Veľký zásnubný prsteň

potrebujem poradiť, čo spraviť zo zásnubným prsteňom, ktorý mi je trochu veľký. ak by som ho chcela nosiť na prstenníku, tak jedine vymeniť za kúsok menší alebo dať zmenšiť. na prostredníku mi je dobrý, lenže ak by sa mi zväčšili prsty, tak ho tam asi už nenavlečiem(zato by som ho navliekla na prstenník v tom prípade). ale zase ak ho vymením za menší a budem ho nosiť na prstenníku a zväčšia sa mi prsty, tak ho tiež nemusím navliecť. no dal by sa zase zväčšiť. tak poraďte, či vymeniť za menší alebo nosiť tento na prostredníku?
Odpovedať
@verra66 ja nosim na prostredniku. Pocula som ze snubak by mal byt vedla obrucky. Podla mna je zbytocne zmensovat a potom zvacsovat, ked dobre sedi na prostredniku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala o cislo väčši na prsteniku a dala som si ho zmensit... ked tak ho potom zvacsime... ide len o to ci sa nutne chces riadit tradiciou alebo nie ... dnes sa uz tak prisne prsty pre zasnubny prsten nerozlisuju ;-)
Odpovedať
ja som si dala zmensovat aby mi bol dobry na prsteniku, po svadbe ho chcem nosit na prsteniku na druhej ruke, lebo keby necham velkost taku ze mi bude dobry na prostredniku tak zas prsteniku mi padne ani neviem ako, a toho som sa bala povodne som ho chcela nosit na prostredniku lavej ruky ale to by som ho zas musela dat zvacsit a kedze mam po bokoch kamienky a tym nerobi dobre zvacsovie a zmensovanie, tak ho nebudem asi davat opat zvacsovat. pisem ako madar, ale hadam chapete :D
Odpovedať
@antamauru o tradíciu mi ani tak nejde. len som mala zafixované, že snubný a zásnubný prsteň majú byť na prstenníku. a ešte by sme ho vedeli vymeniť za menší. neviem sama ako sa rozhodnúť.... inak ako vyzerá ten tvoj po zmenšení, normálne?
Odpovedať
Profilova fotka
otázka znie: a máš skúsenosti, že by sa ti prsty zväčšovali, alebo opúchali? Pokial nie, nebála by som sa isť do zmenšenia. Tiež mi bol zásnubný prsteň veľký na prstenníku a kedže som ho tam chcela nosiť, tak som si ho dala zmenšiť. A zväčšovania ani napuchania prstov sa nebojim, pretože sa mi to nikdy nestalo. Niektoré prstene mám už skoro 10 rokov a nikdy mi neboli malé. Inak moj po zmenšení vyzerá normálne, vobec netuším, ako to tak zmenšili, že tam nie je vidno žiadny zásah...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som ho dala určite zmenšiť a nie vymeniť...lebo to už by to nebol ten prvý zásnubný ale bol by vymenený :-)
Odpovedať
@zenulkaaa ja prstene nosím veľmi málo(neviem ako si zvyknem na tento), takže nič také som nespozorovala. ale príde tehotenstvo, deti... tak preto som myslela, či sa nezväčšia. ale zase nebol by problém potom prsteň zväčšiť.
Odpovedať
tak po rozhovore s kamoškami a priateľom(teraz už snúbencom :) ) som sa rozhodla, že ho budem nosiť na prostredníku. zmenšovať ho nedám, lebo neviem ako by sa to potom dalo keď tak zväčšiť. či by to šlo. ale celkovo to nie je typický zásnubný prsteň a aj zmenšený by na prstenníku išiel tak doboku a nebol by rovno. takže na tom strednom prste to vyzerá lepšie :)
Odpovedať
Moj bol o 5 cisel vacsi ked som ho dostala... jasne ze sa zmensoval a to ho este aj na prostredniku nosim...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, otvaram temu. Mam problem so zasnubnym prstenom. Presnejsie, problem je v mojich prstoch. Nikdy som nenosila prstene, takze som nevedela, ze to niekedy budem riesit. Moje prsty su hrubsie v okoli kostky. Prsten mi prejde ltt cez kostku, ale nizsie mi je uz volny a toci sa. Snubny ma ocko, cize to dost vadi. Prejde len cez prstennik, ale aj keby som ho dala zväcsit, tak sa bude tocit aj na inych prstoch :-| Nemozem si ho ani uzit, vkuse ho upravujem na stred :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@lenki08 ja mam tiez ten isty problem, asi si na to treba zvyknut :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
ahojte. Viete mi niektorá odpovedať? Keď si dám prstienok z bieleho zlata zmenšiť a vraj je to v cene - povedali priateľovi keď ho kupoval, že mi ho zmenšia zadarmo, vrátia mi aj to zlato čo ,,odoberú,,? aké máte skúsenosti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ok123 my sme davali prstienok zmensovat a ten zvysok co odobrali nam vratili
Odpovedať
Profilova fotka
@ok123 aj mne zmensovali a ten kusok mi vratili, teda v mojom pripade to bol kusisko :) vystrihli mi z neho cely jeden centimeter :)
Odpovedať
baby, mne sa ho podarilo stratiť...spočiatku mi bol dobrý, no po prudkom schudnutí som ho úplne stratila...preto odporúčam si ho dať zmenšiť (zvyšok zlata viete spokojne využiť na obrúčky)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Troska neskor sa zapojim do debaty, ale potrebujem radu, resp. nahlad. Po zvacseni alebo zmenseni prstena je tam viditelny nejaky spoj? Baby, ktore ste si davali zmensit/zvacsit mate na obrucke nieco viditelne?
Odpovedať
@syraya nemalo by to byt vidiet, oni to nejako nahrievaju aby to bolo normalne zacelene.
Odpovedať
Profilova fotka
@lulu0123 Takze nebude nic vidno? Ja som kontaktovala firmu, ktora obrucky vyrobila a poprosila som o forky prace a oni odpovedali, ze nic nemaju k dispozicii tak sa snazim tu najst nejake fotky alebo odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali moj zmensit o 10 cisel :) lebo teta v zlatnictve povedala drahemu, ze nema kupovat podla velkosti ale podla toho, ktory sa mu paci...nosim ho na prstenniku a je mi stale trochu velky ale uz mi nepada. Po svadbe ho budem nosit na pravej ruke ;)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali v cene korekciu velkosti. Zmensili mi ho o dve cisla, nic nam nevratili. Sedi ako uliaty a po zmensovani tam neni ani naznak zasahu do kovu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@zenulkaaa kde si si ho dávala zmenšiť? aký mal tvar s kamienkom? mala si tam zirkón alebo briliant?
Odpovedať
Profilova fotka
@relaxx11 dala som si ho zmensit priamo v zlatnictve kde bol kupeny. Je so zirkonom, myslim ze ho mam aj niekde v aalbume.
Odpovedať
Profilova fotka
Podobne aj ja som si dávala zmenšiť, moja veľkosť je 49, ale zásnubný prstienok mi bol veľký. Tak som bola u nás v zlatníctve a tam mi ho zmenšili na veľkosť 47. Teraz mi je dobrý, nepadá, síce sa ťažšie dáva dolu, ale aspoň ho nestratím. Po svadbe ho nechám na pôvodnom mieste, lebo obrúčku budem nosiť na pravej ruke. A čo sa týka spoja, nie je vôbec vidieť, kde bol prsteň spájaný.
Odpovedať
aké máte skúsenosti so zmenšením briliantového prsteňa? ten môj by stačilo iba o pol čísla, lebo sa mi krúti trochu a na prste ho vôbec necítim (čo je na jednej strane dobre, ale zas je tam väčšie riziko, že ho stratím a ani o tom nebudem vedieť). nemá klasický tvar v úchopoch, je skôr zasadený ako keby do takého kruhového lôžka zo zlata (lavórik) a v ňom sú tie malé brilianty do kruhu usporiadané. nič netrčí, žiadny kamienok, ale záruku po zmenšení mi naň vraj nikto nedá (keďže je to briliant) chcem sa ešte opýtať na zväčšenie prstov v tehotenstve. či ak mi je teraz taký akurát (len sa iba točí), nebude vadiť v teho, ak bude zmenšený, že ma bude tak tlačiť že ho nebudem môcť vôbec nosiť..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?