Kňaz a matrika. Koľko pred svadbou ich navštíviť?

Profilova fotka
Kolegyne nevesticky poradte mi. Ako dlho pred planovanym terminom je potrebne ist za knazom? Ziadost o uzavretie manzelstva posuva na matriku knaz, alebo treba ist zvlast?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme išli za kňazom hneď ako sme si dohodli termín, to bolo 8 mesiacov pred svadbou. Ako prvé bolo, že sme chceli zladiť termín v kostole, v sále a fotografa (keďže som presne vedela, ktorého chcem), tak aby mali všetci ten termín voľný. Na matriku ti stačí aj nejaké 2-3 mesiace pred svadbou, treba to zvlášť, pôjdeš tam s aj s budúcim manželom, dajú vám tlačivo, to vyplníte a odovzdáte. U nás si pre to na matriku chodili z kostola, ale viem, že niektoré nevesty to potom samé odniesli farárovi. Treba sa popýtať, ako je to u vás.. Ale ten kostol by som riešila ako prvé, matrika má čas.
Odpovedať
Profilova fotka
na faru treba ist minimalne 3 mesiace pred sobasom.. ale to uz je fakt na poslednu chvilu....myslim ze nikde na fare nechcu aby o bolo neskorej to by musel byt nejaky surny pripad.... a tlacivo z matriky musi byt max. mesiac stare... takze skorej ako jeden mesiac pred treba ist... a treba tam doniest rodne listy... ma faru zase treba krstne listy ale tie az potom neskorej na nauky staci doniest mali by byt max. 3 mesiace stare...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?