Úprava bytíku

Po rokoch v podnájmoch, 4 mesiace po svadbe sme sa konečne dopracovali k svojmu vytúženému vlastnému "hniezdočku" :-D . Má to však háčik. Kúpili sme starší byt na sídlisku, a nutne potrebuje kompletnú rekonštrukciu - od elektriny (káble na strope a pod), cez stierky, podlahy až po kuchyňu a pod. Teraz však ide o to, na čo sa zamerať pri výbere firmy, ktorá to bude robiť. Manžel chodieva na kamióne, tri týždne je mimo a počas dvoch týždňov, keď je doma sme radi, že sme spolu. Tak som sa podujala na to, že to vybavím. Ale dnes, keď znova odišiel to na mňa doľahlo a došlo mi, čo to všetko bude obnášať. Poradíte mi s čím začať???
Odpovedať
Profilova fotka
a ake mate podlahy??? ak drevene tak zacnite ich brusenim je z toho dost prachu... inak ak prlanujete nieco burat alebo dostavovat samozrejme to ako prve, potom podlahy, elektrina a vsetky rozvody... stierkovanie a malovanie uplne nakoniec. nvm ake to mate velke ale aj 3 izbovy byt sa da stihnut za cca 2 tyzdne... ked tak napis co vsetko chcete robit... skusim este pomoct :)
Odpovedať
Ahoj, mi sme robili komplet rekonstrukciu minule leto. Najprv si zavolaj nejake firmy na obhiadku-nech Ti nacenia vsetky prace a vyber si potom, kto bude robit rekonstrukciu. Kedze mi sme robili uplne vseko okrem okien postup prac bol nasledovny - demolacie stare jadro, skrabanie stien a stropov az na panel, vytrhavanie linolea. Potom prisla na rad elekrika-sekanie kablov a natahovanie novych. Potom sa vylievala podla betonom a chlapi medzitym robili nove jadro teda kupelnu a wc. Nasledovali nove stierky a malovanie a pokladanie podlahy nakoniec. Zalezi od toho, co vsetko idete robit. Na jadro treba aj povolnie na mestskom urade.
Odpovedať
Ahojky, hlavne si vyber tú správnu firmu a správnych majstrov, aby to neodflákli. Lebo potom keď ti po roku začne plesnivieť stena alebo zatekať, bude už neskoro na reklamáciu. Veru určite sa poraď s niekym kto sa v tom vyzná a úprimne ti najlepsie poradí aj ako začať a s čím...:)
Odpovedať
No podlahy sú príšerné staré linoleum, takže všetko von :-|. Ide o 3-izbový byt, dispozície izieb veľmi riešiť nebudeme - len bytové jadro, ktoré je v strašnom stave. Je to dobrý nápad osloviť asi viac firiem, len ťažko podľa cenovej ponuky zistím, či ide o serióznu firmu, alebo nie. Mrzí ma, že som na to v podstate sama, manžel je stále preč, bracho žije v zahraničí a nik z môjho okruhu známych v poslednej dobe neriešil žiadne stavebné úpravy :-S
Odpovedať
ťažko ti radiť konkrétnu firmu, pozerám, že si z východu, tak hlavne popozeraj v okolí, popýtaj sa susedov, známych a pod. priprav si zoznam, čo vsetko chcete dat do ruk firme a oslov ich viac, porovnaj si cenové ponuky a najmä pýtaj si referencie, či už priamo fotky vo firme, alebo na webe atd.
Odpovedať
hlavne referencie a skús si pozrieť byty ktoré už prerobili a ako sú spokojní majitelia, uvidíš ako sú nalepené kachličky, opracovanie okolo dverí, dlažba, steny a pod. aj podľa prístupu zástupcu firmy a vypracovania ponuky či nejaké poznámky, alebo podrobnejší projekt...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?