Ako vyčistiť prstienok z bieleho zlata s kamienkom?

Profilova fotka
Prstienok mi troška ožltol na obrube kamienka, neviem prečo :( Kamienok je zirkónik... Nerada by som ho poškodila...
Odpovedať
Profilova fotka
@vlcik1 ja mam presne ten isty probem, s tym, ze mne zozltol aj zirkon :( vraj ho mam dat rozobrat, vycistitia mi ho v nejakej kyseline a vlozia novy zirkon...lenze som pocula, ze biele zlato po case prirodzene zltne, tak s tym uz asi nic...len ma mrzi, ze ho mam este len 4 mesiace.
Odpovedať
biele zlato casom ozltne. ked ho das na vycistenie znova ho prelestia a bude ok. biele zlato sa rodhiuje
Odpovedať
skúste žienky vyčistiť normálnou zubnou pastou...viem, že striebro a žlté zlato vyčistí a dá lesk, tak by malo aj biele...len neviem ako zirkón :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@laura1804 ja mám svoj len dva mesiace :( kto vie či aj striebro to robí... načo je drahý prstienok, ktorý ožltá :(
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuli26 to som tiež počula, len nechcem ten kamienok poškodiť :(
Odpovedať
@vlcik1 a prečo to nejdeš dať reklamovať?
Odpovedať
@laura1804 kazde biele zlato casom ozltne, na to ta mali upozornit, kde ste kupovali prstienok... ja mam tiez sadu z bieleho zlata, ale raz za tri roky si ju davam opieskovat a je zas biele ako sneh :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuli26 tak to sa asi nedá keď to je normálne, len som to vôbec netušila... :(
Odpovedať
Profilova fotka
@jabuducanevesta no len ako čistiť keď je tam aj kamienok... jedine im to poslať asi... :(
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím Vás, @vlcik1 pokiaľ vám prsten ožltol, s najvačšou pravdepodobnosťou je vyrobený zo žltého zlata a bol iba porhodiovaný,teda potiahnutý tenkou vrstnou iného bieleho kovu,teda rhodia. Doma si ho nemáte možnosť vyčistiť do biela. Určite šperky z rhodiovaného bieleho zlata nečistite zubnými pastami. V každnom prípade by som odporúčil kontaktovať výrobcu alebo predajcu,oni prsten určite dajú do povodného stavu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Čistenie šperkov nechajte na profesionáloch. Zlatý šperk môžete poškodiť. Najhoršie je vyváranie zlatých šperkov. Na povrchu šperku totiž býva špecifická vrstva kovov, ktoré chránia pokožku pred uvoľneným kovových prímesí, ktoré môžu spôsobiť alergickú reakciu. Ak ste šperk kúpila u kvalitného predajcu, nebude problém ho zaslať na vyčistenie. Preto je vhodné nakupovať šperky priamo od výrobcov, kde s tým nie je žiadny problém.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ja som moj snubak ktory bude sluzit aj ako obrucka dala pred mesiacom po 4 rokoch rhodiovat nanovo a prsten vyzeral jak funglac... inak za tie 4 roky sa uz leskol do zlta, no stale vyzeral ako z bieleho zlata... s kamienkom ti neporadim, mam tam odolnejsie ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?