Náhla zmena priateľa ohľadom svadby

Na stedry den ma moj priatel poziadal o ruku,pozname sa 2 roky.A 9 mesiacov spolu chodime a zijeme.Viac krat v minulosti sme sa bavili o svadbe,kde a kolko hosti,vyzdoba,saty a proste co vsetko k tomu patri.Vcera som sa s nim zacala bavit o termine,vzdy sme chceli maj-jun.A on mi hovori,ze kam sa mame ponahlat,ze jemu jedna vestica povedala,ze jeho svadba aby bola vydarena ma byt v novembri,decembri.A to sme sa este v decembri pred meisacom bavili,ze by sme sa nebrali v zime.Potom akoby to vsetko nestacilo mi povedal,ze ma este nespoznal,ze sa niet kam ponahlat...ze ma aj strach uz raz bol zenaty a je rozvedeny,a ze svadba to nieje sranda...a proste take reci...mne prislo neskutocne luto,tak sme aj nasim povedali,ze sme sa zasnubili a vsetkym naokolo vsetci nam gratulovali.Len jeho rodicom sme nic nepovedali,povedal mi,ze im to povieme neskor.Dnes uz tvrdil...ze on to povedal mama...sam bezo mna??? Nerozumiem mu..zlakol sa? ma ma vobec rad...chcem ja tohto muza...som z toho uplne mimo :-( Vsetci nasi blizky vedia ze chceme svadbu maj-jun.Tesil sa a zrazu toto...na co mi potom dal snubny prsten?Povedal preto aby som vedela ze to mysli vazne...neviem co robit...velmi ma to zarazilo....dnes rano som mu vratila prsten...s tym,ze ja si takto svadbu a pripravu nepredstavujem a rusim nase zasnuby so slovami nechcem ten prste.Cely den to riesime po telefone,ze on to tak nemyslel,ze mal zly den a take reci...uz ked je to teraz taketo ake to bude dalej?? Ako mam zit s niekym potomto vsetkom?
Odpovedať
Ja by som to tak tragicky nebrala... chce byť predsa s tebou, len sa musíte dohodnúť na detailoch. Prsteň si mu nemala vracať, netreba robiť unáhlené závery. Držím ti palce!
Odpovedať
nic netreba riesit za horuca, mala si pockat s prstenom a porozpravat sa, povedat mu od srdca co ta trapi. Sama som mala podobny problem, no vyriesili sme to a uz mame po zasnubach a tesime z priprav na svadbu... Drzim palce a vela stastia prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak,ziadna tragedia a uz vobec ziadne vracanie prstena a podobne zalezitosti...mozno sa trocha zlakol,nechaj ho trosku "dychat" a rozhybe sa sam...vies,my muzi to vnimame inak- po romantike na krasnej svadbe,pride realny a nie lahky zivot,materialne zabezpecenie rodiny a podobne zalezitosti mu mozno vrtaju v hlave,v tom si musi urobit poriadok a tak bude pripraveny na dalsie kroky ... ved nie nadarmo sa o nas hovori,ze nevieme robit viac veci naraz ;-) ...ale je to iba moj nazor,nepoznam uzsie suvislosti,ale kazdopadne,par dni po zasnubach-lebo sa prilis netesi a nechce horlivo riesit svadbu...,je prilis skoro na unahlene zavery,ak to tie dva roky co ste spolu klapalo... Hlavu hore,bude ako ma byt 8-) !
Odpovedať
tak moj tiez uz je rozvedeny, rozpravame sa o svadbe dlho, ale realne nic... na novy rok som sa ho spytala co teda, ako, bude daco abo ne... tak nakoniec som dosla na to ze uz pol mesiaca vybavuje, aby sme sa mohli vziat... ale stale je to ze chce si byt so mnou do konca zivota, ale ked sa povie svadba ma z toho strasny stres. dnes som sa ho pytala na to, ze mi dava rozdielne signaly a ja neviem ako to mam brat, tak mi povedal ze ma z toho velky stres, lebo ze druhykrat sa zenit to je take... on svadbu berie ze je to do konca zivota a druha svadba .... nedpovedal... ale vidim na nom ze to berie nieco ako svoje zlyhanie, aj ked to tak uplne nie je. takze o pripravach hovorim len velmi opatrne... ja osobne by som bola opatrna ked chlap da na reci vestice... ale ked ti to nevadi, skus mu navrhnut svadbu v zime, uvidis co povie
Odpovedať
Profilova fotka
@bianka... moja milá a ponáhľaš sa niekam? :) prsteňom ti chcel vyjadriť lásku ako si sama napísala, tak buď len rada, že po takom krátkom čase a jeho životnej skúsenosti to spravil... niektoré ženy na to čakajú roky... veď svadba nemusí byť do roka a do dňa.. mňa môj snúbenec požiadal o ruku v auguste po 3 rokoch chodenia,a zatiaľ sme len riešili koho asi by sme pozvali a v akom mesiaci a to je všetko.V duchu to aj mňa trápi (snúbenec to vie) ale sme sa dohodli, že si svadbu zariadime sami a proste na to ešte nemáme, tak si aspoň ja tu utešujem svoju dušičku a inšpirujem sa :) Chápem, že si celá bez seba z toho, aj som bola tiež, ale snažím sa byť pri mojom kľudnešia :D BUď viacej v pohode a priateľ bude reagovať tiež inak.. držím palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že tam nie je dôvod na vrátenie prsteňa. Ak tomu dobre rozumiem, tak ani raz nepovedal, že ťa nechce. Ani sa mu nečudujem, že má pochybnosti. Ale nemyslím v tom, či ťa ľúbi, či si tá práva,len ako píšeš sama, chodíte spolu len 9 mesiacov. Možno ťa chce naozaj len lepšie spoznať. A možno bol u veštice, pretože je poverčivý a naozaj chce posluchnut slová vestice, aby veril, že budete mať krásny a šťastný život. A možno sa s ním stačí len s pokojom a bez emócií o tom všetkom porozprávať, prečo zmenil názor. Hlavu hore a nerob žiadne unáhlené závery. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V dnesnej dobe poznam vela parov, ktore sa zasnubia a ziju tak aj 3 roky. Ja som mojmu drahemu vtedy na rovinu povedala- zasnuby pre mna znamenaju svadba do roka- max do roka a pol. Aby vedel. Minuly rok na 6. vyrocie v marci ma poziadal a tento rok v Juni sa berieme. Casovo to bolo idealne, mala som dost casu a ziadne stresy a uzivala som si byt zasnubena, ved aj to je clovek len raz v zivote ;-) A tvoj snubenec ma pravdu: ste spolu len 9 mesiacov, uzivaj si zalubenost, spoznavaj ho... Ja by som si NIKDY nezobrala niekoho s kym som len tak kratko... Uz len pre vlastny pokoj... Ked si spomeniem, ako sa nas vztah rokmi menil, som rada, ze sme sa so svadbou neponahlali... A este jeden tip: reaguj uvolnene, nepanikar a do nicoho ho netlac, ja ked som dostala prsten, som nad datumom este nerozmyslala a on sam zamnou prisiel, ze kedy sa to tedy zoberieme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
bianka, podla mna si urobila dobre. Ak nemas istotu kam vas vztah smeruje, netreba na to tlacit len preto, ze si ta "poistil" snubnym prstenom. Pe mna osobne zasnuby = svadba, cize posunutie vztahu na vyssiu uroven. A uz vobec sa mi nepaci zasnubit sa a potom sa spoznavat. Obaja by sa mali navzajom poznat a vediet o svojich plusoch a minusoch a hlavne tie minusy akceptovat. Stoj si za svojim rozhodnutim... Tvoje pocity su dolezite. Ale urcite sa porozpravajte, aby vedel ako sa citis a preco si to urobila. Drzim paste!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@nika.be Mas pravdu, clovek by sa mal najskor spoznavat a potom zasnubovat, ale uprimne, kolko parov tu je, ktory sa poznaju rok a beru sa? Stavim sa ze mnoho a podla svojich skusenosti partnera po roku ani nahodou nepoznas, iba si to myslis. Ja s mojim zijem uz takmer 4 roky, pred nastahovanim sme spolu boli 3 roky a aj tak sa este obcas stane, ze ma nieco prekvapi, nastastie uz ziadne zle alebo velke prekvapenia, ale toho druheho nikdy nepozname uplne. A najmä aj ludia sa menia... Druha vec je, co znamena poistit? Pre mna ani snubny prsten, ani obrucka nie su poistkou. Ak ma chce opustit, urobi to, nech mi predtym navlecie aj 4 prstene... Pre mna je svadba vyjadrenim toho, ze TENTO muz je iny, ako vsetci, ktorych som mala pred nim, ze je dolezitejsi a ze s nim chcem stravit zivot, aj tie zle casy.. (na tie zalubeni akosi zabudaju) No a dalsia vec je, ktoru som uz spomenula, dnes je moderne byt zasnubeni. Osobne poznam niekolko parov, ktori boli zasnubeni tri roky, niektori sa zasnubili po 3 mesiacoch znamosti, co je pre mna osobne priskoro a chodit potom 3 roky zasnubena sa mi tiez nepacilo, preto som aj na rovinu povedala, ze pre mna zasnubami zacinaju pripravy na svadbu. Moj tiez po 4 rokoch chodenia uz pistal, ze by sa zasnubil, ale svadba az niekedy inokedy, ale to som mu hned zrusila a povedala, ze nech sa ma to opyta, az ked sa bude chciet zenit. :-D Tak pockal este dva roky a hotovo. :-D A co uz vobec nechapem- preco sa zeny vsetky tak stresuju, lebo sa chcu vydavat? Ved vydata si cely zivot. Mne sa pacili tie roky, co sme spolu chodili. 3 roky oddelene byty, potom sme sa spolu nastahovali, to bol velky krok. Potom kupili psika... Presli roznymi stadiami vztahu, prezili krizi, ktore nas stuzili... Aj do manzelstva sa vstupuje lahsie, ked clovek uz ma co-to za sebou. Jasne, nie je to istota, ale aspon istejsi pocit... ;-) Tak sa hlavne nenahli, kto sa ponahla, ma potom viac casu to lutovat! :-D
Odpovedať
@bianka... Trochu odveci, ale ja by som sa skor pozastavila nad tym, ze moj buduci chodi k vestici a este da na to, co mu povie (!!!)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@nika.be Suhlasim uplne s Tebou!!!Ak uz dava prsten, uz si ma byt isty 100%!!!!!Ziadne vyhovorky ako spoznavajme sa atd...to nema byt vobec co spomenute!!!!!!! Poziadal Ta o ruku pre to aka si a asi by si mal chlap vediet v hlave utriedit co to znamena predsa pre toho druheho a ze je to prave toto posunutie vztahu o uroven vyssie!!!! Vlastna skusenost - ak ti toto rozprava, neber vztah vazne a daj Bye-bye. Budes ovela stastnejsia, lebo momentalne sa budes vo vztahu iba trapit.....ty spomenies svadbu a on na co sa poAle nahlat? a to bude dookola.....V dnesnej dobe je mnoho i 30 a viac rocnych nevyzretych dusevne...hoci fyicky vyzeraju ako chlapi....Ale svadby sa boja ako certi kriza a chcu len oddialovat prave kvoli svojej nevyzretosti.... Podla mna ak poziada o ruku ,je stastny ze si vybral teba a mal by sa tesit a chciet cim skor aby si bola jeho manzelka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?