Smutné zásnuby

Ahojte, priateľ ma konečne po skoro 5 rokoch chodenia a z mojimi náznakmi požiadal o ruku. Lenže ako! Snívala som o niečom romantickom ako píše väčšina žien a môj priateľ mi proste na deň narodenín povie v aute či by som si ho zobrala, keby ma požiada o ruku a hovorím, že jasné že áno...a on na to, že dnes si teda pôjdeš vybrať prsteň lebo že on nevie aký by sa mi páčil a ani veľkosť...tak tým pádom už prekvapko pokazené...bola som si vybrať a potom si proste doma pokľakol a dal mi ho...bola som aj rada aj sklamaná...prišlo mi to také "odfláknuté" z jeho strany...mám si myslieť, že ma neľúbi dostatočne na to aby vymyslel niečo romantické?? ja už naozaj neviem....
Odpovedať
Ahoj, to urcite nie, chlapi su len chlapi... z niektorych proste romantika nevydolujes...(vlastne skusenosti) Dolezite je, ze si ta chce zobrat, kedze sa na to dal, aj ked zlym sposobom... Ak nemate ine problemy, by som to radsej neriesila, verim ti, ze ta to mrzi, kolkokrat mna nieco tak stvalo, ale seba zbytocne budes trapit. Zober to z druhej stranky, ides sa vydavat ;) Vela stastia.
Odpovedať
podla mna nezalezi na tom ako ta poziadal, nie všetci muži su ako z romantickeho filmu. prečo sa zbytocne deptáš predstavami o tom ako by to malo byť, vy dvaja ste jedinecni a tak vyzera aj vsetko co sa vas tyka, nemusite to mat take ako si myslis ze by to malo byt alebo ze to ma vacsina zien...bola by si radsej keby ti kupil prsten ktory by sa ti vobec nepačil? a vobec, zasnuby sa volakedy vobec nerobili, ani moja mama nedostala ziadny prsten a romanticke zasnuby sa tiez nekonali a su spolu 33 rokov i ked sa nemoze chvalit najromantickejsim muzom storocia, hlavne je to co je medzi tymi dvoma a nie to, aby som sa mohla chvalit neviem aky pribehom. u nas sa tiez ziadne zasnuby nekonali, a vsetky zeny z mojho okolia mi hovorili, kedy uz pritlacim na frajera so svadbou, ze hadam si nemyslim ze s tym pride sam od seba, to chlapom nieje az take prirodzene...ze oni tiez museli muzov do svadby pohnat...a čo mam teraz mat z toho depresie? proste nemam romantika, ale hlavne je, ze sa mame radi...tak si to uzivaj a nerieš ...moj by si v živote nekľakol, takže podľa mna mozes byt spokojna :-D
Odpovedať
@bonnie29 urcite by som si nemyslela, ze ma priatel nelubi...ja som si tiez samaa vyberala prsten..priatel sice vedel, ktory prsten chcem, ale bal sa velkosti, tak sme sli spolu.. ja som ho sice nedostale hned, povedal, ze musin nan najprv zabudnut, ale i tak to uz nebolo prekvapenie ale napriek tomu si nemyslim, zeby ma nemiloval dostatocne. Uz len to, ze si ta chce vziat, svedci o jeho laske... ja som tiez chcela romanticke zasnuby, ale isto to nebolo podla mojich predatav,hoci sme boli v Parizi..bol cely den nervozny, len som po nom stale zazerala, co mu zase sadlo na nos..stihla som mu vynadat,ze zabudol fotoapart..dokola som sa ho pytala, co je ofucany..co viac znervoznovalo mna a deptalo jeho...a nakoniec sa vymackol pri vchode z jednej kupoly,kde bola velmi uzka chodbicka a kazdy do nas vrazal,lebo on si prave medziposchodie vybral na to, aby mi povedal, ze aky tazky rok nas caka,lebo mame toho vela, ale ze dufa, ze to zvladneme a ze budem jeho zenou...a moj si ani na koleno nepoklakol :-D ale i tak viem, ze ma.nadovsetko miluje..
Odpovedať
Ja by som dokonca bola mozno aj rada, ked by ma doma poziadal, lebo by nebol tak velmi nervozny celu dovolenku..doma ma predsa len vacsi pokoj...a hlavne ak ide o chlapa, ktory ma problem sa akokolvek prejavit, toboz este ocakavat nejaku romantiku.
Odpovedať
Profilova fotka
Evidentne ti chcel spravit radost, ked sa ta opytal na tvoje narodeniny, ci by si si ho vzala, prsten chcel aby si si vybrala sama, aby sa ti pacil a sedel ti, ano, vela chlapov to robi inak, ale poznam aj taketo pripady: 1. prsten bol kocke velky a mesiac cakala na jeho upravu 2. kamoske sa jej prsten vobec nepacil, takze ho nosila len minimalne a po svadbe skoncil na policke, svojmu muzovi to povedali asi po dvoch rokoch od svadby, kedze jej to bolo blbe 3. dalsej kamoske sa prsten celkom pacil, ale "ked on vobec nevyzeral ako snubny", jej drahy si to vsimol, ze nie je nadsena, tak isli spolu, vratili ho a kupili taky, aky sa jej pacil. Tvoj drahy si aj klakol a dal ti ten prstienok, keby ta nelubil, tak to nespravi. Laska sa nemeria romantikou, su chlapi pragmaticki ako zakonnik prace, a pritom by svojej zene zniesli modre z neba, len to nevedia dat tak najavo, mozno sa im okazale a romanticke gesta zdaju cudne alebo trapne, mozno im to ani nenapadne, a su aj chlapi, ktori su basnici, nosia ruze, objednavaju jazdy na koci pod mesacnym svitom, a napriek tomu to mozu byt hanebni parchanti (nehovorim, ze su, len ze mozu byt). Romantika je svojska vec. Pre niekoho su romantika cervene ruze, diamanty, sampanske, jahody, zapad slnka... Vsetko pekne, ale vdaka milionu gycovych americkych filmov mne to uz pride prezite. Co je pre mna osobne romanticke je to, ze ked moj drahy ide na vacsi nakup, donesie mi kinder vajce :-) Romanticke pre mna bolo, ked sme sa s drahym tulali vecernymi ulickami Milana. Romanticke su pre mna prekvapenia a to, ked mi chce spravit radost. A tvoj drahy ti evidentne radost spravit chcel. Mozno si si to predstavovala vacsie, krajsie, bombastickejsie, mozno si mohol dat zalezat viac, ale urcite ti nechcel ublizit. Predstav si to teraz z jeho strany: Sedel som so svojou milou v aute a konecne sa mi podarilo zo seba vytisnut tu otazku, ci by si ma vzala, keby som ju poziadal o ruku. Ona mi vravi, ze jasne, ze ano. Srdce mi poskocilo od radosti. Tak jej vravim, ze podme do obchodu a vyberies si prsten. Kamos mi totiz spominal, ze jeho snubenici bol prsten, co jej vybral, uplne maly a museli jej ho upravovat. Tak som si povedal, ze moja draha bude mat prsten, ktory sa jej paci a ktory jej bude sediet. Vybrala si taky, a ja som bol rad, ze bude mat presne taky prsten, aky sa jej paci. Z mojej strany by to hadam aj stacilo, ale kedze viem, ze zeny si potrpia na romantiku, tak som si klakol, dal som jej ten prsten a poziadal som ju o ruku. Ona suhlasila, a ja som najstastnejsi chlap na svete. O par dni zistujem, ze moja draha si mysli, ze ju dostatocne nelubim :-o Nevravim, ze je to tak, ako som napisala, nepoznam jeho ani teba, len som chcela odlahcene naznacit, ako sa na to moze divat muz. Uzivaj si, ze si zasnubena, planuj svadbu a tes sa z toho, a takisto si vaz kazde male gesto, co ti partner da, neporovnavaj ho s ostatnymi a uz vobec nie so svojimi predstavami, lebo z toho chudak vzdy vyjde naprazdno ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si tiez vybrala svoj prsten. A o ruku som ho v podstate poziadala ja, ked velmi dobiezal co chcem na nase 4te vyrocie :-). PS: Ked som sa ho neskor pytala ci sa neciti dotlaceni, alebo nieco podobne. Povedal ze nie, ze to chcel, ale on by na to odvahu nenabral. Ber to s rezervou, takto mas aspon prsten ktory sa ti paci a je ti dobry ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a ja, co ma priatel ani nepoziadal a so svadbou v podstate len suhlasil, po miernom natlaku :-D, sa mam rovno zastrelit? :-) neries to, uzivaj si to, tes sa na svadbu, su na svete aj vacsi ne-romantici :-)
Odpovedať
@bonnie29 a to ta este trapi po 15tich rokoch :-D :-D :-D ( mas termin svadby rok 1999) Predpokladam ze preklep, ale k teme, su dolezitejsie veci ako sa bit do prs ci ma muz poziadal o roku na kolene, ci v aute, nie o tom je zivot... dnesne mlade holky mi pripadaju totalne naivne, treba menej pozerat telenovely a viac zit v realite. To ci klacal alebo nie je uplne ukradnute v situacii, ked ma par rodinne/financne/zdravotne... problemy, vtedy sa ukaze ci si si dobre vybrala.
Odpovedať
samozrejme že ťa to trápi, je s tebou dlho a očakávaš že by ťa mal poznať natoľko aby vedel čo sa ti páči a čo máš rada, to je také ťažké urobiť aspoň niečo dobre, my ženy len vo vzťahoch dávame a chlapi? Prekoná sa aby niečo urobil? srať naň.
Odpovedať
@bonnie29 u mna to zacalo podobne, v aute nadhodil, ze ci by som mu povedala ano, keby ma poziadal o ruku. uz sme v tom case boli prakticky dohodnuty, ze svadba bude na buduci rok, takze som sa potesila, ze konecne sa rozhybal a stihneme vsetko chystat. lenze milacik sa proste rozhodol, ze to urobi romanticky a prekvapi ma, cize cakal, kym na to zabudnem. a vies si predstavit ako som na to zabudla, ked sme uz vlastne zacali zhanat salu. napocuvala som sa aj od rodiny, ze ho nutim si ma vziat, ked sme boli rezervovat salu, ale on ma o rukueste nepoziadal, tak ocividne sa este zenit nechce. to ti poviem, ze to cakanie nebolo vobec prijemne. nakoniec sa mu predsa len podarilo prekvapit ma a ja si cenim, ze si dal s tym namahu a bolo to krasne. ale rovnako by som si cenila, keby sme boli prstienok vybrat spolu, usetrilo by to zopar stresov a hadok :D. tak ci tak na zasnubach ostava faktom, ze ti tvoj mily povie, ze ta chce za zenu a chce s tebou prezit cely zivot, nervozny caka, ci mu to iste odpovies ty a bez ohladu na to ako sa to udeje, je toto rozhodnutie tak krasne, ze je jedno ako ho urobite, pokial je zo srdca
Odpovedať
Profilova fotka
@bonnie29 Tááák moj drahý tiež nie je romantik takže tak a o svabde sme sa bavili už pred požiadaním a vobec, len chvílku trvalo kým mi doplo prečo sa furt radí na nete so spolubývajucim a kukaju spolu do pocitaca ked ja s nim potrebujem vyriesit ine "mindraky" ale aj tak som rada lebo som na to zabudla , prekvapil ma, porevala som si ako male decko :Dale stálo to za to, romantika muža nechci , chci chapa ktorý ti bude vediet byt oporou po celý život .........
Odpovedať
Profilova fotka
@marfushik no ty si zabila :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bonnie29 jaaaj.. to moj ked si poklakne budem rada 8-) na novy rok sa ho pytam: tak co, bude nieco tento rok, ci az buduci, ci jak? on pozera na mna a vravi: tak snad tento, nie? to bola tema na to kedy sa vezmeme =-) u nas je to preeesne tak ako u cervenaruza123 :D uz sa bavime o svadbe o hostoch, vyzdobe, mieste, menu.. ale termin stale nie, ze ma chce prekvapit a ze predbieham a prehanam. uz ma tak nasrdel ze som si povedala dost, nic nepozeram, ked bude chciet, nech vsetko vybavi, ja mu kaslem. a vtedy ma na vylete prekvapil: draha, vyber si prsten alebo mi posli link ak chces z iternetu... a na to dodal: a potom ti ho dam tak, pro forma aby bolo, necakaj ziadnu romantiku.... :-D podla mna on tie prstene pozeral, ale vybrat si, to je na jedneho chlapa privela. A som rada, pretoze som akurat videla naaaadherny zaujimavy prsten a lamala som si hlavu ako mu ho podstrcit. Tak prsten sa vyraba, buduci tyzden ideme na faru, som zvedava co moj drahy odpovie na termin x-) A taktiez som zistila (nahodou) ze objednal pobyt v Nizkych tatrach (tam sme sa spoznali), tak mozno predsa len bude malinko romanticky :D :D Inak stale hovorim, ked chcem romantiku, musim do kina 8-) ale naco by mi bol romanticky chlap ktory robi velke gesta a vsetko by bolo na mne? tento perie, vysava, o psa sa mi postara... kaslem ja na romantiku, ja ho chcem takeh aky je ;-)
Odpovedať
@nanervy_2 my sme uz MALI dohodnuty termin a vedeli, ze v nasej sale je to posledny volny on nic. proste cakal, ze kedy mi to vyfuci z hlavy. ale to som potom uz ja zacala ze sa nestresujme, prelozme svadbu o rok, lebo proste uz sme fakt museli vybavovat salu, lebo ze chapem, ze este sa neciti na svadbu alebo tak, lebo keby sa citil, ta ma uz asi o ruku poziada davno. predsa len, sme dost mladi, takze by som to chapala, ze sa mu este nechce do chomuta, len hovorim, ze nech mi potom nepletie hlavu, ze svadba, ked este ziadnu nechce. a on zrazu strach v ociach a ze nech nevymyslam a ze sa proste vezmeme a nech uz nevymyslam blbosti :D. nakoniec ma dostal tak, ze mi jeden vecer volal, ze zajtra pojdeme spolu kupit prsten, lebo ze uz nestiha ma prekvapit. a ja dojdem domov a on tam cakal, cely vysmiaty, ze ma prekvapil :D. taze sice zvlastne, ale prekvapenie :)
Odpovedať
@bonnie29 to mas este dobre :) moja teta sa pred nejakymi 20-timi rokmi zasnubila tak, ze na zeleznicnej stanici pri drzkovej polievke dostala od uja prsten a bolo po zasnubach :) :) :)
Odpovedať
@cervenaruza123 presneeee... :-D :-D tiez som si myslela ze ho asi tlacim do svadby, tak mu vravim ze kludne to posunme o rok ked sa na to neciti :-D a on mi posle mail s terminmi svadobnej nauky 8-)
Odpovedať
@bonnie29 inak stale to mas lepsie a romantickejsie, ako moja znama. zasnubili sa tak, ze sli okolo zlatnictva. on zastal a spytal sa jej: kupime prsten? a ona ze hej. a sli a kupili a to bolo vsetko :D. a moji rodicia sa ani nezasnubili, lebo uz vedeli, ze sa vezmu, len sa bali reakcie okolia a ci im to rodicia nebudu prilis vyhovarat. potom sa proste vzali. ale ocka stvalo, ze mamka nema snubny prsten, tak jej ho na tusim 10. vyrocie svadby kupil :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cervenaruza123 mne toto sem tam frajer spravi zo srandy, ale nie pri zlatnictve, zasadne vzdy len ked ideme okolo zalozne :-D
Odpovedať
Podla mna je to v pohode :-) ,už len to je na Oscara ,že si poklakol... :-) Su gičovi romantici ,drsnaci a ostatni. :-) Tvoj je v pohode , neboj ;-)
Odpovedať
je úúúúúplne jedno ako to urobil ale hlavne, že to urobil :) NIKDY od chlapov neočakávaj niečo také čo pozeráš v amerických romantických komédiách... to nie je reálny život... to že to urobil je dôkaz že ťa miluje, že s tebou chce ostať do konca života, že chce s tebou zostarnúť, že chce aby si bola matkou jeho detí... a nič iné proste nerieš :) to ako ten môj požiadal mňa o ruku, tu nemôžem ani napísať :D ale je isté, že sa na tom budeme smiať do konca života :D
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, je jedno kedy a ako, hlavne za sa lubite a ze ti je OPOROU a bude stat pri tebe a podrzi ta, ked pridu tazke chvile. moj "velky romantik" ma tiez poziadal o ruku tak, ze sme neplakali, ale smiali sa :D bolo to sice na plazi vecer pri splne (to bolo jedine romanticke). krabicku si schoval do rifli na TO miesto, kam vedel, ze mu na verejnosti sahat nebudem, aby si bol isty, ze ho po ceste na plaz nenajdem a ked sme potom lezali pri mori pod hviezdami tak zacal, ze auuu, daco ma tu tiska, co to?? a vybral krabicku a dal mi ju (a jaze ho boli brucho, ze je nafuknuty :D) a nepadlo ziadne, ze vydas sa za mna ani nic.a aj tak som bola rada a som doteraz. viem, ze ma kytica ruzi doma nikdy cakat nebude len tak z lasky, ale uz sme si presli aj tazkymi chvilami a bol primne ked som to potrebovala najviac, utieral mi slzy a objimal a to je viac, ako romanticka chvilka. takze vela stastia a hlavu hore :)
Odpovedať
@bonnie29 :-D to nemyslíš vážne..... niektorí chlapi nie sú romantický tak ako si my ženy predstavujeme :-) ale to neznamená, že nás nemilujú..... prečo to riešiš? aj ja som si svoj prsteň vybrala sama, síce v domnení že je to len tak pre radosť, ale manžel ho schoval a večer ma požiadal o ruku :) nerieš takéto "nezmysli" :-) ;-) dôležité je, že sa milujete a čaká vás spoločná budúcnosť !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@bonnie29 ach jaj... keď ti poviem, že ja som svoj prsteň ešte nedostala a to termín svadby už máme definitívne stanovený rok... a pomaly sa zmierujem s tým, že žiaden prsteň ani nedostanem...čo by som ja dala za to, keby sa môj priateľ "vymáčkol" aspoň tak, ako tvoj a povedal to hoci aj v Tescu pri pokladni a ešte keby som si aj prsteň mohla sama vybrať... lebo on nevie veľkosť, tvar, ani materiál (nemôžem napr. žlté zlato)... žiadnu romantiku nečakám, veď sme spolu 7 rokov, viem, čo môžem a nemôžem čakať a čo nikdy nedostanem... tak buď rada za to, čo máš a teš sa, tvojmu snúbencovi dalo iste veľa námahy sa vôbec nadýchnuť a dostať to zo seba :)
Odpovedať
Ja som svoj dostala na narodeniny s vetou, že si mám rozmyslieť či to chcem ako narodeninový darček alebo ako snubný prsteň, lebo iný nedostanem :D Okrem toho mal vtedy vysunuté dve platničky, tak o kľaknutí nemohla byť ani reč. Tak si odvtedy robíme srandu, že si ma chcieť vziať preto, že by ho takého pokazeného už žiadna nechcela a niekto sa o neho už len starať musí. Prosto nie je romantik. Občas mi to chýba, ale stačí aj taká maličkosť akou je zapnutie radiátora v našej pracovni v tie dni, keď pracujem z domu a on odchádza skôr. Každé takéto ráno ma to poteší a to je viac ako "wow" zásnuby.
Odpovedať
@bonnie29 ahoj, urcite to neber tak, ze ta nelubi dostatocne. Chlapi nie su romantici a kym vacsina zien ma vysnivane, ako by mali vyzerat ich zasnuby, chlap take veci neriesi. U nas to bolo tak, ze sme sa vratili z oslavy narodenin, prezliekli sa do pyzama a pustili si film pred spanim. Popritom drahy otvoril sampus, ze si pripijeme. Samozrejme, prstienok som skoro prehltla a moja otazka, ked som ho zbadala na dne pohara, bola: Co si sa zblaznil alebo co? Vymackol zo seba iba otazku, ci si ho vezmem a moja odpoved tiez stala za to: Hm, dobre. Romatika ako z filmu :-D O klaknuti nemoze byt ani rec, lebo ho vraj "bolia kolena"... :-D
Odpovedať
@bubinko1506 neveriiiiiim to je supeer :D:D chcel byt kreativny snubenec :))) Mna zasa poziadal o ruku na piatok trinasteho... ked som sa ho neskor opytala ze preco, tak v tom datume videl istu symboliku - piatok trinasteho je vseobecne chapany ako nestastny den, prenho nestastny tym, ze sa dobrovolne vzdal slobody :D mohla by som sa na to urazit, ale na jednej strane to chapem :D a dufam ze nam to prinesie len stastie :)))
Odpovedať
@momicek24 drzim palce, nech vam to vyjde. U nas bol aj obrad vtipny, kedze sme sa pomylili obaja pri slube a smiali sa na tom vsetci svadobcania a aj sobasiaci :-D
Odpovedať
Podla mna ta lubi velmi a zalezi mu na tebe a vazi si ta natolko ze chce s tebou prezit cely zivot a este aj pred ostatnymi to chce specatit sobasom. Nemas jediny dovod byt smutna :-) Ja ked som sa mojho pytala po 4 rokoch ze ako to vidi kedy by sme sa vzali a on mi na to povedal ze on si ma nechce vziat lebo asi nie som ta prava, tak potom som bola ozaj smutna. Ale keby mi na narodeniny ako tebe povie ze si ma chce vziat a ze si mozem vybrat prsten, to by bol pre mna najromantickejsi den v zivote :-)
Odpovedať
kde je napísané, že zásnuby musia byť ako s lacného gýčového amerického filmu? dievča, v živote prídu oveľa smutnejšie veci ako to, že tvoj chlap je racionálny. ja osobne by som napríklad ocenila, kebyže si prsteň vyberiem sama.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som to tiež mala podobne. Na svadbe sme sa dohodli, prsteň som si vybrala len som si naň musela počkať do Vianoc. Žiadne prekvapenie, žiadna romantika. Sem-tam ma to aj mrzelo, ale to moje trdlo sa jednoducho vždy bojí, že to čo vyberie sa mi nebude páčiť tak si všetko musím vyberať sama :-). Nie každý má povahu na to niečo vymýšľať a podobne a my dvaja so snúbencom sme ešte aj taký, že nič pred sebou neutajíme. No a moja mama dostala snubný prsteň na 20 výročie svadby :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?