Dieťatko pred svadbou. Vydávali ste sa kvôly nemu?

Ako tak pozerám diskusie na tomto fóre - zisťujem, že sa takmer všetci vydávali z lásky, bez toho aby museli. Mňa to strašne prekvapuje, pretože v mojom okolí sa možno aj 90% párov (dajme tomu, za posledný rok) bralo, lebo muselo...a tu zas zisťujem niečo iné. Ja som sa vydávala kvôlli dieťatku, no samozrejme i z lásky - dieťatko to proste len urýchlilo. Však tu nie som sama???? =-)
Odpovedať
ahojky my babo necakame a ani sme s apren nebrali. ale rozhodne by som s tebou menila ;-) a brala babo uz pred svadbou ;-).
Odpovedať
Profilova fotka
som sa chcela spytat, ci tam u vas nepoznate ochranne prostriedky... :-D ale teraz vazne, ja poznam niekolko parov, kde nevesta bola tehotna, ale az na jeden pripad, to boli pary, ktore spolu zili dlhodobo, tehotenstva boli planovane a dotycni sa rozhodli zobrat, pretoze nechceli, aby sa ich deti narodili mimo manzelstva...
Odpovedať
teerinka nie si sama, aj ja som sa vydavala z lasky v piatom mesiaci a je tomu uz hodne davno....vydrzalo nam to vyse 30 rokov :- :-D :-D :-D
Odpovedať
nie každý ochranný prostriedok je 100% - len tak naokraj. NO my sme sa vlastne ani nechránili, nechali sme to na náhodu...Viem ale, že kedy babatko neprislo, určite by som sa nevydávala.
Odpovedať
derek - dakujem, uz som si myslela ze som tu fakt jedina. A to som si dodnes myslela, ze sa takmer vsetci vydávajú len kvoli dieťatku. NO čo asi mam v okoli zvláštnych ľudí.... :-D
Odpovedať
ahojte, tak my sme sa tento rok rozhodli zobrať v septembri, no keďže žiadne ochranné pomôcky nepoužívame, tak sme vo februári zistili, že svadba v septembri je nereálna kvôli rastúcemu brušku :-) svadba bude za tri týždne, bruško už mám, no nie moc veľké... takže tak, ale určite by sme sa tento rok zobrali, len bábätko to ešte viac urýchlilo....
Odpovedať
ahojky, s priateľom žijeme spolu už 6 rokov. Máme skoro 2 ročného syna a svadbu až teraz v septembri. Ja som sa tehotná vydávať nechcela, aby som si mohla svadbu naplno užiť. A tak budeme mať aspoň na svadbe krásneho malého družbu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte! Ja som sa vydávala bez toho aby som bola tehotná-teda ako píšete z lásky :-) ... Tehotná som zostala o 4 mesiace... No typujem keby som vysadila tabletky skôr, tak by sme mali na svadbe aj malinku družičku :-D ...
Odpovedať
ahojte, my sa berieme z lásky, nakoľko náše dieťatko je už vyše 8 mesiacov na svete x-) :-D :-D ale teraz vážne: žili sme spolu a zariaďovali byt do čoho šla kopa peňazí, dieťatko sme plánovali a dohnutí sme boli, že sa vezmeme, keď bude na ceste... no keďže som mala počas tehotenstva zdravotné problémy, tak sme to rozhodne nechceli siliť a tak sa berieme teraz už aj s našou družičkou x-) x-) x-)
Odpovedať
Tiez necakame babo, ale prva otazka vsetkych ked sme oznamili, ze sa berieme bola "tak co cakate babatko?" az mi to bolo trapne...dokonca sa ma to opytal znamy knaz...no fuuuu takze aj ja sa stretavam s tym, ze svadba sa realizuje v case ked je uz babo na ceste :-) alebo aj na svete
Odpovedať
terinka :nie ;-)
Odpovedať
a ak by sa bolo pritrafilo, bola by svadba az potom, ked by sa male narodilo
Odpovedať
Článok sa načítava...
Luko - presne moja rec, uplne si to vystihla.... niektore mamicky stratia babetko z predsvadobnych stresov a nahanaciek... to nema vyznam, podla mna je dieta dolezitejsie ako svadba, ta predsa moze pockat a v klude si ju clovek moze vychutnat dalsi rok...o nic nepride ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
u nas v okolo to je tiez relativne bezne. proste ked su dvaja spolu dlhsie, zacnu planovat babo a az ked je babo na ceste, potom nasleduje svadba. pride mi ze je to celkom bezna vec ;-)
Odpovedať
tak sa k vam pripajam, v okoli poznam vela ludi co sa brali z lasky, ale aj dost ludi co sa "museli". Je to asi tak 50 na 50. My planujeme svadbu az o rok, tak zatial patrim k tej prvej skupine ;-)
Odpovedať
ja si myslim, ze je to o rodine, vztahu, oboch partneroch, zivote a pocitoch... su holky na kt. rodicia tlacia, aby sa zobrali len preto, ze cakaju babo, alebo ze dlho chodia spolu a pod., potom su tiez take, kt. si myslia ze ked su tehotne, hned musi prijst k svadbe, aby ich nahodou neohovorili, alebo sa niektore vydavaju z lasky a male pride az po svadbe ci kludne si uziju tehotenstvo aj pozitivami/negativami a odhodlaju sa na svadbu neskor, podla svojho vlastneho uvazenia ci pocitov, ze je to najlepsie prave vtedy ked to ma prijst a v klude bez stresu si vychutnaju svoj Den. ja chapem vsetky tieto skupinky a pariky, lebo poznam aj tych kt. boli nuteni zo strany rodicov, aj takych kt. necakali a brali sa len kvoli babu alebo si vystrojili paradnu svadbicku aj s babatkom :-D tak vsetkym zelam vela stastia. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame uz deti dve a svadbu sme odkladali, pretoze som nechcela byt tehotna nevesta, potom som kojila a ked sme zacalil planovat svadbu, tak som opat otehotnela ;-) takze mame dve deti a pohodicku. aspon zo svadby nemame take stresy, vnimame to ako fajn den s fajn ludmi.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa vydavat velmi nechcela....ale chcelis me babo....babo sa nedarilo a zrazu prisiel pocit ze sa chcem vydavat...tak sme zacali planovat svadbu a odlozili snazilkovanie o babo, lebo som sa nechcela vydavat tehotna....vydavala som sa v 4 mesiaci s pekne vypucenym bruskom :-D
Odpovedať
Ja mam vo svojom okoli vela pripadov kt sa po svadbe (že sa museli brat.. kôli dietatku) ..samozrejme ze az po urcitiej dobe.. narodeni babatka.. rozviedli.. Nefungovalo im to.. Naco je to dobre? ked sa niektor beru len preto lebo jednoducho musia.. a nie preto, lebo chcu..
Odpovedať
Moja kamaratka chodila so svojim priatelom od strednej (asi 7-8 rokov), az kym nezistila pred par mesiacmi ze je v tom, do 2 mesiacov vybavili svadbu, a uz su svoji. neviem, podla mna to bolo vsetko velmi narychlo, take nanutene, len aby bolo. svadba bola sice krasna, len vsetko mi pripadalo take divne. ved keby sa im nestala "nehoda" tak ktovie kedy by sa vobec zobrali... uz sme sa o tom davno rozpravali a hovorila ze svadba nehrozi este peknych par rokov... nuz stalo sa co sa stalo, a dufam ze im to vydrzi. sama neviem ako by to bolo v mojom pripade, no zrejme by sme svadbu nechali az ked by sme ju planovali nie pod casovym tlakom, alebo cim rychlejsie nech nie som nevesta "s bruchom",ale az nejaky cas od narodenia,aby sme mali aj nasho drobca na svadbe. ved vlastne co sa vyriesi tym ze sa dvaja narychlo vezmu kvoli dietatu... Jasne ze situacia je ina ked ti dvaja uz nad svadbou premyslali, ale dokonca planovali a male im to len urychli, vtedy je to podla mna vpohode.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. My sme spolu s drahým už 3 roky a za chvíľu bude svadba. O bábatku sa rozprávame hádam od začiatku, ale ja patrím k tým staromódnejším, ktoré chcú mať bábo až po svadbe. Svadbu už máme zajednanú na matrike skoro rok a povedali sme si, že dva tri mesiačiky pred termínom sobáša sa môžme začať snažiť o mimčo a v šatách to ani nebude vidieť. No a podarilo sa!!!! sme veľmi šťastní, ale aj tak sa nájdu ľudia, ktorí si budú myslieť, že sme sa vzali len kvoli bábu, no my vieme svoje. No niekedy mi je to veľmi ľúto, že sú ľudia takí hlúpi a hneď si myslia že inak by sme spolu neostali. Pritom spolu bývame od tretieho mesiaca chodenia :-|
Odpovedať
Moja kamoska ostala v tom ked bola este dost mlada.. S priatelom boli len par mesiacov spolu ale rodicia ich donutili sa vzait. Su spolu asi rok a nespominam si na den kedy by mi povedala ze je stastna alebo kedy by bola vesela. Dost mi je jej luto. Mala rastie a bojim sa ze im to praskne prave v obdobi ked si to uz bude Malicka uvedomovat a najviac na to doplati..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?