Zasadací poriadok. Ako majú sedieť rodičia, manželia?

Profilova fotka
http://mojasvadba.sk/articles/show.ph... Podla tohto clanku by pri hlavnom stole kde sedia novomanzelia, pri neveste mali sediet rodicia zenicha, a pri zenichovi rodicia nevesty. To tak ma byt? Ja som si myslela, ze pri neveste sedia jej rodicia, a pri zenichovi zas jeho. Ako to vlastne je?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som si to myslela a na svadbach co som bola tak tiez bolo :-) Myslim ale, ze to je len a len na Tebe a Tvojom drahom, iba ak by si to chcela mat velmi formalne, tak by si to mala dodrzat, tak je to totiz podla pravidiet etikety :-D
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm, uz som bola na viacerych svadbach, a nikde som to nevidela. Preto sa pytam........
Odpovedať
Profilova fotka
je to na tebe a bude to tak, ako si to urobíš. U nás je zvykom, že nevesty rodičia a celá jej rodina sedia na tej strane, kde sedí ona a naopak. Videla som ale aj svadbu, kde sedeli vedľa nevesty a ženícha ich svedkovia a vedľa priatelia. 8-)
Odpovedať
my sme to mali tak, ze na tej strane kde ja, moja rodina a na strane zenicha jeho rodina.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my to tak spravime
Odpovedať
ahoj,také jsem četla,že by se mělo sedět tak jak to píše lenny,ale přijde mi to nesmyslné.Vedle mě budou sedět moji rodiče,a vedle mého drahého jeho rodiče. :-)
Odpovedať
ja chcem mat vedla seba svojich rodicov :-D a okrem toho, mamina by si ani nikde inde nesadla. Ved musi predsa vsetko prezivat tesne vedla svojej jedinej dcery :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne moji rodicia sedeli pri mne a manzelovi rodicia vedla neho a aj hostai sedeli tak blizsie k tomu z koho strany boli, nie naopak a urcite je to pre nevesticku krasne ked ma po svojom boku svojho najdrahsieho a svojich rodicov
Odpovedať
a je nejake pravidlo - na ktorej strane sedi nevesta a na ktorej zenich? (z celneho pohladu spredu..) ci je to jedno? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, ale ja budem na lavo :-D
Odpovedať
Myslim, ze mate sediet tak, ako odchadzate z matriky alebo spred oltara, my sme odchadzali tak, ze ja po jeho pravej ruke a presne tak sme aj sedeli, pri mne moj otec a moja mama, pri zenichovi jeho mama a jeho otec.....
Odpovedať
ájé,to je téma,které se tady probírá věčně.Podle chytrých knih,to má být tak,že vedle nevěsty sedí rodiče ženicha,a vedle ženicha rodiče nevěsty.Ale myslím,že to tak stejně nikdo nedodržuje.Každopádně i já chci vedle sebe svoje rodiče!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nevesta by asi mala byt na pravo od zenicha
Odpovedať
moj drahy tiez povedal, ze by som mala sediet po jeho pravici - vraj budem jeho prava ruka :-) takze to tak urobime. a tiez chceme kazdy svojich rodicov pri sebe. kaslat na bonton, ide o to, aby sme sa vsetci dobre citili.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Tak a teraz som z toho jeleň... Nevesta má sedieť na pravo alebo naľavo od ženícha? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
jej 10.5.2005 a 10.5.2006 :-) ja som nad tym akurat rozmyslala ja urobim zasadaci poriadok tak ako si kto s kym rozumie a kto koho pozna. viem ze je to mozno netradicne a na hlavu postavene, ale aspon tam nebude nikto na nikoho zazerat. ale lisa zo svadieb kde som bola ja sedela nevesta po zenichovej pravici
Odpovedať
Profilova fotka
lisa111, nevesta by mala sedieť po pravici - aj moj brat to tak mal a aj ja to tak mám naplánované. Ale je to na Vás, ako si to usadíte.
Odpovedať
Už som to pozerala aj na iných stránkach, asi by som mala byť napravo od neho, akurát, že na poslednej svadbe, čo som bola sedeli naopak, pozerala som včera fotky a to ma pomýlilo...... :-)
Odpovedať
Tuším máme svadbu rovnaký deň.... :-) :-) :-) Veľa šťastia pri organizácii.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
lisa mozno urobili zrkadlovu fotku :)))
Odpovedať
Baby, my asi budeme mat troska stresy s mojimi rodicmi, kedze chcu za kazdu cenu, aby sedeli svedkovia s nami pri stole..Ja som im vysvetlila, ze to lepsie vychadza, ked budu sediet s ostatnymi, aj sa vekovo lepsie daju zaradit s rovesnikmi, a svedkom to vlastne aj dobre padne..Len keby nebol ten "bonton"...My si samozrejme urobime posvojom, a rodicia az v den svadby uvidia, ze sme nezmenili nazor, takze v ten den a asi nic nepovedia, ale uz vidim ich tvare, ked to zbadaju...Povazujete to aj vy za taku KATASTROFU, ak svedkovia nesedia za hlavnym stolom???
Odpovedať
Profilova fotka
leonie ja rozhodne nie. ja praveze rozmyslam nad tym ze svedkov si dame k sebe /coby kamaratov/ a rodicov rozsadime so zvyskom rodiny. coz je v podstatne spolocensky nepripustne ale pripada mi to vhodnejsie. pozri, moderna doba, ked moze mat nevesta cervene alebo cierne saty, preco by aj zasadaci poriadok nemal byt tak ako si ludia rozumeju a co sa vam zda najvhodnejsie..
Odpovedať
Vdaka! ;-)
Odpovedať
Leonie, ja som sa opytala svedkov kde chcu sediet a dala som ich podla toho. Je to ich rozhodnutie (na toto sa da vyhovorit u rodicov..... 8-) a nech sa aj oni zabavia... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som chcela zasadací poriadok, teda vlastne stále chcem, mladých pri mladých a starých pri starých by som usadila a jednu nemenovanú švagrinu čo najdalej odomňa - lenže moja mama nechce ani len počuť , čiže mi to zatedy neprešlo :-( ale dúfam že vymyslím nieaký vhodný kompromis ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
no, my to budeme robit nasledovne (kedze su obaja rodicia rozvedeni): zenich s nevestou, vedla nich svedkovia s partnermi, potom na mojej strane mama a jej rodina - na konci moj brat, potom otec a jeho rodina. Z nevestinej strany obdobne, ale na konci budu sediet kamarati, kedze ma mensiu rodinu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
vidim ze nikto dlho neprispel :-) ale man napadla otazka kde usadit napr. fotografa, dj-ja, kameramana? staci nechat par miest navyse na konci stola alebo je lepsie dat bokom jeden stol nech sa tam spolu najedia?? mi kameramana nebudeme mat a dj bude vlastne znamy tazke by aj mohol sediet s nami ale fotografku nebude nikto poznat
Odpovedať
Profilova fotka
to: stormie my sme sa DJ narovinu spytali, ci chce sediet s hostami, alebo mu dame nosit papu k mixaznemu stolu...rozhodol sa sam pre druhu moznost...fotograf (aj ked vzdialena rodina) mal miesto na konci stola
Odpovedať
tam kde budeme mať my svadbu tak tam maju pre týchto ludi spravený špecialny stol
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?