Mama nie je spokojna s mojim zasnubnym prstenom

Ahojte dievcata. Na Vianoce som dostala od priatela zasnubny prsten. Boli sme na Vianoce s nasimi, priatel ma po roku osem a pol roku chodenia poziadal o ruku. Vsetko prebehlo v poriadku, akurat mojej mame sa nepaci prsten, ze diamant je prilis maly (0,08ct). Ona s tym nejak nemoze zit, vola mi kvoli tomu ze ho mam ist vymenit. Aj mojmu ocovi sa zda maly, ale ten to tak neriesi, ocino je taky flegmos. Moja mamina je dost komplikovana osoba, stale sa jej nieco nepaci, preto ju treba brat s rezervou :) Najskor sa jej nepacil nas byt, ze je maly, ani moj priatel sa jej na zaciatku nepacil, ale teraz vychadzaju v ramci moznosti dobre. Prsten mi je aj tak velky, priatel sa netrafil do velkosti, takze ho musime ist dat zmensit alebo vymenit za iny. Ja som s prstenom spokojna, aj ked samozrejme vacsim by som nepohrdla :D S priatelom som sa o tom rozpravala, povedal mi, ze ak by som velmi chcela, mozeme ho ist vymenit za vacsi, este ma nejake peniaze. Mne je to vsak take blbe, on ked ho kupoval, jemu sa pacil. Co by ste robili na mojom mieste? Ja som z toho cela taka zmatena, rada by som pocula nazor niekoho nezainteresovaneho. Dakujem vsetkym za reakcie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kachita21 v prvom rade by som sa asi riadila tým, či sa páči mne..:) predsa nechceš vymieňať všetko, čo sa nebude tvojej mame páčiť, či áno? :) Ak si s ním spokojná ty a páči sa ti tak ho dajte len zmenšiť...ak je tvoja túžba po väčšom samozrejme veľká tak to riešte tak že ho celý vymeníte :) ale určite by som sa neriadila tým, čo sa mojej mame páči alebo nie...:)
Odpovedať
tvojej mati sa nebude nikdy nic pacit. Ak si s prstenom spokojna ty, tak sa z neho tes a na blbe keci kasli. Matka ti nasadila chrobaka do hlavy a teraz sa uz budes na prsten pozerat inac, co je skoda, lebo ho mas na cely zivot a mal by sa spajat s krasnymi spomienkami a nie hlupymi recami. Z toho co pises je tvoja matka otrasna povaha a pokial prsten vymenis (a urazis svojho buduce muza!!!) tak si bude mysliet ze moze skakat do vsetkeho a stavym sa, ze aj bude. Inak mieste tvojho snubenca by som si dupla a milu svokricku (a sory aj teba) poslala do prdele. Toto uz je vazne cez ciaru, nemoze sa starat do vsetkeho, nie je to jej starost.
Odpovedať
Profilova fotka
??? no lebo najdôležitejšie z toho celého je riešiť veľkosť diamantu.. och.. priateľ sa musí cítiť úžasne :/
Odpovedať
Profilova fotka
Nehnevaj sa, ale prečo chceš poslúchať mamu. Ak jej prekaža TVOJ prsten, tak jej bude prakazat všetko, od svadby, byvania, vychovy deti, manžela,.... Je to smutné. Mala by sa tešiť s tebou, poradiť Ti, pomôcť ti a nie na všetko hundrať.
Odpovedať
Baby dakujem za komenty. Samozrejme mate pravdu, ale tak ja som taka nerozhodna a ked do mna niekto stale huci, zacnu pochybnosti. Ja sa z prstena samozrejme tesim:) Niekedy pri priatelovi vaham, lebo je zgrblos, skoro vsetko odklada na dom. :D Ja som presny opak, vsetko miniem. Este mi sam iniciativne dokladal peniazky na stavebne sporenie. Moju mamu samozrejme nahnevalo najviac to, ze si teraz kupil aj autoradio, na ktore ma vsak 100% pravo a ja som o tom vedela. Cely rok si nic nekupi, iba teraz mal slabu chvilku. Ona to vidi tak, ze by si ma mal viac cenit, ked na to ma. Mrzi ma, ze je moja mama taka, ale ja ju nezmenim. Mna vsak pri nej niekedy chytia pochybnosti, ci nie som ja ta blba.
Odpovedať
Profilova fotka
@kachita21 tak v tomto prípade by si mala byť rada, že šetrí na vašu spoločnú budúcnosť :) podľa mňa ide skôr o ten akt zasnúbenia ako o to akej veľkosti je diamant, alebo z čoho ten prsteň vôbec je :) na mamu kašli...podľa toho čo píšeš, tak nebude nikdy s ničím spokojná :)
Odpovedať
Profilova fotka
vobec nezalezi natom aky velky je diamant, ja na tvojom mieste by som ho urcite nesla vymenit, hlavne ze bol kupovany z lasky a ze ti ho on vyberal
Odpovedať
Profilova fotka
Prsteň si dostala ty, nie tvoja mama. :D Chápem, že rodičia sú rodičia, ale nemôže rozhodovať ešte aj o jednom prsteni, aký by si mala podľa nej mať. Čo potom bude robiť pri plánovaní svadby, keď sa jej niečo nebude páčiť? Máš vlastný život, tak si stoj za svojim. :)
Odpovedať
Pomoc až mi rozum zastal. Chudák chlap. Šetrí každé € na vašu budúcnosť a u vás sa rieši veľkosť kameňa? No to hádam nie..... Autorka správy, čo je pre teba naozaj dôležité? Si dospelá, tak maminku už troška vyšachuj z tvojho rozmýšľania a hlavne z vášho vzťahu, lebo ak nie tak nech všetci svätí opatrujú tvojho muža.... Ten môj dostal zákaz kupovať mi diamant lebo by som mu ho otrepala o hlavu pretože to je pre mňa na prioritovom rebríčku úplne niekde na spodku. Nuž veľa šťastia vám aj vašej mamičke.
Odpovedať
Profilova fotka
Chudak chlap jak sa moze citit...kasli na mamu
Odpovedať
Profilova fotka
asi tak ja keby som na jeho mieste by ma to urazilo trosku
Odpovedať
Profilova fotka
prepac, ale tvoja mama je pokrytecka materialisticka hus... nic v zlom, ale toto je hrozne. Ako si moze zakladat na velkosti tvojho snubneho prstena...snad by ju mala byt stastna a malo by jej zalezat na tom, ako ta tvoj snubenec lubi a ako sa o teba stara a nie o to, aky velky suter ti kupil...fakt zle...prepac
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ekyna lepsie by som to sama nepovedala
Odpovedať
Profilova fotka
no do riti :D ako prepac ale prsten bol urcite z lasky darovany co su to za problemy ze tvojej mame vadi taka blbost dolezity je zivot ktory zijete a ktory budete zit po svadbe ako dost sa mi na tom pozastavil rozum. ak ti je velky skus ho dat na iny prst na prostrednik alebo ak je aj tak velky daj si ho zmensit ale urcite neries taketo blbosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj keby ti prsten z drotiku spravil, bol od srdca ! Je to len znak toho, ze tuzi po tom, aby si bola jeho zenou a matkou jeho deti.... Tvoju matku do toho absolutne nic. Chudak chlap...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem asi za sviňu, ale ani by mi nenapadlo vôbec zakladať takúto tému, pre boha, aby ma toto trápilo. Aj keby ma moja mama kvôli tomu okričala a urazila sa, bolo by mi to absolútne jedno, zrejme je to osoba, ktorá je chronicky s niečím večne nespokojná. Ja som dostala snubný prsteň strieborný, určite nebol drahý a nemá ani diamanty a je pre mňa ten najkrajší na svete. Hanbila by som sa nie len pred chlapom, ale hlavne sama pred sebou, že ho chcem vymeniť za iný. Keď už teraz takto zmýšľaš, tak si neviem predstaviť, čo budeš robiť pri iných rozhodnutiach. Prepáč, ale toto je fakt choré.
Odpovedať
Profilova fotka
@svetkamisko uplne suhlasim. Jablko asi nepadlo daleko od stromu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ekyna presne to napadlo aj mne :-)
Odpovedať
Je tvoj a budes ho nosit ty. Priatelovi sa pacil, aj ty si s nim spokojna, tak co riesis..Nazor ostatnych by ma absolutne netrapil.Zasnubny prstienok nieje o tom, ze ahaa, nosim na prste obrovsky diamant, ale o prislube manzelstva...
Odpovedať
Otázka pre teba: radšej veľký zirkón alebo menší diamant? je to na chlapovi čo vyberie, hlavne ak je z lásky... Mame by som odkázala, nech si kúpi väčší pre seba,. keď tak po ňom túži...toto je moc. a súhlasím s babami, daj si ho na prostredník alebo pravú ruku, aj tak na ľavom prsteníku budeš nosiť obrúčku. Veľa šťastia
Odpovedať
zasnubny prsten je symbol... nie banka penazi :) Kasli na to a nekaz si radost z planovania svadby. Ja mam zirkon, lebo viem, ze moj snubenec nemal peniaze na to, aby mi kubil briliant.. a dokonca som mu to sama navrhla, lebo sa poznam a stracam veci. Uz bez tak ma pre mna velku hodnotu, keby bol este briliant a stratil by sa, tak ma rovno picne :) Kamoska ma briliant ci diamant, ci cosi take a ked sme porovnavali, tak sama priznala, ze moj je krajsi, lebo je vacsi a viac sa trbliece :) a mala si sem dat aj fotku prstena, aby sme ho aj videli :)
Odpovedať
Môj názor je,že keď budeš stále dávať vo vasom vzťahu na tvoju mamu(co sa ona v podstate nema na taketo veci ani pravo ozvat) po vasej krasnej svadbe "vychystanej" tvojou mamou pride jedine rozvod...odpovedz si na otazku ci je to tvoja svadba,tvoj snubenec a tvoj snubak alebo tvojej mami...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som vymenila teba ;) tak ja ako chlap by som ti kupila prsten s diamantom a este frfles okolo toho?ako tak dik ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tvoja mama je dost nestastna osoba sama o sebe. Nikdy nie je spokojna a ani nebude, vzdy jej bude nieco vadit. Keby si dostala diamantovy prsten a k tomu diamantovy naramok, nausnice a nahrdelnik, aj tak by frflala. To by jej vadilo, ze vela minul a mohol odlozit na byvanie. Problem je v jej hlave a nie v tom prsteni. Ja viem, ze je to tvoja mama, neda sa prevychovat (poznam z vlastnej skusenosti ;-) ) ale netreba ju vo vsetkom pocuvat. Ja by som jej dala jasne najavo, ze ten prsten sa ti velmi paci a nezaujima ta jej nazor. Urcite ho nevymen za iny, to uz nebude ono, nebude to ten co vybral tvoj snubenec a strati to caro.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto sa nedá nekomentovať :D hned ma zaujal ten nadpis, tak som bola zvedavá, čo sa píše, ale že toto??? :D pardon, ale je mi to hrozne vtipne a zároven je to velmi smutné, keď sa takéto veci riešia pred svadbou....my sme sa "zasnúbili" v obyčajný deň, proste sme sa dohodli, že vzťah po 5 rokoch posunieme ďalej s tým, že žiadny prsteň, žiadne ovácie okolo zásnub...svadba a to celé predtým aj potom je o niečom inom...a keď už zásnuby, lebo nehovorím, že teraz sa nemá nikto zasnubovať ako je svet zvyknutý, ale aby som riešila to, že môj budúci manžel mi kúpi prsteň a ja mu poviem, že pre mňa je diamant malý, chcem ho vymeniť za väčší je úbohé...pardon za slová...ale nedalo mi...jednoducho nechápem, čo sú ľudia schopní všetko riešiť....na tvojom mieste by som sa silno zamyslela, prečo si toho muža chceš zobrať a hlavne sa odpútaj od mamy!!! je najvyšší čas
Odpovedať
Profilova fotka
@kachita21 zasnubila si sa do svojho partnera alebo do prstena alebo hadam do nazorov tvojej mamy, prepac ale prsten je na tomto najmenej dolezity, nech je upleteny aj z drotu, musis si uvedomit zakladnu vec a to je slub co ti tvoj milovany prislubil a to ze chce s tebou zit a ze prsten akejkolvek velkosti znamena iba ako nejake materialisticke potvrdenie, naozaj si vstup k sebe a opytaj sa otazku na com ti najviac zalezi....budes pri pripravach svadby pocuvat tiez svoju maminu ale uplne vo vsetkom? najdi si svoju identitu ale urcite treba zapojit aj rodicov.
Odpovedať
nejak mi unika pointa - vydava sa tvoja mama alebo ty? ak tvoja matka, moze si robit sceny kolko chce a sikanovat svojho partnera egocentrickymi vylevmi do aleluja. Ak sa nevydava, tak moze povedat svoj nazor a tym to hasne
Odpovedať
Profilova fotka
Prepáč, ale tvojmu snúbencovi prajem iba jedno - aby si nikdy neprečítal čo si sem napísala... Je mi ho naozaj ľúto :-(
Odpovedať
@kachita21 už keď si aj snúbencovi povedala, že ten kameň je malý, buď rada, že celé požiadanie o ruku nevzal späť....
Odpovedať
Profilova fotka
Asi sa mi práve zastavil rozum po prečítaní : //Moju mamu samozrejme nahnevalo najviac to, ze si teraz kupil aj autoradio// Čoooo? :-D Chudák chlap, šak on bude pod papučou svojej svokry... Akože on si za svoje peniaze nemôže kúpiť ani sprosté autorádio a má všetky svoje peniaze investovať do tvojho šutru????? Sorry, ale nie je ti blbé sa toto vôbec len opýtať? Že si ťa má viac ceniť? U vás doma sa láska meria veľkosťou diamantu? Ťukni si po čele a ďakuj za to, že máš takého tolerantného partnera, že takúto vec vôbec ustál.. Ja na jeho mieste by som zbalila prsteň a celé požiadanie zobrala späť..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?