tak, kedze uz su tu aj septembrovky cerstvo vydate, a ja tiez, tak dufam ze sem budeme vsetky spolocne pisat a uz sa nebudeme delit podla datumov :-D
sup sem s prispevkami, naprikla s vybavovanim dokladov, ja uz mam osobne doklady vybavene len sa desim prepisu auticka :-(
super zuzi, ved nato mame jeden druheho, nech sa doplname ;-)
a muz mi vcera navyse pochvalil moje vyvaranie, konkretne povedal, ze nie kazdy ma pravidelne take speciality, tak ja lietam v siedmom nebi teraz x-)
levik tak to ta chapem.
Aj moj drahy je cely nadseny. Lebo co si vymysli to mu spravim a v sobotu dostal chut na kapustnicu, tak som mu spravila asi 4 litre a polovicu z toho uz zjedol... a vraj je uuuzasna :-D
inak zase ja musim jeho pochvalit, lebo v sobotu ked som bola do obeda v skole, tak sa ozval jeho bratranec s rodinou ze za 2 hodky su z Wien u nas... tak ich posunul aspon na 15.00 a za 3 hodiny vyluxoval kompletne cely byt, zo vsetkymi vylestenymi bateriami, celym sklenenym sprchovym kutom a tak
tak som na neho neuveritelne pysna :-D
No baby, akych skvelych manzelikov mate :-)
Ja som vcera robila knedlo, vepro zelo, este mi pred obedom manzel hovoril, ze bude jest len trochu, lebo mu neni dobre, ale ked som mu naservirovala plny tanier, ochutnal a vyhlasil ze je to take dobre, ze to musi jednoduche zjest cele.. :-N a potom si este pytal repete :-N x-)
Levik - nakrájala som ju, na oleji som oprazila cibulku, dala som do toho tu kapustu, sol, korenie, mletu cervenu pariku, podliala vodou a nechala dusit :-) mnam :-) a este som pre chut do nej pridala steakove korenie :-D :-D
Ahojte baby. Ja dnes len na skok, lebo sa mi nejako nahrnulo prace. Jeanka ale taka dobra kapustnica vobec nemusi byt zla. Nedala by si recept? Ja som to totiz nikdy nevarila :-N
Cerstvu, hlavu kapustnu :-) Neboj, nabuduce sa to urcite podari ;-) Ja som raz dala do pudingu muku namiesto praskoveho cukru :-p a furt som nechapala, ze co to neni vobec skladke, tak som pridavala a pridavala...az nakoniec to bolo take huste a furt bez chuti...az potom mi zaplo :-D :-D Nakoniec som nahovorila vtedy mojej este malej sestre, ze tak to ma byt, som jej to poradne pocukrila a spapala to :-D
teda baby, zasa sme pri jedle :-D
marya a tu kapustu si uz nedochucovala? (cukor, ocot a pod?)
jani ja kapustnicu robim velmi jednoducho.. vsetko nahadzem do kuchty a vari sa to asi 40minut a je to :-) teda cibulka, masko, kapusta, klobaska, hriby, cele cierne a nove korenie, paprika, dosolit..
Ja som tu tiez len na skok..svojho manzelika tiez musim pochvalit..vcera, ked sme sa vratili z Tatier som si este zmyslela, ze uvarim fajnu hovadziu polievocku..a bola som taaak unavena, ze som zaspavala po stojacky.. Tak mi sam od seba upratal celu kuchynu x-)
Bez - dala som tam sol a korenie, ale cukor ani ocot nie, ani mi to nenapadlo, mozem nabuduce vyskusta...ale aj tak to chutilo dobre :-D :-N
Hej, kapustnica je velmi jednoducha, vsetko sa nahadze a vari, ja tam nakoniec este pridavam kyslu smotanu s hladkou mukou, mnam :-)
hmm salat.. asi nebudem robit, maco nechce.. tak sa najem salatu u nasich.. ale oni davaju aj cibulku.. a minuly rok dali aj nastruhane jablcko, bolo to take odlahcene mnamkove ;-)
joj zuzi spomenula som si na teba pred par dnami, ked muz nadhodil, ze ci do kapustnice pojde udena ryba :-N no nastastie ju varim ja, takze nepojde :-D
moja mama dava jablka, tie dam isto - zemiaky, jablka, hrasok, mrkvu, kysle uhorky a nalev - majolenka, horcica, korenie, ocot, sol, cukor
jani tak dik :-D kapustnica bude, ale bez udenej ryby, brrrrr
nasi robia domacu majonezu do toho.. tiez celkom jednoduche, cele vajcia sa slahaju s olejom, horcicou a potom na zriedenie kysla voda z uhoriek.. a samozrejme korenie a sol..
Ďakujem kočky za podporu, už som mu volala, že dnes sa musíme porozprávať. Povedal, že ok, jasné :-) .
Levik, no bol, ale teraz to beriem tak, že je ženatý, že má sedieť doma :-D . On ma aj volá, ale mne sa nechce stále chodiť s ním 8-(
Keď som nad tým rozmýšľala, nieje taký najhorší :-D . Snaží sa v iných veciach...proste niekedy asi potrebujú voľnosť a treba ich vypustiť z klietky :-N .
Jeanka, či Ti závidím 8-)