Bývanie u svokrovcov. Pohoda či horor?

Profilova fotka
ahojte baby. chcem sa spýtať, či niektorá takto bývate a aké to je. mňa to čaká za 3 týždne a neviem čo mám čakať aj napriek tomu, že si so svokrovcami vychádzame dobre. =-)
Odpovedať
1
2
27
my sice byvame s mojimi rodicmi ale je to pohoda, teda aj moj muzicek to tvrdi, neboj dobre bude ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale ahoj, no super. ako sa cítiš ŽENA? dík za povzbudenie, no ja to tak ružovo nevidím, ale našťastie majú brutálne veľký dom, tak ich stretať nejak nemusím. ale to, že čo odo mňa očakávajú a ja od nich, to si asi musíme sadnúť a povedať si predom, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Nooo, tak ja bývam u svokrovcov už 4 roky, je ťažké si na to zvyknúť, ale určite závisí aj od toho akí sú svokrovci. Zo začiatku mi to bolo také diné, no teraz už to je ok. A ak budú rešpektovať vaše súkromie, tak to bude pohoda. Mne napr. vadí, keď idem do kuchyne, tak zachvíľu je tam svokra.
Odpovedať
Profilova fotka
alex - oni práveže až moc rešpektujú súkromie, oni ustupujú, až mi to je blbé. ale tiež má svokra svoje hule, ktoré vrcholne neznášam, ale inak je to ok. a čo ťa svokra nedajbože kontróluje či jej niečo nezješ? si to drahému hovorila? :-)
Odpovedať
byt manzelkou je suprove, vrelo odporucam :-D misiak sa pristahoval az po svadbe k nam, takze pred tym sme si nesadli a neurcovali pravidla, najskor asi budete riesit taky ten zaklad kto kedy bude varit a nakupovat a co s vydavkami na byvanie, ostatne veci sme ani moc neriesili, resp si nespominam ze by sme riesili
Odpovedať
Profilova fotka
radka ako svokrovci sú v pohode, samozrejme majú aj svoje chyby. Máme dohodu, že my platíme nájomné a oni sa starajú o stravu a ostatné veci. Som tam doma, takže čo je v chladničke je aj moje. V tom nie je problém Ale ona by sa len furt rozprávala a tak keď idem do kuchyne, tak si ide zapáliť a kecá. A ja s ňou veľmi nemám o čom rozprávať. Alebo niekedy keď teda niečo varím, tak sú v kuchyni. To mi vadí. U nich je kuchyňa také centrum. A ja keď niečo robím, tak mi to vadí, že mám niekoho za zadkom. Ale inak je to Ok.
Odpovedať
Profilova fotka
To by musel povedať môj manžel, aké je to bývať so svokrou, lebo bývame s mojou mamou :-D Ale mám pocit, že on s ňou vychádza lepšie, než ja. U nás to funguje tak, že obaja prispievame na nájomné a všetko ostatné, jedlo atď si kupujeme sami. Dve samostatné nezávislé jednotky. Akurát horor je to, keď moja máti chce veľmi šetriť a stále nás kontroluje, či nesvietime alebo nemíňame vodu nadarmo 8-( Alex, u nás je to tiež zákon schválnosti, že presne vtedy, keď my ideme niečo variť, v tej chvíli je mama v kuchyni a tiež musí niečo robiť. Strašne nás to vytáča, lebo je tam málo miesta a ešte sa tam motá a kybicuje nám do toho :-x
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj radka, ja síce ešte skutočných svokrovcov nemám, ale snáď môžem pridať názor ;-) . podľa mňa je to prípad od prípadu iné. niektoré takéto "spolužitia" môžu byť v pohode a iné môžu byť priam hororové :-D ja som kedysi u skorosvokrovcov bývala, síce len krátko ale som vďačná za túto skúsenosť. dosť som sa toho obávala, ale inú možnosť som vtedy nemala. som rada, že som si na vlastnej koži mohla vyskúšať ako to funguje (v mojom prípade skôr nefunguje). bol to pre mňa dosť nepríjemný zážitok, hoci mi vlastne nikto nijak neublížil. nepríjemné bolo hlavne to, keď ma raz svokor vymákol nahú v sprche, lebo oni si nezamykajú kúpeľnu :-D . svokrovci boli na mňa milí a tak, ale problém je v tom, že ich štýl života a zaužívané spôsoby sú úplne iné ako tie na aké som zvyknutá. podľa mňa to jednoducho vycítiš, či to fungovať bude alebo nebude. a určiť si pravidlá, tiež nemusí byť zlý nápad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja by som sa rada učila variť a skúšala rôzne veci. Viem, že mi v tom nič nebráni, ale už len ten pocit, že sme dve v kuchyni a proste, že by ma niekto kontroloval... ]-( Keď idú svokrovci na lyžovačku a my sme týždeň sami, tak sa vybúrim ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
od nás práveže svokrovci nechcú ani korunu, budú nás živiť oni, je mi to také blbé. ale som rada, lebo chcú aby sme si šetrili do budúcna.
Odpovedať
Profilova fotka
Radka, ak to ich rozpočtu neublíži, tak prečo nie. Aspoň sa budete môcť čím skôr osamostatniť. Vieš aj u mňa to bolo na začiatku také, že mi bolo blbé ísť do chladničky, ísť sa osprchovať, no po štyroch rokoch mi je to už prirodzené.
Odpovedať
Profilova fotka
alex, toho sa práve bojím. neviem čo odo mňa bude svokra očakávať - či už varenie, pečenie.... upratovanie. dali nám v podstate celé prvé poschodie, je tam všetko okrem kuchyne, takže neviem, či si tam budeme upratovať, alebo budem aj dole. trochu sa toho obávam, lebo môj drahý je taký moták a on to nerieši. on ich proste berie ako rodičov a je mu to takpovediac jedno. ale som povedala, že bude sa musieť viacej všímať okolnosti 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to: radka1234 no upratovat budete zrejme tak, ako upratoval on, kym bol sam ;-) ...ak pomahal upratovat vsade, budete aj vy vsade...ak nie, tak to zrejme od vas ocakavat kazdy tyzden nebudu...len potom pri velkom upratovani pred sviatkami by som sa chytala do roboty asi vsade v dome (kym by ma doslova neodohnali :-D )...
Odpovedať
radka aj nasi od nas nechcu peniazky, myslia to v dobrom, chcu nam pomoct aby sme si usetrili peniazky, za co sme im strasne vdacni, co sa tyka upratovania tak upratujeme vsetko, my vysavame aj ich spalnu ak vysavame a ked mamina upratuje tak tiez upratuje aj nasu izbu, ale to je asi vecou dohody, na zaciatku padla otazka ci moze chodit do nasej izby a hned sme povedali ze uplne v pohode a neboj drahy sa po svadbe trosicku zmeni, bude zodpovednejsi (teda u nas to tak prebieha) a to obdobie treba vyuzit na miernu prevychvu na svoj obraz ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to: babulina :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
SMIEM AJ JA?Mala som pracu vo svajciarsku no neskor ma prepustili a tak mi vtedy len este kratko moj priatel povedal,ze ci sa k nemu nenastahujem,ze potrebuje dozriet na otca(87rokov)a trosku sa starat o dom,ze mi to zaplati v tom case mal majstrov okolo domu tak mal dedko viac prace s kavou,obedom atd.uz vtedy sme sa velmi skamaratili a dnes by som svokra nedala za nic na svete.pomoze mi s dcerkou a take super spagety s rajcinovou omackou a maskom nespravi nik na svete.my to mame tak on vari a ja upratujem.teda varime spolu no svajciarske speciality tam mu len pomaham.a peniazeradsej si nekupi strojcek na ucho ale da malinkej na knizku :-D :-D je proste uzasny...malinkej hovori ty moj milacik.
Odpovedať
ahoj-te. čo poznám páry, ktoré bývali alebo bývajú u svokrovcov či už z jeho alebo jej stránky, potrebovali, -potrebujú alebo boli vhodní po, -pri spolužití terapiu a poniektorí doživotnú. je aj pár svetlých výnimiek, u ktorích je to o. k. ale naozaj je ich pár. x-)
Odpovedať
no... tak striedavo :-N :-N ale psssst
Odpovedať
Profilova fotka
My byvame od svadby tiez u svokrovcov a este nejake 2 rocky budeme, kym si nepostavime domcek. Moji svokrovci su fajn ludia, su tolerantni, snazia sa o dobre vztahy, no chyby ma kazdy ... ale zatial sme sa nedostali do ziadneho vacsieho konfliktu, mensie nedorozumenia sme si vysvetlili ... kedze robia na smeny, nevidime sa vzdy so svokrou kazdy den ... Berieme to ako docasne riesenie, ma to svoje vyhody i nevyhody ... no tesim sa na nase vlastne byvanie ...
Odpovedať
Profilova fotka
to: mirka414 to je krasne, mat takeho svokra ;-) ...ja by som mu napr. potom dala ten nacuvaci strojcek na sviatok ako darcek ;-) ...taketo medziludske vztahy su nadherne...nech vam to dlho vydrzi a aj zdravie, aby ste si mohli byt navzajom oporou co najdlhsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
otváram aj dnes túto tému: baby pridajte sa. gaia: aj ja mám takého budúceho svokra. zniesol by mi modré z neba :-D
Odpovedať
Ahojte dievcata, aj ja byvam u buducich svokrovcov. Sme spolu viac ako 2 roky, a uz skoro 1,5 roka byvame spolu so svokrovcami. Nie je to zle, zo zaciatku to bolo take divne, ale uz som si zvykla. Problem je v tom, ze moja svokra je zo sicilie a nakolko oni su velmi pohostinny ,stale je niekto u nas doma.(tety, ujovia) To mi uz ide na nervy, pretoze, ked niekto pride tak musim ist pozdravit, hned ta spovedaju...atd, atd. Aj ked nemam naladu!!! Uz sme sa bavili s drahym o tom, ze ideme do podnajmu...tak uvidime!
Odpovedať
Profilova fotka
radka1234 aj ja pojdem bývať k svokrovcom po svadbe a tiež sa toho obávam.ked tam občas prídem,je to v pohode,no postupne vidím iný kraj iný mrav :-| sú síce zlatí, svokra vybavuje väčšinu svadby,za čo som jej vdačná ;-) no obavy tam určite sú.a najviac sa bojím toho,až mi dá niečo uvariť - ja a kuchyna,príšerné :-D no radšej sa nechcem stresovať,možno to bude dobré,kým si niečo nenájdeme.
Odpovedať
Profilova fotka
to: radka1234 juuuj, tak to Ti gratulujem...mne sa to so svokrovcami akosi nedari...prvi ma nenavideli, u druhych bude zrejme otec problem :-(
Odpovedať
Ahojte baby, myslim, ze kazda z nas podvedome citi, ci to bude, resp. nebude fungovat. Aj odo mna sa ocakavalo, ze sa nastahujem k svokrovcom. Ale kedze svoju svokru za tie roky uz poznam, tak som odmietla. Kym nekupime byt (a je to uz stadiu vybavovania), tak zostavam doma. V ZIADNOM pripade by som sa tam nenastahovala, aj ked miesta maju dost. Makulienka to napisala spravne. Boli by sme tym padom zreli na dozivotnu psychoterapiu. :-x
Odpovedať
Ahoj Radka1234, po svadbe sme byvali s muzom 6 mesiacov doma u mojej mamy (este i brat a sestra tam byvali s nami). Celkom sme to zvladali, ale neviem, ci by som si to chcela zopakovat. Muz bol s nou ok, ale moj vztah s mamou sa urcite zhorsil. Nemate aj inu moznost? Neda sa zohnat nejaky lacny podnajom trebars garsonka, ci jednoizbak? Alebo manzel chce ostat byvat doma?
Odpovedať
Profilova fotka
iffka. my ideme kupovať pozemok a potom stavať domček, ale medzitým musíme niekde byť. do podnájmu už určite nie, boli sme tak rok a vyhodili sme do "luftu" 120 000 dokopy. takže, to nie je riešenie. oni od nás nechcú ani korunu, ale predsa, nie sú to moji rodičia
Odpovedať
Ja si myslim, ze to urcite zvladnete. vzhladom k tomu, co pises- ze su v pohode, ze vam poskytnu sukromie.. (no aby vam to v buducnosti nevyhodili na oci "Byvali ste u nas zadarmo"- tak asi by som nieco prispievala za energie a tak..) A stale si mozes povedat, ze tam predsa nebudete naveky- to ti da silu prezit i konflikty..
Odpovedať
Ja byvam s priatelom a mojou maminou. Uuuuuuuuuuuplna pohoda! Asi rocik to bolo take.....proste vsetko chce cas je to len sila zvyku. Iba ked ide niekto z nas na zachod tak zakrici. Pre istotu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Radka - my sme v podobnej situacii ... tiez planujeme stavbu domu a nechceli sme zbytocne peniaze minut na najom... Da sa to vydrzat ...
Odpovedať
1
2
27
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?