Svadba bez snubného prsteňa - je to čudné?

Profilova fotka
Ahojte dievčatá, je niečo zvláštne na tom, ak sa s priateľom chceme vziať, máme už aj termín svadby, ale prsteň som od neho nedostala? Mne to príde normálne, každý deň mi dáva najavo, že ma miluje, už ma aj požiadal o ruku, len bez prsteňa. Mne na tom nezáleží, keď vidím, že to myslí vážne, že ma naozaj ľúbi, prsteň mi príde v tomto prípade ako dôkaz pre ostatných. Kamošky na mňa pozerajú čudne, že plánujem svadbu bez prsteňa. S priateľom spolu žijeme 4 mesiace, všetko nám klape, a hlavne si svadbu platíme sami, takže v momentálnej situácii radšej investujem do obrúčok a vecí na svadbu. Je to čudné? :) Ďakujem za reakcie :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
neviem ci je to cudne v kazdom pripade je to nezvycajne a myslim ze kazda jedna baba tak trochu tuzi po nejakom sutri co bude nosit, nech je hocijaky, aj ked diamonds are forever....a teraz ti tu urcite baby budu pisat ze nevadiiii hlavne ze sa lubite a podobne bla bla no ja neviem snubak je aj tradicia a pre zeny celkom prijemna ale mozno nie si ten typ na ligotky a mozno aj nejake dalsie zeny nie su...a preco ti ho vlastne nedal? a ionak prsten je mozno aj dokaz ze ten muz do zeny investoval a vazi si ju ale nehovorim ze to tak bez prstena nemusi byt :-)
Odpovedať
U nas to bolo tiez take nezvyčajne.mna sa ani neopytal ci si ho vezmem ale rovno kde pojdeme kupit snubak.bavili sme sa predtym par dni o zasnubach takze bolo zbytocne sa pytat ci ano ci nie.stacilo kde kupit.absolutne neriesim.kazdy ma svoj zivot a zije si ho ako chce.tak ako ty bez snubaka a ja bez opytania sa. :-) ale pred 3tyzdnami sa spytal lebo som si do neho rypla ze sa ma ani neopytal ci ho chcem :-)
Odpovedať
a my sme napr kupovali naraz snubak a obrucky :D
Odpovedať
Profilova fotka
prsteň sem alebo tam... ja som drahému povedala, že ak ide iba o to, že prsteň nechcem, lebo veď budem mať obrúčku - takže by som ho aj tak nemala kde nosiť... k piatemu výročiu som dostala krásne náušnice - o tých sme povedali, že budú zásnubné, hoci on vravel, že ak si vyberiem prsteň, že mi ho rád kúpi... podľa mňa je to však zbytočnosť... obrúčky budete mať obaja - radšej investujte do nich :) je to netradičné, ale prečo nie..? :)
Odpovedať
a ako potom prebiehal ten moment zásnub? myslím, kľakol si a v ruke nič či ako?
Odpovedať
Ak ti to nevadi, je to tvoja vec, no podla mna keby ti to bolo az tak jedno tak neotvaras tuto diskusiu :-) Ja poviem otvorene, ze ja som po prsteni tuzila a aj ked mam diamant bolo mi jedno aky dostanem...islo mi o aby priatel si troska dal zalezat a predsa aj po 20 rokoch chcem mat nejaku spomienku
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to o prsteni samozrejme ale myslim si ze uz ked chce chlap ziadat zenu ruku na urovni tak sa zmoze na nejaky prsten aj keby nebol zrovna zlaty s diamantom ....a ked mu je jedno ze to uroven nebude mat tak to zase svedci o jeho urovni...
Odpovedať
Ja by som proste na prsteni trvala aj ked niesom materialne zalozena. Podla mna by sa mal chlap rozhybat a prekvapit zenu a ked to neurobi teraz tak ani po 10 rokoch manzelstva. Neznamena ze ked chlap nekupi prsten tak zenu nelubi...len si myslim ze uz ked si zenu chce vziat ZA ZENU tak by si mal dat trosku zalezat
Odpovedať
Profilova fotka
tak samozrejme že každá žena túži po prsteni, aj mne by sa páčilo keby som nejaký dostala, ale zase mi na tom až tak nezáleží, možno preto, že už som jeden snubák mala, a nakoniec sme sa s bývalým aj tak rozišli... mám to nejako asi zafixované, že snubný prsteň sám o sebe nič neznamená, veď čítam tu diskusie, kedy baby dostali prsteň a koniec, nič ďalej sa nehýbe, toto presne sa stalo aj mne s ex. Ja som radšej za činy ako za sľuby :) a čo sa týka toho zasnúbenia, to sme boli na večeri a nejako sme sa bavili o svadbe a deťoch a budúcnosti všeobecne a vtedy sa ma opýtal, či si ho vezmem. Súhlasila som a ruku na srdce, po minulých skúsenostiach som si myslela, že je to len taká otázka do budúcna a oficiálne požiadanie bude klasika na kolene s prsteňom, ale on začal riešiť sálu, termín, zoznam pozvaných a tak :) čo ma prekvapilo, lebo chlapi väčšinou také veci nechávajú na nás, ale na tomto vidím, že to so mnou myslí vážne :)
Odpovedať
@webca mozno este nejaky dostanes :) ako dlho spolu chodite ?
Odpovedať
@webca vôbec sa netráp, jednoducho ste preskočili krok ,,prsteň,, fakt to nie je dôležité, to naj je obrúčka!!! vieš koľké zásnubák nemajú????ale majú obrúčku. Ak ti to prekáža, že ho nemáš tak mu to pošuškaj do uška, možno ani netuší, že ho chceš, možno ani nevie, že taký prsteň existuje
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkas17 9 mesiacov :) viem, nie je to veľa, ale obaja máme skúsenosti s dlhoročnými vzťahmi, ktoré sa nikam neposunuli a hlavne spolu žijeme, takže viem, že spolu dokážeme fungovať. @petrana01 už som mu pošuškala, vie, že existuje :) ale keď na to pozerám reálne, tak si tiež myslím že dôležitejšia je obrúčka. a áno, možno ma jedného dňa prekvapí, budem informovať :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@webca a vies kolko dievcat by si prialo hned aj svadbu a vobec im nezalezi ci maju zasnubny prsten alebo nie, tuzia po svadbe a najradsej by ten krok teda zasnuby aj preskocili
Odpovedať
Profilova fotka
No uplne lahostajne ti to asi nie je, inak by si o tom nezakladala diskusiu :-) Moj nazor je, ze to, ze planujete svadbu, je to podstatne, a isto ta nelubi o nic menej, len preto, lebo nepoklakol s prstenom. Teraz uz by som sa na to vykaslala, lubite sa, chcete sa vziat a planovanie je v plnom prude, vyber si krasnu obrucku a na snubny prsten sa vykasli. Aj ked mozno ta drahy prstienkom predsa este prekvapi :-) Moment poziadania o ruku je krasny, vzdy ked si nanho spomeniem, tak mam slzy v ociach, a tesim sa aj z toho, ze nosim hrdo svoj prstienok, ale na tom vztah nestoji ani nepada, a vzala by som si svojho vyvoleneho aj bez toho. Kamoska s manzelom sa na svadbe jednoducho dohodli a vrhli sa do planovania, teraz uz su skoro tri roky svoji a maju krasny vztah, len su jednoducho racionalnejsie zalozeni ako trebars ja. A mas teda dost jedinecneho snubenca, vaz si ho, ze sa takto iniciativne vrhol do planovania, to sa casto nevidi :-)
Odpovedať
@webca Ahoj, svadba s prstenom ci bez.....toto rozhodnutie je na vas a kamosky nech si pokojne pozeraju cudne. Ano, su urcite tradicie, ale zalezi len na vas dvoch, ci sa toho chytite alebo nie. Ak po prstienku tuzis, snubencovi to urcite naznac. Ak netuzis, naozaj neries, co na to okolie. My sme napriklad s manzelom mali z tohto pohladu netradicnu svadbu- snubny prsten som nedostala, lebo manzel vedel, ze po nom netuzim. Obrucky sme si kupili obycajne strieborne, fakt len symbolicky na obrad, nenosi ich ani jeden z nas. A nadovazok som si ponechala svoje rodne priezvisko. A co na to okolie, neriesim. Ja som to citila takto. Bud aj ty v pohode, rozhoduj sa za seba, nie za kamosky. A dolezite je, aby ste boli s buducim manzelom stastni ;)
Odpovedať
@webca no keď si mu to povedala, a stále nič, tak by ma to mrzelo, lebo o čo ide? o peniažky??alebo robí veci len tie ktoré uzná sám??
Odpovedať
Moj švagor tiež nepoznala budúcu svagrinu O ruku maju spolu dve deti V septembri svadbu všetko vybavené q niako to neriesia
Odpovedať
podla mna je to uplne jedno - ak ti to neprekaza, ze teraz nebudes nosit ziaden prsten a budes mat az potom obrucku, tak na tom nic zle nie je. ja som snubak dostala - nosila som ho necelych 5 tyzdnov, potom som ho stratila :-( o 5 mesiacov neskor sme mali svadbu, odvtedy nosim obrucku a novy prsten som dostala teraz po takmer 3 rokoch manzelstva na narodky (a este krajsi ako snubak :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
vieš, koľko žien poznám, čo nosili zásnubný prsteň a svadba v nedohľadne? príp. dostali zásnubný prsteň a neskôr sa rozišli? ja sama zásnubný nemám a nikdy som nechcela, mám manžela, ktorý mi za ten čas, čo sme spolu, kupuje takmer každý mesiac kvety, čo vie, že ma poteší oveľa viac a každý deň mi dáva najavo, ako ma ľúbi.... a keďže som ani žiaden prsteň nenosila, mnohí sa o našej svadbe dozvedeli až 2 týždne pred svadbou, keď sme zverejnili oznámenie, z čoho boli potom reči, že sa asi "musíme" brať :-D Ozajstné kamošky to pochopia, proste každý je iný a túži po iných veciach :)
Odpovedať
Tak asi ta celkom chapem.My s partnerom mame dieta,vyse dvoch rokov spolu byvame, tento rok bude svadba-skoro vsetko je zajednane a prsten nemam.Ba dokonca u nas je to tak zvlastne,ze som tak klasicky ani nebola poziadana o ruku.Tiez som tajne riesila,ze ked sa to o svadbe roznesie,kazdy bude hned pozerat na ruku,aj mne osobne je to trocha luto.ale to len preto ze som romantik a chcela som to zazit.... No mam pekny nahrdelnik s nausnicami,akoze zasnubny,ale to stale nenosim.Tiez som toho nazoru,ze stacia obrucky,naco tolko penazi aj za prsten,ale ako vacsina zien-tiez som tajne dufala,ze ho dostanem.A na druhej strane,ked to mam vyhadzovat na oci(aj ked si obcas rypnem)aj keby ho este dostanem,uz by to nebolo ono.Ale o peniaze tu neslo,poviem vam,sama neviem preco ho to nenapadlo,alebo akym stylom rozmyslal :-D A po mesiacoch od prevalenia svadby??? Okolie sa ma este na prsten nepytalo,len povedia,ty sa ides vydavat? alebo..... a vy ste neni zobrati? sme si mysleli,ked uz tolko spolu aj byvate,aj dieta je,ze ste manzelia.....asi tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@webca pokial to tebe nevadi a nepotrpis si natom aby si tej zasnubny prsten mala tak to vobec nie je problem. Presne kolko dievcat aj dostalo zasnubny prsten a potom svadba nikde a dokonca sa rozisli. Takze vzdy lepsie bez zasnubneho prstena mat svadbu ako mat zasnubny a nevediet kedy svadba bude
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme tiez planovali svadbu skor aj datum sme si vybrali a prsten bol coskoro take mozno sa dockas :-) a nie je to cudne lebo svadba stoji vela penazi. Alebo ti prsten daruje na nejake vyznamne vyrocie dolezite je to ze sa lubite a este dolezitejsi je zivot po svadbe
Odpovedať
Haha. No ja som dostala zasnubny az na rocne vyrocie svadby :D. Kedze mne bolo oznamene, ze sa vydavam. A uz som zasnubak nepotrebovala, lebo som strasne chcela obrucku z damaskovej ocele.No a k nej sa ozaj maloco hodi. (a zlato sa mi nepaci) Tak sa ma po roku opytal, ci by som si ho este raz vzala a ked som povedala, ze samozrejme tak mi dal zasnubny :D A teraz nenosim ani obrucku ani zasnubak, lebo som v tehu a schudla som tak, ze ich stracam :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiež nemám snubák.. Sme spolu už 7 rokov..a ja nenosím prstene dosť mi dá zabrať nosiť obrúčku takže som ju jasne povedala že prsteň nechcem že to čo chcel dať na prsteň nech mi radšej dá a ja si kúpim niečo pekné na svadbu..a tak máme candy bar taký ako som si vysnívala a nie taký aký som mala mať pôvodne :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lenoca ale tak snad obrucku nosit budes :-)))
Odpovedať
ja tiez nemam snubak, zijeme spolu 2 roky, mame novy rodinny dom, spolocny ucet... treba nam peniaze na ine veci... svadbu platime sami, domcek si stale pyta peniaze na to a hento... nic to pre mna neznamena, ze nemam prsten.. ja som mu uz davno vravela ze ked ma chce poziadat, ze prsten aj tak nechcem.. jeho to kus mrzelo, chcel mi ho kupit.. ale tym, ze mame spolocne financie, viem, ze tie nemale peniaze potrebujeme na ine veci. .a my si radsej doprajeme tento rok dovolenku v Karibiku... spolocne zazitky su dolezitejsie ako materialne veci :) a ani tajne som nedufala ani necakala ani netuzila po prsteni, nie kazda zena ho chce :)
Odpovedať
@nefertiti podla mna prsten nieje dokaz ze muz si zenu vazi.. s prepacenim, hocijake hovado co ma prachy moze zene dat prsten :D a hlavne je ze do nej investuje svoj cas a energiu, nie peniaze :) a ver mi ze su zeny, ktore vobec nepotrebuju snubak :)
Odpovedať
my sme tiez uz vybavovali svadbu a ja som zasnubny prsten nemala....ono vlastne ani nikto nevecel,že budeme mat svadbu.....prsten som dostala az pocas svadobnych priprav
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanass ale urcite ze ti verim len by ma tak cisto zo zovedavosti zaujimal tvoj nazor a percentualny podiel tychto zien v praxi :-)
Odpovedať
neda mi nepodelit sa... mna sa moj uz manzel parkrat opytal, aky chcem prsten a ja som mu vzdy s usmevom povedala, ze drotikovy (lebo som ho nebrala vazne) a neuverite co sa stalo... dostala som drotikovy :) bolo to velmi mile, lebo mi vlastne splnil zelanie. Samozrejme potom sa vsetci pytali aky mam prsten a ci budem mat aj normalny (od kamosiek az po svokru), ale prsten je len symbol a to splnil aj drotikovy :) ja som uz iny nechcela a kedze vsetci hucali, ze obrucky musia byt zo zlate, tak sme zainvestovali, vybrala som si naozaj krasne obrucky z bieleho zlata a par dni po svadbe som zistila, ze moje telo sa neznesie so zlatom a zjavne mam alergiu aleb co, lebo o z nejakeho dovodu sa mi po chvilke nosenia urobia take bublinky a sucha koza pod obruckou. Tak je doma v krabicke, a to len preto, ze sme dali na inych a isli s davom. A ani snubacik nenosim, lebo predsa len drotik nie je pevny a uz sa dost zdeformoval, tak je vedla obrucky v krabicke odlozeny na pamiatku. Je mi to luto, ale nezblaznim sa z toho, hlavne, ze sa lubime, co tam po prstenoch :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?