Nechcem sa vydávať, ale chcem byť vydatá

Ahojte, mam dojem ze som jedina, opisem vam moju situaciu - obaja sme studenti, ale chodime spolu velmi dlho a po skole odchadzame do zahranicia, preto je najvhodnejsie zobrat sa po skole. Obaja sa zobrat uz chceme, v podstate to natahujeme iba kvoli skole, ale ja mam zo svadby stres, proste chcem aby uz bolo po tom, je mi jedno ako co bude, jedine na com mi zalezi, aby to bolo pekne. Chcela by som svadbu podla vlastnych predstav ale taku mat nemozem, kedze na to nemam peniaze. preto ju budu robit rodicia a ich predstavy su uplne ine, aby som nerobila rozbroje, ze to ano to nie, uplne som ustupila, samozrejme, ich nazory nie su diametralne rozlisne, v podstate nemam co vymyslat,, beru ohlad aj na mna. ked si pomyslim na svadbu, chcem sa tesit, ale nejako len dufam ze ked ten den pride, snad budem vesela. najradsej by som si vsetko urobila sama, ale ked moje napady na svadbu su dost sialene a bojim sa ze by sa ludia nakoniec na tej svadbe nebavili, lebo by nic nebolo tak ako su ostatne klasicke svadby.. tak som upustila od svojich planov a ide sa podla klasiky... ale netesim sa na to... mate podobne pocity aj vy? neviem co mam robit, rusit svadbu nechcem, ved nemam dovod kedze svojho snubenca lubim :) a chcem s nim byt, ale ten svadobny den by som najradsej zrusila...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,porozpravala si uz svoje pocity z toho vsetkeho rodicom a svojmu drahemu?Kedze este len teraz koncite skoly,tak asi este nejako zvlast stari nebudete,ze?Tak na tvojom mieste by som si nad ten problemik sadla s priatelom a porozpravala sa s nim o tom.Mozno by ste mohli najprv skusit to zahranicie,zarobite si peniazky a potom si mozes spravit svadbu podla seba,kedze si to uz budes mat cim zaplatit.My si platime svadbu sami a poviem ti,ze urcite by som to nemenila;-)Svadba ma byt VAS velky den,nie vasich rodicov.
Odpovedať
tiež som si vysnívala inú, ako klasickú svadbu. a podarilo sa mi ju takú mať a zároveň vyhovieť aj svadoobčanom a docieliť spokojnosť na oboch stranách. prvá podstatná vec bola, že som si všetko organizovala sama a druhá, že som nebola neoblomná a tvrdohlavá a vzala som do úvahy aj zopár vecí, ktoré mne síce nevyhovovali, ale vyhovovali tým, ktorí boli pozvaní. kompromis
Odpovedať
Profilova fotka
@puntido tak sa zoberte tajne pri 2 svedkoch a rodičom ukážte už len svadobné fotky, veď vám hádam nezabijú :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja, ja, ja sa hlasim, akurat ze ja ani nechcem aby mi to svokrovci zorganizovali, lebo to by dopadlo... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@puntido ja som práve preto rada, že som si na svadbu počkala. platili sme ju s mojim drahym a robili sme ju podľa našich predstáv. uplne ma presvedcila spoluziacka, ktora sa vydavala pred par rokmi a mala presne tento isty problem, ze to platili rodicia a teda vsetko bolo podla nich. dva dni pred svadbou mi volala uplne zrutena, ze mama jej hovori este aj do ucesu a do siat a ze sa riesi ci bude na stole ananas alebo kiwi...skratka mali ju uplne na haku a nikoho jej pocity nezaujimali. preto plne suhlasim s@pemina . je to VAS velky den a mali by ste si ho uzit. ak nebude podla tvojich predstav budes nervozna smutna a mozno si to odnesie aj tvoj priatel, lebo kamoska uz bola tak v koncoch ze uz sa aj s nim hadala, co chudak za to nemohol.- svadba je velka vec. aspon pre mna bola na cely zivot a preto som si radsej pockala, kym na nu sama budem mat. nie je to len o tom dni, ale aj o spomienkach na nu. ver, ze ak ju urobia rodicia podla seba, nerada na nu budes mysliet, co je velka skoda. premysli si to poriadne. ak ju naozaj zorganizuju oni za svoje peniaze a podla seba a ty máš už teraz tieto pocity, nemusí to dobre dopadnúť. navyše vo svadobný deň je takmer každá nevesta "rozmontovaná" a citlivejšia. Ak sa budú robiť veci s tebou, alebo pôjdu "mimo teba" nemusí to dobre dopadnúť a to sa v lepšom prípade možno len s rodinou pohádaš, v horšom ti budú vyhadzovať na oči, že čo sa netešíš, keď oni toľko za tú svadbu zacvakali. držím palce, nech sa rozhodneš správne. svadobný deń nie je ako narodeninová oslava, ktorá sa dá znovu riešiť a inak.
Odpovedať
Profilova fotka
to by som chcela aj ja :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa brali dva roky potom co drahy skoncil druhy stupen VS, na svadbu sme si nasetrili do posledneho centu a tak nam rodicia mohli davat maximalne dobre rady, ktore nemuseli padnut na urodnu podu. Preco nemozete este rok-dva pockat zo svadbou aby ste si nasetrili?
Odpovedať
ahojte dievcata :) dakujem vam za prispevky :) rozpravala som sa s drahym :) a najprv padol navrh ze sa zoberieme v Taliansku - tolko si nasetrime, ved mame este vyse roka a zila som z toho napadu par dni, ze uzasne :) ale potom sme dali este lepsi napad, ze bude to aj tak doma (zorganizovana rodicmi) ale svadba zacne az po 17:00 hodine v vecer a dovtedy budeme mat cely den iba pre seba, behat, fotit sa, tesit sa zo seba a nic neriesit :) opekat s rodinou na dvore namiesto obeda a mat pustene radio :) a vecer zacne svadba :D ALE este nie sme rozhodnuty, ale som stastna :)))
Odpovedať
Profilova fotka
@puntido najdôležitejšie slová v tejto celej situácii si povedala, sú to posledné dve z tvojho príspevku :)) a aby si nebola sama, môj drahý mal tiež predstavu o svadbe: opekačka s rodinou u nich an chatke.. ja som nechcela a teraz sa mi to začína pozdávať :)))
Odpovedať
Svadba ma byt podla vas, nech to plati ktokolvek! Rodicia uz svoju svadbu mali takze musia pochopit ze to je vas den
Odpovedať
Profilova fotka
@puntido neda mi nezapojit sa. Aj mne rodicia platili svadbu,teda len hostinu. Saty,DJ,kameraman... a tieto podobne veci sme si platili my. Teraz,4 roky po svadbe, mi neostava povedat nic ine,len podakovat rodicom,ze sa nam snazili financne pomoct so svadbou. Ono,ta svadba a cele jej organizovanie a planovanie je pekna vec,ale po niekolkych rokoch si len kuknes fotky a nostalgicky si povies, ze bolo pekne.( A mozno sa budes cudovat,ze si bola ochotna vyhodit tolke prachy napr.za vyzdobu:) Nemyslim si, ze po svadbe budes dlho riesit,ci si mala alebo nemala napr. navleky na stolickach,lebo tvojim rodicom sa to zdala draha polozka a napriek tvojmu snu si ich nemala. A konieckoncov budes rada,ze mas uz po svadbe a ze nemusis minat more penazi na organizovanie svadby podla svojich snov, ale radsej si ainvestujes do kvalitnej dovolenky alebo byvania. Tolko len moj nazor a vlastna skusenost,ale 100 ludi,100 chuti ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?