Svadba dopadla príšerne - čo myslíte o druhom pokuse?

Naša svadba dopadla tak príšerne, cez odfláknutý účes od kaderníčky (zistila v polovici robenia účesu, že ja som nevesta, až keď prišiel fotograf) až po dotrhané šaty z požičovne za 530 eur, z ktorých trčali drôty až po škaredé počasie. Svadba bola cez skúškové obdobie, nemala som čas si to vôbec organizovať, ani som nestihla skúšky a musím si ich dorábať teraz v septembri. V čase, keď sme vyberali dátum to nikoho nezaujímalo, vraj to mám aj tak všetko zvládnuť. Celý deň mi bolo zle lebo som mala svoje dni, bola som nevyspatá a vystresovaná kvôli škole. Bol to tak strašný zážitok, že nenosím prsteň, nikdy som nevidela fotografie, poháre s našimi menami som zatvorila do pivnice a nechtiac sa o svojom už teraz manželovi stále vyjadrujem ako o priateľovi. Vôbec som nebola šťastná ani pred, ani po svadbe. Manžel si so mnou po skončení svadby ani len nešiel ľahnúť do postele ani keď som ho 10krát volala (vraj keď mám svoje dni tak je to aj tak zbytočné) ale sedel dole s rodičmi. Vôbec nerešpektoval, že to bol pre mňa hlavne kvôli škole obrovský stres a hneď po svadbe ma hnal pracovať na zariaďovaní bytu. AJ dvamesiace po svadbe som z toho tak znechutená, že mám potrebu s tým niečo spraviť. Manžela to už síce mrzí ale ja sa bojím, že ak sa dostanem do podobnej situície, bude reagovať rovnako. Možno by to spravilo nejaké potvrdenie sľubu v zahraničí. Máte s tým niekto skúsenosti?
Odpovedať
1
2
noooo tak ty si teda vychytala :(:( len aby to nebol aj koniec tvojho vzťahu ,ako tak čítam..zlý začiatok,ale ešte možno horší koniec....mala si to fakt na dve veci na hovno a ... inak tvoj manžel nie je asi veľmi citlivý, kedže sa na teba vykašlal a radšej sedel pri rodine, bez toho,aby ťa aspon vyobjímal v posteli a pod. aj keď má žena svoje dni tak môže s ňou chlap robiť kadečo nemusí ist hned o sex, to čo má za povahu? trosku citu by neuskodilo jeho zene...nepacilo sa mi jeho spravanie.... a vidim,ze si mala namiesto najkrajsieho dna totalne peklo zo zivota..a nenosi obrucku, nevidela si fotky ???? preboha ved ty dievca to strasne prezivas....chapem,ze ta to znicilo, lebo to dopadlo nahovno,ale uz raz ste manzelia,tak predsa sa tak musis spravat, jednas ako rozmaznane decko, kolko mate rokov? potvdiť slub ti mozu v zahranici ale teda za nemale peniaze, zistovala som to minule...lebo ja sa chcem yvdavat v zahranici, ale na to treba mega peniaze, a iba civilny sobas spravia, ako obnovu slubu(aj to neviem,ci az po rokoch nie),a potom cirkevny sobas tak ten zase nemozu robit zahranici, jedien v rime, v meste, nejaky slovensky knaz,ale aj to neviem,ci sa da takto hned po svadbe tak skoro.... a manzel co na toto cele ?ved to je hotove psycho co pises...
Odpovedať
fúha no to ste teda mali poriadnu smolu :/ ja sa vôbec nečudujem, že si ešte teraz znechutená. podľa mňa máš celkom dobrý nápad, že by ste si pravili niekde v zahraničí opakovanie sľubov, teraz to už ponúka hrozne veľa cestovných kancerlárii a podľa mňa by ste to tak uzavreli a neboli na to taký zatrpknutý. budete tam iba vy dvaja, nič nebudeš musieť vybavovať, kúpiš si iba nejaké jednoduché padavé šaty, ktoré sa v kufri nepokrčia a môžete ísť :)
Odpovedať
ja som niekde videla, ze mladi par si na prve vyrocie svadby zorganizoval party s ludmi, ktorych mali na svadbe. Co keby si miesto organizovania svadby v zahranici zorganizovala svadobnu vyrocnu hostinu? Budes mat niekolko mesiacov na dotiahnutie detailov, saty si kup sice biele, ale uz len take jednoduche, padave. bude ti v nich ovela pohodlnejsie a popravde, vo svete su teraz take in, nie tortove. do vlasov si daj kvetovy vencek, nemusi to byt zrovna zavoj. namiesto obradu na urade alebo v kostole si daj na nejakom peknom mieste (v parku, zahrade, na luke, pri lesiku..... )spravit jednoduchy altanok, kde si iba vzajomne precitate sluby, resp. si mozte vzajomne napisat vyznanie a tam si ho pred hostami precitate. Urcite mas aj kopec vlastnych napadov, ktore sa nepodarilo zorganizovat ;-) a urcite popros dobru kamaratku o pomoc. Rodina a hostia nemusia vediet, ze to bude tvoja nahrada za pokazeny svadobny den. Staci im dat vediet, ze robite oslavu prveho vyrocia. Drzim palce, nech sa problem vyriesi tak, aby si bola stastna!
Odpovedať
tak to ste si teda moc neužili :( hlavne ma teda mrzí, že ťa už teraz tvoj muž vtedy nepodržal a neprišiel za tebou, možno by si na to nemala až také zlé spomienky. ja ale súhlasím, takto to nemôže zostať na celý život, musíte si to nejako pekne vynahradiť, možno by ani nebolo treba aby ste išli do zahraničia, aj keď uznávam, že to môže mať svoje čaro :) mne by sa to ale celkom páčilo aj na nejakom malom zámočku na juhu slovenska niekde medzi vinicami :)
Odpovedať
Profilova fotka
mozno by bolo fan, ak by ste sa niekam vybrali len sami dvada. obnova slubu po takej kratkej dobe podla mna nema zmysel, no dovolenka vo dvojici, by to podla mna vedela napravit. potrebujes sa odreagovat a povenovat sa jeden druhemu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
co tam potom, ako dopadla svadba, nech by uz dopadla akokolvek, je to len svadba a v zivote su dolezitejsie veci. Dovolim si tvrdit, ze tvoje trapenie nespociva v pokazenej svadbe, ale v zlom vybere partnera, aspon podla toho, co pises. No ktora zena by bola stastna, spokojna, milovana a kvitla by pri takom muzovi, ktory ju takto schladi vo svadobnu noc. Nesudim ta, len mi je luto, ze mas takeho partnera a obnovenie slubu tomu velmi nepomoze. Drzim ti palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala tiez vela vecí pokazenych od zrusenej vizazistky den pred svadbou, zrusenej kadernícky 2 dni pred svadbou zruseného sv.auta 3 dni pred svadbou....... taktiez jediné co som chcela na svadbe mat ( bolo to pre mna velmi dolezité ) a vedela som od kedy prvy krát padlo slovo svadba ze tam chcem mat pecené prasiatko s jablkom v papuli......no v den svadby ( sedela som u na rychlo zohnanej kadernícky ) ked mi tam mama dobehla ze volala ráno s pánom co mi mal piect prasa ze on o nás nevie nemá nás zapísaných cize tým pádom ani ziadne prasa nebude tak som myslela ze vyskocím z koze. Nakoniec mi zohnal polovicné prasa s mrkvou v papuli. ( vobec som nebola spokojna) ale ked prisiel cas obradu bolo to krásne a na tom jedinom zálezalo. Mám úzasného manzela a je moj aj pred pánom Bohom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako už aj dievčatá písali, obnovovanie sľubov..., no, neviem. Je mi ľúto, ako tvoja svadba dopadla, ale, myslím, že keď sa tvoj manžel zachoval tak, ako zachoval, tu nie je čo riešiť a je úplne zbytočné dávať nejaké sľuby nanovo. Myslíš, že po obnove sa zachová inak? Moja, manželstvo je o dvoch, tým myslím o mužovi a žene, ktorí ho prijali. A teda už nie je muž a jeho rodina, ale ty a on. Som síce vydatá krátko, ale podstatu manželstva úplne chápem. Ja jedno, či je uzavreté na úrade, či v kostole, princíp je ten istý, v dobrom aj v zlom, atď.
Odpovedať
Na co si si dala svadbu cez skuskove??? Este si ani neposunies od gynekologa menses... akoze prepac ale nechapem
Odpovedať
Hmmmm no neviem. Pride mi to ze nemas svoj zivot v rukach nemas nad nicim kontrolu. Od manzela cez svokrovcov. Aby ta niekto do niecoho nahanal??? Do svadby zariadovania bytu co si daky dobytok alebo hydina? Ja uz by som asi svadbu nechala tak skor by som zapracovala na svojej pozicii a vztahu s rodinou.... lebo o rok budes pisat na modreho konika ze svokra sa ti stara do vychovy dietata...
Odpovedať
Takže od svadby prešli 4 mesiace a stále mi ostala tá pachuť z toho odporného dňa a celej tej frašky. V dôsledku prekonaného stresu neviem v noci spávať a moja astma a alergia sa rapídne zhoršili. Som celý deň unavená a neviem pracovať. Pomaly som si to uležala v hlave a vidím to už len na tú anuláciu. Chystáme sa s mužom za farárom a tiež nejakým poradcom nech vidím čo sa s tým dá robiť. Ja som svojho muža ľúbila a preto som na to pristala, ale on je proste len neskutočný hlupák. Hovorila som mu celý čas ako to dopadne a on mi proste neveril. Dodatočne uznal že som mala pravdu, ale už je neskoro. Cítim sa po fyzickej stránke strašne a aj keď nie som zástanca rozvodov, zabiť sa nenechám. Mám ho rada, to áno, ale neľúbim ho - prose mu neverím. Všetok svoj čas venujem škole a je to momentálne to jediné, čo ma drží nad vodou a na čom mi záleží najviac na svete. O plánovaní nejakého dieťaťa nemôže byť v tomto stave ani reč, je mi z tejto celej situácie zle.
Odpovedať
Profilova fotka
KEd myslis negativne, negativne si len privolas. Staci zmenit uhol pohladu na danu vec a je to. Ludia maju aj horsie problemy ako to ze ti na svadbe prsalo, ci si mala zly uces, ci rozthane saty. Nie si prva a ani posledna kto mal s niecim v den svadby problemy. Rozdiel je ten ze clovek ked si na to uz len spomenie tak sa nad danou vecou pousmeje a nie sa viac depta. A ked mas osobne problemy je lepsie si to vyriesit s partnerom zoci voci ako s cudzimi ludmi na internete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
dievca, vy ste sa naco brali? Prepac, mohla si byt na neho fakt nastvana, ale to nemoze byt dovod na to, ze sa chces rozviest a vypisovat tu, ze ho nemilujes a neveris mu..Mne to skor pride tak, ze vlastne ani jeden z vas tu svadbu vobec nechcel a bol do nej dotlaceny. Rozvadzat sa 4 mesiace po svadbe je na zastavu rozumu. Problemy sa maju riesit. Ale ty vlastne len hladas dovody a ospravedlnenia, preco sa rozviest. Ja som s mojim uz desiaty rok a neviem si predstavit, ze by som kvoli tomu, co si pisala, sa s nim chcela hned aj rozviest.
Odpovedať
@ekaterinabp šaty, účes, počasie... podľa mňa povrchné veci, prepáč, ale zdá sa mi to detinské a malicherné, na 99% svadbách sa stane niečo nepredvídateľné, nepríjemné (svadobné šaty som si dala šiť na poslednú chvíľu a nebola som s nimi stotožnená, ale nebol čas to riešiť; stavebný kráter na mieste, kde sme mali mať obrad- kvôli tomu sa nedal použiť dron (kvôli tomu som si vybrala dosť drahého kameramana); presun celého nábytku a výzdoby 5 minút pred obradom, lebo náhradné miesto už nepatrilo do katastra, nestihla som kopec vecí, čo som chcela urobiť; počasie bolo celý deň nanič, vyčasilo sa len na pár minút na obrad, môj časový harmonogram svadby všetci odignorovali... o iných veciach radšej ani nehovorím, ale užila som si to naplno a nerobila som si z toho nič) a je len na ľuďoch, ako sa s tým dokážu vysporiadať a problém vyriešiť k svojej spokojnosti, resp. keď sa nedá vyriešiť, tak to hodiť za hlavu a užiť si ten okamih... svadba cez skúškové bola chyba... ale to si mala riešiť skôr, rázne povedať nie... alebo plánovať veci tak, aby si mala 2 mesiace pred svadbou všetko, čo sa dá, vyriešené a už ísť len na skúšku šiat napr... ale je to už nepodstatné riešiť, podľa mňa je vzácne nájsť niekoho, s kým chceš stráviť život, koho si chceš zobrať a on teba, a keď to dokáže zmeniť 1 nevydarený deň, tak to je veľmi zvláštne
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že dôvodom rozvodu tu nebude pokazená svadba, skorej to správanie po svadbe niečomu nasvedčuje :-(
Odpovedať
Profilova fotka
No mne to pride tak, ze Aj ten tvoj rozvod je z detskeho rozmaru (prepac ale kolko mas vlastne rokov?). Nie je to tak,ze teraz sa rozvedies Lebo ved svadba dopadla otrasne a o pol roka si ho budes chciet znova vziat? Nie je to zamienka ako dosiahnut svoju dokonalu svadbu? Ano, spravil Aj on blbost pocas svadobnej noci, ale asi si vedela koho si beries (predpokladam). Ved asi sa takto spraval bezne. Alebo sa k tebe tuli v posteli a bozkava ta pri kazdej menstruacii, Len zrovna vtedy, vo svadobnu noc si povedal "kaslem ja na nu"? Je mi z toho tak smutno pravdu povediac....
Odpovedať
Tak toto mám fakt rada.Žienka tu napíše zo svojho uhla pohladu ako bolo to a hento a ako sa zachoval jej muž.A už tu chodia rady ako ho má poslat k vode.Ako vážne??? Kazda palica ma však dve strany.. :-D Fakt,že si si nabrala na plecia viac ako si dokázala uniesť,nebola nikoho vina.Mala si si dupnúť nohou a preložiť to.Asi keď ste sa brali z lásky a nejaké tie hlúposti ako účes,počasie a neviem čo ešte vás hádam nepoženie k rozvodu,takto sa veci neriešia.Ste dospelí ,ak ťa nebije nezahýba ti a nepije pravidelne,skúste niečo vydržat.Proste vám nevyšla svadba a nie hádam manželstvo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika62 ale ved ona sama cce svadbu anulovat a rozviest s alebo uz ho nelubi
Odpovedať
Profilova fotka
Akoze šaty v NOK stave... zato si moze nevesta... kašlala na vyber. Lebo v pozicovni sa robi skuska siat. Pocasie neovplyvnis ale vzdy sa rata aj so zlym. Uces... to ako vybavena kadernicka, nemas jazyk jej nazaciatku povedat predstavu a info ze si nevesta? A skuska ucesu? Odflakla si to na totalku - sama si si na vine Pri takej lajdackosti a povahe aj ja byt muz ta k tebe nelahnem ...fakt... najprv nic neriesis a potom sa stazujes... hambi sa
Odpovedať
@cawes to ano ale kvoli jednemu skazenemu dnu? To predtym spolu nezili? Niekto im dvom prilozil zbran k hlave ze sa MUSELI prave v tu jej zlu dobu zosobasit? Tipujem ze svadbu neplanovali 2 dni...Keby sa k tomu vyjadri aj jej manzel uz by to bolo zrazu inak...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika62 tak ja neviem ako mne to pride cele protiahnute za vlasy vsetko pre nu tak dolezite sa skazilo a teraz chce anulovat sobas.
Odpovedať
nečítala som všetky komentáre - určite to už aj predomnou nejaká napísala - ale - dievča ty o čom točíš? za všetko si môžeš sama.... idem od začiatku.... 1. odfláknutý účes - kaderníčka až v polovici robenia účesu zistila, že si nevesta - čo??? tomu absolútne nerozumiem, nemala si pred tým skúšku? vôbec ste sa nevideli? chyba č.1, po druhé - otvorím si pusu a poviem, že som nevesta, nie? či ako? kaderníčka prišla a začala na prvej hlave, ktorú mala po ruke, robiť "nejaký" účes? 2. dotrhané šaty - koľko pred svadbou si si brala šaty zo salónu? bežne sa to robí s dostatočným časovým predstihom, aby sa stihli upraviť a pozrieť nedostatky, za takú sumu si si to mala jednak poriadne skontrolovať a prípadne zorganizovať dosť zavčasu, aby sa nedostatky dali riešiť.. 3. svadba cez skúškové, nemala si čas si si to zorganizovať - svadba sa rieši minimálne rok dopredu, keď si aj mala svadbu v čase skúškového, takto tesne pred svadbou sa dolaďujú len posledné veci, môj brat mal svadbu tesne po štátniciach, nie že skúškovým a dali to v pohode... rok sa to pripravovalo tak, aby tesne pred už mali všetko a nemali s tým starosti... a vôbec, mali ste si vybrať dátum tak, aby ste to zvládli, skúškové býva vždy v rovnaký čas (zimné od vianoč. prázdnin do februára, letné cca od mája) - len si to bolo treba pred plánovaním termínu pozrieť... 4. nebola si šťastná ani pred - vôbec ste sa o svadbe nebavili? ako na tom ste? prečo ste sa teda rozhodli sa vziať? my sme spolu ani nebývali pred svadbou a dokázali sme si odkomunikovať veci so svadbou, poriešiť všetko tak, aby to bol náš super deň.. - no ako som si to tak prečítala - sama si za to môžeš, ako to dopadlo, absolútne odfláknuté, nepripravené, neodkomunikované, lajdácke..... ide o SVADBU, nie o narodeninovú párty, takáto vec sa musí pripraviť, zorgabnizovať, odkomunikovať - všetky nedostatky, kt. spomínaš - si za ne môžeš sama (a počasie - to sa objednať nedá, ale dá sa postaviť k tomu tak, že z toho nebudeme robiť vedu - koľko neviest malo svadbu v daždi a dopadla krásne - máme autá, dá sa to prispôsobiť, kaderníčku, kt. ma ráno češe - si dohodnem a príp. priplatím nejak tak, že vzhľadom na počko ju budem potrebovať aj neskôr, alebo tak nejako - zariadiť sa dá všetko)... len - líná huba, hotové neštestí... aspoň si sa poučila a v neposlednom rade - je to aj o postoji - jedna nevesta tu min. rok myslím spomínala, že im kompletne vytopilo svadob. stan, nešla ani technika - voda bola proste všade, takže osvetlenie, DJ, veci v stane, výzdoba - všetko v ťahu... a napriek tomu bola svadba krásna, lebo - ide o to, ako sa k tomu postavíš.... a s tvojím lajdáckym prístupom, akým si ju "organizovala", sa ani nedivím, že dopadla, ako dopadla..... úšes stačilo odkomunikovať, to počasie určite neboli prívalové dažde, skúškové si si mohla pozrieť vopred, ako bude - proste, ja nechápem...
Odpovedať
@ekaterinabp nebudes prava, ani posledna, co urobila takuto chybu. To, co citis, nie je unava. Ani znechutenie. Je to tvoja intuicia, ktora na teba krici z plnych pluc, ze si si vzala nespravneho. Bud taka dobra k sebe, maj sa rada a pocuvaj svoj vnutorny hlas <3 on vzdy vie, co (ne)mas robit.
Odpovedať
@zuzuliennka veru ja by som to lepšie nenapísala...nechápem čo je toto..predsa ked s niekym chcem prežiť svoj život, tak nič povrchné nemôže zničiť tento den. Ja som velky perfekcionista vo všetkom, ale aj ked sa stane trapas, tak vedla mna bude stat človek s ktorých chcem prežiť celý život. Takže ak nie je spokojná, zjavne nie je spokojná so svojim manželom nie so svadbou... Nehovoriac o tom, že v súčasnosti je najlahšie riešenie rozvod, rozchod - lebo ludia sa nevedia rozprávať.
Odpovedať
@barbellka presne tak, mne to tiež príde, že tie veci, čo spomína - vôbec nie sú na vine, lebo ak si idem brať lásku svojho života, na celý život - nejaký účes mi nemôže zničiť svadbu, všetko sa to jednoducho dalo zariadiť aj v deň D, resp. dať si na organizovaní záležať (ako sa dá svadba "omylom" naplánovať na skúškové? a ak to nebolo omylom, tak sa na to ale nemôže sťažovať.... )
Odpovedať
Dobre aby sme jej len nenakladali.Teraz skusim poradit aby som nebola len zla (co ja vacsinou nezvyknem :D ) . Este to s teba vsetko neopadalo vsetko.Skus pockat,vychladnut.Nekonaj s horucou hlavou aby si pptom nebanovala.Pokazili sa ti 3 veci zo 100.Mysli na tych 97 dalsich peknych co si v ten den s nim zazila. Poriadne si premysli.Pre priklad moj muz tiez velmi zle znasa stres.Nielen psychicky ale aj fyzicky.Vtedy je ako zena pred kramami.Zly ,odporny a stale je mu zle od zaludka a boli ho hlava.Aj ked viem ze malokto by to vydrzal pre tych par zlych chvil sa hadam nerozideme. Vydrž nieco vsak si zena :-D
Odpovedať
@zuzuliennka amen ! ... akurat si myslim, ze sa nepouci ... niektori ludia su jednoducho nepoucitelni ...
Odpovedať
@dominika62 nejde o “nakladanie” ale reálne zhodnotenie situácie, kde pocit z toho, že to bol “otrasný deň”, stojí z 90% na samotnej zadávateľke otázky.. a ešte aj sama pripúšťa, že ak sa dostane do podobnej situácie, dopadne to rovnako.. treba si v hlave hlavne lepšie určiť priority, lebo na druhý pokus sa pokojne môžu stať aj horšie veci - bude svadba do tretice? a neviem, či s takýmto postojom bude vôbec s nejakou druhou svadbou spokojná.. ale ok - skúsiť to môže, spraviť si nejaký výlet do zahraničia, vypadnúť, oddýchnuť si.. aj tak ostávam ale pri tom, že za výsledok si z veľkej časti môže sama, zopakovanie sa tu podľa mňa nejak urobiť moc nedá - šaty, obrad, hostina,.. to mi príde nereálne (a zas treba rátať s tým, že to nemusí byť na 100%) - treba len zmeniť postoj, čo bolo bolo a skúsiť možno ten oddych niekde mimo, sami dvaja, svadobka.... súhlasím ale s tebou, že to čo sa pokazilo, tvorilo menšiu časť, než to, čo vyšlo, treba sa sústrediť na to... šaty sa po svadbe vrátili, hlavu si umyla a rozčesala, koláče sa pojedia, hostia sa rozidu - všetko to pominie ale oni dvaja ostávajú spolu a o tom predsa celá svadba je... nie o účesoch, koláčoch, šatách, hudbe, jedle,... a na to netreba zabúdať 😉 (pre to by som si napr. ja už svadbu nezopakovala, áno, je to krásny a výnimočný deň, krásne šaty a všetko ale to podstatné je, že sa z dvoch ľudí stane jedno, najlepšie navždy... je to jedinečné a opakovaním to stratí svoje čaro.. a najmä netreba zabúdať na podstatu... len, niektorí zabúdajú, a potom sa pri prvých vážnych problémoch rozvádzajú)
Odpovedať
@zuzuliennka @dominika62 presne tak to nie je o tom, že človek chce silou mocou rýpať alebo nakladať. Ja nerada takto do ludí, len mne to príde divne aby sa niekto išiel rozviesť kvoli tomu, že svadba dopadla zle. Ved to je taka malichernosť, svadba môže dopadnuť zle len vtedy ak sa tí dvaja z nejakeho dovodu nestanu manželmi alebo sa ešte v ten den začnu podvádzať a nie pre pokazený účes. A ak nie je spokojna s manželom už 4 mesiace po svadbe nechápem načo sa vydávala, ved predsa je to krok, ktorý sa musí premyslieť...To nie je predsa kupa topánok - ked su zlé vymením za dalšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nehnevaj sa, ale keby sa môj manžel zachoval tak ako sa zachoval ten tvoj a povedal to, čo povedal ten tvoj tak ja by som už žiadne potvrdenie sľubu teda nechcela...akože máš svoje dni, tak sa mu ani neoplatí ísť za tebou? To čo si ťa bral len kvôli sexu? ...Na tvojom mieste by som si všetko poriadne prehodnotila...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?