Je skoro na svadbu?

Profilova fotka
So snubencom sme spolu od mojich 15 rokov, berieme sa na moje 21.narodeniny, sme spolu 5 rokov, on ma 25 a z kazdych stran len pocuvam ze preco sa tak skoro vydavam, ze mam este cas a podobne dristy.....Mali ste to aj vy podobne? Zacina mi z toho sibenkat.... dik za odpovede :)
Odpovedať
1
2
Ja som sa vydavala ako 23-rocna a tiez to boli otazky typu: Preco tak skoro? Si tehotna? Co ak sa dovtedy rozidete? (to ked sme oznamili mojej tete a strykovi rok dopredu, tak sa ma toto stryko spytal) a podobne.. A po svadbe prisli samozrejme otazky: A kedy budete mat babo? Ako to, ze este nemate babo? Zaujimave, ze pred svadbou som bola ako 23-rocna prilis mlada na to, aby som sa vydavala, ale po svadbe som stale ako 23-rocna uz nebola prilis mlada na to, aby som bola tehotna.. Ono vzdy tu budu nejake taketo trapne otazky, jednym uchom dnu a druhym von..
Odpovedať
ja tak isto ako 23rocna , a kazdy sa pytal preco tak skoro, naco atd. Tiez po 5rokoch vztahu. Neries ludi a nazor inych.. Rob tak ako ty uznas z vhodne a ako sa to pozdava tebe .
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by sme mali žiť podľa očakávaní iných tak by sme sa mohli aj rozkrájať... všetkým vyhovieť nemôžeš nikdy. Pokiaľ ste si istí vašou láskou a chcete sa vziať, nevidím najmenší dôvod neísť do toho. Je to váš život a vaše rozhodnutie, nikto nemá právo rozhodovať namiesto vás! Určite to ani vaše okolie nemyslí v zlom, ale bohužial je taká doba, keď sa ľudia sobášia a rozvádzajú ako na páse :-( Treba brať aj ich názor, možno niekde nájdete zlatú strednú cestu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa brala ani nie po dvoch rokoch známosti..ja mám už 25 a on 22 a z každej strany sme počúvali aký sme mladí...teda hlavne on :-) a že či nám nešibe....NIE...Keď si myslíš, že je ten pravý, lúbite sa a klape vám to...tak nieje o čom...zoberte sa..veď zas ten papier toho toľko nezmení a Váš vzťa zas spraví krok dopredu
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa idem vydavat v 21 a je mi srdesne jedno co si kdo mysli jednoducho ked si presvedcena otom ze je to ten pravy a mlujes ho viac ako predtim naco cakat! Ber to tak nase mami, babky .... sa vydavali ako 19 rocne vtedy to bolo normalne a preco to nema byt normalne teras ! Prajem ti vela stastia
Odpovedať
my sme spolu zacali chodit...ja som mala 17 on 23 a brali sme sa ja 21 a on 27, tiez som to pocuvala, ale nepocuvla! a sme spolu stastni :) manzel pracuje a ja studujem (nastupujem do 3 roc na VS), byvame vo vlastnom byte a cakame babatko :)
Odpovedať
No ja mám sice 28, ale vydávala bysom sa aj keby mám menej rokov. Neni dôvod na niečo čakať... :) je to iba ovas dvoch oreto ako sa rozhodnete je iba na váš :) prajem veľa šťastia :) este didat že po roku má požiadal dráhy i ruky :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa brala tiez ako 21 rocna v 9 mesiaci tehotenstva sice ale svadbu sme chceli a sme stastny,, zalezi iba na vas ak sa lubite mate vyskusane spolocne byvanie tak nieje naco cakat.. :) je to iba na vas drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa je to dosť skoro :) ale ja Vám mám tak ho**o do toho čo kecať :D Vy dvaja najlepšie viete ako to medzi vami je :) a či ste na svadbu už pripravení :) držím palce
Odpovedať
Profilova fotka
Aj podla mna je to skoro. Ale mozno prave vy budete ta vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo a vydrzi vam to az do konca :) Nikde nie je povedane, ze keby ste sa brali ako starsi, tak mate vacsiu istotu. Skor ide o to, ze ako starsi mate viac veci odzitych. Drzim palce a vela stastia do manzelstva :)
Odpovedať
Profilova fotka
NIE, ak to tak obaja citite a ste o tom presvedceni, hura do toho!!!! moja sesternica sa vydavala 20 rocna, on mal 23, bola v 5.mesiaci tehotenstva a skor mne, 28-rocnej nadavaju, ze co sa stara koza nevydavam.... neries trapne reci, niektorym ludom nic nie je dobre a na vsetko maju nazor, ako to ma byt a ako je to lepsie... NERIES. Drzim palce
Odpovedať
Podľa mňa na veku vôbec nezáleží, takže pripomienky takéhoto typu by som si vôbec nevšímala. A navyše ste spolu 5 rokov, vôbec nevidím dôvod na to, aby si čakala ďalších 5 len preto aby si bola staršia. Naše babky v našich rokoch boli už dávno vydaté s minimálne 2 deťmi a nikto neriešil, že sú mladé :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to skoro. Predpokladam,ze je to tvoj prvy vazny vztah. Za 10r,ked budes mat 30+, budes este stale mlada avsak dusevne zrelsia osobnost so svojimi nazormi na zivot, sa mozno budes sama sebe cudovat,co ta k tomu viedlo. Ja mam 32 vydala som sa tento rok a ked si spomeniem,kde som bola mentalne v 21-musim sa pousmiat. Cestujte,pracujte,travte obohacujuce chvile,aby ste mohli vyzriet. Potom rieste svadbu,ci uz spolocnu,alebo kazdy sam.
Odpovedať
Profilova fotka
a na co mate cakat?ked ste spolu tak dlho? ze to vobec riesis....kasli na vsetkych ,je to vase rozhodnutie ,vas zivot..a vas dalsi krok k spolocnemu zivotu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leushkka niekto si zasa môže myslieť, že ty si sa vydávala moc stará. Nie každý túži po dokonalej kariére a cestovaní ale chce rodinu, zázemie. Ja som už v 18 vedela, že môj nastávajúci je ten pravý a keby nejdem na vysokú tak sme už dávno svoji a nie je to môj prvý vzťah! Niekto je emočne zrelý na svadbu a deti v 32 (alebo až vtedy nájde lásku svojho života :-) ) a niekto je an to všetko pripravený už v 21-tke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte:) u nas to iste, len sa este neberieme. (v maji sme mali 5 rokov, a mame 23-24) U nas to bolo este do minuleho roku, uz ste spolu dlho, uz by ste sa mali brat... teraz sa vsak riesi ina svadba, tak sa k nam vyjadruju skor typom, este ste mladi, este mate skolu pred sebou a tak :D ... (na jednu stranu je to fajn, na druhu stranu mi to pride take zvlastne, neviem, sama mam z toho rozpoltene pocity, ze aj by som sa uz chcela vydat osamostatnit, ale na druhu stranu - len u nas su trosku rodinne komplikacie...ale tak kto vie...) fakt je to len a len na vas... vas zivot (ako i ja si to hovorim a pozeram na obe strany rodiny..ale fakt je to hlavne len a len o vas dvoch a ak sa na to obaja cititie:))
Odpovedať
Ahoj... podla mna to vobec nemusiš riešiť... sama musíš vedieť čo cítiš a čo chceš... ja mám 22 a sme spolu s priatelom 5 a pol roka... svadbu máme o rok... čiže po 6 a pol ročnom vzťahu... o vzťah sa treba starať a stále ho posúvať ďalej... ak sa nič nebude diať vzťah začne stagnovať... my sme si naprv vyskúšali spoločné bývanie a po 5 mesiacoch prišlo požiadanie :).... sme šaťastní a všetci nás v tom podporujú... :) držím aj tebe palce!!! aby vám to vyšlo!!!! kašli na druhých!!! podstatní ste len vy dvaja!!! :)
Odpovedať
My sme na tom rovnako, čo sa týka veku, sme spolu od mojich 14tich, teraz mám 19, on bude mať 24 v októbri, ale nakoľko obaja študujeme (ja budem ešte 4 roky) tak sme sa rozhodli, že až po škole začneme riešiť svadbu :) Myslím si, že v 20tich sa vydávať je skoro :)
Odpovedať
je to na vas, ked sa lubite a citite sa na to - chodte do toho.... skola, praca, cestovanie...deti...to nie su dovody.... ani na odklad ani na ponahlanie,.... je to len LASKA skolu mozte robit aj ako manzelia, preco nie? cestovat mozte ako manzelia, preco nie? zabavat sa na diskoteke s kamoskami sa mozes aj vydata. chodit s kamosmi na futbal moze on aj ako zenaty. Ak budete potrebovat uver na byvanie, ako manzelia ste "hodnotnejsi" klient pre banku. spolocnost sa pozera na vas ako na dospelych.... Svadba nie je koniec mladosti ani zivota, je to len dalsia etapa. Krasna etapa, s mnohymi starostami ale aj radostami.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa vydávala v 22...manžel mal tiež 22...a chodili sme spolu presne rok :) ....niektorí sa na nás pozerali či nám náhodou nešibe, že sa do roka berieme :) ale sme šťastní :) ľúbime sa stále viac....a teraz máme náš pokladík ktorý bude mať 9 mesiacov :) tak veľa šťastia prajem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Neboj sa a riadte sa len sami sebou !!! My sme sa sice brali "az" v 25, ale po roku a pol znamosti a aj tak sme vedeli, ze patrime k sebe. Pracovali sme na tom, aby sme to vedeli a aj bez spolocneho byvania :-) ...a ked prisli poznamky, vedeli sme svoje :-) Za 5 rokov ste si mohli pekne vybudovat vztah na to, aby ste vedeli ci patrite k sebe. Cas niekedy vobec nie je prejavom zrelosti - v niektorych pripadoch v mojom okoli skor vnimam, ze cim je clovek starsi, tym len viac spekuluje a nie je schopny takeho pekneho budovania a odovzdania sa tomu druhemu aj v casoch problemov a skusok. "Mlade" lasky mi pridu trvacnesjie - lebo zacinaju priatelstvom, ktore je silnejsim putom nez by si niektori mysleli. Okrem toho, mladi ludia nie su este taki vyprofilovani svojim smerom a lahsie sa prisposobuju a vytvaraju vzajomnu jednotu!!! :-) Prajem vsetko dobre!!!!! :-)
Odpovedať
ja som také tiež počúvala..ja mám teraz 22 on 23...o pár mesiacov budeme spolu 3 roky a chceli sme svadbu asi pred mesiacom...a samozrejme sa zrušila, bo môjho nastávajúceho tieto rečí zneistili a mne praskli nervy...tiež to bolo kvôli škole..to som ale ešte nevedela, že prejdem na brigáde natrvalo, v škole na externé a posledný rok spolu bývame..myslím, že keby sa nám svadba podarila, ako chceme, bič by to nezmenilo..aj tak sme sa zariadili..škoda len, že teraz je už trochu ťažšie sa k svadbe odhodlať, aj keď sme o nej znovu začali uvažovať...len sa bojím, či znova niečo neprekazí naše plány..a to by sme už asi neustáli..
Odpovedať
ahoj podľa opisu všetko sedí aj s vekom na nas akurát mne chýbalo do 21 r presne 17 dní a tehotná som nebola takže otázky typu čo sa musíte som sa len pousmiala a povedala že nech sa nestarajú je to naša vec. držím palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme oznamili ze sa vezmeme po roku znamosti a bolo mne 21 a priatelovi 25... oni vsetci ze co.... ?... svadbu mame teraz v oktobri a nebyt oho ze cakame na segru z ameriky tak je svadba uz davno... mam dve starsie sestry a mali keci ze najprv starsie sa vydavaju a ze som mlada atd.. no nasrat,...:P my chceme abude ;) vobec to neries...:) pred 20 rokmi sa brali vsetci v 19 a nikomu to neprislo divne...
Odpovedať
ja som mala 25 on 26 a aj tak sme počúvali, že načo, že sme mladí.... Kto chce, ten si vždy nájde dôvod a bude ti hovoriť prečo nie....
Odpovedať
každý to vidí asi že si na to mlada ale po 5 ročnom vzťahu je to v pohode, ja mám 28 a idem sa vydávať po 4 ročnom vzťahu a mne každý hovorí, že už mám najvyšší čas tak si vyber :-D Oni len asi chcú upozorniť na to že máš 21 a že ten vek kedy je na začiatku 2 je taký, že si ľudia chcú ešte užívať a chodiť sa zabávať ale to je individuálne ... ty musíš cítiť či sa cítiš už na svadbu alebo si chceš ešte užívať lebo sa môže stať že stretneš niekoho iného ešte a hups si vydatá potom rozvod?
Odpovedať
Profilova fotka
Takto ja ked som sa vydavala mala som 21, mm mal 26ked sa zenil. Teraz sme spolu cca 3,5roka, tj brali sme sa po roku a pol, mame skoro rocnu dceru. Neviem teraz by som to riesila asi inak a nebrali by sme teda vtedy. Ked sa mate radi nemate naco cakat, zalezi od toho ak oto citite obaja nielen rodina. :-) vela stastia
Odpovedať
ja som sa vydávali v 29. mám 30, čakám prvé dieťa a mám pocit, že mi ušiel vlak o nejakých 5 - 10 rokov. buď rada, že sa vydávaš mladá, že budeš mať mladá deti a všetko si užiješ podľa mňa v ideálnom veku života. dnešný trend užívania si mladosti a potom sobášenia a rodenia po tridsiatke nie je dobrý. 10 rokov stratených "užívaním si" a čo z toho máme?
Odpovedať
@nely459 vôbec nie, je to na Vás, ako sa cítite :-) ja mám 26.... veľa ľudí sa ma pýtalo, prečo sa tak "skoro", či musíme, že som mala ešte kopu času a pod.. ja sa na tom len smejem :-D .... ak sa dvaja ľúbia a vedia, že chcú byť spolu, tak je jedno, či budú mať 18 alebo 80 :-D ... nenechaj sa otravovať okolím, uži si obdobie príprav a potom následne aj svadbičku ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
tak predovšetkým - je to len vaše rozhodnutie. Či je správne, to uvidíte po nejakom čase:) Ja osobne mám po 30, so snúbencom som 8.rok a v máji sa berieme. A nemenila by som za nič! Dokonca ma možno po svadbe bude aj trochu mrzieť, že už to máme "za sebou", pretože je fakt krásne plánovať a tešiť sa na takú udalosť :) Aspoň ja to tak vnímam. Do svadby som sa nikdy nehrnula, najskor sme 3 roky fungovali na diaľku, potom som sa za ním presťahovala do ČR, potom sme veeeeeľa cestovali, spoznávali, užívali si 8-) Pred dvomi rokmi na nás prišiel "chtíč"náš vzťah zas niekam posunúť :-D Minulý rok ma požiadal o ruku, medzitým sme kúpili a zariadili dom, potom sa nám na 1.šup zadaril naš podklad Adamko a teraz plánujeme a tešíme sa na svadbu :) Nemenila by som jediný deň, jedniné rozhodnutie...♥ Som rada, že všetko je tak ako je - a úprimne, až teraz sa cítim byť zrelá "do chomúta" :-D Jáj, a to nám asi po 5 rokoch začali všetci uši objedať s tým otrepaným "a kedy bude svadba?!"... 8-( Prdeli sme na nich, len sme to vždy nejak odpálkovali a riadili sa vlastným rozumom :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?