Zásnuby po 9 mesiacoch vzťahu - je to skoro?

Ahojte žienky. Mám otázočku.. S priateľom sme sa zasnúbili po 9 mesiacoch vzťahu.. Predtým sme sa poznali a stretávali niečo vyše roka.. Myslím, že obaja vieme, že chceme spolu stráviť spoločnú budúcnosť... A založiť si spolu rodinu... No keď sme oznámili zásnuby, stretla som sa aj s reakciami ako sú: "Nie je to skoro?" Trošku ma to mrzí. Aký máte vy na to názor?
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka276 keď ste si jeden druhým istý nie je to skoro. Poznám páry ktoré spolu chodili 7 rokov a rozišli sa a páry ktoré sa poznali 3 mesiace, vzali sa a majú krásne manželstvo ☺ je to najmä o ľuďoch, keď viete do čoho idete a naozaj sa poznáte a chcete založiť rodinu, tak prečo nie?
Odpovedať
Profilova fotka
skoro, neskoro. Je to na vas dvoch.. do tohto vam nik nemoze hovorit :-) kamaratovi rodicia sa brali po pol roku vztahu a su spolu uz 20 rokov...
Odpovedať
radsej skoro ako neskoro :D Podstatne je ako to vy citite :) a inak blahozelam :)
Odpovedať
@vladka276 ked ste obidvaja presvdceny o tom ze je to ten pravy, tak preco nie? Naco cakat? Ja mam nazor ze svadba by mala byt tak po dvoch rokoch poznania sa. Pretoze potom to zbytocne len ludia natahuju a rozchadzaju sa kvoli tomu ze ich vztah stagnuje a neposuva sa dalej. Ako pisali baby, radsej skor ako neskor
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to sa uz poznate dost dlho nato aby ste vedeli ci k sebe patrite alebo nie. Nech ta taketo reakcie nezaskakuju, ludia su zavistlivy, nic si z toho nerob. Pokial to vy dvaja tak citite tak preco by ste nemohli mat svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to skoro, je to normálne pokiaľ to tak obidvaja cítite:-)
Odpovedať
@janulka999 @sandi44 @kimberlien @jahodicka @anastazia1987 @magdalena_d Babuľky, veľmi pekne Vám ďakujem!!! Moc ste ma potešili Vašim názorom!! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka276 Nie je začo, rado sa stalo:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka276 suhlasim s babami, ze pokial vy citite ze to je vhodny cas, tak to nie je vobec skoro :-) boli sme na tom s frajerom podobne .. vsetci moji a jeho kamarati boli spolu 5,7,9 rokov ked sa zasnubili a planovali svadbu, pripadne ani neplanovali ze ved su este mladi a maju cas :-D .. a my sme dosli po 2 rokoch vztahu ze aha zasnuby ideme sa brat :-D no trochu som sa citila blbo, ze my ako "novacikovia" obiehame take zabehnute pary :-D ale jednoducho sme vedeli, ake mame postoje k zivotu, co s nim planujeme do buducna urobit, ze obaja chceme svadbu a rodinu tak nebolo na co cakat :-) drzim vam palce a prajem vela stastia a priblble poznamky okolia nerieste :) raz je svadba skoro, inokedy zas naco tolko cakate..vzdy nieco .. clovek je tvor permanentne nespokojny :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím si že to vôbec nie je skoro, pokiaľ to obidvaja tak cítite ako tu aj baby už písali tak nie je o čom. My tiež dlho nechodíme spolu s mojím snúbencom a budúci rok už budeme mať svadbu. Máme už dosť rokov na to aby sme vedeli že k sebe patríme a chodím spolu len tak 4 roky, to neviem načo je dobré
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka276 nie je zaco ;-) Co si myslim to rada poviem ;-)
Odpovedať
zalezi aj kolko mate rokov.. vo vyssiom veku sa uz ludia tak velmi nemenia tak ak si sedite po 9 mesiacoh mali by ste si vzdy uz ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme sa tiez zasnubili po 9mesiacoch :)) takze pre man to nie je skoro, ale my sme po par tyzdnoch zacali spolu byvat a vedeli sme, ze chceme byt spolu. drzim palce
Odpovedať
moja znama otehotnela po mesiaci vztahu, hned sa vzali, su spolu 17 rokov a vyhlasuje, ze ma najlepsieho muza na svete.... taze tak ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka276 my sme spolu rok a o mesiac sa berieme a vôbec nemám pocit, že je to skoro :) obaja sme mali dlhodobé vzťahy a rozpadli sa. My spolu od januára žijeme a žiaden problém, všetko klape, aj pohádať sa vieme, aj všetko :) vôbec si nemyslím, že 9 mesiacov je krátko. Kľudne do toho, prajem všetko dobré :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je, my sme sa zasnúbili presne tak isto, s tým, že tú dobu sme spolu chodili a ja teda neľutujem ;-) snáď ani manžel :-D
Odpovedať
@vladka276 nevsimaj si reakcie okolia. Ludia si niekedy reakcie neuvedomuju a povedia aj to co v skutocnosti nechcu. Ked ste o tom vy dvaja presvedceny tak sa zoberte a ukazte tym ktory vam to hovorili ze k sebe jednoducho patrite:-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa zasnubili po vyse roku ale podstatne je, ze sme to citili obaja rovnako :) aj ked bola som zaskocena jeho poziadanim, ale samozrejme milo a svadbu sme mali po roku a pol a cele to obdobie bolo super a svadbou sa to len utvrdilo :) drzim palce :)
Odpovedať
:-) zalezi na apre. ale kedze je toto svadobne forum, su tu zeny vydate alebo pred svadbou, tie rozvedene su tu pomenej aby povedali, ze sa tiez brali skoro a nevyslo to
Odpovedať
@aandrejjka ja 25 a chlap 29 :)
Odpovedať
@vladka276 tak to je v pohode! ;-) keby ste mali 18-19 tak nepoviem tam su nejake rizika..
Odpovedať
Profilova fotka
Moji rodičia tiež spolu chodili necelý rok, síce sa predtým poznali, keďže boli vzdialenejší susedia, ale nejako sa nevnímali, keďže bol medzi nimi osemročný vekový rozdiel. Vtedy všetci riešili vek, niektorí zasa dĺžku vzťahu, avšak ani jedno nie je podstatné. Doteraz sú spolu a čo je dôležité, sú šťastní. Vidno na nich, že sa majú stále radi aj po tých 25 rokoch manželstva. Dnešná spoločnosť je taká, že kritizuje, vždy vo všetkom si nájde niečo, čo je zlé, čo by sa tak nemalo, čo je neprípustné..pritom sa nikto nikdy nepozrie na seba a na to, ako by sa cítil on, keby bol na tom mieste. Každý len kritizuje, hovorí, čo sa mu nepáči a podobne. Ale vždy sa treba pozerať na veci očami druhého. Keď sa milujete, nie je čo riešiť, ako sa hovorí. Predsa ste dospelí a život si viete zariadiť aj sami. Neriešila by som koľko dlho ste spolu, ale aký je váš vzťah, či sa milujete, akceptujete a podobne. Predsa sa trvalosť manželstva nebude vzťahovať na dĺžku ,,chodenia spolu´´, ale na tie veci spomínané predtým- láska, akceptovanie, porozumenie, kompromisy a podobne..:) Držím vám palce! :-)
Odpovedať
Ja som mala 9 rocny vztah nakoniec si nasiel druhu s ktorou mu to nevydrzalo ani 3 mesiace a ja som po roku bola stastne zasnubena a za 8 mesiacov stastne vydata :) samozrejme s niekym koho som poznala od malicka ale akosi sme sa obchadzali.proste osud zasiahol v spravny cas :)
Odpovedať
Podľa mňa ide skôr o to, čo ste si v tom vzťahu prežili, než o to, že ako dlho trvá. Ak ste spolu 9 mesiacov a stretávate sa trikrát do týždňa po práci a občas na nejaký výlet cez víkend, tak je to skoro. Ale ak ste skúsili napríklad spoločné bývanie alebo si zažili rôzne životné situácie (zmena zamestnania, nepríjemné udalosti v rodine), poznáte navzájom svoje rodiny a rešpektujete ich, viete sa spolu baviť o financiách ako o vašich (nie moje a tvoje), tak je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
mna moj priatel poziadal o ruku po polroku chodenia ...vobec som to necakala a po pravde vobec som neriesila ze ci je to skoro alebo nie..Proste to tak citil a spravil to a obaja sme mali nejaky zo seba pocit ako kebyze sme sa poznali dlho...aj pocas ten kratkej doby sme presli zlymi vecami ktore sme prekonali...rrodiny pozname si navzajom ....Teraz je to od zasnubenia rok a pol a cakame spolu babätko po dvoch rokoch chodenia co tiez niekomu pride skoro ale co ma prist to vzdy pride podla mna pravy cas a chvilu a s tym spravnym clovekom.....A to ze druhi hovoria ze ci je to skoro kasli na to ja som to tiez pocuvala ale proste je to osud a verit treba na osud a ked to tak citite obaja ze to nie je jedno stranne je to krasne a super ...Drzim palce ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@vladka276 my sme sa spoznali minuly rok v januari, vo februari zacali spolu chodit a od marca si planoval so mnou buducnost, v aprili mi to povedal a v maji to chcel urobit, ale zomrel mi dedko a mala som statnice, tak to presunul na jun, ze na promociach ma poziada o ruku...tak sa stalo a o necely rok, cize teraz v maji sme mali svadbu a uz aj cakame babatko...tak neviem v ktorom pripade to bolo skoro.... :-D :-D :-D....moj predchadzajuci vztah trval 2 a pol roka a neviedol k nicomu, uplne zabity cas, vyhodene peniaze, premrhane chvile a znicene nervy....kazdy vztah je iny a vsetko zalezi len od danej dvojice ludi, od ich povah a od toho co su ochotni urobit pre budovanie vztahu...a to viete nejlepsie len vy dvaja ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka276 hlavne nech ste stastni a spokojni!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?