Pasivny postoj rodicov k svadbe

Ahojte, s priatelom sme spolu sedem rokov, zasnúbili sme sa pred dvomi rokmi, takze otazka svadby visí vo vzduchu uz hodnu chvilu. salu a vsetky podobne zalezitosti sme si zajednali takmer s 2-ročným predstihom pred terminom svadby, pretoze sme ohladom dodavatelov mali jasnu predstavu. Priatelova rodina sa stavia k nasej svadbe s nadsenim, rozpravaju o tom akoby to malo byt uz o 2 mesiace, dohaduju kto co bude piect a pod...u nas? Sestra mi zije v zahranici a preto sme minuly tyzden, ked bola u nas na navsteve vyuzili prilezitost a isli poziet saty uz teraz...na reakciu otca "ake saty zas idete pozerat?" som odpovedala ze svadobne on len nervozne prehodil ocami a povedal mi aby som trochu s tymi pripravami zvolnila...moja mama bola na skuske mimo akoby tam bola na silu, absolutne ziadne emocie nic, vacsinu casu bola len na mobile...to ma dost sklamalo, zazila som skusky siat mojich 2 naj kamosiek a mojej sestry...mala som vtedy z nich zimomriavky ked som ich prvykrat uvidela v satach, mala som pomaly slzu na krajicku ked som pospominala ze sme spolu odmalicka a teraz som s nimi pri takom dolezitom momente. Moja mama je pomerne dost emotivna, nechapem jej spravanie...Áno kupujem veci na svadbu uz nejakú dobu, ale myslím si ze to neprehanam do extremov, mam zamestnanie v ktorom som maximalne vytazena v lete, preto ked mame termin svadby v auguste budem musiet uz mat v predstihu vsetko pripravene, nie som este v stadiu ze robim pierka, kupujem popolnocne saty a podobne prkotiny a ajtak si vysluzim od rodicov takyto postoj...keby neviem ze maju mojho priatela velmi radi, povedala by som ze su proti nasmu manzelstvu alebo co...so velmi zvedava kedy im to vsetko dojde, ze nejaka svadba bude...urcite vtedy ked uz budem mat vsetko pripravene a budem pracovne vytazena...
Odpovedať
Možno to nieje ten najlepší nápad, ale skúsila si sa ich otvorene spýtať? Veľa nedorozumení medzi ľuďmi vzniká len tým, že sa ľudia nerozprávajú. Ja by som si možno skúsila s nimi sadnúť, otvorene im povedala, že ma ich prístup trápi a že by som chcela vedieť dôvod, ktorý ich k tomu vedie. Sú to predsa Tvoji rodičia, mali by k Tebe byť otvorení... skús sa ich spýtať.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak spytaj sa na rovinu? Ako my mame svadbu v septembri a teda ja kuoujem tvorim saty sa siju, vyzera to u nas ako keby bola svadba o tyzden. A august 18 ak mas dobre nastaveny datum mi pride coby dub.
Odpovedať
najlepšie bude sa na rovinu opýtať, prečo taký postoj.. ale podľa mňa im to zatiaľ len nedochádza.. predsa len majú aj svoje starosti - rodina, práca, a do svadby je to ešte 10mesiacov, čo je dosť... aj u nás taký svadob. ošiaľ prišiel až cez prázdniny, 2mes pred svadbou, dovtedy sa veci pomaly vybavovali, ale nie s nejakým “nadšením” akoby sme išli vítať angl. kráľovnú 😂 plus 3mes pred nami sa ženil brat, takže naša svadba bola až do leta v úzadí.. ale nič si z toho nerob, to ešte príde 😊
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno ide prave o to, ze ste zasnubeny uz tak dlho aj na svadbu sa caka uz dlho tak ich to take nadsenie trochu upustilo ale ked sa to fakt bude blizit tak sa to zase zlepsi. Ale suhlasim aj s babami, ze by mozno bolo dobre sa ich spytat ci s tou svadbou maju nejaky problem alebo co. Ked ste sa zasnubili sa tesili?
Odpovedať
určite sa ich spýtaj ale zase na druhej strane úprimne je to ešte dosť daleko a si zasnúbená už dlho, čiže ich možno naozaj to prvotné nadšenie opadlo lebo sa to neriešilo...ale potom ked už bude svadba bližšie tak to budu inak brať..:) my budeme mať svadbu v septembri, zasnubili sme sa teraz v auguste na konci prázdnin, hned sme im to povedali, prvý týžden to bolo uplne brutál, že sme sa skoro o ničom inom nebavili avšak potom to opadlo a ja to uplne chápem...je to ešte stale dosť dlho a všetci maju aj svoje starosti, problémy a povinnosti, čiže toto je trochu v uzadi :) takže naozaj sa ich spýtaj ale ja by som si z toho ťažku hlavu nerobila :)
Odpovedať
Moja mama tiež síce nebláznila zo svadobných príprav - dala mi také komenty akože "no, ja som žiadny make-up neriešila", "šaty som si sama musela šiť", ale bola veľmi ochotná a ponúkala sa, s čím má pomôcť, koláče robili so sestrou na stôl... Taký chladný prístup mi pripomína, ako sa správali k môjmu bývalému :-D ako keby neexistoval, lebo ho proste do rodiny nechceli. No a tatko, ten svadbu znášal tak či tak ťažko, s kýmkoľvek by som ju mala. Tak buď to vyjadruje ich postoj k svadobnému ošiaľu všeobecne, alebo k nastávajúcemu, ale teda najlepšie bude toto nejako zistiť - keď je trápne na rovinu, tak kľudne nenápadnou otázkou: "Ako si prežívala svadobné prípravy? Nezdá sa ti, že v dnešnej dobe nevesty chcú strašne veľa blbostí?"
Odpovedať
@basska22 no, pred 20-30 rokmi žiadna nevesta make up neriešila (možno rúž a obočie) a všetky šaty boli šité a nie kupované :-)
Odpovedať
@basska22 to je ta stara generacia. Ako citam, mozem byt rada, ze mam taku mamku aku mam. So vsetkym mi ochotne radi a ja som rada, ze ju mam ako opuru
Odpovedať
@567funny567 presne tak, to beriem :-) myslia to dobre - toto sa často stáva, že rodičia vychádzajú z toho, ako to bolo, keď boli oni mladí. Ako keď dedko radí s kúpou nehnuteľnosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No podla mna by nebolo na skodu ak by si sa ich priamo spytala na to, preco sa k celej svadbe takto stavaju. Vyriesit si problemy a nezhody hned, je asi ten najlepsi sposob si myslim. Len by ta to trapilo a zbytocne :-|
Odpovedať
Moji rodičia boli zo začiatku tiež proti svadbe. Potom po par mesiacoch sa to celkom utriaslo. Maminu som zapojila do príprav, a ocino sa s tým sám nejak zmieril. Mamina teraz len vymýšľa čo tam ešte dať, kde zohnať najlepšie a tak.
Odpovedať
Profilova fotka
možno im to stále tak nedochádza, že sa ideš vydávať :) neber to hneď tragicky, uvidíš, že čím bližšie bude svadba, tým viac budú o to prejavovať záujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ďakujem vám dievčatá za milé slová a rady, skúsim sa s nimi porozpravat :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?