Pohádali sme sa o svadbe. Mám pocit, že žiadna svadba nebude...

ahojte dievčatá. včera sme sa začali s priateľom baviť na tému svadba, keďže by sme ju chceli mať v prvej polovici budúceho roku....no a nakoniec sme sa poriadne pohádali....máme odlišný názor na zvyky, tradície... tie, ktoré sa páčia mne, tak sa nemáčia jemu a naopak..... podľa neho úplne stačí, ak začneme veci okolo svadby zabezpečovať najskôr 3 mesiace vopred, márne sa mu snažím povedať, že to je podľa mňa neskoro, že ak začneme plánovať skôr, nebudeme v strese, ja si chcem prípravy užiť.... som z toho nervózna, zmätená, mám pocit, že nakoniec žiadna svadba nebude......
Odpovedať
Svetlana hlavne kliiidek...viem ze sa mi to lahko hovori ale podla mna by ste sa o tom mali este raz v klude porozpravat, pripadne mu povedz nech si prestuduje tieto stranky a sam zhodnoti...ak sa milujete a chcete byt spolu do konca zivota, urcite najdete vhodne riesenie ktore bude vyhovovat vam obom a po svadbe sa budete luz en zabavat na tom "ake to bolo pred svadbou" :-) Takze zelam pevne nervy, cistu mysel a postupne nas informuj ako ste dopadli x-)
Odpovedať
Profilova fotka
svetlana, podľa na správaní tvojho milého nie je nič čudné. Ten môj sa doteraz do toho moc neangažuje a to je mesiac do svadby. Ja si to tam potichu užívam a vyberám si ťo bude asi najvhodnejšie. Hlavne sa ukludni, rozdýchajto a začni pomali plánovať. Chlapi sú jednoducho iní a netreba ich do niečoho zbytočne tlačiť. Veľa šťastia a neboj, všetko dobre dopadne. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj sveti...neboj sa, to sa vyriesi na vela veciach sme sa ani mi nedokazali uplne zhodnut, tak se to vyriesili kompromisom-nieco je podla mna a nieco podla mojha nastavajuceho :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj svetlana,ja som priatelovi ukazala tuto stranku, dala som mu pozriet svadobny planovac a precitat nejake clanky, a sam pochopil ze svadbu treba planovat dlhsie
Odpovedať
Ahoj Svetlanka. Hm, pozeram tvoj datum svadby. Mame ten isty. Ak to teda chcete mat vtedy, mali by ste sa cim skor dohodnut ci ano alebo nie, lebo s pripravami je najvyssi cas zacat. Aspon s tymi najdolezitejsimi-miestnost,kameraman, fotograf.......Drzim palce, my sme zacali planovat uz vo februari.Ale teraz je taky utlm, zase sa do toho pustime.
Odpovedať
Profilova fotka
svetlanka - klidek, chlapov netreba uhanat! My s drahym planujeme svadbu ani necele 3 mesiace a vsetko som (SAMA!!! ]-( ) stihla vybavit za 3 tyzdne, a teraz mesiac pred svadbou sa uz len doladuju veci. Vsetko sa stiha v pohode, hlavne je si urcit priority, na com vam obom velmi zalezi,a co by ste pripadne ozeleli. A hlavne mysli na to, ze vo svadobny den sa aj tak nieco pomrvi, tak zbytocne sa budes stresovat tak dlho pred svadbou aby bolo vsetko perfektne... Ved ja (okrem cumenia na tomto portali) ani v poslednom case velmi neviem, ze o mesiac sa vydavam. a ak uz nevies vydrzat, tak to zacni planovat sama, a potom (3 mesiace pred svadbou) to na nastavajuceho vybal, aka si ty bola usilovna, kolko si uz povybavovala a usetrila si mu kopec starosti a on ta za to bude na rukach nosit... Skus sa popozerat na tomto portali, a uvidis ze chlapi sa vacsinou do priprav zapajaju len tak aby sa nepovedalo a vsetka tarcha je na neznych plieckach nas nevesticiek...
Odpovedať
Profilova fotka
:-) :-) :-) tak to sú svetlana celý chlapi, rob si veci po svojom, a jeho postav pred hotovú vec a máš pokoj, alebo ked tak to preber skôr s nastávajúcou svokrou.
Odpovedať
noo... svetlanka, ak to naozaj chcete mat toho 7.7, tak by ste si mali pohnut. ked tu tak pozeram v tom datume bude narvano...... ;-)
Odpovedať
ďakujem, ste zlaté.....fakt ho pošlem na túto stránku, alebo si rovno vytlačím svadobný plánovač.... :-) na jednej strane má na všetko čas, na strane druhej, chce aby som všetky veci na svadbu prebrala s ním, chce mať pocit, že aj jeho názor je dôležitý a ja to rešpektujem....ale keď niekto donekonečna niečo odkladá.....nemám rada ak sa všetko robí na poslednú chvíľu.... chceli sme si svadbu naplánovať, tesne pred ňou ísť na kratšiu dovolenku, aby sme sa vrátili oddýchnutí a aby sme si to všetko užili....namiesto toho budem do poslednej chvíle lietať, zháňať... svadbu sme pôvodne chceli 7.7.2007 ale drahý sa vyjadril, že on by ju mal rád aj skôr.....no CHAOS!!!! ešte raz Vám všetkým veľmi pekne ďakujem, cením si každý jeden názor a radu.......
Odpovedať
Profilova fotka
svetli, podla mna vela veci (hlavne v bratislave), treba zarezervovat aspon 1/2 roka do predu, a potom je tichucko, klud, potom sa to zase rozbehne tak mesiac pred svadbou...ale ak chces tu napr. nejaku konkretnu miestnost, fotografa,...casto byvaju obsadeni dost dlho do predu. a hlavne ten Vas datum sa mi zda velmi frekventovany...to, ze zacnes robit pripravy 3/4roka do predu naznamena, ze celu tu dobu nieco intenzivne robis... ;-)
Odpovedať
Khikka, čítaš mi myšlienky....presne toto som drahému včera hovorila.... presnejšie a lepšie si to vystihnúť nemohla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Idealny cas na svadobne pripravy su cca 6 mesiacov dopredu, 3 mesiace dopredu sa pripravuje svadba ked uz musit (tehotna) ale je najlepsie dat si na vsetkom zalezat tak ten pol rok uplne staci. Ale nic nepokazis ked zacnes kupovat veci na vyzdobu saly ako masle a balony a tak :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
Svetlana, my sme z Bratislavy, a svadbu sme začali plánovať tri mesiace vopred. Chcela som skôr, ale nepodarilo sa. :-) Ako prvé je potrebné dohodnúť sa na dátume, zladiť ho s matrikou a reštauráciou - to treba zajednať určite, veľa pekných reštaurácií býva obsadených, nám sa ale v pohode podarilo tri mesiace vopred, resp. odložili sme ju kvôli zladeniu matriky a sály o dva týždne, ako sme pôvodne chceli. Potom sme si vybrali na čom nám najviac záleží, my sme sa rozhodli, že chceme mať krásne fotky (na to sme zaťažení), tak sme hľadali dobrého fotografa. Napríklad kamera ma vôbec netrápi, aj tak si to pozrieme len raz, máme ho objednaného, ale vôbec neviem ako vyzerá, ako sa volá ani akú prácu robí. No a takýmto štýlom si to naplánuješ. Presne ako tu niekto hovoril, že vybavíš tie najdôležitejšie veci, potom je kľud, len pozeráš mojusvadbu.sk a takých 6 - 4 týždne pred to začne. Ale ak chcete mať termín tak neskoro, kľudne si môžete v pokoji prezerať reštaurácie, ty si pozeraj obrázky aká výzdoba by sa ti páčila a pomaličky si môžeš nakupovať, tak sa aj financie trochu prerozdelia a nebudeš mať toho veľa naraz. Dá sa to stihnúť, a to nemám takú obyčajnú jednoduchú svadbu. Hlavne si to užívaj. Veď svadba je len jedna. Aspoň tá prvá ;-)
Odpovedať
sveti, tak my mame naplanovany ten isty datum 7.7.2007 a poviem ti, ze je naozaj frekvenovany. ak sa pren naozaj rozhodnete, mala by si mat, co najskor jasno, kde to chcete mat, obrad, hostinu, fotky alebo to, co je pre teba naozaj dolezite. ked si pozries len zoznam clenov na tejto stranke, ktori maju naplanovany tento datum, je ich straaaasne moc. my mame zatial dohodnuty termin na hrade, na matrike to mame poznacene, papiere vraj staci, ked prinesieme neskor, mame penzion s restauraciou, fotografa a kameramana, kadernicku si beriem so sebou kamaratku, takze ta len vie, ze je vtedy s nami. teraz sa chystame dohodnut kvoli zakuskom a hudbu. nie presne a konkretne, ale aby ti ludia s nami pocitali. viem, ze je to skoro, ale ked to chceme mat take ako chceme my, tak to budem mat dohodnute radsej skor, ako potom hladat nahradne riesenie. napriklad ta pani, co chceme od nej zakusky, musis jej vzdy hovorit tak 6 mesiaco dopredu, takze pri takomto datume to povieme radsej teraz, aby sa nam nestalo, ze povie, ze uz ma tak vela, ze sa neda... inak, je to dost vsetko rozobrane v teme 07.07.2007, tak ak chces mozno ti to pomoze.
Odpovedať
mám nové prihlasovacie meno.... :-( kaciatko81, tiež si to veľmi dobre vystihla..... nám sa ten termín páči, ale ako som už veľakrát počula, asi celá Bratislava sa ide v ten deň sobášiť.... :-( ja tiež plánujem plánovať na etapy....radšej si to zarezervujem skôr, ako keby som potom mala pristúpiť na hocičo, len preto, že som neskoro začala..... robíte si sami svadbu, alebo vám pomáha nejaká agentúra?
Odpovedať
Profilova fotka
Kočky mate pravdu, 7.7. je termin isto narvany, takze urcite veci zabezpecit dopredu. My vieme termin svadby skoro rok, prve co sme zariadili, bola miestnost, farar, kamera, hudba a foto ---- ostatne sme nechali tak. Dokonca mam mesiac a pol do svadby a nemam este saty, takze nestresovat, vsetko sa da zariadit aj za kratky cas, len pozor na tie terminy ;-) a zarezervovat uz teraz ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?