Chcem aby si priateľ dal moje priezvisko. A čo vy?

Profilova fotka
môj priateľ má dosť smiešne priezvisko, čím celé destvo v podstate len trpel. teraz sme si dávali žiadosť o uzavretie manželstva, ja som si nechala svoje priezvisko a on tiež svoje, ale je mi to v podstate na nič, lebo naše deti sa budu volať tak ako on. prosila som ho, aby si dal meno po mne ale nechce ani za svet. tak som mu povedala, že nechcem deti keď majú byť stredobodom vysmechu.... :-( dosť smutné takto pred svadbou. mate niektorá podobný problém, prípadne dáva si váš drahý vaše priezvisko?????
Odpovedať
Podla mna s chlapmi to je tazke, ta ich muzska hrdost. No este to s nim skus. Poznam taky pripad, islo o priezvisko "Kapusta" a chlap sa ho vzdal. Drzim palce. :-)
Odpovedať
Ale deti nemusia mat meno po nom. Mozu mat tvoje meno.
Odpovedať
tento problem mala moja ex-kolegyna, ale s tym rozdielom, ze ona nakoniec svojho draheho presvedcila, ale mala velky problem s jeho otcom, on to bral ako strasnu urazku, nevedeli to v rodine stravit, trvalo to asi tak mesiac. Ale nakoniec su vsetci radi a volaju sa po nej. On je zlaty, zobral to v pohode, aj ked si viem predstavit reakcie okolia...
Odpovedať
No to je pravda, musite sa zhodnut na priezvisku pre deti ale to neznamena ze musi byt po muzovi.
Odpovedať
Profilova fotka
rebeka meno môžu mať len po otcovi, tam mi to povedala matrikárka. hádať som sa s ňou nechcela :-S
Odpovedať
ja som to mojmu tiez navrhla, ale len zo srandy a zareagoval ako som cakala, ani za svet... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
dúfam, ze sa nado mnou a nasimi detmi zlutuje :-D
Odpovedať
jj2202, to nie je tak, v zakone o rodine sa hovori ze sa manzelia musia zhodnut na spolocnom priezvisku pre deti, ale je to na nich pre ktore priezvisko sa rozhodnu. Tie nase matrikarky v tom maju niekedy chaos. Sama som s nimi male kadejake problemy. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
cítim sa ako v stredoveku, zachovanie rodu....
Odpovedať
zachovanie rodu je blbost a deti musia mat priezvisko, po jednom z vas dvoch.
Odpovedať
Profilova fotka
:-( :-( :-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja keby som mala mat dake smiesne priezvisko asi by osm si nechala to vlastne a bud by to toleroval partner alebo nie, musel by ma pochopit ja by som neustupila v ziadnom pripade :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jj a co keby si mu navrhla, nech si zmeni svoje priezvisko a Ty si jeho priezvisko (také, aké si navrhne) potom zoberieš a tym padom budete mať všetci rovnake? Menit mena a priezviska predsa ide.. a tym padom by nemal pocit jesitnosti, ze si zobral Tvoje. Mozno je to strelené, ale je to jedna možnosť kompromisu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
lara ma pravdu, zakon je zakon a ten pripusta moznost dohody. Matrikarky a celkovo niektore uradnicky su velmi mudre ale neuvedomuju si, ze sami si vykladat zakon nemozu a mozu robit len to, co uklada zakon.
Odpovedať
Profilova fotka
jj2202, mas velmi pekny datum svadby ;-) . S chlapmi je to niekedy tazke. Skus mu nejako setrne vysvetlit, ze nechces, aby sa vasim detickam niekto smial kvoli menu, ved ked on to pozna z vlastnej skusenosti, tak nech to pochopi. Ale viem, ze s muzmi je to tazke. Pripadne, neda sa urobit z vasich mien nejaka kombinacia? Tam su potom tie mena trosku skratene a je to v podstate kompromis.
Odpovedať
ani ja by som mu neustupila. skus nanho este tlacit a uvidis. ale keby sme mali deti,urcite by som ani im nedala smiesne priezviska,chudatka preco by to mali zdedit?? skus mu to povedat,ze na co chce aby trpeli aj jeho deti ako trpel on?? nech si na to spomenie,urcite to nebolo nic prijemne pre neho.
Odpovedať
Profilova fotka
jasne lia, nech chlapsku hrdost v tom pripade odlozi na inu prilezitost, ved musi pochopit ze jemu to robilo zle a co chce aby aj jeho deti tak dopadli??
Odpovedať
jj2202 drzim Ti palce, aby si svojho nastavajuceho presvedcila. Neviem ako moc je jeho meno smiesne, ale muzska hrdost je menej dolezitejsia nez to, aby deti netrpeli za svoje priezvisko.
Odpovedať
Profilova fotka
chcem aby na to prišiel sám a zvážil si to, nie že ho do toho dokopem :-( :-( asi mu dám prečítať vaše príspevky.
Odpovedať
no ja by som bola teraz najradsej kebyze mam svoje vlastne priezvisko pretoze s jeho vyslovovanim nebol nikdy problem... teraz ked diktujem manzelove, teda uz moje nove priezvisko sa mi furt mota jazyk a nikto mi nikdy nerozumie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja si beriem manzelove ale bez koncovky -ova , ani som sa nepytala ci mu to nevadi, ved ja sa tak budem volat, mozno som sebecka,ale chcem sa volat bez ova, kedze zijeme vonku bude to oki pri hlaskovani, ALe ked sato dozvedia jeho rodicia tak asi odpadnu :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, nechapem, ked tym trpel, preco chce aby trpeli aj ini. moj muz sa okrem mna zalubil aj do mojho priezviska a viac menej ani nediskutoval a chcel moje.este pred svadbou si hovoril Skorosamuhel. Aj ked som rada, jeho je take standartne ceske.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a nemozes nam prezradit to priezvisko? Ked nie, nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
no teraz som volala na matriku, ale nie na tú kde sme vypisovali zmluvu ale na tú kde ju "delegovali" a povedali mi, že môžu mať aj moje meno...a že to môžeme ešte zmeniť. tak dnes sa porozpravam s priateľom a hrozne moc dufam, že sa nejako prispôsobí.
Odpovedať
csikke, ja som dopadla presne ako ty - navrhla som to pred matrikarkou zo srandy a totalne ma zrusil... ti chlapi su fakt jesitaci!!! Preco by sme sa mali prisposobovat my im? nech sa prisposobia oni nam!!! vsak je nejaka rovnopravnost, nie???? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
lilly poslala som ti ho
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja som ti poslala ip
Odpovedať
Profilova fotka
inak, poznam jeden pripad, ked mal muz priezvisko, ktore samo osebe nemalo nejaky humorny vyznam. Ale jeho manzelka nastojila na tom, ze si necha vlastne meno, pretoze keby prijala to jeho, bolo by to dost nepekne. Ani nie smiesne, skor urazlive. Ale neviem, ako to dopadlo s ich detickami.
Odpovedať
Profilova fotka
teraz som volala s priateľom a suhlasi s tym, aby som mala ja svoje on svoje + moje a naše deti len moje.... ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?