Svadba do roka a do dňa - riadite sa tým?

Riadite sa tým že svadba by mala byť do roka a do dňa od zásnub? My sme sa zasnúbili na Vianoce 2017 ale pravdepodobne svadbu už tento rok nestíhame, žijeme v zahraničí a aj tak fotograf a sála čo som chcela sú už obsadené :(
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som chcela byt cca rok zasnubena, takze 30.10 zasnuby a 5.10 dalsi rok bude svadba. Povedala by som ale, ze zalezi na Tvojich prioritach - ak chces konkretnu salu / fotografa / kameru, atd, je racionalnejsie prisposobit sa ich volnym terminom. Riesit to elektronicky zdaleka nie je taky problem, aspon s kvalitnymi dodavatelmi :-) Gratulujem a vela stastia!
Odpovedať
@andreya29 To nie je pravidlo, "to sa len tak hovori". My sme sa zasnubili 20.maja 2016 a svadba bola 13.maja 2017 - Nebolo to schvalne do roka a do dna, tak nam to vyslo podla nasich kriterii a dodavatelov :D Keby nebolo vsetko v predstihu obsadene tak ja som bola za to ze sa vezmime v septembri 2016 :)
Odpovedať
Vôbec to nie je tak, že musí byť do roka a do dňa, je to len na tebe a tvojom partnerovi, by si neverila koľko párov mám v okolí čo sa brali od zasnúbenia po troch štyroch rokoch ;-)
Odpovedať
ale, neviem, podla mna ten datum nejak dolezity nie je. nepoviem, je zaujimave, ked to presne padne na datum, do roka a do dna, ale ze by to malo byt prvorade, tak to asi nie. hlavne je, aby ste sa lubili kazdy den. datum je len datum ;-)
Odpovedať
No my zasnubeni v auguste a berieme sa v maji.
Odpovedať
urcite nie, my sa budeme brat po roku a pol od zasnub :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa zasnubeny od 25. 12.2016 :) A svadba bude teraz v maji ciže skoro rok a pol po zasnubach ... vobec toto neriesime :) Netrap sa takýmito poverami :) dolezita je laska :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aaaale To su reči 😁 vsetko záleží od vás co a ako si predstavujete ako to cítite a hotovo. My sme sa zasnúbili v novembri 16 a svadba bude v maji takze rok a pol ale proste takto to vyšlo aby sme stihli aj dosetrit co treba ale ked mam pravdu povedať uz sa neviem dočkať 😇😇😇 ale stale sme chceli svadbu v maji a na naše výročie tak sme sa obetovali 😁 uz nech je maaaaj ❤️
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to teda vobec neriesili. Hlavne sme chceli mat aspon ten rok na pripravy v klude a bez stresov. Ja vlastne ani neviem v aky datum sme sa zasnubili, musela by som to pohladat. Ale ja mam vseobecne s datumami problem. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tým sa prosím ťa abosolútne netráp, niekomu to tak výde, niekomu nie. Teraz je to už aj tak úplne jedno. Niektorí sa zoberú za mesiac od zásnub a niektorí za dva roky, nič to ale na svadbe nemení
Odpovedať
My ked sme sa este pred zasnubami rozpravali o buducnosti, zhodli sme sa na tom ze do roka a do dna svadba pre nas nie je absolutne podstatna, ze kludne aj o 2-3roky, zavisi od situacie v akej budeme aj financnej aj celkovej, aby sme si to vsetko mohli dovolit a zvladnut :) Teraz sa to uz neriesi takto ze do roka a do dna musi byt svadba, lebo inak... inak co? :) inak sa nic nestane je to na vas :)
Odpovedať
AHoj, mna priatel poziadal o ruku v oktobri a uz sme nenasli nic volne na 2018 co by sa nam pacilo. Tak bude az 2019, a vobec nic sa nestane. Budeme mat viac casu a miesto ake sa nam paci :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andreya29 my sme sa tým riadili. Nepáči sa mi, keď sa dvojica zasnúby a potom zasnúbený som ďalších x rokov. Najlepšie je to dodržať, no je to na Vás
Odpovedať
Profilova fotka
Je to pekna predstava, no nie kazdemu sa to aj splni. Ako viac stastia do svadby to asi aj tak neprinesie :)
Odpovedať
Profilova fotka
:) Nemyslím si, že sa by tým bolo nutné riadiť, skôr si myslím, tak ako písali dievčatá hore...že keď už sa dvaja zasnúbia, mali by aktívne pracovať na tom druhom kroku. Tiež mi je trošku nepochopiteľné také to 8 ročné zasnúbenie a.i. Rovnako ale to plánovanie niekomu môže trvať 2 roky niekomu 3 mesiace, na vzťahu sa to asi nijak neodrazí :) My sme to teda stihli do toho roka, lebo nám to tak všetk povychádzalo a teraz sme zistili, že ešte aj bábätko stihneme do roka a do dňa, tak to babičky budú skákať :D :D :D Ale nebol v tom nejaký zámer. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale prosim ta, ked vam to nevychadza tak si s tym absolutne nerob hlavu. To tak bolo len kedysi a aj to sa to len zriedka dodrziavalo, ved nie zakazdym sa to da. Je to uplne posledna vec, ktorou by si sa mala trapit.
Odpovedať
Poznám pár kamarátok ktoré sa tým riadi, ale my sme to tak s manželom nemali
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my sme to tak nemali...zasnúbili sme sa 18.9.2013 a svadba bude po skoro 5 rokoch (sme spolu 11rokov)... všetko záleží od priorít a od toho ako to cítite :)
Odpovedať
Profilova fotka
Vooobec sa tým neriadim....sme spolu 12 rokov a tento rok sa budeme brat a to presne na nase 13. vyrocie :-) a zasnúbená som uz 9 rokov....a preto tak dlho, lebo som v case zasnubenia bola mladá a nechcela som sa este vydávat tak skoro a mali sme celkovo iné priority, teraz uz spolu bývame uz je to o niecom uplne inom :-) tak preto az teraz svadba bude
Odpovedať
Vôbec nie, zásnuby sme mali vo februári a svadbu v auguste v ten istý rok :) Všetko sa stihol vybaviť tak, aby to bolo podľa našich (teda asi hlavne mojich) predstáv :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nam to tak vyslo, kedze sme sa zasnubili v septembri 2016 a svadba bola v auguste 2017,ale nebolo to pre nas smerodatne, len cakat xy rokov po zasnubach podla mna nema zmysel. Ked uz par pristupy k zasnubam, to znamena, ze sa chcu vziat v blizkej dobe, aspon pre nas to tak je, ale zas do roka a do dna to byt nemusi :)
Odpovedať
Svadba bude na jesen 2019, len si nevieme presne vybrat dátum :-S najskôr sme mali 5.10.2019 ale teraz rozmýšlame nad niečím skorším, 7.9.2019 (sedem rokov čo sme sa prvý krát stretli, len tam chýba 1 den, tj. 8.9. by bolo ideálne) :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@andreya29 nooo tak to teda hej :d pekne by to vyznelo, ale tak povedzme si na rovinu, datum svadbe stastie teda rozhodne neprinesie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
u nás zásnuby 30.8. 2018 a svadba bude 27.4. 2019, takže to stíhame s prehľadom, ale popravde také dačo som nepočula ešte. Jediné do roka a do dňa som počula pri prianí, keď dakomu gratulujú na svadbe a bábätko prajú do roka a do dňa :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa zasnúbili začiatkom minulého roka, no svadbu sme nechali až na 2019, boli na to objektívne dôvody, ale nám to vôbec nevadí, že "porušujeme" nejakú tradíciu. Nemyslím si, že je dôležité mať presne do roka svadbu, ale na druhej strane chápem, ani mne sa už nechce čakať a neviem si predstaviť čakať ešte dlhšie :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?