Obrad

Ahojte, koľko mesiacov pred svadbou ste to ohlasovali kňazovi, farme? Svadbu mame až v novembri a neviem teda, či to ešte nie je priskoro. (Jedná sa o kostol v malej dedine) Dakujeeem
Odpovedať
@kamigr *fare
Odpovedať
@kamigr Čím skôr to urobíte, tým lepšie pre vás. Budete mať na výber dátum aj čas sobáša. Tiež si viete dohodnúť termíny náuky tak aby vám to vyhovovalo, budete mať dostatok času to absolvovať. Kľudne tam zájdite najbližšie keď budete mať čas a môžete si odskrtnut vybavenú vec 😉
Odpovedať
My mame svadbu v októbri a boli sme to ohlásiť už v januári.. 🙂 Už sme absolvovali aj jednu náuku.. Je to pre nás lepšie, menej stresu..
Odpovedať
@nikol412 nooo tak to teda poriadne dopredu. Ale ako mas pravdu, cim skor si to spravite, tak potom vas budu cakat uz len chystacky. Super
Odpovedať
Profilova fotka
suhlas, treba to cim skor, lebo tam sa robia aj pripravy, tak aby ste si to vedeli a mohli v klude naplanovat 🙂
Odpovedať
podla mna cim skor tym lepsie, lebo ono sa to nezda ale teraz je velky boom aby ste este mali priestor v tom ci onom kostole.
Odpovedať
No to máš pravdu, covidové obmedzenia pomaly opadajú, tak sa ľudia ponáhľajú, pokiaľ sa to zas nezmení. No to je najlepšie vybaviť podľa mňa ako prvé
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali svadbu v júli, deväť mesiacov pred sobášom sme boli nahlásiť termín najprv na matrike vypísať štátnu zápisnicu a žiadosť o uzavretie manželstva a s týmito dokladmi sme išli na farský úrad, na náuky pre snúbencov sme začali chodiť v marci, trvali štyri týždne, no a potom sme sa už venovali aj ostatným prípravám.
Odpovedať
No čo ako ste sa teda rozhodli? Pôjdete to ohlásiť alebo si necháte ešte nejaký čas?
Odpovedať
Profilova fotka
inak to vsetci strasia ze treba vsetko rychlo a neviem co, cim len stresuju buducich manzelov, ved nech kazdy robi tak ako uzna za vhodne.
Odpovedať
Keďže nežijeme na sk a budeme až na Veľkú noc doma, tak pôjdem sa opytat v tomto čase. Musím sa aj opytat ohľadom náuk, keďže nie sme často na Slovensku.
Odpovedať
My máme svadbu teda až o rok, ale už minulý mesiac sme si boli zaistiť termín a informovať o tom farára. Sam povedal ze je to lepšie oznámiť skôr aj kľudne o rok ako to oznámiť len 3-4 mesiace pred svadbou lebo buď v ten termín aký chcete vy už nejakú svadbu má alebo je tam nejaký iný problém. Podľa mňa už kľudne môžete ísť 🙂))
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?