Nesouhlas rodičů se svatbou

Ahoj všichni, přítel mě požádal o ruku a v pohodě o ni požádal i rodiče, ale od té doby, kdykoliv načneme téma "svatba" slyším jen je ještě brzy, počkejte aspoň až dostudujete, není na co spěchat, stejně se ještě dlouho nic nezmění, ... Jenže my se chceme vzít už teď v září a nějak nevím, jak to našim říct, protože bych si zas poslechla hodinový proslov a výše uvedené argumenty. Neporadíte mi, jak na ně? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
No tak im vysvetlite, že sa ľúbite a už chcete byť svoji :) Však doštudovať sa dá aj keď už budeš vydatá :) Tiež záleží od toho kto vám tu svadbu zaplatí, či sami alebo rodičia, či máte kde bývať.. a tak. Len sa o vás boja :) A koľko máte so snúbencom rokov? A koľko ste spolu?
Odpovedať
rodičia zvyčajne vedia, prečo to hovoria. Predpokladám, že keď študujete, tak sa asi neživíte sami. Budete mať z čoho žiť po svadbe? Lebo manželia, ktorých financujú rodičia - to mi príde prinajmenšom smiešne. Budete mať kde bývať, máte aspoň vidinu stabilného príjmu? To sú otázky, ktoré si treba položiť a dôkladne situáciu zvážiť? Nie je umenie urobiť svadbu a zobrať sa, ale žiť po svadbe ako samostatne fungujúca a nezávislá rodina. A to si pri dennom štúdiu neviem osobne predstaviť.
Odpovedať
Aj ja som sa stretla s podobnymi reakciami u nasich ale necudujem sa im, tiez este studujem. Zasnubena som (dufam :d ) len raz v zivote, tak si to uzijem o rok dlhsie, kym ukoncim skolu :)) Aspon budem mat kopec casu na planovacky :)
Odpovedať
A presne, ak si platite svadbu sami dvaja, tak len oznamte datum, ak vam budu prispievat aj rodicia, hold...
Odpovedať
Na škole se živíme sami a s rodiči ani jeden nebydlíme, máme pronajatý byt, který si taky platíme sami :-) Rodiče nám jen budou platit svatbu a s tím přišli sami, když jsme řekli, že si ji zaplatíme, tak nám jen řekli, ať je neurážíme, že snad dokáží svým dětem zaplatit svatbu.
Odpovedať
@serika12 Ahoj, ja som mala to iste a nie je tam ziaden rozumny argument, ze nebudeme mat z coho zit alebo tak. Oni si myslelai ze zartujeme, sak sme este "deti" a vela prednasok som si napocuvala tiez, tak sme sa proste so snubencom rozhodli, ze to vsetko riadime, organizujeme a platime sami, postupne sme rezervovali salu, kupili nejake veci a rodicia akoby postupne pochopili, ze teda fakt to myslime vazne a ze sme uz naozaj dospeli a ze rovnako mozem dokoncit skolu slobodna aj vydata (a rovnako nedokoncit) a je to fajn. Aj ked stale ma niekto poznamky, ze naco sa brat, uzite si mladost a tak, ale tak to asi stale a kazdy raz za cas zazije.
Odpovedať
Profilova fotka
Mate si z coho zaplatit svadbu? Ak ano, nediskutujte, poslite im pozvanku a hotovo. Ak nie, skuste im logicky vysvetlit, ze sa proste zoberete a hotovo. Mozno zaberie aj argument, ze neplanujete dieta, ze urcite dostudujete, mozno sa boja toho... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?