První rozvod. Zažila jste to už některá?

20. mar 20139077
  • Ivonka_vrbova - tak třeba já psala o své první svatbě z rozumu...

vanusak • 8. prosinec 2008 v 17:59

... "nemusela bych se tu svěřovat, ale proč jsem se třeba já vdávala poprvé? Nebyla jsem věkově naivní, bylo mi už 28, bývalého manžela jsem znala prakticky od mateřské školky, přes ZŠ, SŠ, VŠ, první zaměstnání... Stále jsme se míjeli, ale věděli o sobě, sem tam zašli na kafe, do kina, ale stále jako staří známí z vedlejší vesnice... Vždy jsem věděla, že jsem jeho tajným snem, ale že nemá jen odvahu... Tak jsem mu jednou dala prostor mě pozvat, sblížit se. Věděla jsem, že jeho náturou a zodpovědností je snem plna žen, vdala jsem se za něj proto, že jsem věděla, že případně jednou a do budoucna mi bude mužem a otcem dětí - spolehlivým, milujícím, oddaným, ohleduplným, hodným, pozorným, pracovitým, oblíbeným, chytrým, zodpovědným, ochotným se pro rodinu rozdat... mohla bych pokračovat výčty pozitivností, které měl (vlastně určitě má dosud)... Přesto to "něco" s velkým N tam chybělo a nikdy nepřišlo, i když jsem v to doufala... Možná se ti to bude zdát málo ten důvod, ale právě to "něco" mezi dvěma lidmi je někdy to nejdůležitější než cokoliv jiného... Dneska když se na to podívám z dálky, byla to svatba více z rozumu, přestože jsem ho ráda měla."

No ale mít ráda bylo tenkrát prostě málo, to vím až dnes... Mé druhé manželství je opravdu z lásky a je to úplně o něčem jiném.

• nita promin nechtěla jsme tě tu obvinovat 😞 ale přišlo mi to hodně zvláštní 😮 neumím si představit se rozvádět a vzápětí zase plánovat svatbu 😶 jak dlouho jste spolu předtím byli?
    my s manželem dnes slavíme půl roční výročí a mohu říci že je to mnohle lepší jak na začátku také jsme ho neznala dlouho 😐 ale zatím to klape na výbornou 😵

• nita1984:tak to ti držím pěsti ať vše dopadne dobře,občas se tady na beremese ukážou takový duše co si s náma hrajou 😠 Omlouvám se,že jsem tě podezdřívala 😞

• Sponzor fóra
  • Nic se holky neděje, vím, že to asi působí divně. MOžná se jednou dostanu k tomu, abych tu náš příběh napsala celý a pak budete mít jasněji.

Nicméně, definice svatby z rozumu, která tu zazněla je přesně to. Věděla jsem, že můlj manžel je člověk se kterým můžu poklidn+ě strávit život, že bude vzorným otcem dětí, bude manželem. Bohužel, čemu jsem nepřikládala význam byla právě ta láska, právě to něco co dva lidi spojuje. Byli jsme spolu dva roky, pak přišla svatba. Všichni nás do thoo hecovali, všichni tvrdili že jsme ideální pár. Měla jsem pochybnosti to nezastírám, ale všichni tvrdili, že je to normální. Takže jsem je prostě zaplašila a vdala se. Bohužel, můj muž pochopil, že svatbou si mě potvrdil navždy a stala jsem se inventářem domu. Stala jsem se ledničkou, televizí, prostě něčím, co je fajn, když doma je a probléjm nastane jen ve chvíli, kdy to přestane fungovat a plnit své povinnosti.

Nechtěla jsem se rozvádět, chtěla jsem to řešit, snažila se o tom s mužem mluvit, jenže on byl neustále názoru, že je všechno v pořádku, že není potřeba nic řešit.

V té fázi se mi do života vrátil člověk, kterého jsem tajně milovala několik let a on mě (jenže jsme to navzájem nevěděli), shovali jsme naší lásku za vzájemnou nenávist. Dneska jsem názoru, že to tak chtěl osud a prostě nás znovu svedl dohromady. Jestli to tak má být, ukáže až čas. Bohužel, neumím hrát na dvě strany a rozhodla jsem se to risknout a vydat za láskou. Ztratuila jsem tímhle rozhodnutím domov, pár přátel i rodinu, ale věřím, že jsem získala víc... i dkyž to teď není úplně zřejmé.

• nita to je mi opravdu líto,ale pokud jsi si ted jistá tak vzůru do toho a hodně štěstí 😉

• Mě je to taky líto, mohla jsem si spoustu věcí ušetřit, ale pořád jsem se iohlížela na druhé a na sebe kašlala. Už to dělat nebudu, je to můj život a prostě si holt půjdu za svým. Snad to dopadne dobře. V sobotu jsem si od manžela odvezla snad poslední věci, tak teď už jen vyřídit papíry. Ale do smáíchu mi z toho fakt není

• a měli jste společný majetek?nebo kam ted půjdeš a co na to manžel?

• Majetek jsme neměli, měli jsme každý svoje auto, dům je manželův. Nastěhoval si nás k sobě nový přítel.

• jak vás?ty máš miminko?

• nita, ak citis, ze toto je ta spravna cesta a si na nej stastna, tak chod dalej. Kasa sa nikdy neje taka horuca ako sa navari - aj rodina a priatelia casom pochopia, ze najdolezitejsie je, ze ty si stastna a spokojna.

• Neee, miminko nemám, mám tři psy 😃 tak proto nás 😃

• aha 😃 😃 😃 tak hlavně at jsi štastná a jak to bere manžel?

• Jestli budu šťastná ukáže čas. Jak to bere manžel? Randí s mojí svědkyní a chce mít co nejdřív vyřízený rozvod, protože zjistil, jak ho vztah se mnou svazoval 😐

• Nita 1984:Nic si z toho nedělej buď ráda že jsi na to přišla včas já se taky chtěla rozvádět po půl roce a nakonec mi do toho začli všichni kecat tak jsme to s bývalým manželem dali do kupy a k čemu to bylo?po dvou letech manželství jsme stejně šli od sebe jen lituji toho že jsem to neudělala daleko dřív mohla jsem si ten čas ušetřit tak nebuď smutná jde hlavně o tebe abys byla šťastná taky jsem se dřív ohlížela na druhé ale od jisté doby si žiji podle svého taky občas slyším jak jsem se změnila k horšímu no a co proč bych měla žít život podle jiných představ já si ho chci žít podle sebe takže ti držím palečky ať to všechno ne zrovna příjemné je už za tebou.

• rozalie7 je mi líto, že sis tím taky prošla, ale jsem ráda, že slyším věc, kterou si myslím. Bohužel, jsem přesvědčená o tom, že i kdyby se tu ten někdo neobjevil,. stejně bych to jednoho dne nevydržela a šla od toho. Takhle alespoň nemáme majetek, děti, je to jednodušší

• Sponzor fóra
  • ach jo😞je toho kolem pořád a čím dál víc kolem nás...

• Nita, jen se ti trochu divím, že se hned hrneš do dalšího manželství, já bych si asi spíš užívala ten vztah, ale víceméně bez závazků, přece tě nic netlačí.. 🤔

• nita1984: chápu tě, taky jsem byla jden čas s člověkem, který byl pro mě ideální, ale nebyla jsem si tím vztahem tak zcela jistá, naštěstí ke svatbě nedošlo, držím palce, aby ti nový vztah vyšel, věřím, že i rodina se časem umoudří.....

• nita prepac, ale mas sest mesiacov po svadbe, "planujes" rozvod a uz vies, ze dalsia svadba bude v r. 2010?

Nejaka si rychla.... 😬 🤔 😶 😶 😶 😛

• jj, musíš počítat, že rozvod trvá tak půl roku, tak by sis měla pospíšit s podáním, jestli to chceš stihnout

• Taky nitu trochu nechápu! To, že se vdala a zřejmě potkala někoho jiného, to se hold stává,ale plánovat hnedka další svatbu?

• ja len,ze aby potom v roku 2010 po siestich mesiacoh manzelstva zase nevzdychala, ze nie je ten pravy a ze si ho brala z rozumu....

apropo, to, ze NIEKTO NIEKOHO prinuti k svadbe 🤔 🤔 kde sme??? To je pre mna len dokazom nevyspelosti a nezerlosti daneho zenicha a nevesty 😉 nehadzte vsetko na rodinu, ktora "nuti"... pretoze ak mam vlastne uvazovanie, vlastny nazor, tak ma ani svaty dindi neprinuti, aby som si vzala niekoho, koho nelubim... len preto, lebo moj maaati to chce.... 😦 😦 😦

• slnieckova: souhlasím!

• pepik.24: rozvod vobec nemusi trvat tolko, zalezi kde sa clovek rozvadza, ak napriklad v BA tak sa nacaka ak niekde kde je menej pripadov na sudcu tak to pojde rychlo..

• a samozrejme na tom, ci sa chce rozvadzat obaja, ak sudca uvidi ze je nadej na zachovanie manzelstva moze sa kludne stat ze mnzelstvo nerozvedie a napr. odkaze na manzelsku poradnu

• Ahoj holky tak je fakt že já se rozváděla rok a půl a přítel dva roky vzít jsme se chtěli ale plánovat datum to můžem až teď ale pokud nita svojí životní lásku zná déle a myslí si že líp tak proč ne?Jen aby jí to všechny plány vyšli

• slnieckova: vystihla si to uuuplne presne

• ahojte, nikdy by ma nenapadlo, ze raz budem pisat a ziadat o pomoc na temu ROZVOD. Ale uz som z mojej situacie zufala. S manzelom sme spolu 11 rokov a z toho manzelmi skoro 2 roky. Takze dost dlha doba aby sme sa spoznali. Momentalne byvame v Anglicku a snazime sa stavat dom na Slovensku. Uz ho mame pod strechou. Moje problemy sa zacali a bojujem s nimi asi pred pol rokom. Byvame tu aj s jeho bratmi a ich rodinami. spolu 6 ludi v trojizbovom domceku. Uz to tu tahame 4 roky a tento je posledny. Ale prejdem k veci. Moj muz je velmi dobry clovek. Ma zlate srdce ale ja som u neho vzdy na poslednom mieste. Vzdy sa rozda pre ostatnych a na mna mysli az nakoniec. Ja viem ze ak manzelstvo prezije stavbu domu tak prezije vsetko a nemyslim si ze jeho spravanie sa zmenilo len vdaka stavbe, ale posledne mesiace ma strasne ponizuje tym ze po mne krici pred ostatnymi a jedhoducho ma zhadzuje. Nicim sa mu nezavdacim a jeho slova naco som si ta bral, co by si bezo mna robila a vela inych mi ublizuju. Dalej on moze vsetko, ale nemozem nic. Chcem ist s kamaratkou si niekam sadnut a prevetrat mysel ale viem ze ked pojdem tak zase bude nahnevany. Jednoducho niesom stastna a som si ista ze jeho spravanie pomaly ale iste moju lasku k nemu zabija.
    Zalezi mi na nom a ja viem ze ma lubi, ale s mojej strany to uz nieje laska. Vela som rozmyslala nad rozvodom. Mam z toho strach. Viem ze nasi mi to nikdy neodpustia, lebo v ich ociach je to vysnivany zat. Ale co mam robit. Pri bozkavani nic necitim, milovanie tak isto. Radsej sa snazim tomu vyhnut. Nechcem ho trapit ale ani seba.Chcem vela, ked sa chcem smiat a byt stastna? Ved to uz nepoznam niekolko mesiacov.

• Po prvé začni svojim rodičom postupne hovoriť ako s Tebou ich zať jedná. Po druhé zváž či by Vaše manželstvo nezachránili napríklad návštevy párového terapeuta. A po tretie: neviem. Je to na Tebe, či naozaj chceš rozvod alebo sa ešte pokúsiť Vaše manželstvo zachrániť. Vie Tvoj manžel k tomu, že speješ k rozvodu? Je si vedomý, že jeho jednanie zabíja Tvoje city k nemu? Možno ak pochopí, čo sa v Tebe deje, zmení svoje správanie... A ešte jedna vec: prežívate ťažké stresy, nie ste sami, o chvíľu sami budete v novopostavenom dome. Ja by som sa s rozvodom neponáhľala, lebo v strese je prirodzené, že sa ľudia hádajú /aj keď to ponižovanie sa u nás našťastie nedeje/. Na rozvod je vždy času dosť a Vám skľudnenie pomerov bývania môže pomôcť skľudniť aj Váš vzťah...

• Myslim si,ze by si mala nieco podniknu,aby si to uvedomil a hlavne to,ze ta moze lahko stratit.Ja som skoro v podobnej situacii.Skusala som vselico,no moj mazel sa nijako nezmenil a ani sa nechce,lebo si mysli,ze to,co robi je celkom normalne.Skus sa snim porozpravat a dat mu najavo,ze jeho spravanie ti ublizuje.Ak to nepomoze skusila by som manzelsku poradnu.Vela stastia. 🙂

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém