Planované rodičovstvo a prirodzená metóda antikoncepcie. Aké sú vaše skúsenosti?

Profilova fotka
Ahojte,všetky vas zdravim!!! ma tu niekto skusenosti s prirodzenou antikoncepciou?
Odpovedať
1
2
19
Co myslis tou "prirozenou"? Jakoze neplodne dny, "netrefit se" atd.? Ja HA taky neberu, takze to resime hlavne kondomem a antikoncepcnim gelem, ten neublizi. Dobre jsou taky antikoncepcni cipky. Anebo jsi to myslela uplne jinak?
Odpovedať
Profilova fotka
andula1000: kamarádka ji "používá'ů a zatím dobrý :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nemyslis nahodou bilingsovu metodu?
Odpovedať
odporucam skor modrykonik.sk, plati rovnaky login ako tu http://www.modrykonik.sk/forum/show.p... http://www.modrykonik.sk/forum/show.p... http://www.modrykonik.sk/forum/show.p... http://www.modrykonik.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Profilova fotka
ano bilingsovu metodu
Odpovedať
Profilova fotka
andula a co presne by si rada vedela?
Odpovedať
Těch přirozených metod je víc. Já používám symptotermální. ta se řídí podle bazální teploty, děložního čípku a hlenu. Ale ten hlen nejsem schopná rozeznávat, tím pádem by pro mě nebyla ani ta billinsova (ta je jen podle hlenu ne?). Používám ji už 10. měsíc.
Odpovedať
Profilova fotka
nic proti, ale toto je téma na modrého koníka, odkazy vám sem hodila anaxamon, tak by bylo dobré pokračovat v nějaké z těchto diskusí ;-)
Odpovedať
Proč na koníka, když se tu může probírat HA, tak proč ne tohle? Je to taky způsob antikoncepce. Na koníku se plánují mimina.
Odpovedať
Profilova fotka
myslím že je to super vec ta B. metoda.Po prvé spoznáš samú seba, po druhe komunikuješ s polovičkou o týchto veciach je vám to vzácnejšie
Odpovedať
Profilova fotka
a ked mas plodne dni, tak ako neni sex? tak to nie je dobra metoda.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
tak par dní nemaš sex, aspon ti to potom príde vzacnejšie ako ked sexuješ každý den a pomali ta to už aj prestáva baviť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Súhlasím s andulou. Je to dobrá metóda, nie je 100% ( ale ktorá je), kto ju vie používať, tak to potom vychádza. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no tak to uz asi kazdy ma na toto iny nazor ;-) ...moj muz by mal urcite najväčšiu chut akurat cez tie plodne dni :-D :-D inak niekde som citala, ze vtedy je najväčšia chut u zien, lebo maju ovulaciu a prirodzene vyhladavaju partnera na oplodnenie a muzi zase citia tie feromony a vselijake hormony - ako zvieratka v prirode :-D :-D :-D a zevraj, ked sa zena velmi tesi na partnera, napriklad pri dlhsom uplnom odluceni, tak sa jej dokaze spravit vajicko aj uplne mimo cyklus, lebo telo je take natesene, ze uvolni vajicko (ale to som len citala niekde o necakanych pocatiach...) 8-) no kazdopadne zaujimave pocut aj o niecom takomto, ze sa aj take veci praktikuju ;-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kamarátka používa túto metódu už štyri roky a funguje to. Stať sa môže všeličo, ale ako som písala, aj iná antikoncepcia môžem zlyhať, takže prečo nie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
vieš ale ide o to aby sa vedel partner aj ovládať, ked sa nedokáže ovládnuť vtedy ked ty nemožeš myslíš že sa ovládne pri inej žene?
Odpovedať
hanka_april, ja neuzivam ziadnu HAK, chranime sa zatial inym sposobom, ale s tou chutou je to pravda ;-) andula, s tym ovladanim je to trochu diskutabilne... :-) partner sa moze naucit ovladat aj inymi sposobmi
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade upozornujem, ze absolutne nezaznavam tuto metodu a je mi absolutne jedno, kto si co robi, je to kazdeho osobna vec a ja to mam na haku :-) aby som zase nebola napadnuta, ze sa do niekoho navazam :-p :-D ide mi skor o normalnu debatu a o dozvedenie sa + a -, lebo kazdy sa snazime udrzat si co najlepsie zdravie a zistit co je pre nas a nas partnersky zivot najlepsie :-) andy...vies ja mam skor pristup, ze ked je spolocna chut, preco manzela odhanat a on skor bude pozerat po takej co ho neodhana...a ked nebude vyhladavat ine, nebude sa musiet ani pokusat ovladat :-) ale jasne ze chut musi byt spolocna, ani u nas v domacnosti nie je zvykom nutit niekoho do niecoho co nechce... :-) jachin...moja svagrina tuto metodu uspesne pouzivala 5 rokov a potom zistila, ze nemoze mat deti...no to je ten smutnejsi pripad :-|
Odpovedať
Profilova fotka
S tým ovládaním súhlasím s andulou...
Odpovedať
Profilova fotka
ani jedna antikoncepcia neni 1000% percentna No tato aspon neničí tvoje telo,necpeš do seba umelé hormony a ine svinstvá ktoré sposobuju Srdcové a krvné anomálie ,Rakovina prsníka -Výskyt rakoviny prsníka sa v posledných rokoch zvýšil dosť velkým spôsobom najmä medzi mladými ženami. Ako poznamenala správa z roku 1991, ”rakovina prsníka zabije iba v tomto samotnom roku viac než 44 000 amerických žien”, 32 pričom sa predpovedá ďalších 175 000 nových prípadov ochorení, ”najmä medzi mladými ženami”.taktiež Bolesti hlavy, migrény, mentálna depresia ,zníženie alebo strata sexuálnej túžby, brušné kŕče, plynatosť, zvýšenie alebo strata telesnej hmotnosti, zadržiavanie vody v tele ,nevoľnosť a zvracanie (asi 10% užívateliek); symptómy PMS (predmenštruačný syndróm), zápal pošvy a vaginálne infekcie, zmeny vo videní (dočasné, alebo trvalé oslepnutie a netolerantnosť voči kontaktným šošovkám); choroby žlčníka a dočasná, alebo trvalá neplodnosť po prerušení užívania antikoncepčných tabletiek u žien s predchádzajúcimi nepravidelnosťami menštruačného cyklu, alebo ak začali s ich užívaním pred dosiahnutím dospelosti. Niektoré z príznakov, ako napríklad migrénové bolesti hlavy, kontraindikujú užívanie antikoncepčných tabletiek kvôli komplikáciám ohrozujúcim život. toto všetko za par dní nesexovania by som asi nevimenila................
Odpovedať
Profilova fotka
to ti žiadny lekar nepovie.Je to obchod,komu zaleží na tvojom zdraví???
Odpovedať
musim sa pousmiat... toto nie je propagacia prirodzene planovane rodicovstva.. toto je propaganda proti HAK
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zase citala, ze napriklad zvýšený výskyt rakoviny prsnika u zien uzivajucich antikoncepciu nie je dokazane ze je sposobena prave uzívanim HAK, ale tym, ze zeny ktore uzivaju HAK chodia castejsie na vysetrenia v ramci prevencie a skor sa im na to pride a liecba je potom uspesnejsia....hm ale to vsetko uvidime rokmi,nie? :-) ja napriklad som prekonala onkologicku operaciu prsnika uz vo svojich 17-tich rokoch a tabletky som zacala uzivat az potom, tak neviem 8-( asi na nieco zomriet musime :-| moja babka nikdy HAK neuzivala a zomrela na rakovinu prsnika v 45 rokoch a polozila ju za 6 tyzdnov, kolegyni zomrel otec na rakovinu pluc a nikdy nefajcil...ludske telo je veru zlozite :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslim,ze je to dobra metoda,ale az ked sa naucite pozorne sledovat svoje telo a najlepsie je si robit tabulku... ale to sa mne osobne nechce... :-p myslim,ze tie,ktore budu mat predmanzelsku pripravu na fare,tak budu mat takuto prednasku... (my sme mali). je to naozaj velmi zaujimave... ci uz to chce niekto pouzit ako antikoncepciu,alebo prave naopak-otehotniet... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že nie, je to len poukázanie aké sú negatívne dôsledky HAK. A či má dakto skúsenosti s Billingsovou metódou...keby niekto chcel písať proti HAK, tak napíše do tém, ktoré sa nou zaoberajú.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som asi na tabulky prilis velky naturalista :-D :-D ale ja viem, ze ked niekto velmi tuzi po dietati, tak urobi cokolvek... :-( andy....ja napriklad som chcela implantat, ktory ma mat antikoncepcny ucinok 3 roky, kedze nechcem mat deti a bolo by to pohodlnejsie a lekar ma odhovoril....tak asi mam dobreho lekara :-) upozornil ma na vsetky negativa a povedal, ze sa mu to nepozdava.... :-)
Odpovedať
neberiem ziadne hormony, ani som nikdy nebrala, ale mam ukazkovy PMS a takisto migreny ako vysite...ludske telo je fakt nevyspytatelne... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
grettka,nie si sama... PMS je hnusna vec... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne by som tejto metode neverila.....mozete poznat svoje telo, ale niekedy sa stane, ze ovulacia moze nastat aj pocas menzesu, alebo pri velkom vzruseni......kamoska sa mi na toto vysmiala, nakupila sa teplomery, kalendare a neviem co na sledovanie plodnych a neplodnych dni a ano fungovalo to rok...a potom bolo babo a teraz ma takto uz dve,preto myslim, ze je to fajn metoda, ked chcete babo, ale nie ako antikoncepcia....!...tiez neberem HA, ale da sa chranit bezpecnejsie a setrnejsie...napr. ako tu uz bolo spominane kondom, alebo kremy... ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja len že ma to všetko šokovalo ked som sa toto dozvedela.myslím že je to až moc napadny narast chorob a umrtí mladých bab.Sestra brala HAK a nevizerá to s nou najlepšie.
Odpovedať
1
2
19
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?