Dôvody na svadbu

Ahojte! Chcela som sa spytat nevesticiek, ake dovody vas viedli k svadbe, ze ste povedali ano? Spolocne byvanie, chut posunut vztah dalej, pocit, ze uz ste na to "velke" alebo stacilo aj obycajne "nechcem uz zit bez neho"? Celkom by ma zaujimalo, ci su dovody rovnake alebo rozne :). Dakujem :)
Odpovedať
@lucy991991 Ahoj, takže... najväčší dôvod je - neviem bez neho žiť ... :-) chceme sa zobrať, aby sme raz časom mohli mať bábätko, ktoré bude mať naše spoločné priezvisko a bude môcť vyrastať v úplnej a šťastnej rodine - to je ten ďalší dôvod... a posledný - po tých 6-ich rokoch sa už teším, že budeme manželia... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my spolu už nejaký rok žijeme, a som mu povedala, že dieťa bez svadby určite nie a tiež by som nechcela žiť neviem ako dlho na hromádke....citím, že on je ten pravý a chcem byť jeho aj oficiálne... ;-)
Odpovedať
ja som sa rozhodla preto, ze viem, ze on je ten chlap, s kym chcem stravit zvysok zivota, ktory ma vie pochopit, podporit, vieme sa spolu smiat, byt si butlavymi vrbami, milencami, kamaratmi... a nakoniec nam to vyslo az tak, ze na svadbe pred oltarom uz budeme mat v brusku plod nasej lasky :)
Odpovedať
My uz spolu tiez byvame, u mna to bola hlavne chut posunut nas vztah dalej, viem, ze ho lubim a chceme mat deticky..
Odpovedať
Dakujem za odpovede :-) . My sme s priatelom minule rozpravali, ze vieme, ze chceme byt spolu, ale ze sa necitime na svadbu. Neviem, stale som cakala, ze to bude taky zlom, ze sa raz budem citit zodpovedne a zrazu citit, ze budem vediet zvladat rodinu a vtedy sa vydam. To tak asi nefunguje, co :-D ?
Odpovedať
@lucy991991 nemyslim, ze treba cakat na "zlom", vacsinou to pride postupne...s vekom, spolocne stravenymi rokmi, vyriesenim byvania a chutou posunut vztah dalej....my sme sa nasli tesne pred 30kou, laska cez internet, ktora prezila aj skusku vztahu na dialku a nasledneho spolocneho byvania.....po tom, co sme si vzali hypo na 30 rokov, uz bolo jasne, ze svadba je len otazkou casu a penazi... ale u niekoho ta potreba nepride nikdy, ani s detmi
Odpovedať
@lucy991991 zalezi asi ze co to znamena ze sa necitite na svadbu, alebo ze sa niekto citi na svadbu. Asi kazdy sa jej trochu aj boji, hlavne pokial pre neho znamena vacsi zlom (tak to bolo u mna...). Ale to je asi normalne pred kazdym vacsim zivotnym krokom, kedze clovek vie, ze je to vazna vec, ale nevie, ake to bude ked to bude prezivat... takze aj ked sme sa tesili, tak sme sa aj bali. Tak si skuste povedat aj ze co to konkretne je, ze sa na svadbu necitite. No a nas dovod na svadbu bol, ze ked sme sa nasli, nebolo o com. My by sme bez toho ani spolu nezacali chodit, kebyze sa nechceme vziat. A bezprostredne preco sme sa vzali po troch rokoch a nieco, bolo preto, ze nastali vhodne okolnosti (uz sme obaja mali pracu...). Myslim, ze cas na to musi trosku dozriet tak som za tie tri roky cakania aj vdacna. Proste aj vztah dozrieva a po nejakej chvili citis ze je cas posunut sa dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj! No naším dôvodom je chuť posunúť vzťah ďalej. Sme spolu už skoro 8 rokov, na budúci rok končím VŠ, takže nič nám nebráni začať spolu žiť (keďže spolu nebývame). Uvažujeme aj o tom, že po škole možno pôjdeme do zahraničia - a to by sme už chceli ísť ako manželia ;-) A samozrejme že manželstvo považujeme za ďalší krok k vytvoreniu rodinky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991991 Ahoj, no u mna ten pocit, ze uz sa na to citim naozaj prisiel. Proste po tom, co sme si spolu preskakali - dobre aj zle a stale sme to spolu vydrzali ma utvrdilo v tom, ze je to ten spravny krok. Vztah prechadza roznymi fazami a ked po pociatocnej zalubenosti pridu skutocne problemy, tak sa ukaze ci to spolu zvladnete alebo nie. Tiez sme si povedali, ze je cas zalozit rodinu, takze svadba je logicky krok ako zacat :)
Odpovedať
ja som vedela ze si ho zoberiem uz po ddvoch minutach zoznamenia, on tiez..u nas to bol osud, vedela som ze budeme svoji tak naco to predlzovat? V nasom pripade ;-) a potom prislo aj babo, ale babo nebolo u nas dovodom na svadbu ako tomu casto byva :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991991 ahoj. Tak u nás to prišlo samo... Sme spolu tri roky, z toho takmer tri roky spolu bývame. Klasické randenie sme preskočili - prinútila nás situácia. A tak sme spolu začali bývať v spoločnom byte s kamarátmi, potom sme sa presťahovali do svojho. Žijeme spolu v jednej domácnosti, staráme sa jeden o druhého a nemáme dôvod odkladať svadbu. Chceme spolu byť a časom si spolu založiť rodinu. Ale vždy by to malo byť o tom, čo hovorí srdiečko... ;-)
Odpovedať
len tak ... je nam spolu dobre uz 8 rokov tak preco nie cely zivot ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
No, my spolu nebyvame a ani to nemame v plane pred svadbou, nech uz je to hlupost aka chce, ale obaja to tak chceme. To bude asi aj tym :-D . Bola by to zrazu velka zmena. To dnes uz vsetci pred svadbou spolu byvaju?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991991 my sme tiež naplánovali, že budeme spolu bývať. Obaja sme zo Žiliny, ja som študovala v Bratislave a cez prázdniny medzi štvrtým a piatym ročníkom sme sa do seba zaľúbili. Priateľ bol akurát po škole a našiel si prácu v Bratislave. Ja som nedostala intrák, dobrý podnajom na poslednú chvíľu bol problém a v byte, kde bývam priateľ, bolo voľné miesto, tak som išla bývať tam... Teraz máme vlastný bytík v Bratislave a už plánujeme svadbu, ale keď prídeme do Žiliny, každý spí u svojich rodičov - asi by nám naše mamy neodpustili, keby sme nespali doma... :-) takže, keby sme žili v Žiline, asi by sme tak rýchlo nezačali spolu bývať...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991991 Ahoj Luci, chcem Ta v prvom rade povzbudit, ze nie ste jedini, ktori spolu pred svadbou nebyvate :-) Ani my sme spolu nebyvali a poznam viacero parov, ktore sa tak rozhodli a stale rozhoduju a vonkoncom nelutuju. Jednoducho ste sa rozhodli pripravu na manzelstvo vnimat inak - kiezby vsetky veci INe boli aj IN :-) Trosku sa rozpisem, aby si ziskala ucelenejsi pohlad. My sme sa spolu chvilu kamaratili (2-3mesiace), 7 mesiacov sme spolu chodili a potom 7 mesiacov sme sa uz ako snubenci pripravovali na svadbu. V prvom rade sme boli k sebe vzdy max. uprimni - nic sme si nezatajovali, hovorili sme si aj tie veci, o ktorych sme vedeli, ze partner z nich nebude nadseny ale vedeli sme, ze to jednoducho musi vediet. Budovali sme vzajomnu doveru, vztahy aj s ostatnymi clenmi rodiny, mali sme obrovsku vyhodu, ze sme mali na svet uplne rovnake pohlady a rovnake zasady a nemuseli sme tie nase "svetonazory" prilis diskutovat. Inak by to asi tak rychlo neslo. Prekonali sme aj nedorozumenia, ktore nas v podstate len utvrdili v tom, ze si nevieme predstavit vec, kvoli ktorej by sme sa mali rozist - tak potom, preco cakat a spekulovat ? Nehovorim, ze neprisla pred svadbou aj neistota - mala som pocit, ze svadba je nieco ovela vacsie a ze bezny clovek to so svojimi chabymi silami nemoze zvladnut - clovek je niekedy citmi velmi zmietani - vtedy mi po tej rozumovej stranke velmi pomohlo, ze sme sa na spolocny zivot prichystavali najma psychicky a rozum nepoznal ziadny normalny dovod preco nie.... Viera uz len k tomu dopomohla, ze aj v tych ovela narocnejsich manzelskych skuskach - na ktore sa clovek spolonym byvanim nepripravi - nebudeme na to sami, ale bude s nami Niekto a teda to nejako zvladneme :-) Niekedy v tom obdobi som bola v knihkupectve a zobrala do ruk http://www.martinus.sk/?uItem=104982 - pozrela som si len obsah a zistila som, ze vsetky veci sme si tam prediskutovali a nevidime v nich prekazku :-) Takze len sa pekne spoznavajte dalej, vela sa rozpravajte, odhalujte krasne crty, ktore sme odhalovali aj my a casom sme ziskali istotu - ze ANO, toto je skutocne krasny (duchovne) muz / zena, ktoreho milujem, pre ktoreho sa viem obetovat a budem s nim do konca zivota!!!!! A ceresnicka z manzelskeho zivota - nesmierne sme si vychutnavali vetu "To keby o Tebe viem pred svadou, zobral by som si Ta este skor" - jednoducho, niektore veci sme neporebovali vediet pred svadbou, aby sme vedeli, ze toho druheho milujeme :-) Drzim palce a kebyze sa chces nieco spytat aj sukromnejsie, tak kludne napis :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Môj manžel mal už vtedy dosť rokov skoro 29 a ja skoro 22, chodili sme spolu 2 roky. On že už sa mu nechce za mno chodiť nejakých 20 km, 2 roky spolu, chceli sme dieťa a mňa už tiež nebavilo vysedávať po baroch a chodiť na pizzu a do kina dookola. Už sme tomu hovorili, že vláčenie :-D. Už sa nám nechcelo začínať nové vzťahy na "staré kolená" a zasa sa zoznamovať s celou rodinou. Tak sme sa našli :-D Nečakane ma ale požiadal o ruku a ja som súhlasila :-) Už sme spolu 6 rokov a máme 5 ročnú dcérku :-), ktorú ľúbime najviac na svete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991991 no tak mi sme od začiatku išli do toho s tým,že navždy :) po pol roku sme spolu išli bývať,ked sme boli spolu 7mesiacov,zasnubili sme sa a po vyše roku sme si kupili byt a teraz,po 2 a pol roku čo sme spolu plánujeme svadbu a hned po svadbe chce mat bábo.myslím si,že každá žena to cíti inak,ale ak sa milujete a nechcete byt bez seba,myslím si,že to je pravý dovod na svadbu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
U mna to ma viac praktickych dovodov: 1, v roku 2014 mi konci platnost obcianskeho:-) 2,chceli by sme si kupit bytik a to som povedala ze nekupujeme pokial nebudeme manzelia 3, budeme spolu u 5 rok a aj 5 rok spolu byvame v jednej domacnosti cize to uz ako keby sme uz svoji boli 6,sme spolu"24 hodin denne"byvame spolu a aj pracujeme a neliezeme si na nervy ani sme nemali ponorku. Takze uz viac dovodou nam netreba:-) On je ta ten vysneny muz.
Odpovedať
Profilova fotka
prečo??? lebo MILUJEME jeden druhého...najkrajší dôvod pre svadbu...nemusíme proste chceme:)
Odpovedať
@andromeda10 sranda, ja som zase povedala, že sa nevydám, kým nebudeme mať vlastný byt )
Odpovedať
Profilova fotka
Milujeme sa, chceme byť spolu a nevieme/nechceme si to predstaviť jeden bez druhého, on je pre mňa milovaný muž, najlepší kamarát a ako brat zároveň :-) nie sme spolu ešte ani rok, ale sme spolu každý deň a takmer každú našu voľnú chvíľku, takže sme stihli vychytať veľa tých svojich múch a hlavne tie podstatné, popri ktorých s náskokom vedie všetko to dobré čo na tom druhom je a s týmito obidvomi stranami mince rátame so sebou aj naďalej...navždy :-) A veď vlastne všetko tu bolo už povedané :-) plus ešte by som podotkla, že dôležité okrem toho, že sa dvaja milujú je že sa navzájom VÁŽIA a aj po xy rokoch manželstva a spolužitia sa voči sebe správajú s maximálnou úctou :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
nechcem zostat nezaopatrena a na mizine, ale aj dedit :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@soave chudak :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?