Zásnubný prsteň s diamantom alebo zirkónom? Poraďte!

ake mate skusenosti? cena je jasna ;-) . mate niektora swarovsky zirkon? aky je? viete nejaku dobru internetovu stranku na diamantove prstene? dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
...za mě teda do snubních i zásnubních prstýnků určitě briliant...už se to tady řešilo v jiné diskuzi o prstýnkách, malé brilianty stojí pár korun (cca 400-600 korun), takže z toho důvodu bych do zirkonu určitě nešla, časem se poškrábe a není tak krásný, briliant vydrží napořád ;-)
Odpovedať
já jsem taky pro briliant...:-) ale ve skutečnosti je to jedno....spíš jde o ten pocit, a za mě raději malý briliant, než obrovský zirkon....někdy tu v albech vidím zásnubní prsteny se zirkonem pomalu 1cm, a nevím...mě to prostě přijde laciné..
Odpovedať
Profilova fotka
scvrcek: naprostý souhlas ;-)
Odpovedať
já se v tom nevyznám, takže asi hloupá otázka: briliant je druh diamantu?
Odpovedať
Profilova fotka
briliant by měl být broušený diamant??
Odpovedať
Profilova fotka
...diamant je v surovém stavu (to by si asi žádná z nás na prst nevzala) :-D a briliant je již opracovaný diamant určitým druhem brusu, takto opracované kameny se pak zasazují do šperků
Odpovedať
ok, díky. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
elnino - swarovski zirkon neexistuje. Firma Swarovski brusi len a len sklo. Mnohi ich povazuju dobre ze nie za diamanty, ale v skutocnosti rozdiel medzi sklickami swarovski a jablonec nad nisou je len v reklame ;-) swarovski sa proste presadili lepsie, ako milion dalsich brusicskych sklarskych firiem. a odpoved - mne osobne je to jedno. Samozrejme, zenska jesitnost si ziada diamant (prip. briliant..) a urcite by som nenadavala, keby som ho dostala :-D ale zasnubny prstienok je symbol - symbol lasky, prislubu daneho zo srdca. A na to staci uplne aj kruzok z alobalu 8-) skor mozno zalezi na kove - ked uz, tak nech je to zlato, a ci uz to "sklicko" bude zirkon alebo diamant podla mna az take dolezite nie je.. Jasne, ze diamant je neznicitelny, ale pri mikro rozmeroch, ktore si taky bezny mladenec moze maximalne dovolit, by tam aj tak ziadny skrabanec nebol vidno, ked je ledva vidno kamienok :-) takze ja som v pohode za kombinaciu zlato + zirkon, ak nemas na diamant (mne je totiz viac smiesny mikro diamant (len aby bol), ako zirkon)
Odpovedať
Profilova fotka
briliant je typ vybrusu diamantu. Je to presny pocet plosok - 58, ktore sa z diamantu vybrusia. Hocijaky iny pocet plosok, alebo iny ako ten klasicky okruhly tvar kamienka, uz nie je briliantovy vybrus. ALe vzdy je to diamant. jednoduchsie - vsetko je pecivo, ale len to podlhovasteho tvaru je rozok :-D
Odpovedať
Profilova fotka
...škrábance na zirkonech vidět nejsou ale časem se prostě ošoupe a neblýská se a působí zašle...samozřejmě že zásnubní i snubní prstýnek je symbolem lásky, právě proto by měly tyto prsteny něco vydržet, já je ráda a hrdě oba nosím a jsem jen ráda že vydrží stále krásné, myslím že právě proto je většina lidí kupuje, aby prostě vydržely navždy. Nemyslím si, že pokud někdo nemá 250.000 na pořádný kámen na zásnubním prstýnku, musí si koupit sklíčko nebo zirkon protože malé brilianty působí směšně, to mě fakt pobavilo :-o
Odpovedať
Profilova fotka
...jj že je to typ výbrusu jsem psala výše ;-) je nejčastěji používaný proto lidé znají většinou jen tento typ...
Odpovedať
Tak pro mě je odpověď jednoznačná, lepší malý briliant, než jakýkoliv zirkon.:) Myslím, že malý kamínek může působit něžně, neviděla bych na tom nic směšného.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
vanulak: přesně tak ;-) Myslím si, že je spousta lidí, kteří mají na to koupit si třeba obří brilianty jako to předvádí celebrity v televizi, jen prostě nemají rádi přeplácané a okázalé věci jako já...mám ráda decentnost a tu určitou něžnost přesně jak píšeš ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moja kolegyna ma zasnubny s diamantov o velkosti polovice spendlikovej hlavicky.. Ale vsade ho ukazuje, akoze "aha, mam prsten s diamantom". Tak to je smiesne, nie je to ani pekne take malinke, ze to nie je ani vidno. Jej priatel proste nemal na vacsi. z cisto estetickeho hladiska vyzera rozhodne lepsie prsten s aspon 2mm kamienkom, takze ak by som mala na prsten len nejaku mensiu sumu, radsej by som kupila so zirkonom, ktory aspon vidno, ako s takmer neviditelnym diamantom.. rozhodne nie som za sklicko! urcite by to mal byt drahokam (co je aj zirkon), a v konecnom dosledku preco nie smaragd, rubin atd - je to originalnejsie a mierne lacnejsie. Ale pozor - aj zirkony su synteticke alebo prirodne, to je tiez rozdiel. Aj ked zvacsa sa predavaju samozrejme tie lacnejsie synteticke.
Odpovedať
Profilova fotka
ale pochopitelne, je to vec vkusu.. Ak sa vam pacia malilinke kamienky, je to OK. Mne sa pacia take, co aspon vidno :-D
Odpovedať
Profilova fotka
usacek: tak to chápu tvoje rozhořčení, pokud se tím vyloženě chlubí tak je to fakt vtipné a trapné :-D ale je pravda že prsten s takovým pidikamínkem jsem nikdy neviděla, tak si to ani nedokážu úplně představit ;-) my už jsme se tady v diskuzích o tom s holkama rozepisovaly několikrát aby třeba Ti co o tom moc nevědí aby si udělali obrázek, že když se řekne briliant nemusí to být nutně prstýnek za desetitisíce ale že se brilianty dají vsadit za mnohem menší částky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasne, existuje vela kategorii kvality diamantu a daju sa zohnat aj za relativne dobru cenu. Len teda potom naozaj, nech ho je aspon vidno, potom fakt proste trosku viac zainvestovat, nech to stoji za to.. 8-) ale baby, ja vam len zavidim v skutocnosti, lebo ja nemam ziadny, hoci mame o pol roka svadbu.. :-| sme vsetko dali do kupy a rekonstrukcie bytu a ten moj neborak proste presne takto vymysla - ze on mi chce dat poriadny prsten, no na ten musi nasetrit.. a ja by som uz prijala aj ten alobal, len nech to do tej svadby vobec stihne! :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
určitě záleží jen na finančních možnostech ženicha....je blbost kupovat diamantový prsten na úvěr :-D , ale zase je zvláštní, pokud dá dobře situovaný muž prsten se "sklíčkem". Dle mého je nejdůležitější celková estetika a vztah konkrétních lidí...a pak už u případného rozvodu je jedno, jestli dotyčná měla diamant, či sklo....ale jak dotyčný pár ustojí každodenní běžný život....
Odpovedať
tak já mám na obou prstenech briliant s průměrem 2mm a myslím, že je to akorát:-) ale je fakt, že ještě menší už si neumím moc představit... nicméně, i když někdo nemá na briliant (ačkoliv i zásnubní zlatý prsten s 2mm briliantem jde koupit kolem 3 000kč), tak ať koupí zirkon, ale proboha ať je to decentní, né žádný obr kámen, jakože "když je tak levný, tak ať je pořádný", to fakt na mě působí jak cetka...
Odpovedať
Profilova fotka
...ono to chce hlavně fakt hledat, větší "značková" zlatnictví si účtují mnohem více za brilianty než třeba nějaké menší zlatnictví či rodinné dílny ;-) nejsem žádný odborník, vím že se u briliantů označují rozměry, váha, barva, čistota atd. zásnubní prstýnek mám "značkový" a snubní z jedné rodinné dílničky, když jsem porovnala tu barvu, čistotu atd. tak ten můj snubní prstýnek kde mě stály brilianty fakt málo jsou mnohem lepší než u toho značkového ale to je jen tak mezi řečí, okem to samozřejmě poznat nelze ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne - teraz vsetci saleju napr. z alo, ale tam su chore ceny, naozaj je lepsie hladat dielnicky, malych zlatnikov, ktori neryzuju zo znacky... scvrcek - tiez nie som za suter, z ktoreho mi ruka odpadne :-D , ale ako pises - tie 2-3mm sa mi zdaju take akurat rozumne :-)
Odpovedať
Moj priatel bol nazoru ze zasnubny prsten musi mat diamant.... mne na tom nezalezalo, ale vybrala som si prstienok s Miluny. Nadherny a kedze bol drahy rozhodli sme sa ist pre nho do talianska a priatel si zaroven naplanoval zasnuby a chcel ma prekvapit na nam. sv. Marka. Ja som ale mala odtlaky z topanok a vsetko dopadlo katastrofalne a bez zasnub o ktorých som samozrejme netusila. prstienok ležal na policke cely rok az som ho dostala na narodeniny. Len tak k sviatku..... a asi o pol roka ma priatel prekvapil.... necedela som ze bol kupit novy prsten.... tentoraz so zirkonom... a pred kamaratmi na luke po zoskoku padakom ma poziadal o ruku. A i ked neni s diamantikom... je vybraty s lasky a podla jeho vkusu a je nadherny... pretoze prave tým ma pzoiadal o to aby som bola len jeho :-)) preto si myslim ze vobec nezalezi aky kamienok na prstienku je..... :-))
Odpovedať
kajsav: tak s tím souhlasím, značkové prsteny z eshopů jso ušíleně předražené, goldex,alo, atd...nevím ani jak se ty značky všechny jmenují... já mám oba prsteny z malé rodinné dílničky přímo od zlatníka (každý teda od jiného), a jak jsem psala, cenová relace je velice příznivá...:) ten samý by v krámě nebo na netu stál třikrát tolik (mám zjištěno)
Odpovedať
usacek79 : mozno mas pravdu. chcel som kupit tento prsten http://www.svadobneobrucky.com/tovar-... , ale ked swarovski zirkon neexistuje tak neviem :-( . je aspon pekny.vsak.
Odpovedať
Profilova fotka
tak som googlila - a naozaj swarovski ziskali licenciu na brusenie zirkonov, dokonca najvyssej kvality. Odvolavam, co som napisala, nevedela som o tejto novinke.. A ten prsten je nadherny! jemny a pritom hned uputa pozornost, skvely vyber! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam prstienok zasnubny so zirkonami. Samozrejme ze by som bola radsej keby to bol briliant ale velmi sa mi pacil typ prstena s vystupenym vacsim ockom a ten briliant by bol mooc drahy. Koniec koncov, na prvy pohlad nikto ani nezisti ci je to briliant alebo zirkon, mne sa velmi paci a to je najdolezitejsie. Mozno nevydrzi vecne ale to neznamena, ze ma priatel nebude milovat navzdy.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak kacennnka ;-) neboj, aj prstienok vydrzi navzdy, mozno sa len trosku poskriabe, hlavne s nim nechod rubat do lesa atd :-D
Odpovedať
Profilova fotka
sak ak sa nejak velmi poskriabe a nebude pekny, casom ked budeme mat viac zvysnych penazi, kludne si ho mozem dat vymenit za briliant...:)) Zatial mi staci tak ako je, su aj dolezitejsie veci ako brilianty.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som doteraz ani neriesila, ci je dolezite mat taky alebo taky kamienok ;-) mam snubny prstienok z bieleho zlata so zirkonom a absolutne sa necitim nejako "podradne". nepatrim medzi zeny, ktore si potrpia na brilianty a ine vymozenosti, myslim, ze ked je prsten darovany z lasky, tak nie je o com :-N skor je to o dizajne, niekomu sa paci male ocko, niekomu velke a ked snubenec trafi presny vkus, tak to potesi viac ako to, ci tam je briliant alebo nieco ine. ale samozrejme, kazdy sme zatazeny na nieco ine, takze je to vec nazoru. ale ja nosim snubak uz nejaky ten rok dennodenne a nemam s nim nijaky problem, semtam prebehnem so "slivovicovym tamponikom" a ziari uplne ako novy x-) takze ja som rozhodne pre zirkon. a btw.elnino, ten prsten je uzasny...dobry vkus 8-)
Odpovedať
Tak je úplně jasný, že dárek z lásky může být pampeliška z louky a rozehřeje to srdce víc, než kilový briliant nedarovaný z lásky:) Já mám zase problém s fake věcmi, když prostě vím, že to není pravé, asi bych se rozhodla pro prsten bez kamínku, samozřejmě vím, že zirkon patří k drahým kamenům, ale já bych měla problém, že je to levnější alternativa k tomu, co skutečně chci. Nemám ráda takové ústupky. Ale nemám nic proti zirkonu, fakt.:)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?