Ako a kde, požiadať priateľku o ruku?

Ahojte prosim vas pekne mam take malicke otazocky :) Je vhodne poziadat priatelku o ruku pri romantickej vecery? Alebo skor niekde o samote? Kam sa dava zasnubny prsten? Na ktory prst (ruku)?
Odpovedať
Ahojky.... Moj nazor je, podla toho, ake ste typy obaja...ci si extrovert a tak isto aj priatelka, ktorej nebude vadit to, ze sa na Vas pozeraju ludia, niekde v restauracii....ale romantike sa medze nekladu :) Mna moj snubenec poziadal na nase rocne vyrocie v stane, kde to aj cele zacalo a bolo to uzasne :) Prstienok nosim na lavej ruke na prsteniku ... ale niekto ho nosi aj na pravej ruke. Ak pride obrucka, tak potom prstienok pojde na pravu ruku :) Neviem ci som Ti poradila, teda aspon u mna je to tak :) Vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je trosku treba zistit ake to ma tvoja priatelka vysnivane ale inak sa podla mna fantazii medze nekladu... mna poziadal manzel na romantickej dovolenke v malinkej peknej restauracii.. a prstienok velkostne nestrafil tak ho nosim na pravej ruke na prostredniku... ale je mi to aj tak jedno lebo to bolo pre mna uplne prekvapenie ;) a bolo to priiiserne romantické ;) ... ale malo by to byt na lavy prstennik....
Odpovedať
mna priatel poziadal o ruku pri mori, vecer, na plazi, po 6,5 roku... v tom soku som ho odmietla :-D o par dni som si to rozmyslela a prsten nosim na pravej ruke :-D lebo na lavej si nejako neviem zvyknut :-)
Odpovedať
@grumik jaaaj, a urcite najprv osamote.... ju poziadaj... potom mozete tak ofiko, ale osamote si myslim, ze to bude pre oboch prijatelnejsie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mna moj manzel poziadal o ruku na vianoce pred dvomi rokmi,sediac na zemi v mojej detskej izbe u rodicov medzi kopou papiera z darcekov,takze musim povedat, ze to poziadanie nebolo velmi romanticke, lebo mi len podal krabičku s prstienkom a az ked som mu povedala mi ho navliekol na prst :) ale pre mna aj tak nadherne, takze si myslim, ze je uplne jedno, kde to spravis, ked to bude uprimne z lasky:)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je lepsie, ked sa jej naskor spytas medzi 4 ocami, ale zavisi, akej ste povahy. U mna to bolo tak, ze sme boli na vylete na ranci a v jedno rano to prislo. Iba my dvaja na chatke, priroda okolo.. A prstienok nosim na prstenniku lavej ruky, ale podla mna je uplne jedno, kde ho kto nosi.
Odpovedať
@grumik jeeej, to je zlaté že sa to takto pýtaš :-). Podľa mňa už ju poznáš natoľko, aby si vedel, akú má povaahu, čo ju poteší, poznáš jej obľúbené miesta a veci. Čo takto zobrať ju niekam, kde sa cíti príjemne, a potom na ňu vyvaliť tú otázku ;-). Ja ale keby som chlap tak najskôr s tým potajomky oboznámim jej rodičov, a potom pre ňu prichystáme romantické požiadanie vo dvojici, neskôr aj takú menšiu oslavu s rodinami. Veď uvidíš ako sa situácia vyvinie, potom nám napíš. A zásnubný prstienok sa podľa mňa nosí na ľavom prstenníku a potom ho nahradí obrúčka alebo tak nosí žena oba prstene. Ale pokiaľ bude chcieť, môže ho nosiť aj na palci. Je to jej vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@grumik no mna poziadal v starom meste na nasej oblubenej ulicke. klakol si na zem a povedal mi basnicku,ktoru pre mna zlozil... niekto si nas aj fotil pri tom :) ale zas moj mili si bol isty,ze poviem ano,tak sa nebal verejnosti :))
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym za odpovede :) Musim si to riadne premysliet ako to vsetko spravim :) Lebo to je dufam jediny krat v zivote :) A zvlast dakujem tebe katusska1 :)
Odpovedať
Ahojte dievcata, prosim vam pekne. Co by vas najviac potesilo pri tom? Ja som uplne smutny z toho ze neviem nic poriadne vymysliet. Ja viem ze ta moja by sa potesila aj keby som jej dal lizatko ale chcem aby bola na pokraji sialenstva od stastia :) Viem ze by som to mal vediet najlepsie , aj to viem najlepsie. Ale chcem este nieco extra z vasich mudrych zenskych hlaviciek :) A este jedna otazocka. Co si myslite o laske na dialku? Lebo potecionalne mam ist robit do nemecka.
Odpovedať
Profilova fotka
@grumik no dialka je vzdy tazka vec a pokial sa jej da vyhnut je to len dobre... ...btw napriklad...kazdu zenu potesia nejake pekne kvety :)
Odpovedať
@grumik ako pise oskavrka... "zide z oci, zide z mysle"... :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@grumik ahooj, no tak to je tazko, asi ste s priatelkou už dlho spolu, ked si sa k tomu odhodlal, či? Takže by si ju už mal poznat aka je atd.. ak je hamblivá tak urcit nie tam kde bude milion ludí, ak je romantická, tak nech je to nejake oblubene miesto vas dvoch. Mna moj manžel poziadal o ruku v Ríme, ani som len nevedela kam letíme a čo sa bude diať. Rím bol mojim snom, takže pre mna to bolo nadherne :-) Zober ju bud niekam na vyletik, alebo pri svieckach, romantickej veceri, pri vinku :) Co si pisal o tom vztahu na dialku, ja osobne s tým nemam skusenosti, ale vela mojich kamaratok ano a bohuzial zlé. Takže ak zvazujes o manzelstve, urcite pocas svadobných príprav by som neriesila vztah na dialku a teda vobec by som to ja neriesila.
Odpovedať
:( :( :(
Odpovedať
:-( Ja musim ist zarobit peniaze :-( A hned ked sa vratim ju chcem poziadat o ruku :-(
Odpovedať
@grumik ak to nemas nejake dlhodobe (na niekolko rokov) tak si myslim, ze sa to da... Ved uvidis :-) Nevesaj hlavu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi od toho, ako dlho chces byt mimo, my sme so snubencom prezili 3 roky, co som ja chodila na vysku do Brna, bolo to tazke, ale nas vztah sa tym este upevnil, lebo sme zistili ze bez seba nemozeme zit a vazili sme si kazdu sekundu spolu ked sme boli. A pokial potrebujes zarobit koruny, tak sa neda nic robit, existuje skype, tak aspon tak budete v kontakte, pokial to bude tak na mesiac - dva, urcite to zvladnete :D
Odpovedať
Skor rok ,dva ... A ona tiez chodi na vysku na tyzdnovky . Sme spolu od strednej kde chodila tiez na tyzdnovky prec cize sme boli spolu len cez vikendy. Ale kazde prazdniny kazdy den spolu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@grumik ja si myslim, ze akekovek co i len trosku romanticke poziadanie zenu potesi :-) ak pritom klaknes na koleno a bude v tom citit lasku, miesto je podla mna irelevantne - aj ked urcite pekne miesto, ci aj ta romanticka vecera su bonusom ;-) urcite perfektne miesto je take, na ktore sa potom mozete vracat a spominat - ci uz nejaka lavicka v parku, socha, luka hocico.. Restauracia mozno az ako posledna moznost - co ak ju zrusia a vy sa nebudete mat kam vratit a spominat? ;-) Mna moj drahy poziadal o ruku na Karlovom moste a ten dufam tak skoro nepadne :-D vzdy ked ho vidime, alebo ideme do Prahy, tak si spomenieme na tu vtipnu, milu udalost :-) Prstienok som dostala velmi skromny, strieborny, ale to je uplne fuk, mozno stal len 10eur, ale dal mi ho z lasky, proste na zlato a brilianty nemal, no chcel to urobit :-) prsten je len symbol, aj keby bol z alobalu :-D Prsten sa dava na prstenik lavej ruky. Laska na dialku vydrzi chvilu, ale nie velmi dlho - aspon raz za mesiac by bolo idealne sa stretnut -ci ona za tebou, alebo naopak. Takze neodporucam dlhe odlucenie, aj ked nikdy nevies, ci na teba kdesi necaka cosi este lepsie ;-) osud veci vzdy zariadi ako uzna za vhodne :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Wau, tak to máte teda pekné tiež skúsenosti :) Ja idem tento rok tiež pod čepiec :D Priateľ ma požiadal o ruku na našej "lavičke". Každý rok od vtedy čo sme sa dali dokopy, sme chodili túru okolo priehrady. Bol to zaberák na celý deň a tak sme si vždy spravili na jednom a tom istom strome fotku. Jeho koreň šľahol nad povrch a tak sa vytvorila prírodná lavička. Tu sme si vždy sadli, napili sa a vysmiati po túre sme si spravili foto. Rok 2015 sa ale na tejto lavičke odohrali zásnuby. Ako vždy túra, potom voda a už som sa nastavila na foto, priateľ beží ku mne a pokľakol a urobil "sýýýýr" do foťáku s úsmevom "vezmeš si ma" :D Baby ja som sa rozrevala :D po 5 rokoch, kedy mi hovoril, že furt máme čas atď (chlapské moderné reči... oni furt majú čas na svadbu a deti) mi toto vyviedol. No čo, zasnúbená som a teraz sa naháňam a zháňam šaty a všetky tie doplnky. Je neuveriteľné koľko stránok existuje napr. s obrúčkami. Veľmi sa mi posledné roky páčili tie od Rýdla. Do teraz mali len CZ stránku, ale po najnovšom majú už aj SK (obrucky-rydl.sk), máte niekto s jeho prstienkami skúsenosti? U nás totiž v zlatníctve nepredávajú také pekné a sú aj celkom drahé :(
Odpovedať
Drzim palce aby ti to vyslo ako si ty sam prajes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite to super dopadne ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahooj, no prstienok sa nosí na lavej ruke na prsteniku ale nosia ho aj na pravej. Ja svoj mám na ľavej predsa vždy sa to tak nosilo nie :) A ono je to podľa toho, čo má tvoja priateľka rada :) Ale podľa mňa romantická večera niekde so stolom kde nie je veľa ľudí by bola super nápad. Mňa manžel požiadal doma keď sme mali spolu šampanské na terase. Prstienok mi dal do šampanského a bolo to nádherné :) navaril on aj večeru :D ale pozor ak budeš dávať prstienok do šampanského, dávaj pozor na výber prstienku- materialu. Mne priateľ kupoval u Rýdla a tam mu povedali, že aký môže hodiť do šampanského :D takže sa radšej opýtať predavača :) Veľa šťastia prajem .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?