Nové priezvisko

Profilova fotka
Ahojte! Chcem sa spýtať koľké z vás majú priezvisko bez -OVA, v mužskom rode :-). Mávate s tým nejaké problémy, úsmevné momenty, alebo sa s tým už aj na Slovensku dá normálne fungovať. Uvažujem totiž, že by som si priezvisko zmenila práve bez koncovky OVA. Nemám na to špeciálne dôvody, proste sa mi to páči. Snúbencovi je to viac menej jedno, nie je proti, necháva to na mne. A keďže sa čoskoro chystám na matriku, začínam nad tým stále intenzívnejšie uvažovať. Ďakujem za rady a vaše story.
Odpovedať
Tiez nad tym uvazujem, ze bud bez OVA alebo vziat jeho a nechat aj svoje, aj taka verzia sa mi paci. Lenze...neviem si predstavit prave to fungovanie v realite....mam pracu kde obcas telefonujem s ludmi a v pripade napriklad dvoch mien nvm akym by som sa predstavila:) mam kolegynu co ma aj manzelove aj svoje, obidve s OVA a predsatvuje sa len manzelovym. Dalsia kolegyna a jedna kamoska maju bez OVA a obidvom sa uz stalo a stava ze si myslia ze sa jedna o muza a nie zenu. Ono asi aj dost zalezi na zneni toho priezviska, aj znie zahranicne tak skor ludom napadne ze sa moze jednat aj o zenu ako ked je to viac nase meno:) Daj vediet ako si sa rozhodla:)
Odpovedať
a pri tych dvoch priezviskach mi vlastne este napadlo ze tam je problem co sa tyka deti a ich mien, lebo tie mozu mat len jedno a teda manzelove. takze by sme sa v konecnom volali trochu rozne, co je tiez isty druh komplikacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leeshka ja obidve nechcem určite. Nad tým som ani neuvažovala. Nemám problém sa rozlúčiť so svojím dievčenským menom :-) Ale tiež mám kamošky, ktoré majú dve priezviská, mne osobne to príde zbytočné.
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mať priezvisko bez -ova, lebo moj nastavajuci je ir a jeho priezvisko s ova by znelo velmi smiesne.. :) moja mama sa druhykrat vydala a priezvisko si nechala tiez bez ova. myslim si, ze ak tvoje znie fajn bez -ova a chces to tak, tak si ho daj bez -ova. :)
Odpovedať
@19martina91 ja mam problem ze mne sa moje paci a este ma aj podla neho ludia volaju:D ale tak hadam si zvyknem na nove:)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolobezka pri zahraničných menách je to už normálne dávať si to tak, takže ty nemáš asi nad čím váhať
Odpovedať
Profilova fotka
@19martina91 jj, ja viem, že je to normalne. v práci sa ma pýtali, ako by znelo moje priezvisko, keby to bolo podla nasich pravidiel a znie to fakt vtipne... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si beriem priezvisko bez ova, nesmierne sa nan teším, pre mňa vyžaruje nejakú vyslovene ženskú energiu. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@19martina91 ja som si dala priezvisko bez ova. A myslim ze sa da v pohodicke fungovat ak to s krstnym menom spolu dobre znie. Vacsina ludi z toho nerobi vedu, ani na Uradoch ani v praci ani v skole sa nikto necudoval. A to nemam zaranicne priezvisko. :) ale videla som aj take zienky ktorym to priezvisko bez oa proste zle znelo.. cize sama si vies povedat ci sa budes lepsie citit bez ova a ci sq ti to tak paci :) (svokru nepocuvaj, tie maju vacsinou problemy s takym dacim :D ) A dali sme na matrike aj detom priezviska bez ova, ak raz pridu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tiez bez ova kedze moje dievcenske priezvisko malo 14pismen, chcela som co najviac skracovat. Takze to za slobodna nevedeli vyslovit, hociako ho komolili a teraz ma povazuju za muza 😂 takze tak. ale nelutujem
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor je, ze cim viac sa nad tym ty sama zamyslas-tym viac sa ti bude zdat ze na to ludia reaguju... Ber to ako uplne beznu vec-ktorou to vlastne aj je. A ver mi nikto nebude reagovat...a ked aj, tak ti to bude jedno..
Odpovedať
Profilova fotka
@19martina91 ja mám tiež také, pretože moje nové priezvisko končí na Y a proste sa mi to -ová tam veľmi nehodí :-) a zatiaľ nemám žiadne úsmevné momenty, len sa mi stáva, že ma nazvú s ová a ja ich automaticky opravím, na to si budeš musieť zvyknúť :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj. Ja osobne mám priezvisko s koncovkou ová ale niekedy to pekne vyznie, keď má žena priezvisko aj v mužskom rode. Záleží aj od mena či sa to k tomu priezvisku bude hodiť. je to len a len na tebe ako sa to tebe bude páčiť. Je to tvoje priezvisko, tak viac menej je to na tebe. Ja by som si napríklad nehala aj v mužskom rode priezvisko. Láka ma to. Je to nezvyčajné a nie každá ho má. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?