První rozvod. Zažila jste to už některá?

20. mar 20139077
  • medria: já bych si s pomocí kamarádů vyzvedla pár nutných věcí a vypadla z bytu. Jelikož je byt tvých rodičů a tvůj otec, také tyran, je ještě na jeho straně, tak ať si ho tam nechá a užije si ho dosytosti. Ty odejdi, podej žádost o rozvod a trestní oznámení o napadení. Možná teď máš pocit, že nemáš kam jít, ale to je blbost, chodíš do práce, takže určitě máš nějaké peníze na pronájem byu, stačáí nějaký maličký a po rozvodu se třeba budeš moct vrátit, nebo už situace bude jiná!

Přeju hodně štěstí!

• a emily: já myslím, že nám do nějaké komunikace nekomunikace mezi partnery je houby, jestli dal facky a rozbil nábytek, je to konečná v nejvyšší čas, byl by nesmysl hledat příčiny sporu atd........ to už je fuk, když je to takovej netvor!

a upřímně, obdivuju merid, že to chce řešit, protože spousta žen se nechá týrat a ještě tyrany omlouvá!!!!

a je naprostá blbost, že by někdo neměl kam jít, vždycky se něco najde, i když nejsou peníze, dá se najít 😉

• Nazdárek holky!

Medrii jsem kontaktů poslala víc, ale pro jistotu, kdyby sem třeba nějaká týraná holčina jen koukala a bála se napsat, alespoň to minimum:

Bílý kruh bezpečí - pobočka skoro v každém okrese, www.bkb.cz

DONA LINKA -Nonstop pomoc proti domácímu násilí - tel.: 251 51 13 13

Intervenční centra pro pomoc obětem domácího násilí - v každém krajském městě

Nebojte se ani policie. Ve všech trochu větších městech už by měli být školení. Domácí násilí je už dnes regulérně trestný čin!!!

Držte se!!!

• Sponzor fóra
  • holky tato debata je nechutna 😒 preto sa do nej ani nezapajam, ale Vase prispevky ma donutili 😴
    emily len chcela poukazat nato, ze je vela parov, ktore sa rozvadzaju kvoli obycajnym blbostiam a chcela formou otazok sa spytat ci medrii to neide este nejako zachranit pritom este nedocitala o tom nasili...., ale vy ste sa do nej pustili pritom ste ju chytali za kazde slovo a to mi pripada nechutne... 😮
    tak sa do mna kludne pustite
     😃

• yvetta - to ja vsechno chapu .... jasne, ze spousta rozvodu by byt nemusela, kdyby ti manzele lepe komunikovali a nebo se treba ani nebrali (takovy par mam primo v rodine) ALE v pripade merid preci neni na co poukazovat ... nehlede na to, ze emily na to poukazala uz mockrat 😃.
    Prijde mi, ze ty prispevky obcas ani necte a jede si podle nejake sablony ...."rozvod az naposled, meli byste si proluvit.... " Co to je proboha za radu v pripade, kdy zena zije s muzem, ktery ji tyra??? To mi prislo trochu dost mimo misu a nevhodne radit nekomu, kdo je dusevne na dne a klepe se strachy, co ji ten muz provede, az se vrati domu.
    Ja naprosto chapu, ze to rekne nekomu, kdo prijde s tim, ze se chce rozvest, protoze se v manzelstvi nudi, nebo ze manzel vypada unudene, a hadaji se, ze ma jinej objev atd atd .... pak je tenhle nazor v poradku a ja ctim to, ze si mysli, ze manzelstvi by nemelo byt uzavirane jenom pro to, obleknout si krasne saty a koupit si prstynek s diamantem.
    Proste mi prislo lito merid, protoze ona tady place nad tim, ze ji pomalu nikdo neveri a ze nevi co ma delat a pak se vytasi emily se svym prispevkem, kde ji temer nahlasi, ze si treba vymysli, a ze by si mela s manzelem promluvit a ne se hned rovzadet 😞

• ahoj holky, mrzí mě, že se tady kvůli mě rozhořela taková ošklivá debata na velmi ošklivé téma. Nicméně všem vám moc děkuji. dneska už jsem mnohem klidnější a relativně "v pohodě". manžel si naštěstí vzal pár věcí a odešel a ani jsem u toho nebyla. chtěl, abych ho odvezla, ale to jsem odmítla. nechci s ním trávit už ani o minutu víc než budu muset. vše jsem řekla kamarádkám a všichni mě podporují. všichni byli moc překvapení, protože by to mého mažela nikdy neřekly - no já taky ne. děkuji za ty kontakty, sama už jsem něco hleala na internetu, protože nehodlám nic zanedbat a chci vyhledat odornou pomoc, dokud ještě není pozdě. manžel mi pořád volá - telefon mu nezvedám a píše sms, kde se mi za všechno omlouvá atd. nicméně už jsem tu chybu, že jsem ho vzala zpět jednou udělala a vím, že tentokrát musím vytrvat. na pondělí jsem si domluvila schůzku s právničkou, protože bohužel nevím jestli drahý na rozvod přistoupí, tak chci odbornou radu a taky je tady ten problém s bydlením, donutit ho, aby se nevracel. naštěstí na byt nemá žádný právní nárok, ale nechci nic ponechat náhodě a jestli bude nutné ho zažalovat, tak to udělám. jinak tu spoušť co je doma jsem si vyfotila, abych měla případně nějaké důkazy, ale bohužel jen na mobil. nevíte jestli je možné ty fotky odtamtud "vyvolat" 🙂 ? ráda bych měla nějaký hmatatelný důkaz a moc se v takových věcech nevyznám. jinak na internetu radí uschovat si i třeba střepy a tak, myslíte, že je to k něčemu? doufám, že nic z nebudu potřebovat, ale manžel je bohužel asi psychopat a netuším, co udělá příště, takže pro jistotu. všechny důležité doklady jsem si uschovala u někoho jiného a dneska si pro jistotu hodlám odvézt pryč i pár cenností a pro mě důležitých věcí. v bytě teda zatím zůstanu, nehodlám se jen tak vzdát, já nejsem ta, která má odejít a naštěstí právo je snad na mé straně, aspoň podle toho, co jsem se dočetla na internetu. vy co s tím bohužel máte zkušenosti, co bych měla ještě udělat? díky

• Medria - postupuješ správně.

Ty doklady apod. si určitě nech u cizího člověka celou dobu, co se potáhne rozvod, mohlo by dojít k pokusu o jejich zničení. No v nejhorším se dají nahradit, ale zbytečné starosti navíc.

Střepy apod. si schovej. Já sama chuchvalec mých vyrvaných vlasů dokázala vyhodit až rok po rozvodu. Do té doby by ta krabice s těmito věcmi mohla fungovat i jako připomínka, kdyby se Ti zdálo, že Tě už už zase ukecá (ano, i to se mu může podařit 😞 ).

Pozor, brzy přijde fáze slibů a vzdušných zámků (lepší bydlení, vše od nuly, skvělá dovolená, miminko....) - nevěř mu vůbec nic!

Ve chvíli, kdy zjistí, že na sliby nenaletíš, přijde fáze výhrůžek. Ta je drsná a bolí. Vyhrožovat bude vším a všem. Zůstaň v klidu, nenech se k ničemu vyprovokovat. Neudělá nic! O všem, co Ti řekne, řekni další osobě. Potřebuješ názor nezúčastněného, kohokoliv, komu se můžeš vypovídat, pomůže Ti to.

Nikdy nepřistup na schůzku jen s ním o samotě. NIKDY! Maximální ústupek je kafe v kavárně plné lidí, ale neodcházej jen s ním!

P.S. Může mít ve fázi slibů slabou chvilku, kdy Ti bude - abys viděla jak je hodný - ochoten podepsat porozvodové vyrovnání majetku. Využij toho co nejrychleji, ale ne okatě! Urychlí to rozvod.

P.S.2 Bohužel stále platí vyživovací povinnost manželů i po rozvodu. Poptej se na to právničky 😉

Drž se!
    A hlavně - ten první krok jsi udělala. Neohlížej se zpět. Koukej do budoucna. Cesta bude ještě dlouhá, ale stojí to za to! Ten pocit prvního svobodného nadechnutí se blíží 🙂

• ahoj Misko ako sa ma baby uz si rodila ci ta to este caka nestiham to sledovat 🙂

• Medria - fotky z mobilu vyvolas stejne jako fotky z digitalu, chce to jen pripojovaci kabel k PC.
    Zkus nejake DM nebo Droxi, maji fotolab na netu...

Drz se!

• Yvett - termín máme konec května, zatím se máme skvěle 😉

• yvetta:tato debata není nechutná,nechutný je bohužel přístup žen které to nezažily a svými "radami" stojí na straně násilníků

• pralinka ja som este vo svojom zivote nepoznala zenu, ktora by stala na strane nasilnika a emily poznam osobne a viem, ze na tej strane nikdy nestala len ste ju tam automaticky zaradili 😴

• Emilyz hovorila o prípadoch, kedy žena úmyselne vytáča muža, aby mala "dôvod" pre rozvod, lebo nechce uvádzať ako dôvod milenca. Poznám muža, ktorého manželka bežne kopala, keď bol k nej náhodou otočený chrbtom. Raz sa neovládol a strelil jej facku. Žena hneď bežala na políciu, "lebo ju manžel mláti" a toto využila aj pri porozvodovom rozdeľovaní majetku. Odniesla si z manželstva byt, s ktorým on do manželstva vstupoval a nasťahovala si tam milenca.

Emilyz nepodporuje násilie na ženách. Emilyz sa len opatrne spýtala, či sa nemôže jednať o takýto vývin situácie v partnerskom vzťahu.

• kveta ty si zachranila situaciu aspon niekto to pochopil tak ako sme to mysleli my 2🙂a ja by som to ani lepsie nanapisala 😃

• Holky, Květa to vystihla úplně přesně. Emily a potažmo já jsme se jen na problém snažili nazírat z různých úhlů, nikdo tu nepodporoval násilníky!

Bohužel to jen potvrzuje to, že jak se objeví někdo kdo má trochu jinej názor než vy a automaticky nekývá ano máte všechny pravdu, tak ho uklovete. 😦

• Sponzor fóra
  • Pralinka27, no ak si myslíš, že popisom psychického, fyzického a ekonomického týrania muža ženou zľahčujem situáciu, tak asi to máš v sebe nejak divne nastavené. Ten muž z môjho príbehu je teraz vďaka tomu týraniu bezdomovec.

• kveta lenze pralinka sa na to pozera len subjektivne po tom co zazila, ale nechapem preco, pretoze ja som zazila okrem psychickeho tyrania aj znasilnenie a pritom si myslim, ze existuju aj zeny co dokazu chlapa znicit 🤔
    snazim sa aj po tolkych zlych skusenostiach pozerat na veci objektivne 😒 😮
    pralinka ak si myslis, ze len muzi tyraju zeny tak naozaj nezijes v realite 😶

• to yvetta: to je uplne v poriadku, ze sa manzelia maju hlavne rozpravat a hovorit vzdy o svojich problemoch, ja som tiez proti rozvodom, sama sa nikdy nechcem rozvadzat (verim, ze k tomu nikdy nedojde), ale presne ako pise Josefka, Emilyz pisala trosku mimo..ja som len cakala kedy sa zapoji do debaty s radami typu...musite sa porozpravat a pod. Ale nie som si ista ci sa da rozpravat s niekym z koho mas strach, ze ti fyzicky ublizi, je nevypocitatelny...myslim, ze v tomto stadiu uz je neskoro...
    ..my sme len Medrii chceli poradit, co ma robit..bola zufala, myslim, ze jej rady dievcat pomohli, trochu jej vycistili hlavu a aspon sa pohla nejakym smerom, v tejto chvili vobec nezalezi ci ma niekoho ineho, alebo nie...v tejto chvili zalezi LEN na jej bezpeci
    ..preto sme jej takmer vsetky radili, aby od neho odisla, aby sa nevracala sama domov...ale niekto to zrejme nepochopil
    to Medria: drzim ti veeelmi prsty, myslim, ze si sa vybrala spravnym smerom..urcite sa skontaktuj s pravnickou, porad sa s nejakym centrom pre tyrane zeny...fotky si vytlac, najlepsie je mat k tomu aj nejakych svedkov..vsak silente ti najerudovanejsie poradi 😉 kazdopadne GOOD LUCK

• Holky, vážně nechápu a mrzí mě, co se tu rozjelo... Jedna je věc je projevení vlastního názoru, druhá věc je zbytečné moralizování nebo projevování svého názoru za každou cenu...

Uvědomte si, že i kdyby sem psala holka, která si tak trochu vymýšlí a nadsazuje, tak to, že ji takhle zbombíte, jí bude úplně ukradený a od manžela stejně odejde, pokud bude chtít. Pokud ale tohle uděláte fakt týraný holce, která je psychicky zdeptaná a asi jí i dlouho trvalo, než se vůbec odhodlala napsat, odradíte ji od dalšího hledání pomoci... A to je pro ni konec!

Yvetta: Rozhodně si nemyslím, že by Pralinka popírala možnost týrání muže ženou, akorát to obracíš!

• medria, drzim ti palce, zda jse, ze jsi to vzala s aspravny konec, tak jen vytrvej a bud opatrna.

tak uz nechme emilyz byt - sice ji neznam, ale vim, ze urcite nepodporuje nasilniky - to myslim nikdo z holek tady a taky vsechny vime, ze i muzi mohou byt tyrani svymi zenami.
    Myslim, ze nema smysl obracet prispevky a koukat na ne z ruznych uhlu a nebo spis je dulezite rozlisovat, co je to za prispevek ...

Dikybohu se to nestalo a medria zareagovala skvele a urcite sve stesti najde

• myslim si, ze je dobre, ked sa na prispevky pozera z roznych uhlov, kedze sa tu osobne nepozname 😶 a preto sa mi prispevky od brum pacia 😃 o tom aj je podla mna diskusia 😮

• Ale i při diskusi je potřeba přemýšlet... ne jenom o tom, kolik úhlů je možných, ale i o tom, co moje sdělení s druhým člověkem udělá... Navíc, jak to tak začínám pozorovat, na stále poskytovatelky různých úhlů pohledu vzniká alergie už i na jiných diskusích... 😃 😃 😃

• presne tak jak pise milada (no, taky jsem si vsimla 😉) - cist a premyslet nad tim, co napisu .... na obranu brumdinky a emily, nejsou psychologove, takze si mozna neuvedomily vaznost situace/prispevku ....

• josefka milada - lenze toto nie je psychologicka poradna, ale diskusne forum o svadbe 😃 nic v zlom, ale ja osobne by som nikdy neriesila domace nasilie, alebo napr. znasilnenie na takychto forach popr. ak by som to tu riesila tak to beriem s rezervou, lebo viem, ze je to len diskusia nie psychologicka poradna 😦
    ved aj pre medriu je najlepsie, ked sa o tom porozprava s kamoskami popr. rodinou 🙂
    milada neboj ja sa do inych tem podobneho charakteru nezapajam toto bola vynimka 😃

• yvetta: já jsem také neměla původně vůbec v úmyslu se tady takhle veřejně "obnažit",ale protože mi medriina situace přišla zoufalá, udělala jsem to jen proto aby si lépe uvědomila kde by se mohla ocitnout pokud tomu jednou pustí stavidla.Protože přesně takhle to začalo u mě.Rozbití věcí-omluva,první nadávka- omluva,první facka-omluva,a tak dále až to došlo tam kam to tímto způsobem nutně dojít muselo.
    Mám za to že muž je přeci jen lépe schopen se podobným věcem ubránit než žena.
    Týrané ženy se bohužel mnohdy raději se svým problémem svěřují právě takto anonymně, protože i před nejlepší kamarádkou se stydí. Berou to jako svoje selhání a svojí ostudu.

• tak nech nam napise medria ako jej to ide? ci uz jej je lepsie 🙂

• yvetta: mozno dievcata, ktorych sa to tyka, chcu napisat prave sem, lebo si nie su iste..kto v rodine robi chybu, mozno sa hanbia to povedat rodine, priatelom... (specialne v pripadoch tyrania...ked partner z teba robi tu najhorsiu, najneschopnejsiu...., ked ta odstrihne od kamaratov a znamych)..neviem mozu mat tisice dovodov preco prave sem...
    ..a to, ze sem tie dievcata napisu a nie su s tym ticho a doma same pomoze nielen im, ale aj niekomu kto len cita tieto stranky a sam sa nevie rozhodnut ako dalej
    ..ako sa ti vedie Medria?

• Prepacte, ale neda mi nereagovat. Pre pralinku a Medriinu a vsetky ostatne ktore zazili nieco podobne: je mi to nesmierne luto cim ste si museli prejst. Je to hrozne! Drzim vam palce a prajem nech ste stastne. Nikto si to nicim nezasluzil ak sa k nej manzel, priatel alebo kto kolvek iny chova ako k odpadu, handre, chderke ktora moze byt rada ze je. Je to blbost. Kazda ma pravo byt stastna. A baby ktore tu pisu blbosti o provokacii a nedostatocnej komunikacii nevedia o com pisu a cim si musela zena prejst. V takom vztahu je komunikacia len o tom ze sa "utvrdzujete" ake ste nemozne, hlupe, neschopne, najprv tucne potom prilis chude a tak stale dookola. Pochopit to moze len ten kto to zazil a vymotat sa z takeho vztahu vobec nie je lahke. Verte mi ze viem o com pisem, lebo ja tie baby chapem...... !!!!!

• celine: nikdo tu o provokaci a blblsti nepsal, tos to asi špatně pochopila 😉

jinak ano máš pravdu že vymoptat se z takového vztahu je problém, na druhou stranu většina těch žen do tohodle spadně právě kvůli své naivitě a možno i "blbosti", kdy si neustále říkají a neustále dotyčného omlouvají, vždyt´on to tak nemyslel, on není takový a vždyt´je jinak docela fajn a on už to dělat nebude atd........asi tak 😴

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém