Ako požiadať muža o ruku?

Ahojte, s priateľom mame 2 ročného syna, sme zasnúbení ale svadba sa ešte nekonala. Mali sme termín minuly rok ale svadbu sme zrušili (škola, financie, vzialenost od domova atd..). Teraz som už tak na tu svadbu pripravená, keďže v máji ukončím VŠ aj plánujeme do konca roka si zaobstarať bývanie. Dlhšie sme sa ale o svadbe nerozprávali, preto to nechcem na neho rovno vypáliť ale nejako by som chcela poznamenať, že chcem mat ich priezvisko alebo niečo podobne. Viete poradiť ? :) či to spraviť s malým (nejako zaujímavo) alebo radšej vo dvojici ? Rada by som počula iné názory :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ste zasnúbení, prečo chceš žiadať o ruku ty ? Tomu nie celkom rozumiem. Proste si sadnite a porozprávajte sa o svadbe. Tu niet o čom.
Odpovedať
Profilova fotka
@majka4848 Väčšina chlapov je praktických. To znamená, že radšej ako sladké rečičky dookola chcú počuť názor na rovinu. Samozrejme možno ten tvoj je iní, neviem. Ale skús porozmýšľať čo má rád. Má rád prekvapenia alebo keď ho posadíš pred hotovú vec, rozhodujete o veciach spolu, treba ho do vecí dokopať atď. A podľa toho by som sa rozhodla. Hovorí sa, že Židia svadobné poháre používali aj po svadbe. Keď prišiel muž/ žena domov a videli, že na stole sú tieto poháre vedeli, že sa bude rozprávať o niečom vážnom a pili a rozprávali sa do vtedy kým to nevyriešili. Vy si môžete urobiť niečo podobné. Dieťa by som dala niekomu postrážiť alebo keď už bude spať by som vytiahla dva poháre nejakú flašu vína alebo niečoho podobného a v pokoji sa o tom porozprávať a môžeš ísť na to aj niečím podobným, že Chcela by som si už to priezvisko zmeniť napadá ti nejaký dobrý dátum? :-D Spravte si pekný večer a ako hovoria baby vyššie porozprávajte sa v pokoji o tom. Podľamňa chlapi moc nie sú na veci typu že prekvapenieeeee o mesiac som nám vybavila termín :-D
Odpovedať
Ako nemám v pláne si pred neho kľaknúť ani nič podobne, chcela som aj zmeniť ten popis a zabudla som :D myslela som take niečo, že pri vínku doma ale zas my sme takí vinári, že to nebude ničím speci. A zas nechcem na neho takto vyletieť, lebo keď sme mali prvý termín mal trosku problém s tým, že sme to mali už roky dopredu naplánované. A sa vyjadril, že by bol radšej keby že vezmeme hneď prvý termín aký je a za 4-5 m to zbúchame :D a ja o 4-5 m len budem mat štátnice takze by som bola radšej ak by to bolo až po nich. A predpokladám, že na leto už bude všetko obsadené takze či to nebude aj september-október. Tak neviem, či s tým ešte počkať alebo už teraz mu to povedať 😁 no a pohravam sa s myšlienkou, žeby som nejako cez syna povedala :D cez tričko, s legom vyskladať alebo čo 😂 niečo nech je to iné 😁😁 a o tých židoch sa mi to teda veľmi páči 👍 to si zapamatam a keď budeme mat po svadbe tak to zavedieme 😊
Odpovedať
U nas byly zasnuby v 2015. Ze stejnych duvodu jako ty jsme se nevzali. V zari 2018 jsem se s nim bavila a mezi reci jsem rekla "co kdybysme se vzali?" a hotovo. Presne jak je zminene, chlapi jsou prakticti, to jen my, zenske, k tomu potrebujeme obrovske gesta ;-).
Odpovedať
Osobne by som na to sla aj tak opatrne, pre chlapov je to taka zacarovana tema. Ono isto by som na neho nevybafla to, ze pocuj, chcem svadbu, treba skor pomaly zistit, ci na nu s odstupom casu nemyslel aj on
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
áno v podstate chceme to, len sa o tom nerozprávame keďže sme jeden termín zrušili... Vedelo už o tom termíne dosť veľa ľudí a nebolo to pre nás veľmi príjemné každému vysvetľovať že prečo... tak ale my mame také všetdné dni, práca, škola, jasle...tak som to chcela nejako spestriť, ale asi nejako jednoducho, ked pôjdeme na obed. @kolminkaa asi ako hovoríš, pôjdem radšej pomalšie na neho. Vďaka za rady ;)
Odpovedať
Keby som ja čakala na manžela, kedy za mnou príde a povie vtedy a vtedy máme svadbu, tak čakám doteraz :-D Manžel je veľmi zodpovedný typ, všetko premýšľa, prepočítava... A tak to bolo aj so svadbou. Povedali sme si, že keď si zariadime byt, uvidíme koľko nám zostane peňazí a podľa toho sa zariadime. Takže, keď bolo po všetkom a videla som, že sme na tom finančne dobre, prvá otázka na neho bola, no kedy? Spoločne sme vybrali termín a bolo. Takže keď vieš, že netúži svadbu plánovať rok a viac, nechala by som to po tvojich štátniciach, aj ty budeš mať viac času na plánovanie, nebudeš stresovaná školou a bude splnená aj jeho požiadavka na plánovanie svadby :)
Odpovedať
Profilova fotka
Posadila by som si ho a povedala: "Rada by som, aby sme sa tento rok vzali. Co Ty na to?"
Odpovedať
@sonnenshein to tento rok, by som z tade radšej na začiatok vynechala aby sa nevyplašil :D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@camommile Maju spolu syna a je zaciatok januara, neviem coho by sa mohol zlaknut. Nemyslim si, ze by sa muz mal zlaknut jednoznacneho a exaktneho vyjadrenia nazoru. :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@camommile majú dvojročného syna a sú zasnúbení...na vyplašenie je už, mám pocit, trošku neskoro :-D normálne by som sa s ním o tom úprimne medzi štyrmi očami porozprávala...pýtaš sa ešte, vzhľadom aj na tie tvoje štátnice a leto a to,že priateľ by to najradšej "zbúchal" za 4-5m, či s tým teda počkať ešte alebo mu to máš už teraz povedať..no práve preto by som nečakala na nič a povedala mu to už teraz :) aj (alebo hlavne) z dôvodu, ako sú tie sály na dlhú dobu dopredu obsadené a toto mu vysvetlila. Môj priateľ tiež nemal potuchy, ako takéto veci fungujú a že sú dobré priestory rok a viac dopredu rezervované..veď ostatné veci a drobnosti môžte nechať na neskôr, ak sa mu to nechce všetko rok dopredu riešiť (alebo to môžeš pomaly riešiť ty,ako trebárs veci na výzdobu a pod, to chlapi podľa mňa aj tak zvyčajne neriešia a majú na háku)..ale minimálne sálu, príp. aj fotografa a hudbu, to by som nečakala a riešila čo najskôr.
Odpovedať
Profilova fotka
Dalsia otazka je ci nechces mat uz na titule "nove" priezvisko ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?