Co to s nim je?

Ahojte nevesty. Možno sa potrebujem len vyrozprávať, počuť váš názor. Neviem, či je to predsvadobný stres, pms alebo čo ... Ale poslednú dobu ma moj milovaný vytáča. Namiesto toho aby riešil svadbu - či je všetko poriešené momentálne rieši nový PC. Keď sme sa bavili o súbore na čepčenie povedal, že to sú vyhodené peniaze. Ale na počítač mu ich nie je ľúto vyhodiť - navyše sme sa dohodli, že sa to bude riešiť až potom ... Mne je ľúto, lebo sa zbytočne vyhadzujú peniaze na hlúposti - hlavne teraz, pred svadbou (potrebuje nový PC, lebo na starom mu niečo na hry odchádza a on sa nemôže hrať). Keď som sa mu to snažila zatrhnut. začal byť ako male decko "neprijemny-trucovity". Príde mi, ako by mal hlavu v oblakoch .... navyše ma naposled "dojal", že na materskú môže ísť on a nie ja .... (dedo by sa v hrobe obracal) ak sa s ním snažim o tom diskutovať, som vraj útočná, všetko mi vadí, chcem vyvolávať hádky a pod. (a to sa snažím s ním baviť normálne) ženy, som vadná? preháňam to? mna to proste mrzi, lebo mam pocit, akoby pozeral len na seba ... s financiami hospodarime spolocne, mame cca rovnaky plat .... ale on samozrejme platenie uctov neriesi - nevie kedy kde co odchadza .... navyse, ak by som nemala takych rodicov akych mam, financnu rezervu by sme nemali ani z daleka ...neviem, ci ho metie to, ze si povie, ze mame peniazky na ucte ....ale su to peniazky na svadbu, a väcsina je od nasich .... prosím, dajte svoj názror .... ja som momentálne v situácii, ze sa mi chce plakat ...
Odpovedať
No to nie je bohvie co, ak na nieco taketo prichadzas chvilu pred svadbou. Mozno si to len teraz tak viac pripustas, lebo si nervozna so svadby. Povedala by som, ze ocakavas, ze bude aj on venovat istu pozornost pripravam na svadbu, no nie je to tak. Ono chlapi vidia vseobecne niektore vydavky za prehnane a zbytocne, ale to len preto, ze to nie je v ich zaujme ta dana vec. Mala by s sa s nim porozpravat o tom, co vlastne teraz citis, a ake mas z toho celeho dojmy. Podla mna sa to upravi neboj
Odpovedať
Profilova fotka
Hm, na prvu to vyzera ako aktualny problem kvoli svadbe, no mna by viac trapilo to, co si napisala na zaver.. hospodarenie, fungovanie, realita.. majte vysporiadane tieto veci, bavte sa o veciach otvorene a uprimne. Teraz je to svadba vs pocitac... kde kazdy mate svoju prioritu, no neskor to budu opat nejake protiklady a vy budete musiet riesit kompomisy. Co sa tyka materkej - nevidela by som to dramaticky, len by ma zaujimala jeho motivacia ostat doma - treba mu vysvetlit, ze ostat na materskej neznamena presediet den pri kompe a hrach :-) Drzim palce, isto veci teraz vnimas viac emocionalne , ale netreba ich drzat v sebe, ak si mate rozumiet. Rozpravajte sa, ale tak ako chces pochopenie ty od neho, skus byt tolerantna aj ty. Vsetko ide, len musia chciet obe strany.
Odpovedať
@andrea3092017 nie si vadna ale treba to brat tak s rezervou. Chlapi su proste taky. Nemozes od neho chciet aby sa staral o vas svadobny den ako ty. Drvivu vacsinou chlapov to moc nezaujima a nechavaju vsetko na svoje polovicky. Co sa tyka toho pc, to verim, ze si nahnevana a uplne chapem tvojmu postoju. To by aj mna nahnevalo., A ma aj nejake take reci ze svadba nemusi byt a tak? Ci len v takychto veciah trucuje? Prejavuje ti stale lasku?
Odpovedať
Och človeče, ja som mala takéhoto frajera - stále sedel pri PC, hral počítačové hry. Povedal, že on nechce chodiť 8 hodín do roboty, že to je strata času... tiež zabil, že na materskej môže byť on, že ja budem viac zarábať, mám ísť makať ja. Nikdy nebola chyba v ňom, vždy som bola ja nejaká vadná. Toto sú varovné signály brutálne, ja by som svadbu zrušila, budeš nešťastná :-( . Môj názor, určite krutý, ale vidím to takto. Nepríde mi to ako malý konflikt kvôli notebooku, je to o prioritách, buď je priorita vy dvaja, váš vzťah a rodina, alebo myslí len na seba. To si musíš zvážiť. O nejaké výdavky kvôli čepčeniu to nejde, ale je to veľmi varovný signál, ako sa zachoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa to zbytočne až moc riešiš. Ja by som ti o tých počítačoch a hrách vedela rozprávať..:D Dennodenné prieky..:D Ja sa o neho delím s počítačom a kamárátmi na online hre. Čo sa týka svadby moc ho to nezaujíma, síce sem tam mi pomôže s prípravami (viac menej z donútenia) ale je rád keď ho tým nezaťažujem. Aj tak mi povie, že jemu to je jedno, nech si spravím podľa seba. A aj si spravím...:D Nechaj mu jeho priestor na svoje veci aj keď sú to len hlúpe hry. Chlapi sú taký, večné deti a majú iné priority. Veď čo by preboha robili bez počítača alebo nebodaj bez internetu. Na druhej strane zasa mi zo všetkým ostatným v bežnom živote pomôže a nemôžem povedať jedného krivého slova na neho. Ale s tým PC a hrami ma sere..:D Ale viem, že keď prídu deti sa to zmení, takže nech si ešte nejaký ten čas užije..:D Žiadne stresy ani paniku, podľa mňa to je normálne....
Odpovedať
Profilova fotka
Muži a ženy sú rozdielni. S tým nič nespravíš. A vo svadobných veciach ešte viac. Čím je to bližšie tak ženy tým žijú viac a viac a chlapi naopak, to chcú riešiť čo najmenej. Tento konkrétny problém by som veľmi na tvojom mieste neriešila. Ide o kompromis, aby ste sa obaja cítili šťastní. Keď ho nový počítač urobí šťastným tak prečo nie? Samozrejme pokiaľ to veľmi nezasahuje do finančných plánov. Veď prečo namiesto poddžubovania a robenia dusna neurobiť svojmu mužovi radosť? Ale to hospodárenie s peniazmi by ste si mali prediskutovať, nech v tom máte po svadbe jasno. Potom už bude neskoro, riešiť takéto veci.
Odpovedať
so svadbou by som sa netrapila, ... chlapov vacsinou tieto "babke pletky" moc nezaujimaju a su spokojni s cimkolvek, co za nich vybavime my a ruku na srdce, my sme zas celom rady, ze sa mozme realizovat :-) a dalsiu ruku na srdce, ... naozaj su to castokrat len vyhodene peniaze, ci uz je to cepcenie, darceky pre hosti atd (podla kazdeho gusta) ... na zvazenie je vsak jeho pristup k financiam, ... aspon z toho co pises k nim pristupuje velmi lahkovazne, ... ja by som sa s nim porozpravala na tuto temu na rovinu a teda najma o peniazoch od vasich, nech to nevnima ako samozrejmnost ... no a hry ... kazdy mame svoje hobby ... idealne je mat spolocneho konicka, ... cim nechcem povedat, aby si zacala hrat aj ty, ... len ze by ste sa mozno vedeli dohodnut aj na nejakych spolocnych aktivitach, pri ktorych by bol aj vlk syty aj ovca cela ;-) a s tou materskou, ... si tehotna ci predbiehas ? leo reci sa hovoria a chlieb sa je, ... keby ma ist do tuheho, necuvol by ?
Odpovedať
To je pravda. Vo vacsine pripadov sa do temy svadba vobec ani nehrnu, no ani sa jej nerozumenju. Po pravde, zeny dajme si ruku na srdce, kolke ste si po svadbe povedali, ze vas svadba vysla o hodne viac, ako ste predpokladali a po druhe, ze kolko veci ste na nej ani nemuseli mat. Ja som stastna za to, ze najk velku svadbu ani nechystame, vsak naco aj.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrea3092017 Nebudem sa tvojho budúceho zastávať, lebo aj mňa by vytočilo, keby začal ten môj riešiť nepodstatné kraviny, keď má riešiť svadbu, ale asi to bude naozaj stresom zo svadby. Ja stresujem rovnako, a to hovorím len o nervozite pred príchodom návštevy k nám domov. Čo budem robiť pred svadbou ani nechcem vedieť. :-D A predpokladám, že tvoj snúbenec chce novú grafiku do počítača. Tú by chcel aj môj. :-D :-D :-D
Odpovedať
@andrea3092017 Svadbu veľmi nerieši ani ten môj- a niekedy som aj rada :-) . Výrok, že na materskej predsa môže byť aj on - vzal späť po návšteve známych, ktorí majú malé dieťa - zistil, že ,,to plače, kaká". Skôr by ma na tvojom mieste trápili financie. Skús mu dať najavo, že ty platíš len svoju časť svadby - ak to tak máte a mal by začať šetriť.
Odpovedať
je to tak aj tak. treba si uvedomit, ze chlap si nas sice velmi rad berie na zenu, no skor sa tesi na tu samotnu hostinu ako na nejake pripravy. tym si myslim, ze ak o to neprejavy zaujem sa, ho netreba ani zatazovat, lebo potom sa u neho dostavi stres a to vieme, ze nie je moc stastna situacia potom :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm neviem ja by som az tak nestresovala...chlap si tiez potrebuje raz za čas nieco kupit, myslim techniku-hlavne techniku, nejaku vychytávku... A ked potrebuje nový PC, tak urcite nebude cakat do svadby... Ich tie prípravy nezaujímajú, neberú to tak ako my. A osobne si tiez myslim, ze cepcenie su vyhodené peniaze...mna to na svadbách nejak nikdy nezaujímalo. Ale je to na tebe. Ja by som mozno urobila kompromis. Ved mate cca nejaky rozpočet a ak nie tak si ho urc a podľa toho nech si kúpi ten PC nech ma aj on radosť... ale osobne by som urcite nezakazovala...zbytočne hádky potom budes chcieť nieco ty a zas bude zle.... a on ked chce tak si ho aj tak kúpi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Financie poriesit je brutalna vyzva. :) Ale nic ine ako porozpravat sa o tom, zrejme nepomoze. Ono je to presne o hodnotach a ani nie o eurach ako takych. Zistite, co je pre vas naozaj dolezite a na com si v zivote zakladate. Skus sa na to pozriet nie ze ,,nastval ma zase lebo", ale ,,som nastvana, lebo..." moze to ti to zmenit perspektivu a lahsie zistis, kde je problem a mozte ho riesit. :) Ved nie je to urcite len o jednej situacii. Drzim palce.
Odpovedať
pojdem od posledneho k prvemu financie - nie kazdy ma na to bunky aby mal pekne usporiadane co kde ako ekdy platit. idealne je ak sa o to stara jeden z manzelov, aspon je v tom opriadok. U nas som to tiez ja. pride vyplata, zaplati sa hypo zvysok posiela mne na ucet, ja rodelim peniaze ucty, rezerva domacnost - to vyberiem s tym zijeme. Ak si chceme nieco kupit a mame na to an ucte peniaze tak si to kupime a nevycitame si - zase mas nove topanky, zase mas novu vrtacku.... Svadba - neries. jeho to nezaujima. je mu jedno ci budes mat cervenu alebo kvietkovanu vyzdobu, nezaujima ho ake budes mat saty, vlasy, make-up, jedlo...je to tak, zmier sa s tym. Je rad ze sa o nic nemusi starat. cepcenie- suhlasim jednak su to vyhodene peniaze a za druhe cepcenie nie je len o tebe ale aj o nom a ak on nema zaujem byt takym stredobodom pozronosti tak ho do toho netlac. Co sa financii ans vadbu tyka - vyber z uctu a strc to do obalkykde to budes mat pod kontrolou. Jeho to nebude lakat lebo ich nebude vidiet, a ty budes mat srdce na poriadku ze mas peniaze tam kde potrebujes PC - a co by si nekupil? nie je to jeho Pc ale VAS Pc. Ak na to mate financie tak mu to "dovol". Ty minas kolko na oblecenie, topanky, simky, nezmyselne svadobne dekoriace a podobne hluposti kroe nemaju dlhu zivotnost?. ak mate k dispozicii 500 eur povedz mu -" mame teraz 500€. chces aby sme za to kupili PC alebo chvilku pockas kym nasetrime a kupime nieoc kvalitnejsie/krajsie/..." alebo " momentalne nemame na ucte nic. Musime pockat mesiac/dva tri kym nasetrime a potom si kupime"... Pripomienka muz na materskej - nevidim v tom ziaden problem, neviem co ta na tom tak dojalo. je taky isty 50%tny rodic ako aj ty. niekto z vas dvoch nebude viac alebo menej. Dam ti radu: presnat prezivat nezmysly emotivne, sadni si an chvilu, daj si pohar vina, pusti si film a nemysli na svadbu ani na sotatne povinnosti,. lebo ak budes takto dalej vysilovat, stane sa z teba jedna ofucana neznestilna zenska... ver mi, viem o com hovorim ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzzqa Big like 👍 😁
Odpovedať
to je asi normálne, že drahý sa nechce veľmi zapájať do príprav svadby, respektíve, že do toho nie je taký "zažratý" ako si ty. chlapi to vnímajú úplne inak, plus takto tesne pred svadbou sú všetci väčšinou nervózny a potom sa môže pár hádať aj kvôli maličkostiam ale to treba iba prežiť. čo sa týka toho počítača, pokiaľ sa na to nájdu financie, že nebudete musieť kvôli tomu mesiac jesť suché rožky tak prečo nie, možno to potrebuje aby sa trochu ukludnil pred svadbou, táto situácia nie je až taká katastrofálna ako sa ti teraz zdá ale to všetko zbadáš až potom keď to prehrmí
Odpovedať
Ak by to malo byt na chlapoch, tak by boli svadby na uradoch s dvoma svedkami, vecerou a to by bolo vsetko:) Neviem, ja som ani toho mojho do celej tej pripravy zatial nejak nezatahovala a ani sa o to nebudem snazit. Nie, že by on nechcel, n mne je to takto lepsie, lebo nemusim riesit otazky, ci to a to je ozaj treba. Mame stanoveny rozpocet, ktory dodrzim, takze je klud.
Odpovedať
@palmala to je pravda. bolo by to vsetko asi uplne inak a mozno ak by sme sa nad tym skusili tak trochu viac zamysliet, vobec by to nemuselo byt zle. vysledok by bol taky isty, minulo by sa menej penazi a co si myslim, tak program a zabava by v niektorych pripadoch bola aj vacsia, lebo chlapi su nezmari ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som sa skor spytala ci sa zapaja napriklad do chodu domacnosti, napriklad upratovanie atd, ucty ignoruje to je jasne... mate nejake spolocne konicky? tam bude asi aj iny problem vo vztahu ale nevidim do toho... lebo jsom tiez gamer a potrebujem vsetko top co sa okolo pc toci, pretoze nie je nic lepsie ako lagujuci komp 8-( chcem tym povedat ze v mojom zivote su samozrejme aj ine veci ako pc a ked clovek chce dokaze si zivot naplanovat popri tom aj spartnerom, zvlada to aj on? pokial ma tiez takto vylozene "na salame" ze vas podporuju tvoji rodicia to je tiez divne, minimalne by som mu o tych peniazoch asi nepovedala ked sa takto chova...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?