Bábätko príliš skoro po svadbe..

ahojte, mam taky trosku smiesny problem, neviem ani celkom presne ci som trafila spravnu kategoriu na moju otazku ale skusim... potrebujem ziskat naspat nadhlad a spravny pohlad na vec :) priblizne pred mesiacom sme sa zobrali a co sa stalo, co nestalo, dnes som si nasla na teste dve ciarky... to by bolo vsetko v poriadku, babatko sme chceli po svadbe... ale nejako sa nemozem stale zbavit pocitu ze sme chceli ist v januari na svadobnu cestu do Dominikanskej (tu som este uplne nevylucila, ved aj tehotne chodia k moru :) a mame kupene celosezonne skipasy a teraz co... desi ma predstava ze ani lyzovacka ani dovolenka ani nic... pritom babatko som chcela uz davno... len teraz ked je to tu, volako sa nemozem spravne naladit. Uprimne som necakala ze to pojde tak rychlo... Moja predstava bola ze mozno na svadobnej ceste splodime nejakeho potomka este si trosku uzijem aj more aj zimu aj vsetko a potom sa uz len budem tesit. Zas ano, na 1000% je to ovela lepsie takto, ako snazit sa niekolko rokov a nic, ale... dufam ze sa najde niekto, kto pochopi moje zmiesane pocity a doda mi odvahy :)
Odpovedať
Profilova fotka
asi moj prispevok nebude zrovna na dodanie odvahy ale ja ta maximalne chapem a reagovala by som na 100% rovnako, som o tom presvedcena. tak isto ideme v januari na svadobnu, potom chceme pocestovat ameriku, lyzovacka, v lete pochodit par festivalov a az potom sa chceme pustit po plodenia potomka, takze teraz si davame maximalny pozor, aby sa nam nic taketo nestalo :)) na babo sa tesim, ale myslim si, ze este neprisla jeho chvila. takze hlavu hore, musis sa s tym zmierit, ak budes po 3 mesiaci tak na svadobku ist mozte uplne kludne. lyzovacku budes musiet bohuzial ozeliet, ale ved nie je to posledna v zivote :)
Odpovedať
ak ste bábätko plánovali, len trošku neskôr.. nevadí 😊 nerob si z toho ťažkú hlavu, tehotné zvládajú niektoré aj viac, ako netehotné 😊 podľa mňa sa to dá postíhať, keď teraz začínaš.. moja filozofia - veci sa dejú tak, ako sa majú a všetko to nakoniec dopadne dobre 😇 podľa mňa je to tak, ako má.. a ako si aj sama napísala, čo také páry, čo sa snažia už roky a nič.. 😒zmiešané pocity sú asi normálne, ale ja by som sa tešila 😊 podľa mňa nemusí žiaden z tvojich plánov na tom stroskotať 😊 a ak by niečo nevyšlo, radšej nech sa narodí zdravé a lyžovačiek a dovoleniek si ešte užijetee 😊
Odpovedať
ešte že si to dala sem a nie na modrého koníka, tam by Ťa snažilky ukameňovali :-D (tiež som Ti ako snažilka chcela napísať niečo štipľavé, ale spomenula som si na seba spred 4 rokov :-) )teš sa z toho čo je a ako to je, dovolenku aj lyžovačku môžete dať aj potom, takéto šťastie sa nemusí opakovať ;-)
Odpovedať
Uplne Ti rozumiem! Citila by som sa asi rovnako, velmi podobny scenar, ale my tiez davame velky pozor,aby sme este par mesiacov boli len dvaja :-)
Odpovedať
v pohodičke to zvládneš neboj sa každý zvláda tehotenstvo inak a možno budeš sama prekvapená ako ti to krásne vyšlo :-) hlavne sa veľmi nestresuj a teš sa :) to je teraz najdôležitejšie :-) aby ste boli vsšetci traja v pohode :-) ako ti aj baby písali, sú aj babenky čo sa snažia roky a nič tak je to určite tá najlepšia správa že čakáš bábätko :-)
Odpovedať
ja poznam baby co tehotne cestovali o 106 do poslednej chvile este aby postihali nez budu ine "starosti" takze kludne cestuj :-D to lyzovanie uz neviem ale cestovanie kludne ;-)
Odpovedať
@virtin v prvom rade gratulujem k dvom ciarkam:) Tvoje pocity celkom zdieľam:) síce nie som tehotná, ale snažíme sa o to ale ja popri tom stále rozmýšľam- keby som teraz otehotnela, nebude varené víno, možno nestihnem kamoškinu svadbu... :-N Cestovanie je v pohode aj tehotná, sesternica bola na svadobnej ceste tuším v 7. mesiaci... len keď chcete ísť do tej dominikánskej, skús si preveriť, ako je to tam s tou Zikou... lyžovanie by som, ako baby píš veľmi neriskovala
Odpovedať
Profilova fotka
@virtin ale veď keď si budeš dávať pozor tak sa môžeš aj lyžovať a tak si užiť aj letnú aj zimnú dovolenku. Inaka by som nezabudla taktiež gratulujem k bábätku, je to ručite lepšie takto, lebo mám veľmi veľa kamarátok ktoré by aj chceli ale sa im nedarí a už dlhé obdobie. Neboj, budeš si môcť užiť dominikánsku aj ako tehuľka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Gratulujem k babatku ;-) ;-) Nemaj strach, uzijes si zimu aj dovolenku aj ako tehotna. Mozes fakt dakovat ze sa vam to podarilo tak rychlo. My sa snazime a stale nic :/
Odpovedať
myslim ze takato sprava zaskoci kazdu zenu a este ked aj ste to tak rychlo neplanovali..ale myslim ze vsetko sa da zvladnut ked sa chce..stalo sa, a uz sa neodstane, tak to treba brat..dietatko vyrastie a potom si budete moc uzivat:-)
Odpovedať
podla mna vela zavisi od toho ako budes tehotenstvo znasat. je to velmi individualne. lyzovacku by som na tvojom mieste radsej ozelela, neriskovala by som zbytocne, pretoze predpokladam ze pod pojmom lyzovat nemyslis smykanie sa na somarskej luke 8-) je to dost nebezpecny sport, navyse neda sa zarucit ze do teba na kopci nikto nevleti =-) nikdy nevies :-p a naco zbytocne riskovat. ale je to na tebe 8-) a skipasy mozete predat
Odpovedať
Profilova fotka
Teste sa z toho,no hlavne necestuj do dominikanskej republiky a pod.,je tam zika virus...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Verim ze sa ti radikalne zmenili plany takouto informaciou ale naozaj sa tes z toho ze sa vam to tak rychlo podarilo. Dominikansku si mozte dat niekedy inokedy ked porodis a bude dietatko vacsie mozu vam ho postrazit stary rodicia a vy si mozte tak taku neskorsiu svadobnu cestu do Dominikanskej:-)
Odpovedať
Dievcata, dakujem Vam vsetkym za povzbudenia... aby ste si nemysleli, ved ja sa aj tesim ale som aj zmatena... dako to uz vyspekulujeme s manzelikom, este ale nerobime unahlene zavery, najskor pockame co povie dr :) lyzovacku asi naozaj ozeliem, ked tak sa pojdem len povyhrievat na slniecko kym drahy polyzujea svadobku by som rada dala aj tehotna, len asi nie dominiku koli zike, vymyslime nieco ine co bude prijatelne :) a ako vravi gitkamargita ked drobec podrastie spravime si este jednu bez drobca :) pripadne s, podla toho, aka budem mamina ;) ale kazdopadne este raz, naozaj, velka vdaka dievcata, ani neviete ako mi to robi dobre na dusicke, ked si citam vase prispevky!
Odpovedať
Kazda zena potrebuje take slova povzbudenia a este viacej ked sa dozvie takuto spravu ktoru ani nejako neplanovala:-) Budes urcite dobra mamicka ;-)
Odpovedať
tesim sa s vami urcite budete skveli rodicia a aj ked to bolo necakane tak o to krajsie ved ako sa hovori najlepsie akcie su tie neplanovane no nie? :-) mozno by ste spekulovali a planovali a neprislo by babatko vtedy ked by ste si zelali takto aspon vies ze je vsetko v poriadku a ze babatko prislo vtedy ked ono samo chcelo :-) super
Odpovedať
Profilova fotka
Pripájam sa ku gratuláciam a prajem aby si bola aj ty aj babätko zdravé:-) Dovoleniek si ešte užije, pokiaľ budete chodiť aj s malým/malou :-)
Odpovedať
co sa tyka svadobnej cesty - pred tyzdnom som sa vratila z dominikanskej, bolo tam kopec tehotných zien, nicoho sa nemusis bat, je to bezpecna krajina, nie su tam choroby, akurát si podla mna poriadne oddychnes :) Pokial budes zdravotne v poriadku a lekar cestu lietadlom nevyluci, let sa da tiez uplne v klude zvladnut, lietadlo je velke. A skipasy mozes predat dalej ;)
Odpovedať
@verito aj ty si tam bola tehotna ci? :) ja uz zvazujem skor Mauricius alebo SriLanku lebo som sa teraz trosku vyplasila s tou Zikou.... ale uvidime teda co povie doktor... skipasy neviem ci predam, lebo su na meno a na fotku... to by mi TMR museli vyjst v ustredy a neviem neviem...
Odpovedať
Nečítala som všetky komentáre. Ale teraz máme doma 5 mesačne slniečko po 9 mesiacov skúšania čo sa nám nedarilo. Ber to co ti život dáva. Tak ako ti baby písali niektoré tehotné zvládajú veci ako keby ani neboli. Rodila som v júni a v apríli som vyzerala ako keby som sa lepšie najedla. To lyžovanie ale samozrejme budeš musieť vynechať tak ako som ja musela v zime korčuľovanie ktoré milujem napriek tomu že sme chceli bábo mi tiež bolo za tým ľúto.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne uzivaj si a tes sa :-) nebudes moct mozno robit vsetko ako doteraz ale zas vrati sa ti to uplne inym sposobom :-) takym aky si este nespoznala ver mi z ked ta babatko bude kopat tak ani nepomyslis na to ze co si musela obetovat kvoli nemu :-) drzim palce aby si mala pohodove tehu a aby si zvladla vsetko ohladom svadbicky :-)
Odpovedať
@virtin nie nie, ja som tehotna nebola, ale videla som mnoho tehotnych bab, podla bruska zopar aj taky 6-ty mesiac 😊 A Ziky sa bat v Dominikanskej treba asi tolko, ako u nas... Kvoli postrekom tam neboli skoro ziadne komare, na vylety sme si brali so sebou repelent, ale ani ho nebolo treba. Mozno skor na vylet k vodopadu alebo ak ides niekde do dzungle, inak tam vela komarov nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
@verito @virtin ja som bola v Dominikanskej strasne dostipana komarmi. Samozrejme obycajnymi komarmi, ale pravda je ze ich tam bolo dost. Ja by som sa osobne teraz trocha bala ist tehotna do karibiku. Riziko je mozno 0.001%, no ale predsa tam je a naco riskovat. Zdravie babatka je najdolezitejsie. Su mozno bezbezpecnejsie destinacie.
Odpovedať
@virtin jeje teš sa, áno život sa zmení, ale všetko teraz prispôsob tomu čo čo naozaj je, nikto v živote nemá všetko , ale ty máš to po čom túžia ženy, čakáš dieťaťko , zmení to život, ale je to najcenejšie čo môžeš mať v živote, a to ti nepíšem len ako klišé, ver mi, že mnohé by chceli byť na tvojom mieste len, nemôžu z akýchkoľvek dôvodov, všetko ťa počká. cesty ....... ale tehotenstvo je obmedzené istým vekom a inými záležitostiami, nič v živote nestratíš, všetko ťa počká ak dieťatko trošklu vyrastie.
Odpovedať
@virtin ja som otehotnela 3roky po svadbe a tiez ma to trosku prekvapilo, lebo sice sme uz spekulovalia nad touto otazkou, tiez sme mali este nejake predstavy co este stihnut kym pride babo a mozno tak pol roka neskor by sme sa naozaj zacali snazit :-D ale poviem Ti,dieta je super, nekonci sa tym zivot, pravr naopak otvaraju sa ti nove obzory, svety... Uzivaj tehotenstvo plnymi duskami, tes sa na babo, dovolenku uzite i ked neviem ako je to s ockovanim pred cestou a tehu, ci nezmenit destinaciu... Nedajboze sa nieco stane a budes si to vycitat....dieta je fakt super...ja som tak trosku prestresovala tehu, ze estr toto hento tamto...a spatne mam pocit, ze prisla presne v pravy cas... A teraz zaciname rozmyslat o druhom a tiez si hovorime, ze uz mozr byt ale lepsie by bolo az za 3/4 roka otehotniet...ale ked sa zadari, tak som rothodnuta tesit sa a neprestresovat zbytocne aj druhe tehu (dcerka ma 15m a dojcim a chcela by som ju dojcit aspon do 2r a nehovorim ze sa to s tehu vylucuje, len je to "ina sranda" :-) ale nejako dame aj to ak pride na to)... (A co sa prace tyka, odisla som na md mesiac potom ako sa kolegyna vratila zo svojej a mam taky vnutorny pocit, ze nebyt tejto vymeny, niektora z nas by "letela")
Odpovedať
Co by som zato dala ja keby uz konecne sa nam podarilo otehotniet. Ako ti tu aj ine baby pisali, dakuj Bohu ze sa vam to tak rychlo podarilo a bud stastna. Dovolenky a lyzovacky si uzijes aj potom, vsak dieta to nie je choroba ale radost. Budete moc s nim chodit na vylety a vsetko to co by ste sami dvaja robili mozte aj s dietatkom, sice budu male obmedzenia, ale vsetko sa da ked sa chce:-)
Odpovedať
@miskamilka je teda mozne, ze som mala len stastie, chvalabohu mam len pozitivne skusenosti :) Mozno zavisi aj od konkrétneho miesta, obdobia, hotela. Tak ci tak, zdravie je najdolezitejsie, ci uz matky alebo babatka :)
Odpovedať
Tehotenstvo neni choroba, ak ho budes zvladat bez problemov, cestovat mozes kolko chce :-) my cakame tiez babatko, a boli sme pocas tehotenstva 4krat na dovolenke a na poslednu pred porodom sa chystame, ked budem presne v 33.tyzdni. Uprednostnili sme cesty autom, letiet som nechcela. Lyzovacku budes musiet obetovat, to je pre babatko nebezpecne, ale pokial Ti doktorka nezakaze, na svadobnu mozte kludne ist :-) Hlavne si skontroluj aktualne info o ZIKE.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto ako keby som citala sestrin pribeh, tiez po svadbe sa im podarilo hned otehotniet a tak chceli ist na dovolenku. Oni sa trosku bali, pretoze segre byvalo strasne zle na zaciatku tehotenstva tak radsej dovolenku odvolali a pojdu az buduci rok. Ale pokial ty nemas ziadne taketo komplikacie tak kludne na dovolenku chod, praveze si viem predstavit take krasne fotky pri mori a uz aj s bruskom :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?