Ako ste prežívali odsťahovanie z rodičovského domu?

Ahojte. Baby ako ste prežívali odsťahovanie sa z rodičovského domu? Mňa to čaká onedlho, aj sa teším ale zároveň mi bude smutno, najmä za sestrou :( Ja som proste taký typ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy2525 tak to záleží od toho, ako ďaleko sa stahujes... My sme sa zoznamili s manželom ešte ked som študovala, čiže som bola na intraku. Potom sme začali spolu bývať, no každý víkend sme chodievali k našim. Kedže v meste sme zostať nechceli, začali sme stavať v mojej rodnej dedine, presťahovali sme sa a chodím k našim skoro každý den, niekedy každý druhy. Obe sestry mám mladšie, čiže žijú ešte s rodičmi. Akosi je to pre mna prirodzene, aj pre manžela - veľakrát mi večer navrhne, či sa nejdeme prejsť k našim. Neviem si predstavit, že by som žila 100 km od nich a chodievala k ním len raz mesačne... Aj ked som si vedoma, že az raz prídu deticky a ine starosti, uz tie návštevy nebudú take časté. Čiže úplne ťa chápem- ale urcite si zvyknes. Bude to super, ked budete spolu bývať.
Odpovedať
Tiež zostávame v našom meste. Len sa bojím že sestra sa raz odsťahuje, priatela má totiž asi 40 km od nás...
Odpovedať
Profilova fotka
ja teraz zijem v UK a tak som daleko od rodiny a hrozne to prezivam, preto planujeme kupit byt v nasom rodnom meste kde mame rodiny a priatelov aby ked sa raz rozhodneme vratit, sme mali kde zit, uz teraz sa tesim :) btw. ja som tiez tip cloveka ktory je az prilis naviazany na rodinu, v mojom pripade je to hlavne mamina. prerevala by som cele dni ako mi chybaju :( ale ak sa daleko nestahujes tak nestracaj hlavu, ved sa mozte navstevovat aj niekolko krat do tyzdna a bude to fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa od rodicov odstahovala skor nez by ma hocikedy napadlo. V 18-tich som odisla studovat na druhy koniec Slovenska a odisiel so mnou aj priatel, odvtedy tam spolu zijeme. Chodievame domov tak raz za jeden-dva mesiace na par dni a v lete na cca dva mesiace. Takze v podstate este stale nie som na 100% odstahovana. Najskor sa mi to zdalo hrozne daleko a nevedela som si to ani predstavit. A uz vobec som si nevedela predstavit ako to budu znasat moji rodicia, nakolko som jedinacik. Dopadlo to vsetko vsak na jednotku. My dvaja sme stastni, ze mozeme spolu byvat a sme vdacni rodicom ze nam to umoznili (nakolko to bolo rozhodnutie zo dna na den a bolo to aj financne narocne, teda pre nasich rodicov) a rodicia su spokojni takisto ako my :-). Rozhodne sa teda nemusis nicoho bat, po par dnoch zistis ze aj ked nieco skoncilo, nieco ine, este krajsie zacina :-)
Odpovedať
Odlahlo my :-D Nemala som s odstahovanim ziadny problem. Mala som 18 rokov, rodicia sa rozviedli a ja som mala ten pocit ze musim prec inac sa zblaznim! Zila som v Bratislave par rokov, potom v Nemecku a teraz zijem v Rakusku a je mi dobre. Rodinu nastevujem ked mam chut a volno niekedy raz za dva mesiace. Ale ked chcu mozu ma dojst navstivit. :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@lucy2525 presne môj prípad, aj mňa čaká v auguste sťahovanie a sú to také zmiešané pocity - radosť, strach, nedočkavosť, obavy... všetko dokopy, momentálne si neviem predstaviť ako to bude, mám z toho strach, ale zároveň viem, že to bude super a už sa neviem dočkať... keďže my spolu začneme bývať až po svadbe (dnes už asi rarita :-) ) čaká ma veľká zmena, hlavne na fakt že skoro celá rodina býva u nás v dedine a ja sa sťahujem do dedinky cca 17 km ďalej, no nejako to baby už zvládneme, veď sme silné ženy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre mňa to malo rýchli spád. Od štúdiu na VS som chodila domov tak parkrát za mesiac, aj to niekedy som mesiac žila sama... Potom som sa aj tak neskor sama odsťahovala , a od mojho cca 20roku už nie som pod opaterovu rodičov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy2525 40 km dohodis kamenom :D keby povies 400 tak je to ine ze ti bude smutno sa sestrou .. A ked sa ides vydavat tak uz predsa nie si dieta a budes mat vlastny zivot nerozumiem tvojej obave.... V 19 som odisla do zahranicia , uz 9 rokov s nimi nebyvam a ziadna tragedia. Navstevujem ich dost casto su teraz len 50 km od nas co je nič. A ty ostavas v tom istom meste tak fakt nechapem... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?