Zásnuby prebehli, ale svadba sa nerieši

Čítala som tu veľa diskusií o tom, ako čakáte na zásnuby a chlap sa nevie stále vymačknúť... Väčšinou je to tak, že keď prestaneme tlačiť na pílu, fešák sa rozbehne a príde s prsteňom. Aj ja som čakala, naznačovala, vzdychala nad svadobnými časopismi viac ako 6 rokov, mám po 30-tke a do naplnenia svojho života rátam aj manželstvo a deti. Netlačila som, skôr som trpezlivo čakala ako taká čakanka. Šiesty rok vzťahu som už začala byť naozaj nervózna, či ma neťahá môj milý za nos a mne nebeží život pomedzi prsty... A potom prišiel deň D a on vytasil prsteň. Juchúúú. Bolože to radosti. Konečne aj my, dávno po 30-tke, budeme mať svadbu, skončia sa trápne vypytovačky celej rodiny, kedy už konečne, trápne poznámky všetkých zosobášených párov v našom okolí. Čo viac si môžem priať? V normálnom vzťahu sa pokračuje registráciou na mojasvadba :-) , oznámením rodine, plánovaním dátumu, vychutnávaním príprav. A u nás? Ticho... (len neviem či po búrke, či pred búrkou :-D) Akákoľvek moja snaha dohodnúť sa na termíne alebo niečom bližšom sa končí prevracaním očí, povzdychovaním. Mesiac - dva by sa to ešte dalo vydržať. Lenže - moje milé, ktoré ste sa dočítali až sem - ja som zasnúbená už takmer tri roky! a nemáme nič. Nie sme dohodnutí na termíne. Vlastne, ked som to takto zhrnula, my vlastne nie sme dohodnutí ani na tom, že svadba bude. A mne, čakanke obyčajnej, začína dochádzať, že snubný prsteň bola asi len taká poistka, aby som nezdupkala, ale on v skutočnosti žiadnu svadbu nechce. Trápi sa, lebo chce vyhovieť mne, ale nechce ísť ani proti sebe. Ja zas nechcem svadbu nasilu, prosiť sa, alebo vyhrážať odchodom. A kompromis medzi manželstvom a nemanželstvom neviem nájsť. Existuje vôbec v tomto nejaký kompromis? Keď ja chcem žiť v manželstve, ale nechcem, aby si ma zobral iba preto, aby mi vyhovel? Budem šťastná v manželstve s vedomím, že on sa vlastne len a len kvôli mne "obetoval" a išiel proti sebe? On je spokojný tak ako je, bez svadby. Nemá vôbec potrebu riešiť ju. Nááá a včul dajte "dobré príklady zo života" :-) Rada si rozšírim obzory. Snažím sa totiž pozrieť na vec z nejakého iného uhla pohľadu, ale nech sa snažím, ako chcem, nenachádzam ho. Tak hoďte nejaký dobrý uhlomer ;-) Dik.
Odpovedať
ja ti radim,nestracaj cas,ked mate kazdy iny nazor na svadbu.... a manzelstvo neni zrovna vec ktora sa da vyriesit kompromisom.myslim ze si sa nacakala dost.co mu vlastne vadi?ved organizuje to aj tak zvacsa zena,kt. sa z toho vytesuje.ak si vies predstavit zivot bez manzelstva - ok,ved kazdy sme iní,nie kazdemu to vyhovuje....ale predsalen nemozes cakat vecne,ked je to pre teba dolezite. ps. keby som bola na tvojom mieste,a hoci aj hned by dohodol termin,uz by som asi do toho nesla-lebo to by bolo z prinutenia a chlap by to mal sam chciet....Kazdy den tu vidim milion peknych pripadov,ked sa chlap nevie dockat az bude nevesta jeho zenou.....Povedal ti preco nie?lebo ja nechapem :))
Odpovedať
Profilova fotka
Ja toto musim najskor rozdychat a vyspat sa na to:)))
Odpovedať
ahoj, neviem ci je to rada, skor taky moj nazor...mozno by si mala pocuvat svoju intuiciu? ze s nim svadbu nebudes mat, sama si to napisala, on je spokojny tak ako je, bez svadby, nema potrebu riesit ju....takze neviem, asi by som mu dala ultimatum do nejakeho datumu a ked nie, ked je to mozne tak si zbalit saky paky a odkracat so zdvihnutou hlavou a bud sa chlapec spamata alebo nie...asi si fakt privelmi dobra a mila taka cakanka ;-) myslim to v dobrom. Ale mam pocit, ze v dnesnej dobe sa malo chlapov chce zenit a riesit svadbu...asi taka epidemia vo vyspelom svete ci? aj ked u nas to bolo opacne akosi, moj priatel do mna hucal roky rokuce, ze si ma chce vziat a ja som odpovedala nazad ze nikdy takze nikdy nehovor nikdy ;-)...takze drzim silnoo palce, aby sa to vyriesilo v tvoj prospech ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj no fuu silna tema, resp. zivotny pribeh. ono cakat asi cakala kazda z nas v urcitom slova zmysle.kedze sme viac rodinne zalozene ako chlapi povecsinou a viac sa asi chceme vydavat ako chlapi zenit...."cakala" som aj ja, na zasnuby 4roky a na svadbu dalsie dva, lebo som navrhla jeden termin a on ze ee ´, potom dalsi, uz sme mali vsetko dojednane a on ze ee a teraz to vyslo, teda snad vyjde, uz to mame za par. ale toto cakanie, ktore zazivas ty...ako na jednej strane klobuk dole, ze si taka trpezliva a ze nehystercis ako by to urobili ine zeny. pozeras sa na vec aj z jeho pohladu, to je naozaj chvalihodne. no na druhej strane, ja by som zdupkala uz. bud ta chce alebo nie.cas bezi a nejde len o svadbu, ide skor o rodinu.kedy ju chce? a chce vobec?on moze aj v 70tke ak sa na to neciti teraz, ale co ty?no ziadna rada z mojej strany, skor drzim prsty, je to na tebe. bud sa asi zmieris s jeho vyberom nemanzelstva zatial, alebo cuvnes a pojdes cestou, kde najdes niekoho, kto si ta vezme mozno do roka a do dna.najhorsie je to, ze podla tvojich slov, asi inak problem nemate.aspon mne to tak vychadza.tak daj vediet ako si dopadla, sama som zvedava ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máš cca 34 je to najvyšší čas na prvé dieťa... Zamysli sa nad tým či chceš žiť s chlapom, ktorý prevracia očami a ochká keď sa spomenie termín svadby... =-) Žijeme len jeden život, len raz, druhý pokus nebude, nesmieš sa nikdy nikomu podriadiť a dať si pošliapať svoje sny.
Odpovedať
asi ta nepotesim, pridavam sa k nazorom k ostatnym. v jeho veku ked sa stale svadbe vyhyba, tak ju nechce... alebo ju len nechce s tebou, ale je mu pohodlne s tebou byt...
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko hodnotit, ak je svadba vas jediny problem, ale okrem nej mate pekny vztah, tak mozno mozete pouvazovat nad rodinkou aj bez papiera. Mam okolo seba kopec takych pripadov. Na druhej strane chapem, ze nie kazdemu to tak vyhovuje:( Ktovie, co tvojho priatela od svadby tak velmi odradza, coho sa boji...mozno zlyhania, rozvodu, dovodov moze byt viac.
Odpovedať
Moj nazor...svadba je len startovacia ciara a ked je pri nej problem, ako bude vyzerat beh a aka bude uspesnost cloveka , ktory otáľa? Mala metafora. Ale snad pochopena. A strucne, podla mna tri roky zasnubenia su az az, ak ani na termine nie ste dohodnuti, naco ti prsten daval? Nepoznam tvojho snubenca ale zo vseobecnych znalosti ... chlapi od urciteho veku tazko predychavaju zmeny. Tak ako stari mladenci...zvyknu si na urcity sposob zivota a nechcu to menit. Chvalabohu moj Snubenec taky nie je. Ale myslim ze s tym tvojim by ste mali hodiť reč o buducnosti, lebo ty sa budes potom len trapit a on bude v pohode, lebo mu to mozno vyhovuje. Nejde tu o svadobny den a vsetko okolo toho, ide tu o to kam ide cely vas vztah. Ked spekuluje nad svadbou, ako sa zachova v inych situaciach?
Odpovedať
Profilova fotka
Mas to tazke a tu je kazdarada draha, lebo nikto z nas nevidi do vasho vztahu. Je len na vas dvoch,aby ste si to zhodnotili a dohodli sa ako dalej. Mozno to on naozaj berie tak, ze "nepotrebuje papier" na lasku k tebe. Neviem ci uz spolu byvate a celkovo ci si "mate co povedat a spolocne zaujmy" a tym aj smerovanie. Ake su vase plany do buducnosti? Chce tvoj priatel rodinu? Kazdopadne kazdy vztah je aj o kompromisoch, ak sa vase plany nezhoduju, tak je to krute, ale mala by si ist z kratsej cesty (aj ked vasa cesta bola uz dlha a uz sdte na seba zvyknuti). Tu nejde o to, ze by si mu mala davat ultimata, len potrebujes vediet ako zmysla a nech sa vies zariadit. Ak ty chces manzelstvo a rodinu a on nie, tak bud s nim ostanes a prisposobis sa, alebo to zabalis a mozno coskoro stretnes niekoho kto nebude otalat a svadba bude do roka. Len uz tichucko necakaj, ze toho tvojho osvieti do rana, mal doast casu ta spoznat a zistit ci si ta prava, ktoru si oplati vziat a robit ju stastnou. Ak mu za to nestojis a nechape to, nestracaj s nim cas. Drzim palce! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, napíšem aj ja ako to bolo u nás... na začiatku nášho vzťahu som dostala prsteň so slovami "ak by som bol už rozvedený vieš ako by som ti ho dal"... potom roky ubiehali, konečne sa aj rozviedol a my stále nič.. tuším po 5 rokoch som ho "dokopala" k oficiálnym zásnubám... a ďalšie 2 roky nič... ja som to akosi ani neriešila ale ak sa pozriem na to spätne tak ani on to neriešil... už ani sama neviem prečo, pre peniažky asi :-/ a potom min. rok to prišlo - zoberme sa! podľa mojich snov, v zahraničí... a mesiac a pol pred svadbou ma nechal... po pár mesiacoch sme opäť spolu a je nám spolu veľmi dobre, klop-klop... a svadbu už neriešim... ja osobne to nepotrebujem k životu, aj keď sa musím priznať, že sem-tam mi tu na tejto stránke príde smutno... je to iba na tebe, či si ochotná žiť s ním bez manželstva alebo nie... čím skôr si odpovieš na túto otázku, tým lepšie pre teba... držím ti palce :-) p.s. kompromisom by mohla byť registrácia za druha a družku... ale o tom asi nesnívaš :-S :-(
Odpovedať
Ano, vycitili ste to spravne. Inak mame pekny vztah, zijeme spolu. Deti velmi chcem. Neskutocne mi lezu na nervy komentare rodiny a kamaratov, ze uz mam najvyssi cas. Viem, ze telo a vek neoklamem, ale take tie dobre mienene rady, ze sup-sup na to, fakt nemusim. On by chcel deti hned. Miluje ich, dokaze sa postarat sam cely den o nase netere, synovcov, krstniatka... Takze ani v tomto problem nie je. Preco ma problem teda iba so svadbou? No je to taky mix toho, ze je introvert a ma strach, ze by bol jeden den stredobodom pozornosti (to som samozrejme ochotna akceptovat a namiesto velkej rodinnej svadby, ktoru od nas okolie ocakava, zmenit na malu, vo dvojici, prip. stvorici, pretoze mne naozaj nejde o svadbu, ale o manzelstvo), toho, ze v jeho okoli sa niekolko manzelstiev skoncilo velmi skaredymi rozvodmi a sudmi, a toho, ze na vztah nepotrebuje papier. Takze to najdolezitejsie - RODINU - chceme obaja. Mne tam ale stale svieti ta kontrolka - ze bez manzelstva nie je rodina, ale len take zitie na hromadke...
Odpovedať
Profilova fotka
Ježiš to je strašne smutné :-( Ani neviem, čo na to povedať... Vystrašila si ma, lebo ja som s priateľom 5 rokov a stále nič, i keď on už má po tridsiatke a bolo by skôr smutné, keď štyridsiatnik vodí za ručičku nie vnúča, ale svoje dieťa... Porozprávala si sa s ním o tom? Neviem, čo na to napísať, tak aspoň pridám svoj názor, ako by som to urobila ja... Vždy sa mi osvedčil vážny rozhovor... Správnou komunikáciou prekonáte všetko, tak ja by som si ho posadila a poriadne sa s ním porozprávala a vysvetlila mu svoj názor... Aby ste si obaja vyjasnili, čo si o tom myslíte a ako vás to trápi... Však prsteň ti nedal len tak zo srandy... Či? No ak povie len niečo v tom zmysle, že on je spokojný tak ako je, tak by som mu vrátila prsteň, nech ho dá niekomu inému, kto by zásnuby nebral ako každá žena a odišla by som... Je to príšerne smutné, ale myslím, že nič iné ti ani neostáva... Tak dlho si čakala na prstienok a keď si ho už mala, tak zbytočne čakáš na niečo ďalšie... Zranil ťa, pošramotil ti tvoje city a trvá to už 3 roky... Ak sa nechceš ďalej trápiť, tak buď jediný raz sebecká... Tak veľmi dúfam, že by si uvedomil, že bez teba by bol stratený, naozaj veľmi v to dúfam, lebo toto je veľmi vážna a smutná vec a hrozne nerada vidím, keď sa niekto rozíde po rokoch... Preto dúfam v to najlepšie :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
fuuu mas teda riadne nezavideniahodnu situaciu...a povedal ti dovod jasny konkretny, ze preco sa tak tej svadby boji ?? to po tolkych rokoch s tebou stale nie je si isty ? ci ako ? nech ti vysvetli preco nie a mozno budes prekvapena preco sa boji chlapi su obcas ako male deti, treba na nich citlivo ale ty mas bozsku trpezlivost, dala si mu casu viac ako dost ....nikdy nebudes spokojna tomu ver...vsade kde sa pozries vidis stastne pary, nevesty na ulici a podobne..vzdy ti bude luto a budes sa trapit...tomu ver
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 Asi to mas podobne ako ja, moj drahy tiez chcel deti takmer hned, ja az po svadbe,pretoze bez manzelstva sa mi to proste nepaci. A tiez to trvalo dlhych 5 rokov kym sme sa k tej svadbe dopracovali, aj ked ja som bola pripravena uz po dvoch :-) Chcel sa ozenit, ale az raz...a pritom uz mal 35, ja pomaly 30. Presne vedel ze to chcem, ale nejako sa nemal k cinu. Tak som mu jednoducho povedala ze pre mna ten vztah nema zmysel ak k tej svadbe nebude smerovat, pretoze rodina pre mna zahrna aj to manzelstvo. Ano, konieckoncov to moze vyzerat ze som ho k tej svadbe "donutila", (pred priatelmi dokonca zartujeme, ze ja som sa chcela vydavat a on sa musel zenit :-D ), ale viem ze nakoniec je stastny ze to spravil a dnes ani on velmi nechape na co vlastne cakal :-) Takze rada - povedz mu to, presne tak ako si to tu napisala. Mozno to nebude uplne podla tvojich predstav a ten pocit ze si ta zobral preto aby ti vyhovel asi sem tam vylezie na povrch, ale ved laska je o tom, ze robime veci aby bol ten druhy stastny, takze to vlastne bude dokaz lasky :-) Len sa priprav aj na variant ze povie nie a co budes robit potom, to si vsak budes musiet rozhodnut sama, tam sa radit neda...
Odpovedať
@margaretka00 Ahoj Margaretka, podla toho, co pises, mam pocit, ze z jeho strany moze ist o stres z toho "humbuku" okolo svadby. Pises, ze je introvert, tak by sa zrejme necitil dobre na takej klasickej svadbe. Mozno riesenim by bola svadba o vas a svedkoch, len so slavnostnym obedom, bez zbytocneho rozruchu..
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 tak potom by mozno naozaj stacilo porozpravat sa, vysvetlit mu ako to citis, ze manzelstvo pre teba vela znamena. A svadba moze byt ozaj taka mini s dvoma svedkami- aj my budeme mat taku. Obaja sme sa zhodli, ze by sme sa necitili dobre s vela ludmi okolo. Snubenec uz nema rodicov a tym mojim sme to vysvetlili. Ten den bude len a len nas. So svedkami si potom dame nejaky neskorsi obed, alebo veceru. Verim, ze aj vy sa dokazete dohodnut tak ,aby ste boli nadalej stastni a spokojni :-) obaja.
Odpovedať
@margaretka00 to ze ma rad deti a chce ich je velke plus.ale podla mna ak ta ma rad,aspon na svadbu typu-vy dvaja a svedkovia by mohol pristupit - ved tam budete dokopy 4 a tebe by sa splnilo zelanie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 A co dieta? Nebolo by to kompromis? Sice ziadne manzelstvo, ale rodinu... Mnoho chlapov si potom uvedomi, ze chce mat rodinu kompletnu... A vystroji svadbu. A ked nie, tak nie. Rodina je viac ako len papier ;-)
Odpovedať
moj nazor je taky ze zena sa vlastne dost obetuje ked s nejakym muzom splodi dieta-nie v tom zmysle ze by to dieta nechcela, alebo co, ale pravdou je, ze je to pre nu zavazok na cely zivot (vacsinou vacsi ako pre toho muza, ktory moze v pohodicke kedykolvek odkracat-aj ked samozrejme nehadzem vsetkych do jedneho vreca) zatial co zena musi dieta vynosit, zmierit sa so vselijakymi fyzickymi, hormonalnymi a psychickymi zmenami, obetuje svoju pracu (aspon na istu dobu) a zostane s dietatom na materskej a venuje sa primarne rodine. Tak nechapem preco, ked sa takymto sposobom priputa k muzovi, by aj on nemohol spravit nejaky ustupok aby sa zena citila vo vztahu istejsie a bezpecnejsie (nehovorim ze manzelstvo je nejaka hyper istota, ale minimalne ukoncit manzelstvo je problematickejsie nez len tak odist). A zaroven jej tak da na javo ze mu na nej zalezi. Ak muz chce dieta, a chce ho s konkretnou zenou, svojou partnerkou, nevidim dovod, preco by nemal aspon uvazovat nad kompromisom v podobe malej svadby. Ak ide len o papier, ako mnohi hovoria, tak kde je problem? Ved clovek podpisuje v zivote vela papierov, ani nevie kde a ako. Strach z manzelstva moze mat samozrejme rozne priciny, ale treba si to vykomunikovat - zena nie je telepat aby vedela ci ma chlap z niecoho traumu, alebo si tym vztahom nie je isty, alebo x dalsich veci... Drzim palce :)
Odpovedať
možno ťa zaujme aj môj príbeh a skúsenosť...Sme spolu vyše 5 rokov. Spoznali sme sa na výške a nikdy by mi nebolo napadlo, že to je "môj "posledný". Keď som končila "bakalárky", pomaly som mu čosi začala naznačovať- o rodine a zásnubách...Rok po tom prišiel s prsteňom, ktorý sa mi mimochodom, vôbec nepáčil a požiadal ma o roku. Stále som mala pocit, že som ho do toho dokopala. Po skončení školy sme si dali termín svadby, ktorý sme museli presunúť. Nadobudla som pocit, že to so mnou nemyslí vážne. Keď dokončil školu aj on, všetko sa to začalo rozbiehať. V jeden večer prišil s obrovskou kyticou a ďalším prsteňom- nádherným- taký pekný nebol ani v mojich predstavách. Od tohto momentu sa veci začali hýbať. Dovtedy som bola iniciátor všetkých príprav ja, odteraz mi až niekedy lezie na nervy ako všetko plánuje. Mne sa teda osvedčilo to, že keď netlačím na pílu, jeho iniciatíva je dvojnásobná, no akonáhle začnem tlačiť, všetko sa zastaví...
Odpovedať
Ďakujem vám za vaše názory a postrehy. Každý máme niečo... A ja som teraz, aj po precitani vsetkeho, co ste napisali, nadobudla presvedcenie, ze tento stav uz dlhsie nevydrzim a musim sa pohnut dalej... @lulu0902 ano, mohol by pristupit, ale je to jeho rozhodnutie, nemozem ho chytit pod krk ;-) @mikema @ tecko28 Dieta? Hned, sem s nim! Keby to bolo na mne, tak zajtra rodim :-) Ale nechcem otehotniet, a dufat v to, ze ked sa nerozhybal za tie roky, prave dieta bude ten dovod, ze si ma zoberie. Ja chcem, aby si ma zobral preto, ze chce, nie preto, ze sa to patri... @ka3eena Hovoris mi z duse, presne tak to citim... @viera235 Uprimne ti gratulujem, ze sa to zmenilo a planujete svadbu. Je to celkom primerane, ze sa rozhybal prave po skonceni skoly. My sme uz stari chreni, sme 10 rokov po promociach. ;-)
Odpovedať
a ešte niečo som nenapísala...neviem, či je to takto správne, ale keď som už nevedela čo ďalej, dali sme si tzv. "pauzu" a on keď zistil, že o mňa majú záujem aj iní muži, uvedomil si, čo má a možno to bol popud, kedy sa zmenil..veď sa hovorí, že človek nezistí akú cenu má žena, pokiaľ nepochopí, koľko je zaň ochotní dať iný...
Odpovedať
@margaretka00 vec sa ma tak, ze ak pre teba rodina bez svadby nie je rodina, tam sa proste neda prisposobit, mrzelo by ta to cely zivot a budes to prenasat aj do vztahu (mozno aj teraz uz to robis). su zeny ktorym je to jedno, ale ked medzi nich nepatris, tak ta to proste bude mrziet. ked sa boji tazkeho rozvodu po sudoch si mysli ze ked budete na hromadke mat deti a spolocne nakupene veci ze rozchod tak neskonci? no dobre, je to menej byrokratickeho trapenia, ale aj tak... moj tiez by najradsej zil len na hromadke, ale kedze pre mna je rodina zaklad pre deti a spoluzitie, tak nema viac menej na vyber ked chce mna, prave kvoli tomu ze pre neho je podstatna ta rodina a ja a jeden den prezije 8-) tiez je tazky introvert, sme sa dohodli na malej svadbe, ale cim viac sa to blizi, tym viac sa sam zapaja, zrazu on chce subor na cepcenie, dokonca harmonikara (a to nema rad ludovky :-o ), sam sa vyjadril ze radsej aj s odobierkou ako len zraz v kostole, zrazu mame 70-80 ludi a jemu to nevadi.. stacilo ze zopar veci chcel zmenit v tradiciach a som mu v tom nebranila a zbadal ze svadba moze byt aj o jeho predstavach 8-)
Odpovedať
@margaretka00 vyzeráš byť sympatická ale zúfalá žienka :-S radili ti tu, aby si ho opustila a nechala... a že možno keď zistí o čo prišiel, tak ťa bude chcieť späť. no ja neviem, toto väčšinou vidím v TV a nie v reálnom živote 8-) padali tu slová ako zlyhanie, nestrácaj s ním čas, ako sa zachová v iných situáciách keď toto nezvláda a podobné.... ja viem, že sme na stránka moja svadba, ale ak podľa svadby posudzujete vzťah, tak sa nečudujem vysokej rozvodovosti :-/ nechcem niktorú uraziť, nemyslela som konkrétne, ale ak on chce dieťa a aj ty sa na to cítiš, tak choď do toho :-) jednoznačne :-) možno sa rozkýva a možno nie... @hlaura to napísala dobre, že aby ešte on nenechal teba a aby si ty neľutovala. chceš svadbu alebo jeho???
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Nechcem svadbu, chcem manzelstvo - S NIM ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 100bodov :-) Toto vela ludi nechape, ze niekomu moze ist o MANZELSTVO a nie to co sa v jeden den okolo toho toci. Napriklads aj vela mojich kamaratiek nechape, ze chceme len maly sobas v tichosti, lebo si svadbu spajaju s niecim velkolepym, s oslavou, vela jedla pitia, tradicie-divadlo a mnohe si myslia, ze bez toho to nejde. A ja len chcem, aby on bol moj manzel a ja jeho manzelka. Ja uz mam tiez daleko po 30-tke a citim sa aj hlupo, ked mam o nom hovorit lern ako o priatelovi, snubencovi... Ak chceme byt spolu cely zivot, tak si to ziada specatit to :) Daj potom vediet ako to pokracuje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 Milaaaaa moja, a ty nad cim rozmyslas, ked chcete kazdy nieco ine? Ty chces a on nie...... tak tam asi vela spojok nenajdeme, ci??? Inak Vam vsetko klape? Moj nazor je, ze pokial nie ste na jednej lodi v zasadnych otazkach, resp otazkach ktore su pre jedneho z vas zasadne, tak asi nebude vsetko v poradecku..... Niekedy je tazke sa zbalit a odist, ale niekedy je dobre to urobit neskorsie ako neskoro.....
Odpovedať
Nedaj na rady ostatnych tu, urobis chybu, aj ked to myslime vsetci dobre :) musis dat len sama na seba. Ja som 5 rokov zila s dotycnym, ktory sa tiez k nicomu nemal , nepomohlo ani naznacovanie, ani tlacenie na pilu a ani nicnerobenie. Nakoniec som zistila ze ma podvadza a rozisli sme sa (mala som 33). Par mesiacov na to som stretla ineho a ten ma po pol roku poziadal o ruku :D. Z extremu do extremu :D teraz v sobotu mame svadbu inak (sme spolu 1rok a 8mesiacov). otazka je, ci ked ho nechas, ci nestretnes niekoho dalsieho, kto bude rovnaky a tiez nebude chciet manzelstvo, bezia ti roky..... a deti nemozes mat vecne.
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 Nechcem svadbu, chcem manzelstvo - S NIM dokonale napísané...presne o tomto by to malo celé byť, svadba je len začiatok nového života, to hlavné nasleduje až potom. držím palce pri rozhodovaní, máš to veľmi ťažké, nikto nemá právo súdiť ani teba ani jeho- lebo nikto mimo vás dvoch do vášho vzťahu nevidí, podľa mňa je jediná možnosť a to počúvať tvoje srdiečko, ono vždy vie čo... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@margaretka00 No lahke to nemas...podla môjho nazoru mas len dve moznosti. Prva moznost: Bud si postavis hlavu, ze svadba bude a hotovo a výsledkom moze byt, ze bud si ta vezme, najskôr s tym, ze ked na tom trvas, tak ok. Ale mozno casom mu dojde, ze ved manzelstvo nehryzie. Alebo pri natlaku zdupka a ty stratis cloveka, ktorého jedinym nedostatkom bol panicky strach zo zvazku manzelskeho. Druha moznost: Trucovito zdupkas ty, ze bud svadba alebo rozchod, s ocakavanim, ze si zvazi priority a vyhra priorita TY, ale zase s tym rizikom, ze mozno sa nevrati a prides o cloveka, ktory ta 9rokov sprevadza zivotom, len na to nepotrebuje papier. Idem sa vydavat, ale nie som ortodoxnym zastancom manzelstva, ze jedine vtedy je partnerstvo pevne a nezvratne. Pokial na svadbe trvas len z malichernosti, lebo aj ty chces biele saty, aj ty chces vsetku tu paradu okolo a byt stredobodom pozornosti (uple to chapem ;-) ), ale nie je to to co vas spravi stastnymi do konca zivota... Pokial ale ide skor o tvoju doveru v tento zvazok a pocit, ze jedine tak bude tvoj zivot naplneny, tak uz je len na tebe, ktory miska vah prevazi tu druhu...ci tvoje presvedcenie o svadbe alebo laska k partnerovi :-) praje vela stastia...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?