Nechceme svadbu v kostole. Rodičom sa to nepáči

zazil niekto podobny problem s rodicmi? S partnerom sme obaja neveriaci, nechodime do kostola, ale rodicia si myslia ze ina svadba ako v kostole neexistuje. Jednym rodicom to je jedno, druhi zase sa urazaju lebo oni chcu aby sme sa vzali v kostole. Pritom sami nie su nejako nabozensky zalozeni. Mne je to jedno co povie zvysok rodiny,alebo kto ma bude ohovarat, je to moja svadba a ostatni su len pozvani hostia, nemaju do toho co kecat. Slusnost kaze prist ak ta niekto pozve, ak nepride niekto je to jeho problem a my usetrime. Uz neviem ako im to mame vysvetlit? Nech mi nekazia radost z vlastnej svadby. Dakujem za vase rady
Odpovedať
Nechapem preco tlacia do toho, aby ste mali svadbu v kostole, kedze nikto nieje veriaci. Jedine riesenie - v klude si to vysvetlit, ze je to vasa svadba, vy to citite takto a hotovo.... inak pevne nervy, lebo pri nasej svadbe vsetko prebiehalo ako po masle, len svokra sa miesala a zneprijemnila mi svadbu tak, ze este doobeda pred sobasom, som nemala vobec naladu...len potom som si povedala, ze je to nasa svadba, svojho nastavajuceho milujem a nencham si ten den pokazit svokrou...a svadba bola super, len svokra bola zduta. A od svadby ma ignoruje :-D
Odpovedať
majkahe, ja by som sa snazila sa s nimi porozpravat o tom, preco pre nich je taky dolezity vas sobas v kostole, ked vedia, ze ste neveriaci a ako si spominala, ani oni sami to s nabozenstvom nejako neprehanaju..Potom by som im vysvetlila, preco sa nechcete brat v kostole a ze je to vasa svadba a mala by byt taka, aku chcete vy..A povedala by som im, ze su jedini, ktorym to vadi, ze sa nechcete brat v kostole, ze druhym rodicom to neprekaza. Ak by to uz zachadzalo do extremov, povedala by som im, ze sa teda vezmete niekde sami dvaja len so svedkami, ked je pre nich tazke pochopit, co chcete vy a ze je to vasa svadba.
Odpovedať
rozpravanie uz bolo k nicomu nevedie..presne vsetko co ste napisali uz bolo povedane a oni stale melu len to svoje... lebo oni su z malej dediny a tam tak musi byt... no na to nam uz dochadzaju argumenty. Ja tomu tiez nerozumiem a neviem pochopit preco sa vobec niekto takym niecim zaobera a robi z toho akurat neprijemne chvile nam.
Odpovedať
ja inak vobec nerozumiem preco niektori rodicia sa idu hnevat kvoli takym blbostiam, nie ze by boli radi ze ich deti su stastne ale este im zneprijemnuju najkrajsie chvile... a celkovo co tu citam ake problemy mali ludia s rodicmi tak mi je z toho zle.
Odpovedať
Ahoj, ja som príkladom toho, ked snubenci povolia a vezmú sa v kostole. A ľutujem. :-| Totiž, bol to veľmi podobný prípad: dedinské myslenie: keď sme im povedali, že chceme svadbu na úrade, spustila moja mama strašný rámus, dokonca aj tato, večný kliďas, mal námietky, a keď sa to dozvedela babka, povedala, že potom už nebudem viac jej vnučka. Jednoducho, strašný rámus, stále mi volali, otravovali ma, ako si to predstavujeme, až som nakoniec povolila, povedali sme si s manželom že nám to je nakoniec jedno, berieme sa a je nám jedno kde, hlavne že budeme svoji atď. jednoducho sme sa uisťovali, že robíme správnu vec keď bude tá svadba v kostole. Ale teraz, z odstupom času, by som to najradšej vrátila, pretože mám výčitky, že som zradila samu seba, pretože do kostola nechodím ani sa nechystám, a ešte som k tomu prehovorila aj manžela. Najradšej by som to vrátila späť. :-( Takže ti radím, urobte si to podľa seba. Je to ťažké odolávať vlastným rodičom, ale držím ti palce, aby ste mali takú svadbu, akú chcete vy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Naco je svadba v kostole, ked tomu neverís... ved to ani nie je svadba, ale divadlo... pre rodinu, rodicov... nechapem... ved to po tom pre Vás neveriacich ani nie je "svadba" kedze slubujete a prisahate ( ze sa budete lubit a ctit ) Niekomu v koho neveríte!!! cize uz ten samotny akt sobasa je klamstvo!!!!! Takto to skúste rodicom podat, ze radsej svadba na úrade a v presvedcení a úprimne... ako divadlo a klamstvo kvoli rodine... A ak im chýbajú iba starozitné múry a vitráž, tak im zozente nejaku "starú" radnicu, alebo kastiel 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s levuscik, a tiez radim urobte si podla seba, ich to casom prejde a pochopia to, a ked ta budu velmi hnevat povedz im ze sa zoberiete potajme a bude to pre nich este horsie. nepodvoluj. Moji rodicia vyskakovali tiez, zatali sme sa a casom pochopili ze jednoducho si nepomozu a bude po nasom a prezili to. a este ma napada taky argument, ved ked nie si veriaca a nemas ani krst ta v kostole ani neoddaju. musela by si chodit na nauky a podobne procedury, to moze byt tiez ako dobry argument ze vam to knaz jednoducho nepovoli.
Odpovedať
a preco sa stale o tom este bavite? je to vasa svadba,vase rozhodnutie..ak to nechcu pochopit,tak sa o tom nebavte a az budete vsetkym posielat pozvanky,tak dajte aj im a mate to vyriesene. a je uz len na nich ci pridu alebo nie..vy ste na tej svadbe najdolezitejsi..ci si to chcete povedat v kostole alebo na urade.. urobite jeden ustupok,pride dalsi a dalsi..a po svadbe si poviete,ze ta svadba nebola vobec taka ako ste si ju predstavovali..nedajte sa ;-)
Odpovedať
este sa obavam ze vytiahnu na nas argument ze : my platime, tak urobte aspon nieco podla nas.... aj ked zas my na nich mozme vytiahnut, ze OK tak si to zaplatime samy :-S neviem kocky, je to cele divne... dakujem za rady ja som vyrastala v rodine kde taketo somariny nikto neriesil a rodicia mi nikdy do nicoho nekecali, takze mne je to ozaj cudne
Odpovedať
majka..ja byt na tvojom mieste,by som im teda povedala,ze si to radsej zaplatite sami a urobite si malicku svadbu o svedkoch a pojdete na obed..a im len poviete,ze ste svoji.. podla mna by mali pochopit,ze mate vlastny rozum a vlastne presvedcenie,ci uz tu svadbu platia alebo nie..
Odpovedať
Profilova fotka
majkahe.. to ten argument o peniazoch je drsny a ked to pouziju, odid so slovami ze si svadbu nenechas pokazit a ze ju chces mat podla svojich a nie ich predstav. ak to chcu takto... treba povedat ze radsej si zaplatite sami ale nech je to take ako ste si to spolu vysnivali. vysvetlite im ze nechcete byt pokrytci a ze nechapes preco ked su taki ' krestania' chcu od vas aby ste prisahali aj ked to nechcete. nutili by vas prisahat preds sudom za okolnosti ze by ste o tom neboli presvedceni? ja mam trosku ine problemy s mamou. pracujeme uz asi tri roky v UK a zarabame slusne. obe nase rodiny su z jednoduchych pomerov, ale my sme si povedali ze chceme taku svadbu na aku mame. od zaciatku sme im vysvetlili ze si chceme cvakat vsetko sami aby bolo vsetko tak ako my chceme a kde chceme.. ale mamka vzdy: a tam je to drahe a preco nie inde za menej penazi atd.. chce vsetko najlacnejsie ale komunisticke... mame viac tak neviem preco to nevie pochopit.chcela som mat limuzinu a okruhle stoly a ine somarinky ale vacsiny som sa uz asi vzdala lebo by som na svadbe pocuvala: a naco take drahe? a co bude potom? musite mysliet na buducnost... rodicia su velmi doleziti ludia na svadbe ale niekedy ich je vsade az az.. a vidite na nich nezabera ani argument ze si vseeeeeetko chceme a budeme platit sami... ak ste si s drahym isti ze svadba v kostole nebude tak si za tym stojte. viac o tom nedebatujte. ja som veriaca a neviem si inu svadbu pre nas predstavit, ale kazdy ma pravo citit to po svojom a nie sa spravat len podla toho co povedia ini. ak natom trvaju, treba kludnym hlasom povedat bez uraziek a vycitiek, ze je vam luto ze viac im zalezi na tom co si o nich pomyslia cudzi ludia z dediny a dedinske klebetnice ako to co si o nich budu mysliet vlastne deti (nevesta so zenichom).ci by boli v kostole stastni keby vedeli ze robite co chcu oni a nie vy. tot moj nazor
Odpovedať
no poviem vam to je velke dilema. moj brasko chcel svadbu, prisli oznamlil to obom rodicom. ale rodicia nastavujej trvali na kostole a nastavajuca v kostole nechcela ani nahodou. no a dopadlo to tak ze sa rozisli a zo svadby nebolo nic. takze verim ze to fakt moze byt velky problem a niektory ludia to mozu tazko zvladat. drzim palecky nech vam sa to nestane a hlavne vy dvaja drzte spolu. iwi: sme mali podobnyproblem a vyriesili sme to tak, ze sme nic nepovedali, iba pozali rodicov ;-). boli milo prekvapeny ;-). vsetko sme si platili sami. a dokonca stryko sa divil, ze mame taku lepsejsiu svadbu ;-). ide hlaven o to aby sa to pacilo tebe a tvojej buducej polovicke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
iwi..no tak im nehovorte,ze co tam bude,ale pripravte ich na hotovu vec :-) my sme to tak riesili,lebo tiez boli pripomienky..salu videli na promociach..a zrazu bo to vela a drahe ubytko a neviem co vsetko..aj oznamka,ze drahe a zbytocne precackane..tak sme nakupili material na oznamka,vyrobili a ked boli hotove,tak sme ich ukazali..a bolo,nemohli to menit,ak nechceli minat este viac :-D a to iste so salou a ubytkom..vsetko bolo dopredu zajednane,ved teraz vela miest funguje na nete a telefone,tak nie je problem..ved nikoho nepotrebujes,aby ti to schvaloval..a to,ze ste v zahranici,to sa da..lebo ja som tiez bola a zariadola som to vsetko v pohode :-) staci pevne nervy a predstavy a nie je problem ;-)
Odpovedať
siwi: totoznjem sa s nazorom leatea. presne ako pise. to je najlepsie
Odpovedať
inak viacej sa o mamine docitas v teme: http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Profilova fotka
ano ano mate vsetky pravdu, bolo by jednoduchsie jej o nicom nepovedat ale ona so svokrickou vzdy komunikuje a stale daco zistuju a vzdy aj zistia lebo vzdy sa najde niekto komu sa chcem zdoverit ze co uz mam a tak.. ale uz sa zda ze to pochopila.. zacala som na nu vytahovat veci ako: mami ved mi musis verit ze som zodpovedna a ze si svadbu zaplatim len taku na aku mam a ze aj ked na slovenske pomery je to mozno viac tu je to len praca na nejake dva mesiace navyse a mozem ju mat dokonalu.. a este som jej povedala ze musi hlavne verit sebe a svojej vychove ze mi s otcom dali dobry zaklad na to aby som vedela ako sa stavat k peniazom a k marnivosti a ze musia verit jednoducho tomu ze sa uz rozhodujeme my dvaja spolu zodpovedne a premyslene a ze sme uz dospeli a spolocnu domacnost vedieme uz tri roky tak nech ma uz konecne zacne brat ako dospelu ale nemyslim ako frazu ale v skutocnosti to co to obsahuje... a zda sa ze trosku tychto kecov a je to ok ....viem ze trosicku prehaname a dala by sa aj lacnejsia svadba inde, ale ked si to niekto vysniva tam a tak a ma na to tazko sa toho vzdat nie? no ale asi som odbocila od temy majka dufam ze to date do poriadku. musite si hlavne vy dvaja urcit pravidla ktore su trvale a potom dat bokom veci ktore ste ochotni menit aby ste niekomu dali pocit ze je jeho nazor dolezity. ak svadba v kostole nie tak potom nie a bodka.
Odpovedať
Profilova fotka
majkahe: byt na tvojom mieste, urcite by som neustupila a nedala by som sa do niecoho natlacit. je to vasa svadba, je to na cely zivot. ostatni sa tam pridu len zabvait. ale svadba je o vas dvoch! spravte s ju tak, ako chcete vy. a ked nechcete kostol, tak ho nechcete. za ziadnu cenu by som sa do toho nedala nanutit. a vyhrazky typu uz nie si mojou vnuckou - ... toho by som sa vobec nebala. drzim palceky!!!
Odpovedať
iwi9 aj ja si myslim ze ak si to platite sami, tak ich postavte pred hotovu vec. a co sa tyka nas, ja viem ze rodicia nam to chcu zaplatit, beru to podla mna ako samozrejmost. Od zaciatku som vsak na nich tlacila ze nechcem tam vela ludi, nakoniec to vyzera ze to bude dost velka svadba...ale to je jedno. Nechapem vsak tu dedinsku mentalitu- alebo sorry za vyraz neviem ako to mam inak nazvat, ze nejake tetusky co chodia do kostola budu ohovarat niekoho lebo tam nemal svadbu. Ved predsa sa hovori miluj blizneho svojho a ked ja mozem tolerovat ze niekto tam chodi tak nech on- krestan vychovany v tomto hesle toleruje mna. Najviac ma mrzi ze niekomu zalezi viac na tom co o nom poveda spominane tetusky ako vlastne deti :-(
Odpovedať
uz nikto nic? ja mam dojem ze u nas je kazdy rozumny argument marny :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som im dala na vyber, bud vas nechaju si tu svadbu urobit ako chcete vy alebo si ju urobite ako chcete vy, ale bez ich pritomnosti, proste sa vezmete len so svedkami... ked dochadzaju rozumne argumenty, treba "bojovat" zbranami druhej strany... :-) drzim palce
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?