První rozvod. Zažila jste to už některá?

20. mar 20139077
  • anitko, to je mi moc lito, co se stalo, ze se vam manzelstvi rozpadlo? 😞

• brumdinka, nene, muj rocnik je 81 a manza ma 34, jsme spolu rok vzati a predtim rok a pul jsme spolecne zili...co bys radila, pokud vyprchaji city a z lasky se stane kamaradstvi? pokracovat a verit, ze jednou te to znova popadne a budes na manzu pohlizet jinak nez jako na kamose? 😶

• consti, to neni ze by opadla vasen, to je vylozene prechod do kamaradskeho vztahu, ja uz si nedokazi predstavit, ze bysme se spolu milovali, mam pocit, ze by mi to bylo strasne neprijemne...

• Sponzor fóra
  • holky, obcas se tady docela rozveselym nad nekterymi nazory 😉 ja osobne take neuznavam tzv. prechozene vztahy, vztah by se mel vyvikjet, neustale nekam smerovat, podle me prechozeny stav je ten , kdy jsou dva spolu terba 5 let, uz jim tahne davno pres tricet a neplanuji ani dite ani zadny spolecny posun v zivote, cimz nemusi byt rozhodne svatba...
    faktem je, ze kdyz se jednou vdate, urcite se vam ze svazku hure odchazi a je to symbol jakesi jistoty a zaroven obav, ono si nevyberete, ale pokud vztah nefunguje, i presto, ze jste zkusili vse, tak holt se neda nic delat, zivot jde dal a urcite oba dva budou stastnejsi s neky, kdo jim muze dat lasku naplno bez nuceni atd...
    dekuji moc za radu ohledne rozvodu, jste fajn...
    jinak vam vsem preji, at vam manzelstvi vychazi a vsechny prehanky, ale i poradne bourky zvladnete bez vetsich problemu 😵

• maky.souhlasím 😉 pokud to nejde nemá cenu se trápit 😞
    Tobě také hodně štěstí a sil do budoucna a at brzy potkáš nějakého fajn človíčka,se kterým budeš opět štastná a plná lásky..Držím palečky

• dekuji murynko, ja to same bych prala i jeste stale memu soucasnemu manzovi, protoze to je naprosto uzasny clovek a zaslouzi si super zenskou....

• Maky, nejak jsem nepsotrehla, proc se vlastne rozvadite, vy bydlite kazdy jinde?

• ked to tu citam,tak sa nestiham divit 🤔
    mna poziadal mily o ruku po 2,5mesiaci..s prstenom,ale uz nejake tri tyzdne od toho,ako sme sa dali dokopy,som mu povedala ano..a este nie su ani dva roky a uz sme manzelia a poviem vam,ze by som nemenila..viem,ze sa casom vela zmeni,ved sme prvykrat v spolocnej domacnosti..ale podstatne je pripominat,co sme si PRISAHALI..ze budeme spolu v DOBROM ale aj v ZLOM..a na to vela ludi akosi zabuda..jednoducho,staci,ze sa objavi problem a radsej utecu,ako by sa porozpravali a zacali ho spolu riesit..a to si vsetci hovorime,ze dospeli ludia 😬 a ked si este priratame tituly,co ma uz vacsina, tak to vyzera tak,ze sme aj dospeli,aj inteligentni,mudri,riesime rozne krizove a zavazne situacie..a jednoduche problemy s manzelom/manzelkou nedokazeme riesit 🤔 😒

• leatea: suhlas
    my krestania by sme to mohli niekedy aj nazvat, ze ak vo vztahu chyba viera, tak nastava problem...proste dokazom toho, ze tie nadpozemske hodnoty maju este vzdy vacsiu silu nez tie pozemske su aj tieto spekulujuce debaty prichadzajuce na to, ze ani sex, ani spolocne byvanie nie su zarukou stastia, proste chce to nieco viac 😉

• Holky, já čtu hodně psychologických knížek a článků a už ani nevím kde jsem četla, že vlastně lidi hruba po 3 měsících normálního chození poznají, jestli se k sobě hodí nebo ne, jestli mají nějaké zásadní rozpory v názorech na životní styl, svět a tak. A všechno co následuje je stejně hlavně o toleranci a schopnosti žít vůbec v nějakém svazku.

A že naopak ty vztahy, kde jsou lidi tři, čtyři a víc let a nějak se nikdo nemá k návrhu na svatbu, jsou spíš o tom, že ten člověk pořád myslí, že to není ono, že třeba potká někoho ideálnějšího a tak pořád otálí.

Jinak můj muž začal taky mluvit o svatbě po dvou měsících chození, brali jsme se po roce a čtvrt. No nějaký problémy sice jsou, ale daný spíš tím, že jsem se až loni o vánocích přestěhovala k němu na baráček a musím se přizpůsobovat, máme ponorku a tak. No snad to ustojíme. 😉

• loony, držím palce, aby to dál klapalo 😉

Co se týká svatby, tak 10 let jsme žili bez papíru a bylo (a stále je) to fajn. 😉 Svatbu bych neřešila, ale kvůli dětem mi přišlo rozumné to nějak zlegalizovat. Zatím děti nemáme, ale jsou v plánu. 🙂 Na nesezdaných párech nevidím vůbec nic špatného, a pak, nemusíte se rozvádět, když to neklapne 🙂

Jinak nesouhlasím s tím, že by se vztah nesezdaných párů nevyvíjel 😠 . Pokud chcete udržet kvalitní vztah, musíte se sakra snažit, a je úplně jedno, zda jste manželé nebo ne. 😉

Tak, teď mě nevěsty ukamenujte!

• maky si mila...ale nastastie uz to mam za sebou a z najhorsieho som vonku...a co sa stalo? nuz moj exmanzel bol ako vid. exmanzel marianky (ak uz si si k tejto teme precitala viac, tak si sa isto dozvedela)...zavisly na rodicoch a ich nazoroch a po svadbe sa to prejavilo dost ostro...bola som z jeho strany kritizovana za vsetko, co bolo proti presvedceniu a voli jeho rodicov..vzdy ma odusval na druhe miesto, az za mamu a a otca a dokonca aj jeho brata a svagrinu...doslo k nenormalnemu odcudzeniu, presne ako ty pises, fungoval medzi nami kamaratsky a nie partnersky vztah a ked som ja povedala dost a podme to riesit, tak sa o tom odmietal bavit a odmietal priznat, ze je nejaky problem, mne len povedal, ze mam byt sebakriticka atd...no ak ked este dodal, ze ak aj nejaky problem je, tak je to len vo mne a ze to si mam riesit sama a nie s nim, tak to uz bolo moc silne kafe...vtedy som zistila, ze pokial z jeho strany nie je zaujem, tak nie je o com...a navyse on velmi netuzil po dietati...a to som bola strasne prekvapena, neviem, preco zrazu, pred svadbou sme snivali o detoch, planovali, co a ako, ked pridu a potom proste utal, ze deti nie a to minimalne 5 rokov....drsne, lenze ja budem mat pomaly 27, takze to by asi neslo...
    takze tolko, uz som tri mesiace rozvedena, a citim sa dobre, nelutujem nicoho, len toho, ze sme mohli pravepodobne s tou svadbou pockat a mohli sme sa rozchadzat a nie rozvadzat....

• loony 🙂

nechcem ti brat iluzie, ale moj tiez zacal hovorit o svadbe a o tom, ze som jedina prava zena jeho zivota po zhruba dvoch mesiacoch... 😬 😬

zivotny styl, nazory sa mu odrazu 😞 rok 😞 po svadbe zmenili, takze vobec to od casu nezavisi, ale od tej ktorej osobnosti....a od toho, kto ako dokonale dokaze oblbnut....aspon u nas to tak bolo, nuz ale v konecnom dosledku, ten tvoj to mysli mozno uprimne, ale rezervu by som si uz po svojich skusenostiach nechala....a vsetky "krasne" reci brala s urcitym odstupom.... 😵 😵

• anitka1108, je mi to opravdu líto... a jestli ty neshody začaly zrovna svatbou, je to zvlášť smutné... 😞

• Hm já souhlasím s Brumdinkou- pokud je něco jako " přechozený vztah" tak to asi nebude to pravé.Pokud se dva lidi milují,respektují, mají společné zájmy, přátele, cíle, vize nevidím důvod proč by se měl "vztah" či "manželství" přechodit. My se jsme spolu s manželem téměř 7 let ( 6 let a něco jsme spolu chodili )a máme se pořád moc rádi jako první měsíc vztahu....... 😃 možná patřím mezi ty šťastnější 🙂 😃

• Sponzor fóra
  • ano přechozený vztah opravdu není to pravé 😒 proto to většinou končí rozchodem 😢
    ale co je na tom potkat úžasného člověka a během pár měsíců poznat že je ten pravý??

• granta dakujem, a ano, presne nad tym som rozmyslala, je okolo mna tolko kamaratov, ktori maju pekne manzelstva, ja som tiez nikdy neverila tomu, ze by sa clovek po svadbe mohol az tolko zmenit, ved sme sa poznali desat rokov, pat rokov zili v jednej domacnosti...a predsa, akoby si uz mnou bol isty alebo co...len potom nechapem, preco nechcel bojovat...mozno v tom bola ina, ale to uz sa asi nikdy nedozviem...ma teraz priatelku, niektori tvrdili, ze uz s ou bol aj pocas nasho manzelstva, ale tomu neverim, pokial by mi to sam nepovedal...famam verit nehodlam...len neviem, ci este niekedy budem mat moznost sa s nim pekne porozpravat, komunikovat odmieta..

• granta - díky za zastání, přesně tak sem to myslela, není to o tom, že by se vztah nesesdaného páru nevyvíjel. Vyloženě mi přijde, že jak někdo nemá pořadí cukrování, zásnuby, svatba, děti tak je špatnej. 😛

Příde mi, že děvčata tu svatbě dávají moc velkou váhu, kterou nemá. Na tom jestli to půjde nebo ne nezáleží zda ste byli před oltářem nebo ne, ale na úplně jinejch věcech.

mury - viz.výše a uvědom si, že rodinu Ti nedělá oddací list, ale jiné věci !

pro všechny - po měsíci člověka nepoznáte, spadněte z růžovýho obláčku na zem.

necesta 2009 - díky, s přítelem sem na tom podobně, jsme spolu 9 let, máme dítě, které jsme oba chtěli a svatbu příští rok plánujeme jen proto, že by to byla hezká oslava 10. výročí, nic mín, nic víc.
    A když k ní nedojde, taky se houby stane. Plánujejme budoucnost spolu, v podstatě sme pořád spolu a když nemůžeme být, tak si denně voláme, dodnes usínáme v objetí. Asi mám také velké štěstí.

Možná proto, že nikdy sem nelítala vysoko a nebásnila, jak je skvělej, jak mi povídá že sem krásná a nevim co všechno - takových znám také pár, všechny už jsou dneska rozvedený (většinou po pár letech) !!!
    Ne neni skvělej a já taky ne a občas máme jeden druhého plné zuby 🙂, život je plnej problémů, ale snažíme se je spolu vyřešit a vždy sme o nich mluvili.

Prostě tajemství dobrého vztahu tkví v něčem jiném a kdyby ho někdo opravdu znal, tak zaslouží Nobelovu cenu.

A pro někoho, kdo tu psal, že nevidí v tom, že znám partnera výhodu, budu oponovat neumíš si představit, jaká je to výhoda znát svou polovičku a vědět jak na ní 🙂

maky84 - hm, co bych radila. To je těžký, každopádně bych neházela flintu do žita a snažila se to urovnat, až po té co bych vyzkoušela opravdu všechny možnosti, tak bych se rozvedla. Jinak váíšen ti opadne v každém vztahu, právě proto je důležité na tom pracovat, ale chtít musí oba, jak chce jen jeden je to o ničem. A to že vztah přeroste v kamarádství bych neviděla nic špatného. Právě naopak nejlepší manželství bývají ta, kdy máš ve své polovičce jak partnera, tak kamaráda a máš se s nim neustále o čem bavit. Ted´jde jen o to, to všechno spojit dohromady 🙂
    Prostě to ještě zkus, víš já mám jednu kamarádkuu, se svym přítelem je už 11 let, mají syna a brali se předloni už po narození dítěte. Ale měli období, kdy spolu víc jak rok nespali, ona si dokonce našla milence (já to sice neschvaluju, ale je fakt že jim to pomohlo) - ona si totiž uvědomila, co opravdu v životě chce, s milencvem to po půl roce ukončila a začala pracovat na vztahu s přítelem a dneska jsou štástná a spokojená rodinka a no problem. Neřikam Ti, že si máš najít milence, jen to prostě nevzdávej tak lehce i když je to zatraceně těžký.

• brumdinka: pobavilo me, jak pises: pripadne mi, ze devcata tu svatbe davaji moc velkou vahu - hihi, co jine by melo lidi zajimat na serveru s nazvem "beremese"? 😎

• omcauta: no jasně 🙂 ale nic se nemá přehánět, tady v tý diskuzi mi to vyloženě přišlo, že když se nevdaji, tak bude konec světa a kdo žije jen tak na hromádce a ještě s dítětem! patří rovnou do pekla 😃
    a já jelikož mám na to všechno jinej názor, tak sem samozřejmě špatná

• brumdinka: samozrejme s tebou souhlasim v tom ze lidi se musi snazit aby vztah fungoval a nejakej papir je nezachrani a vztah je vzdy o tech dvou lidech a jak k nemu pristupuji, a pokud nekdo je jen tak spolu tak at je a kdyz sou stastni a vyhovuje jim to tak ok 😉 ... ale zase na druhou stranu pro nektery pary je svatba hodne dulezita samozrejme ze ji prikladaji velkou vahu, kdyz ty ji beres jako oslavu 10vyroci tak ok ale pro nekoho je to daleko vic 🙂

• kata 267 - dobře beru, ale zajímalo by mě v čem je to víc, že zajdou dva lidi na úřad, tam to podepíšou, daj si oslavu a jedou domů 🙂
    promin ale pro mě jsou důležitější věci než že si mě vezme, potřebuju mít v přítelovi především partnera na kterýho je spolehnutí, oporu atpod. těch věcí je spousta, kterým přikládám větší důležitost než nějaký svatbě

asi sem na špatnym serveru 😃

• kata: jasan ja tvuj postoj chapu a samozrejme s tim souhlasim ze je dulezity mit v pritelovi partnera pro zivot 🙂 svatba je pro me ale neco uplne vyjimecnyho a davam tomu hodne velkou vahu i kdyz mozna je to tim ze jsem verici a pod svatbou si predstavim obrad v kostele, dalsi svatost, odevzdani se tomu druhemu atd. a ne 5ti minutovku na urade... a urcite na spatnym servru nejsi je to proste tvuj nazor a postoj 😉

• p.s. - prostě svatba už je jen třešnička na dortu, né to pro co by se zbořil svět 🙂 Nebo ještě jinak prostě k životu patří jako jeden z rituálů, třeba jako pohřeb. Přesto si spousta lidí přeje jenom kremnaci bez obřadu. Proč asi? Prostě je to na dlouhou diskuzi a každej at´si to zařídí po svém a jak si to zařídí je jen jeho věc a neberu názory typu, že žití na hromádce neuznávám, děti až po svatbě apod...

• no tak ziti na hromadce klido uznavam 🙂 kazdej at si dela co chce....ale konec to uz sme trochu mimo tema 😃

• tak kdybych se nevzala rozhodně pro mě svět nekončí 😃
    ještě před rokem jsem tvrdila že svatba ž tak za 5 let 😵
    ano pro někoho je důležitá a tak to má být...prostě chtěli jsme spojit své životy..jména...a žít prostě ve svazku manželském...třeba pro věřící je to nejdůležitější věc...prostě každý na to má jiný názor,já to chtěla tak svatba,bydlení,miminko..
    a bráním se protože jsi to napsala docela divně...je to tvůj názor ale stím modlením za nás..co jsme spolu krátcě že se rozvedem nebylo hezké 😞

• kata - to nebylo na Tebe, ale např. na murynku 🙂 Jinak už sme úplně mimo téma, takže jdu radši něco pořádnýho dělat a vypínám počítač 🙂

• mury - nikdo nepsal, že se rozvedete a chtěla jsem od někoho at´se modlí za mě, protože bohužel po Vš nemůžu sehnat u nás v regionu práci - příště si to líp přečti a nic ve zlym 🙂 pa jdu něco dělat

• Ahojte tak aj ja sa zapojim a zacnem hned tym ze da sa po par mesiacoch cloveka spoznat celkom dobre ale spoznavas cely zivot a ako to viem ?z vlastnej skusenosti s priatelom sme spolu chodili dvamesiace a zacali sme si planovat spolocnu buducnost ked sme spolu chodili pol roka podarilo sa miminko necakane ale podarilo kupili sme si byt zacali spolu zit uz spolu zijeme vyse roka,je nam uzasne milujeme sa aj nasu malu dcerku a chceme sa buduci rok zobrat nie pre nejaky papier ale preto ze sa lubime chceme spolu ostat,sme si jeden druhemu oporou a svadba je pre nas dolezita z toho dovodu ze specatime svoju lasku,ze to bude nas den a veci tomu podobne...a to sme spou dva roky aj nieco,a pre brumdinku uz davno nemam ruzove okuliare len viem, ze som nasla cloveka s ktorym chcem zostat a to sa nepozname dlho 😉

• niekto je tu strašný odborník na svadby a manželské záležitosti... zaujímalo by ma, kde na tie múdrosti chodí.... 😃 😦

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém