Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • Ahoj..ja jeste deti nemam,ani jsem o jmene nepremyslela..ale dam jen typy..Mia,Maya a sestra ma syna Maxe a ted cekaji holcicku,libi se jim Nina..

• No ja pre dievčatko asi Laurinka, Lilienka a chlapcek asi Peťko po tatovi.... 😉
    Iné chlapčenské mená ma ani nenapádajú.....poradte nejake, hmmmm????

• @jana_alex  JJ, to jsem přítelovi taky říkala, že z ní pak udělají pštrosa 🙂 No uvidíme, jak to bude vypadat, až to bude na pořadu dne 🙂

• Sponzor fóra
  • @kubikovi  my ju teraz voláme Bibi, Bibka, Bibuša 🙂 , a v dospelosti? bude Bianka, aspoň sa je nebude dať škaredo povedať 😃 rozhodovala som sa medzi Biankou a Dianou, ale Dianu sme už v rodine mali, moja malá sestrička sa tak volala, ale zomrela, keď mala 2 týždne 😞 , tak sme dali podobné meno.

• a môj brat sa volá Sebastián, podľa mňa tiež pekné meno, a sesternica Beatrica

• @ketty24  Tak tady máš nějaká ta jména:
    Svätopluk, Miloslav, Radim, Radan, Radúz, Vítězslav, Zbyněk, Nikola, Silvester, Miloš, Hynek, Alexis, Vladan, Vlastislav, Vlastimír, Viliam, Jaromír, Rostislav, Gabriel, Branislav.

• mne se hodně líbí Žofie 🙂 jako byla moje prababička......představím-li si malou copatou Žofku, Žofinku a uplně mne to rozněžní... jen ta opička Žofka ji bude holt celý život strašit. Můj přítel se na to netváří zrovna nadšeně, ale jako pracovní název že "děláme žofku" se to ujalo velmi dobře

• Syn je Michael a dcera Daniela.. Chcela som mena ktore pasuju ku kazdemu priezvisku v ktorejkolvek krajine, a ktore obsahuju -iel, -el.. Podarilo sa 🙂

• ...My tiež deti ešte nemáme ale mne sa páči pre chlapca Tobias a priatel by chcel dcérku Saru... Snáď nám to raz tak vyjde... 😮

• Tiez som za pekne slovenske mena pre slovenske deti, ale ako bolo spomenute generacne mena nie su bohvie co. mat 10 petrov a pavlov okolo seba je na nervy. dieta straca identitu a hlavne detstvo a jedine co moze ziskat je tak akurat psychicka ujma. ci chceme ci nie, deti vedia byt skodoradostne a zakerne. a ked niekto pomenuje deti menami Larisa, Viven, Dona laura, Lilly Nella, Lilka, Nicolas,... mal by sa zamysliet. Co mi prve napadlo pri tychto menach okrem myslienky ze sa jedna o cigancata?? deka,westwood,psie meno, cernosska RnB spevacka s velkou ritou a jointom v ruke, chudina, rozmaznany trapko.... Neodsudzujem nikoho ale pri vybere mena by sa mali rodicia zamysliet aj nad tym, ze to dieta s tym menom bude zit cely zivot.
    Maly priklad z ameriky: Adolf Hitler Kennedy ".priezvisko." Kennedy si vybrali lebo mali radi prezidenta a Adolf hitler ako oficialne krstne meno si vybrali lebo im je hitler na smiech. 🤔 ??
    Nikoho neurazam, je to moj nazor. Len mi je luto ako dokazu ludia lahko vymenit bezduche mena,ktore im nic nehovoria, za mena, ktore maju svoj vyznam a hlbku.
    Tiez mi je smiesne "moderne" meno a typicky slovenske priezvisko.

• My máme Aničku a Leontýnku 😵

• No ak by sme mali jedneho dna dcerku, mne by sa pacilo meno Zara...pasovalo by to k priezvisku Zitha 🙂

• Huh, tak drahý můj trvá na dvojjménech, takže kluk bude buď Matyáš Jakub, nebo Matyáš František, já jsem pro to první a holčička Emma Kateřina a kdyby byly dvě holky, druhá bude Helena Ida... K typicky českému příjmení Novák si myslím, že se hodí docela všechny varianty 🙂

• moj drahy volakedy chcel aby sa dcera volala po mne - Dominika. mne sa to nepaci, nie ako meno ale ked su dve take iste mena v rodine. mame dvoch Marekov a vzdy sa musime pytat ked sa o jednom hovori ze ktory to je. tak som sa rozhodla ze chlapec by mohol byt Dominik a dievca bude Sofia. tiez som vyberala podla toho aby sa to hodilo k priezvisku - nie som zastancom hypermodernych mien ale podla mna Sofia sa da povazovat za take primerane meno 🙂 este sa mi paci Hanka, Rebeka, Dorotka a chalana sme chceli Huga 🙂

• @ronnie48  také máme rádi dvě jména, máme Leilu Sofii a syn je Alex Matias 🙂

• Sponzor fóra
  • Holky, a kdo budete dávat/máte pro dítě dvě jména, jak mu říkáte? Přijde mi to takové zvláštní, jako by to druhé jméno bylo "zbytečné", volat na něj oběma je asi dlouhé, ne? Leda mu říkat pokaždé jiným jménem, aby se to "prostřídalo" 🙂 To jen tak ze zvědavosti 🙂 Ale je fakt, když už se děcko nějak jmenuje, tak si člověk nedovede představit, že by se jmenovalo jinak 🙂 A docela mi přijde, že třeba taková ta holčičí jména, co frčela dřív ("všechny" se jmenovaly Jana nebo Petra) už se teď moc nedávají, že jsou nemoderní... a přitom úplně normální jména 🙂 Já jsem chtěla pro holčičku jméno Ema, ale manžel z toho měl pomalu infarkt a teď, když vidím, že to je hooodně populární jméno, tak jsem ráda, že ho nechtěl 🙂

• Já nejsem zrovna zastáncem dvou křestních jmen, podle mě stačí jedno 🙂 Zatím máme pro holčičku namyšlenou Aničku a pro kluka Kryštofa 😵

• @maroussia  Tak, já volila pro syna dvě jména, protože jeho tatínek pochází z kultury, kde má dítě nejméně dvě křestní jména a příjmení po obou rodičích. Také jsem chtěla, aby to jméno bylo mezinárodní, bez diakritiky, mohlo se užívat kdekoliv na světě a nešlo zkomolit. a zároveň nebylo nijak do očí bijící v naší kultuře, protože zatím Alex žije tady. A velmi důležitý byl význam toho jména.
    Neméně důležité pro mne bylo, aby se jméno hodilo k dítěti. K exotickému dítěti dát jméno Petr, Jan atd. mi nepřišlo OK.
    A u druhého dítka , byť podmínky se změnily, je to Češka jako poleno, jsme zůstaly u dvou jmen, protože se nám to líbilo a nechtěli jsme děti odlišovat.
    co se týká užívání jmen, děti oslovujeme prvním jménem Leilinko a Alexi, ale když je někde jmenuji, říkám o nich Leila Sofie a Alex Matias. Je to asi každého věc, mně ta odlišnost od většiny nevadí, naopak ji vítám, někoho by třeba iritovala. 🙂

• @zuzulka86  Tak mně na jménech Laura, Nella, Nicolas nic špatného nepřijde. Ostatní jména co jsi zmiňovala jako Dona, Vivien se podle mě hodí spíš k jiným než klasicky českým příjmením 🙂 Ale co člověk, to názor....

• Tak o tomto jsme včera s přítelem opět (po nějaké době) debatovali a opět jsme se u toho málem pohádali,protože se pořád nemůžeme shodnout 😃 . Ani dvakrát prolistovaný kalendář nepomohl 🙂 ...Pro holčičku se nám líbí více jmen, mě třeba Ester, Ema, Beáta, příteli zase Nicol či Nikola. Ovšem jméno pro kluka, to je kámen úrazu 😎 - u mě přichází v úvahu Filip nebo Jakub, přítel je pro Jakuba, ale s výhradami (vzhledem k příjmení). Mu se zase líbí Michal, Alex, Marek - to se ale zase nelíbí mě. Jsem zvědavá, jak se dohodneme, až se budeme muset pro nějaké rozhodnout 😃 😉 😃

• @terezz870  Laura, Nella samostatne nie je az take zle ale Dona Laura? Lilly Nella?? A celkovo 2mena mi pridu ....

• Ahoj holky, my teda zatím nečekáme potomka,ale o jménech jsme se už párkrát bavili a mě se pro kluka líbí třeba Hanuš,ale manžel je zásadně proti,zezačátku to bylo jen tak ze srandy,ale opravdu se mi to zalíbilo a pro holčičku Justýna,Laura nebo Eliška. Pro kluka se mi ještě líbí Matyáš nebo Daniel 🙂

• @maroussia  Dětem se bude říkat jednoznačně prvním jménem, to jen když budou nějak extra zlobit, tak se použijí obě dvě. U nás to vzniklo tak, že jsme chtěli jména po rodičích i ta, co se nám líbila, prostě kompromis. Vím že je Emma teď hodně rozšířená, ale takhle se jmenovala moje prababička, ostatně Ida taky byla prababička. 🙂

• Tak my máme doma Laurinku...když ji přibude sestřička tak bych chtěla Klaudii a nebo Dorotku, když bratříček tak Maxmilian....ale tatínek se zrovna netváří na nic co se líbí mě😞

• @kacicka22  Já bych byla spíš pro Klaudii z těch dvou jmen 🙂 S Dorotkou by to dítko nemuselo mít lehké 😃

• @terezz870  tak to máš pravdu...to by mi asi jednou mohlo i hezky poděkova 😃

• sofie 🙂

• můj nastávající chce Františka, protože je to jméno v jejich rodině už několik generací, já chci Elizabet. Já nechci Františka, on nechce Elizabet 🙂 tak uvidíme

• Máme Tomáše a Radima 🙂

• Ešte nemáme detičky, ale keď budú tak Sofia, Nela a mužské Adam, manžel chce podľa seba Jána, ale bránim sa tomu, dúfam, že sa ubránim 😃

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém