S mužom si berieme aj ich rodinu

Máte niekto problém s niekym z najbližšej rodiny vášho milovaného? Ja nemôžem vystá5 svojho svokra, nedokážem sa s nim ani normálne porozprávať, je mi z neho zle, bojím sa ho a som z neho v úplnom strese, vôbec mi to nerobí dobre. Ako s tým bojovať? Neprichádzať s ním do kontaktu sa nedá, lebo muž je jedináčik a strašne na ňom lipnú :-(
Odpovedať
@1slniecko1 prečo ho nemôžeš vystáť? Ublížil ti nejako, keď sa ho bojíš a si v strese? Napríklad slovne? Je alkoholikom alebo niečo podobné? Ak ide o takéto závažné veci, bolo by mi srdečne jedno, že je manžel jedináčik, chodil by k rodičom sám, návštevu jeho matky alebo stretnutie s ňou by som uvítala, ale obom by som im vysvetlila, prečo sa svokrovi vyhýbam. Ak sú dôvody malicherné, potom hľadaj skôr chybu sama v sebe. Nie každý ti musí byť sympatický, nie každému si sympatická ty. Zrejme máš ale vážne dôvody sa svokrovi vyhýbať. Ako sa k tomu stavia tvoj muž?
Odpovedať
Profilova fotka
no mňa by tiež zaujímalo či máš na to nejaký konkrétny dôvod alebo ti je proste len nesympatický alebo ste si len nesadli ako ľudia. lebo vieš to sa niekedy proste stáva, že si ľudia nesadnú
Odpovedať
ak ti je iba nesympaticky tak s tym proste nic neurobis. ale to neznamena, ze sa nemusis snazit, mozno keby ste si nasli nieco co mate spolocne, o com by ste sa bavili tak by sa to trochu zmiernilo
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám niečo podobné. Manželovi rodičia (bohužiaľ, obaja), sú tí najhorší ľudia, akých som kedy poznala. Nedokážem ich vystáť, je mi zle z každej urážky a každého činu, ktorí urobia. Preto sa s nimi nevídam. Jediný deň, kedy ich, bohužiaľ, znesiem, je povianočná návšteva. Nejde o to, že by na mňa boli zlí. Sú zlí aj na mňa, ale zďaleka nie tak zlí, ako na môjho manžela = ich syna. Neskutočne ho urážajú, kritizujú každý jeho pohyb a čin, ale tie ich, aj keď nedávajú logiku, sú dokonalé. A to mi manžel určite nepovedal o tom, čo si myslia o mne. A to pritom manželov brat, ich prvorodený syn, je úplne v poriadku. Najviac nenávidím to, že svoje psy majú radšej ako ktoréhokoľvek iného človeka. Prikladám pár momentov, aby som priblížila, akí sú to magori: Keď som sa snažila s nimi komunikovať, tak nás pozvali na letnú grilovačku, a tie dva debilné psiská ma dohrýzli do krvi. Ja som sa rozplakala, že som mala roztrhané nohavice a krvavé kolená, a ako zareagovala jeho sku*vená maminka? Tá sa smiala, krava. Raz, keď sa blížili manželove okrúhle narodeniny, tak sa ma manžel spýtal, či ich strávime osamote alebo s nimi. Rozhodnutie som nechala čisto na ňom, nech strávime jeho narodeniny tak, ako to chce on. Tak sme šli k jeho rodičom. Jeho matka povedala, nech prídeme na obed. Prišli sme o 11:46. Ešte v aute som sa pýtala manžela, či radšej nepočkáme. On hovoril, že to je dobré. Prišli sme tam, pozdravili sa, a oni? Obaja sa na nás rozkričali, čo si to dovoľujeme prísť, že ešte nie je obed. Vyhnali nás z ich domu, tak sme pol hodinu čakali na záhrade. A potom sa s nami bavili, akoby sa nič nestalo. No k tvojmu problému. Neviem, prečo ho nemôžeš vystáť, či ti niečo urobil, či urobil alebo povedal niečo, čo ťa ranilo, alebo je ti len niečo z neho nesympatické, tak sa vlastne ani nedá poradiť alebo sa "vžiť" do tvojej situácie. No neviem, prečo by nešlo neprichádzať s ním do kontaktu. Ja s mojimi svokrovcami tiež neprichádzam do kontaktu, okrem toho jediného dňa, ktorý už nejako pretrpím. Oni k nám nechodia, a keď chcú, aby sme prišli my, tak ide len manžel sám. Mňa k nim nedostane ani stádo volov.
Odpovedať
Profilova fotka
@renya3 fú tak poznám baby, ktoré dobre nevychádzajú so svokrovcami ale to, že sú protivný aj na vlastného syna tak to počujem prvý krát. on je jedináčik či má ešte aj nejakých súrodencov?
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by bolo fajn, ak by si nam priblizila, co sa medzi vami stalo. Bud je to preto, ze ste sa nejak nezhodli, alebo ti je len fakt nesympaticky. Vyhybat sa mu podla mna riesenie nejak nie je. Mohlo by sa to odrazit aj na vasom vztahu.
Odpovedať
Profilova fotka
Baby akože ja keď čítam takéto príspevky tak až nechápem. Teraz som fakt rada, že moja budúca svokra si iba sem tam rýpne napríklad, že som nestihla jeden deň cez týždeň navariť a jej synáčik sa musel ísť naobedovať ku nej ale inak máme celkom fajn vzťah. A prečo vlastne tak strašne neznášaš svojho svokra? To som sa nejako v tvojom príspevku nedočítala
Odpovedať
Profilova fotka
@normandy pise v prispevku ze ''manzelov brat ich prvorodeny je v úplne poriadku'' Takze má brata. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@1slniecko1 A nemozes ho vystat preco? Pretoze lipnu na tvojom muzovi pretoze je jedinacik?
Odpovedať
Profilova fotka
@normandy Písala som v predošlom príspevku, že má staršieho brata.
Odpovedať
Nevestičky, táto veta "s mužom si berieme aj rodinu" podľa mňa skrýva viac pravdy, než sa na prvý pohľad zdá. Totiž - váš manžel (a môže sa k svojim rodičom stavať aj kriticky) má gény od nich. A od ich rodičov. Plus vyrastal s nimi a má vzorce správania, ktoré od nich vypozoroval. On nebude radikálne iný ako rodičia, aj keď sa to tak zdá na začiatku, tak v manželstve, v rodine, sa začne správať tak, ako váš svokor, svokra. Česť výnimkám, naozaj česť... Môj bývalý... to je vždy super príklad. Jeho rodičia - "talianske manželstvo", hysterická parazitická matka, agresívny a psychopatický otec... čím viac som spoznávala tú rodinu, tým viac som si hovorila, že s týmito ľuďmi sa nechcem stýkať. A veľmi dobre som urobila! Frajer tiež agresívny, argumentoval krikom, lenivý strašne... Môj drahý manžel je ako jeho mama, nechal by na sebe aj drevo rúbať, je láskavý a starostlivý. Po otcovi zdedil zase dôkladnosť a opatrnosť pri zachádzaní s domácim inventárom :D Ale k tvojmu problému - snáď som moc neodbočila - ak ti je nesympatický a nespráva sa k tebe priateľsky, to plne chápem, ale skús ho ignorovať... keď tak sa na návštevách bav so svokrou.
Odpovedať
@1slniecko1 fuha, to mi pride dost zavazny problem. A preco sa ho bojis? Preco si s nim tak nerozumies? Spravil ti nieco alebo ti je len nesympaticky?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nik ti predsa nekaze sa s nim nejak extra bavit, nie? Zameraj sa pri navstevach na svokru a hotovo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno to beries az moc precitlivene. Ako dlho ste spolu? Casom sa to isto vsetko upravi a bude to ok, neboj :)
Odpovedať
@ejka30 ja tiež nechápem, kde sa v ľuďoch berie toľko zloby. Ja asi musím mať takú úžasnú svokru, lebo do mňa by si rypla, že som nevarila prvý aj posledný krát. A ani by som tak neriešila to rypnutie, ako by ma zaujímala reakcia manžela. MUSEL sa ísť k svokre najesť? On nemá číslo na donáškovú službu? Nie je schopný si niečo nájsť v chladničke? Možno ho ale ona zavolala a on len podotkol, že ide rád, lebo doma práve nie je navarené a ona sa toho chytila. Ale tak či tak, ste mali vy dvaja spolu dať slušne ale dôrazne svokre najavo, že si nebral vývarovňu, ale partnerku a nikde nie je napísané že manželka je povinná variť a že vôbec musí variť. Len tak na okraj, varím veľmi rada a snáď aj dobre, no mojej svokre nemôžem v tomto konkurovať ani náhodou, ale ona nikdy nedala najavo, že varí lepšie. Svokru, ktorá by ma vyhodila, že ešte nie je 12, tak čo tam robíme, by som vyčiarkla zo svojho života.
Odpovedať
@1slniecko1 Skúšala si sa o tom rozprávať so svojim priateľom? A máš so svokrom nejakú zlú skúsenosť, keď ti tak vadí? Vieš, niektorí ľudia síce pôsobia na pohľad veľmi nepríjemne, ale v jadre nemusia byť vôbec zlí... Možno by si mu mohla dať šancu, čo povieš? Ale samozrejme, ťažko povedať, keď nevieme ako si sa k tomuto pocitu dopracovala. Svokrovcov nemusíš mať rada, ale mali by ste sa pokúsiť nájsť si taký spôsob fungovania, aby ste spolu dokázali vydržať.. aspoň cez tie oslavy. Viem, nie vždy sa to dá...ale za pokus to stojí :-)
Odpovedať
Je alkoholik a prichadzam nato, ze aj psychicky tyran.. hocico v com mu manzel alebo svokra nevyjde v ustrety, tak na nic tak ziape asi tak im nadava.. ja to nemozem pocuvat :-( tak len jeden z prikladov, napr ked caka manzela, ze ma prist z roboty lebo chce nieco robit a manzel sa omeska hodinu, tak robi take sceny.. to sa neda ani opisat, ta agresia a hnev v hlase, nieco hrozne. Horsie je, ze u nich byvame. Cakame na svoje byvanie. Manzel sa snazi vsetko predomnou ututlat, ked zacne ziapat-mimo mna, nejako ho schladi, asi ze som tam.. ale ja to pocujem a viem o tom. Neviem co budeme robit.. on je na manzelovi doslova zavisli, vsetko od nech potrebuje jeho pomoc.. nic sa mu nechce a manzel musi vybavovat vsetko za neho. Ja uz neviem.. niekedy si hovorim, ze preco som taka zla, ze si to iba v hlave stazujem. Dam sa dopohody a potom zas...
Odpovedať
@1slniecko1 Ty určite nie si v tomto spore tá zlá. Je mi ľúto, že ti svokor takto znepríjemňuje život. Poznám z okolia podobnú situáciu. Obávam sa, že existuje len jediné východisko a tým je dotiahnuť svokra k odbornej pomoci. Existuje aj šanca, že po tom, čo sa odsťahujete si svokor bude spoločnosť svojho syna viac vážiť, keďže preňho bude omnoho vzácnejšia.
Odpovedať
@1slniecko1 Riesenie je odstahovat sa :(
Odpovedať
Miss liliana, uz som to muzovi navrhla, tu odbornu pomoc.. ale on sa boji, ze mu to povie a ked bude napity tak mu to zrata. To je chore :( aku podobnu situaciu poznas?
Odpovedať
@1slniecko1 odísť a okamžite aj keď do garsónky. S otcom sa nech sa porozpráva manžel v čase, keď bude triezvy, nič mu nezráta, keď bude mať vypité, nech si ziape koľko chce, keď bude bývať preč. Týrať môže iba toho, kto sa týrať dá. Svokra si už asi zvykla, je to jej rozhodnutie, vy dvaja nie ste povinní toto podstupovať.
Odpovedať
@miss_liliana svokro je dospelý a svojprávny, nedotiahnu ho zrejme nikam, ak sám nebude chcieť :-(
Odpovedať
@1slniecko1 Podobný problém s vlastným otcom mala moja kamarátka a vyriešil sa naozaj až liečbou. Pričom tým problémom nemyslím alkohol, ale tú až chorobnú agresivitu a hnev. Ten sa na návštevu psychológa odhodlal sám a dobrovoľne po tom, čo sa ho jeho vnúčatá začali báť. Rozumiem, že dosiahnuť, aby dotyčný naozaj vyhľadal pomoc je priam nadľudský výkon... a úprimne, sama neviem, ako by som sa o to pokúšala. Pre vás sa čiastočne problém vyrieši tým, že sa odsťahujete, no trošku by som sa obávala toho, aby si to nekompenzoval na tvojej svokre :-(
Odpovedať
@maslenka Bohužiaľ, máš pravdu, ťažko takého človeka presvedčiť. Väčšinou sa uvedomia až vtedy, keď spravia niečo zlé a musia za to niesť následky. Je to nešťastná situácia a bohužiaľ vôbec nie taká ojedinelá, ako by sa mohlo zdať :-(
Odpovedať
@miss_liliana presne toho sa bojim aj ja. Ja fakt neviem co robit, ale citim ze mi to psychicky robi strasne zle. Fakt si niekedy hovorim, ze kde som sa to dostala. Snazim sa najst sposob ako to vyriesit aby boli vsetci spokojny, ale bojim sa, ze taky nieje. Som z toho strasne smutna, ja uz sa ani niekedy nespoznavam, ze stracan svoju pozitivnu energiu.. lebo stale musim nad tym rozmyslat a neviem to ovplyvnit :(
Odpovedať
@1slniecko1 A skúšala si o tom hovoriť aj so svokrou? Možno by ste spolu na niečo prišli. Úplne ťa chápem, že ťa život v takom prostredí psychicky vyčerpáva... koho by nie?
Odpovedať
@miss_liliana no svokra je mila, vidim, ze jej je luto, ze to neni ok.. snazi sa, aby sa mi tam pacilo.. ale ona tiez popija a zda sa mi, ze ona to berie tak, ze musi trpit ked si ho zobrala.. bojim sa jej o tom nieco povedat, neviem ako by zareagovala.
Odpovedať
@1slniecko1 Ľudia ktorí s takým človekom žijú dlho to vidia len hmlisto, Ty si do takého prostredia prišla z normálnej rodiny a tak vidíš tú ráznu zmenu, ale svokra videla, ako sa svokor menil postupne a tak jej to nepríde také šokujúce. Možno by bolo dobré, keby to skúsil Tvoj manžel, predsa vie, ako k nej má hovoriť ....
Odpovedať
@miss_liliana mne to pride, ze oni sa ho obaja boja.. ja sa ani necudujem, tiez mam z neho strach. Lebo nikdy nevies co mu sadne na nos a co od neho mozes cakat.. stale v strehu a v strese. Uplne dostavam ku vsetkemu tu odpor.. musime to nejako poriesit a hlavne zvladnut. Som rada aspon za nazory druhych a ze som sa mohla vyrozpravat :(
Odpovedať
Profilova fotka
A co vam brani odist do podnajmu, nez budete mat svoje byvanie?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?