znám psanou Džamila...🙂
    ale je fakt,že to je dospělá ženská a říkala,že rodičům tenkrát Jamila nebo Yamila nedovolili,jen Džamila,tak tak,je to ale dosti divné😃

• Já mám v práci na jména asi kliku, ale většinou to jsou jména běžná. Jediné takové trochu neběžné byla Penelopa.

• deniss - berill ani Eliáš se mi nelíbí 😛

Džamila, Džullietta - no to je vážně síla 😃

sares - Ludmila se jmenuje moje maminka 🙂

gs - a nepsali to tam jeko recesi,. když jsem čekala malýho, tak sme si taky dělali srandu, že když to bude holka, tak se bude jmenovat Gertruda 😃 - jinak souhlasim chudáci děti; mimochodem Ambrož se jmenoval můj spolužák z gymplu, od matury sem ho neviděla, jen sem se pak dozvěděla, že se pokusil o sbevraždu a přejmenoval se na Davida.

• Sponzor fóra
  • my třeba máme ještě jméno Jasmin,v bývalé práci byl Hugo,Dorota,Hildegarda,Cedrik....🙂

• My jsme měli jméno Yasmine, říkali jsme ji Jasmínka, Mína. Moc pěkné 😉

• Chlapeček Šimon a holčička to ještě nevíme, možná Natálka, Nikolka.

• brumdinka> no nevím, vypadalo to, že je to myšlený vážně

• Šimon je moc pěkné, ale mému manželovi se nelíbí 😞

• Můj syn se jmenuje Eliáš 🙂 Me se zase nelíbí tradiční jména jako František, Karel, Jiří apd. A taky bych nedala jméno co je hodně používané, líbí se mi Jakub, Matyáš, Jan ale je jich mraky. 😐
    Šimon je moc hezké jméno 🙂

• Grettka: Nediv se, když můžou být paskvily jako Rozálie, Šarlota a Žaneta, tak proč ne Džulietta 😃

• Žaneta ja již více jak 30 let v českém kalendáři, to samé Šarlota, stejně tak nechápou proč by Rozálie měla být paskvil 🤔

ovšem Džulieta je jiné kafe

• k tej Džuliete - uz som sa stretla s menom "Dajana" alebo "Dajanka" 😃 (to akoze Diana foneticky)

Šimon je super, u nas je v uzsom vybere, ale my mame v priezvisku "š", takze u nas by to bol "SImon" 😉

• simon je u nas definitivny, len sa mi zda ze sa nejako rozmnozuju simonovia 😃

• u nas este neni definitivny, hlavne si myslim, ze mm nie je o nom celkom presvedceny 😉 nakoniec, kym to bude aktualne, pravdepodobne to este 100x zmenime 😃

• Sasha: taky si nemyslím, že by jméno Šarlota byl paskvil. Nemyslím si, že by bylo zkomolený a převzatý - některý jména si jsou podobný v češtině i v jinym jazyku. To je jako s Jana a Jane. A mně se náhodou Šarlota líbí 🙂

• Sponzor fóra
  • Šarlota je v pohode, Eliáš ( už som písala viac krát) je veľmi pekné, aj Šimon.
    no a minule bola v TV Džesika ( s Dž), taká 15-ročná tmavšia spoluobčianka..tak tam sa nečudujem 😦
    Dajana..to som počula dakde, fajn..
    a býv. kolegovi sa narodili dvojičky : Diana a Daniel. ( Daniel sa mi nepáči vôbec)

• k tej Šarlote, okrem toho, ze s ami paci, tak niektore mena v jazyku, ci uz ceskom alebo slovenskom existuju vo fonetickej forme (neviem ako to lepsie nazvat) uvediem priklad meno Žaneta, existuje v tejto fotme, a dokonca ich niekolko poznam 🙂 a pritom je to len foneticky prepis mena Jeanette, no nie? A zas mam kamosku, ktora sa vola Jeanette, a cely zivot ju vsetco volau jenoducho Jana alebo Janka 🙂

• nunacek: přítel si vybral jméno Šimon 🙂 Ohledně holky ho nic nenapadá, zatím, prý to stejně bude kluk. 😃

• Mně se líbí Anastazie (Stázka), Johanka,Bohdanka,Viktorka...a na kluka Šimon,Samuel,Richard,Matyáš,Filip..můj chce Filipa nebo Matyáše a na holku Viktorku nebo Lucku..chci ho ale presvedcit o Śtázce

• Mně se líbí Ema, Alžběta, Elena a Ondřej, Daniel, Robin. Ale děti zatím neplánujeme 🙂
    Takže pak se třeba bude líbit zas něco jiného 😉

• Ahoj,
    co říkáte na chlapecké jméno Gabriel? Jaké asociace ve Vás jméno vyvolává? 🙂
    Líbí se mi oslovení: Gabrieli, Gabine, Rieli, Brí.
    Nelíbí: Gaboši 😒

A co dívčí jméno Izabel / Isabel?

• mě se líbí Gabriel pro holku a oslovení Rieli nebo Brí mi přijde divné, pokud teda nežijete někde v zahraničí, u nás se to nehodí...Jinak kluka Gabriela jsem znala od nás ze sídliště, říkalo se mu Gábin (oslovení Gábine)...Izabelu jsem měla spolužačku, oslovovali jsme ji Izo...

• všechna dlouhá jména dostanou vždycky nějakou kratší podobu, proto jsem spíš pro nějaké krátké jméno

z holčičích se mi líbí: Nina, Inna, Agnez, Inez, Emma, Ella, Edina, Gita, Linda, Dara, Lóra, Laura...z těch delších: Viktorie, Tamara, Gabriel(a)

z klučičích teď moc favoritů nemám: Tobias, Tomáš, Adam, Jáchym, Kryštof, Daniel...

• Ivett,
    máš pravdu. Oslovení Rieli a Brí by v našich krajinách bylo hodně neobvyklé. 😃
    Také se mi více líbí kratká jména, např. Tebou zmiňovaná Lora (s krátkou samohláskou).

• izabel já když někomu to jméno Lora řeknu, tak mi říkají, že si představí andulku nebo korelu, prostě že to je jméno pro papoucha 😃 ale mě se líbí...

• to je lepsi Lara,ne?

• Lara - Lora, ono je to asi jedno, mě se víc ale líbí Lora 😉

• ja skoncim asi u Františka a bude vystarano 😃 😃 😃

• je v plánu druhé baby? 😬 😉 Franta je teď moderní...Akorát k Mie se to moc nehodí, čekám nějakou extravaganci a ty přijdeš s Frantou 😃 😃 😃

• Ivett,
    jméno Lora lidem asociuje papouška? Tak nevím, nevím...
    My jsme měli papouška Pepíčka. A můj gynekolog je také Pepíček 😃

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém