Mám pochybnosti o svadbe

Ahojte dievcata.Som tu nova,ale dufam,ze sa mozem pripojit.Nasa svadba by mala byt v aprili.Namiesto toho aby som vybavovala veci potrebne,tak riesim to ci s tym nemam vlastne skoncovat.Priatel je super.Sme spolu 2,5 roka.Rozumieme si skoro vo vsetkom.Sme priatel jeden pre druheho,ale ja mam pochybnosti.Prietel nedokaze zvladat stres.Ked sa to nakopi vzdy vybuchne.Vacsinou si to odskacem ja.Nikdy mi fyzicky neublizil ale aj psychicky teror je teror.Staci aby som vtedy urobila co najmensiu chybu a je ohen na streche.hned mi nada,depta ma a najnovsie sa zobere a odide k rodicom.toto vsak trva maximalne 1-2 dni.Potom je neskutocne myli,pozorny a dal by mi aj modre z neba keby to bolo mozne.Ja vsak neviem ci dokazem takyto stres zazivat pravidelne...Nepotrebujem ani tak poradit,ako som sa potrebovala vyrozpravat a nemam komu,pretoze ma vsetky moje priatelky sklamali a uz sa bojim niekomu verit... :-(
Odpovedať
treba dobre popremyslat lebo svadba je zavažny krok...a v zivote nastane ešte vela problemov a stresovych situacii,ako ta on podpori ako to zvladne ?
Odpovedať
Profilova fotka
A rozpravala si sa s nim o tom?? Lebo toto vyzera na dost velky problem.. niekedy totiz psychicky teror je horsi ako fyzicky. A aby si sa bala "zit" ked ma on blby den, no neviem neviem. Ale na druhej strane zvladanie stresu sa da naucit, tvoj priatel by mal vyhladat pomoc... neviem ci psychologicku, ci len nejake upokojujuce cvicenia ale urcite s tym nieco treba robit. Ty si zasluzis uctu a slusne zaobchadzanie aj ked ma o problem.. drzim palce!
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@petrazu zrusit svadbu....pokial nema vazny dovod aby ti nadal pripadne takto ubzlizoval, nemas s tymto clovekom co robit....ja som ukoncila podobny vztah, ale tam to bolo aj o alkohole a ziarlivosti a navyse ani svadba pred nami, ale tiez som mohla mat uz dieta na krku....alebo vies co, nezrus svadbu, uzi so to vsetko okolo toho koli comu ste to organizovali, a odhadujem ze hlavne ty, a potom zistis aka si bola hlupa.....cokolvek ti mi tu povieme, aj tak si urobis po svojom, pokial si dost stara a mudra na to urobit rozhodnutie akym je manzelstvo si dost stara a mudra aj na to aby si vedela koho si beries a ako sa k tebe tvoj buduci manzel sprava.....mna si takto tiez priatel omotaval, dotrepal mi domov psa, posledne mesiace som s nim uz bola koli psovi a jedneho dna (po asi dalsich 7mich pokusoch) som si naozaj povedala dost a bolo....a som stastna!
Odpovedať
Profilova fotka
ja som vydatá a poviem ti, že veľa nedostatkov toho druhého sa ukáže až po svadbe. všetko sa dá ale zvládnuť, keď si dvaja rozumejú, vedia sa porozprávať. ak už teraz máš pochybnosti, tak ich treba riešiť. svadba, nesvadba, to, ako si zariadite vzťah je len na vás. ja by som šla za ním a porozprávala mu, ako sa cítim, keď toto robí. že ma zraňuje, keď po mne kričí, keď stresuje, keď odíde k rodičom. a on, ak ťa ľúbi, urobí všetko preto, aby ti to nerobil. bude sa snažiť, aby ti neubližoval. a ty, ak budeš vedieť, že on o teba stojí, že ty mu za to stojíš, aby so sebou niečo robil, že dá na tvoje slová, tak nebudeš tak veľmi váhať, či si ho vziať. a ako píšu baby, to, ako sa cítiš, keď ti toto robí je normálne. každá by sa tak cítila. ale je na tebe, aby si to aj riešila s ním. to žiadna z nás za teba neurobí. v podstate buď rada, že to riešiš pred svadbou. počas manželstva nastanú také situácie, aj krízy, že dvaja sa musia veľa obracať, aby láska zostala živá. vtedy je dobré, ak veci riešia spolu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som takeho expriatela mala...tiez svadba na spadnutie a radsej som to zrusila. Bolo to tazke rozhodnutie, ale nelutujem to. Tiez nedokazal zvladat stres, vybuchol, krical..trieskal okolo seba. Na mna nikdy nezdvihol ruku, ale preco by som si to mala ja odskakat?? Nie..nie...ale to rozhodnutie aj tak musis ty urobit. Casom to bude bud lepsie alebo horsie. Teraz viem, ze u mojho ex je to horsie, ale to uz neni moj problem.
Odpovedať
ja by som tiez velmi vahala, hlavne ak vybuchuje pri mensich chybach, co bude robit ked sa nezhodnete na nejakom bode vychovy deti? resp si napr rozbije usta ked s nim budes doma? a hlavne by som riesila to odchadzanie k rodicom... moj ex bol mamickin milacik, takze osobne som na taketo precitlivela. padli tu nazory porozpravat sa, ako sa citis a on spravi vsetko preto aby ti neublizoval. je to tak, ak napriek tomu to bude opakovat, asi by som sla hladat do pokojnejsich vod. alebo potom tie psychologicke cvicenia, co tu uz tiez padli. otazka ci priatel je ochotny to riesit. este som nevidela manzelstvo kde sa veci po svadbe zlepsili, prave naopak.
Odpovedať
jasne ona mu porozprava ako sa citi ,že ak sa to nezlepši zrusi svadbu...ale čo ved on dokaže tolko hrať pretvarku do svadby chlapi su dobre masky ,tolko vydrži...ked je to psycho daj si s nim pokoj ,pretože ti bude len psychiku ničit,tazke rozhodnutie ale je to rozhodnutie na cely život ak vidiš,že ti niekto skodi ,nevpliva na teba dobre zbav sa takeho človeka
Odpovedať
@petrazu mna by zaujimalo, aky postoj vtedy, ked krici na teba, zaujmes ty? ako to pocas tej hadky, teda skor jeho vystupu vyzera? branis sa slovne? alebo len sklopis usi, oci a nechas ho vyhukat sa?
Odpovedať
ja som už nato prišla ,že netreba brat stale ohlad len na druhych lutovat ich a neviem čo...v prvom rade treba pozerat na seba :) mozno je to sebecke ale to je moj nazor...on tiež nepozera nato ako sa ty citiš,ked po tebe ziape ..len potom musiš mat dost sil a stat si za svojim ak sa s nim raz rozideš nepovolit
Odpovedať
mila moja, povedz si uprimne, skutocne chces byt s clovekom co sa k tebe takto sprava? nadavky, ignoracia, ponizovanie...nie je super ako pises, je to manipulator...isteze da sa zit aj s takym cloekom, ale za aku cenu? ak mas uz teraz pochybnosti, mala by si to riesit, ak nepomahaju tvoje pokusy o rozhovor, skus sa poradit v manzelskej poradni, je v kazdom okres. meste a je zadarmo, minimalne ti tam psycholog poradi ako reagovat na taketo situacie a ako sa naucit komunikovat s manipulatorom.... ja som nieco podobne riesila pred asi 12rokmi a mne psychologicka velmi pomohla...prajem vela stastia 8-)
Odpovedať
utekaj dokiaľ je čas...o svadbe by som vobec neuvažovala
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
moja polovička je tiež dosť veľký nervák a ja som zase ta kludná..a už sme spolu 5 a pol roka, ideme sa brať a tešíme sa na prvé bábätko. poviem ti, ze prvoradé je vedieť sa s tým druhým o všetkom porozprávať lebo kde nie je komunikácia, vznikajú problémy. ak by ste boli obaja nerváci, neriešili by ste teraz svadbu. muž má byť mužom, mal by ti byť oporou a zároveň osobou, na ktorú sam vždy môžeš spoľahnúť. samozrejme mala by si si byť istá tým, čo k nemu cítiš. no a ak si istá nie si, tak potom by si mala hľadať dôvod, prečo tomu tak je.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj tiez vie dobre vybuchnut, ale neodnesiem si to nikdy ja. Proste vybuchne, ale ked ma to nervuje, tak vybuchnem aj ja a on sa potom spamäta... :-D (Cista talianska domacnost :-D ) Celkom som ho uz naucila ovladat sa, najmä ked vidim, ze je uz nervozny, tak zdvihnem ukazovak a racionalne mu vysvetlim, ze zapcha nepominie, ked bude trubit a nadavat inym soferom. :-D Ked ho vystihnem este pred vybuchom, tak sa skludni :-D No keby vrieskal po mne a nadaval mi, asi by som to tiez nezniesla a vahala...
Odpovedať
Z čisto psychologického hľadiska, psychické týranie má často ďalekosiahlejšie následky ako to fyzické. Nehovoriac o tom, že v mnohých prípadoch sa toto správanie stupňuje a pridávajú sa k nemu aj prvky fyzického násilia. To, čo si popisovala, že sa vráti späť a je milý, pozorný a priniesol by ti aj modré z neba sa v ponímaní domáceho násilia volá Honey Moons - v slovenčine medové týždne, po ktorých nasleduje opäť obdobie hromadenia negatívnych emócií a nasleduje opäť výbuch v podobe násilia (psychického či fyzického). No podľa toho, čo si písala, tak tento kolobeh poznáš a je to cyklický proces. Myslím, že určite treba spozornieť, ak sa takéto správanie objavuje už pred svadbou, pretože typické je skôr prejavenie tohto správania až po svadbe, v domnienke partnera, že žena už patrí len jemu, je v jeho vlastníctve (doslova). V každom prípade, je zrejme nutný rozhovor, kde by si mala pomenovať veci tak, ako sú, jasne a bez okolkov. Ak to nechceš, nemusíš rušiť svadbu naraz, no minimálne ju aspoň posunúť, možno aj na neurčito a vysvetliť to partnerovi tak, ako to je, že si si nie istá tým, do čoho ideš. Ak o teba skutočne stojí, bude sa snažiť niečo s tým urobiť. Prajem ti veľa síl, verím, že to nie je jednoduchá situácia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
no v prvom rade by mal vyhladať odbornú pomoc,lebo psychicky teror nemá daleko k tomu fyzickému...určite by ste to mali riešiť pred svadbou ,lebo čo potom ked sa vezmete ostaneš tehotnáa budeš znášať jeho nervy a všetko??? neviem si predstaviť ako by sa to mohlo odraziť na dieťatku.Mala by si poriadne pouvažovať či to stojí zato.
Odpovedať
Môj názor, problémy sa neriešia, tým že niekto odíde za mamou na 2 dni. Ak by mne toto spravil partner, jedného dňa odídem ja na 2 dni a to by si len vyskúšal, aké to je báť sa o milovanú osobu. Ale ty máš vlastný rozum a sama tvrdíš, že sa potrebuješ len vyrozprávať..... tak veľa šťastia, aby si to zvládla, nech sa rozhodneš akokoľvek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?