Poradte som zufala

Ahojte. Chcem Vas poprosit o nazory..Za 4 tyzdne mam mat svadbu, vyse 100 ludi, ale vtedy budem akurat 32tt...Najprv som si myslela, ze to zvladnem pretoze som sa citila dobre, ale teraz mi je cim dalej tym horsie 😢😢😢 Spodok, panva, chrbat ma neskutocne bolia, ledva chodim, ledva stojim..Najradsej by som svadbu prelozila o rok. Aky mate na to nazor, nie je to blbe, zrusit svadbu mesiac pred terminom ? A svadba s 10 mesacnym az rocnym babatkom je ok ? Ci je babo este velmi male ?
Odpovedať
Zdravím, no ja som už vo veku svadobnej mamy. Dcérka sa mi bude vydávať o rok. Mám 3 dospelé deti. Prvorodená je narodená predčasne, ale nie kvôli našej svadbe....Dnes by som dala všetko za to, aby som jej narodenie oddialila....Ako čítam, necítite sa najlepšie. Svadba je veľká záťaž.... ja by som ju kľudne odložila aj napriek tomu, že by ma to čo-to stálo a pozvaných by bolo 100 ľudí....aj napriek tomu, že by svadba mohla v kľude prebehnúť vo vysokom štádiu tehotenstva, neriskovala by som....A na vaše 10-mesačné či ročné bábo by tam boli už iní.....Ale to je iba môj skromný názor...Zo srdca vám prajem správne rozhodnutie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ak sa necítiš dobre, tak to určite nerob nasilu...veď predsa svadbu si máš užiť hlavne ty a o rok s dieťatkom na rukách bude určite ešte krajšia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ty sama vnutorne uz teraz poznas odpoved :) Skus si polozit otazku, ci budes viac smutna, ked svadbu prelozis, alebo sa ti naopak ulavi :) Svadba je zataz aj pre netehotnu a zdravu zenu, ked sa citis zle, tak si ju urcite budes uzivat trosku inak... Mozes to ponat ako akt vasej lasky, sustredit sa na tu cast s prisahou, dat si dobru veceru a ked sa budes citit zle, ist si lahnut, potom sa znova vratit a potom si kludne znova trochu lahnut. Zapoj co najviac ludi z rodiny, aby ti ubrali z organizacnych starosti. Alebo ju bez vycitiek preloz, ale rataj s tym, ze ako mamina maleho baba sa uz tiez na svadbe nezabavis a neuvolnis tak, ako sloboda, bezdetna. Mozno mu akurat porastu zuby, budes vkuse kojit a cicikat...
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak obrad v kruhu najbližšej rodiny? Pre ostatných zorganizujete oslavu keď sa budeš na to cítiť, predsa nebudeš trpieť na vlastnej svadbe len pre to, aby ľudia nepovedali. Svet nespadne :)
Odpovedať
Z vlastnej skusenosti - mam predcasne narodene deti (33t.) - neodporucam. Svadbu sme mali ked som este nebola tehotna a viem co je to za zataz. Dala by cokolvek len aby sa narodili neskor, bojovali sme o kazdy jeden den naviac,zial nepodarilo sa a narodili sa skoro. Sama pises ze uz sa necitis dobre, pre dietatko to bude tiez velka zataz. Moj nazor je, sprav vsetko pre svoje a babatkovo pohodlie. Svadba moze byt aj neskor, ver ze za zdravie babatka to stoji. Ludia co su pozvani a maju ta radi tak to pochopia. A myslim si ze bez bruska si svadbu uzijes ovela viac , naplno.... Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek
Odpovedať
tiez by som sa priklanala k tomu, ze obrad urobit, ale oslavu neskor, napr. ani hluk pre babatko nie je vhodny, bola som na koncerte asi v 24 tyzdni a citila som, ako sa babatko neustale prudko hybe, jednoducho mu to nebolo prijemne
Odpovedať
Rozhodne by som Ti nedoporučila, svadba je veľký stres- hoci pozitívny. Neriskuj predčasný porod. Nevystavuj svoje dieťa zbytočnému riziku, keď nemusíš. Švagriná sa vydávala v 6. mesiaci tehotenstva a cítila sa výborne, celé tehotenstvo prebiehalo ukážkovo a ale druhý deň po svadbe začala mať divné pocity v podbrušku. Na ďalši deň išla k lekárovi ,začala sa otvárať a hrozil jej predčasný porod.Musela zvyšok tehotenstva ležať .Mala štastie, že dieťa donosila. Moja druhá známa také štastie nemala, porodila v 6,5. mesiaci a chúďa čo sa natrápila, kým sa malý s toho dostal. Ale načo riskovať zbytočne.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si svadbu smojou 10 mesacnou dcerkou uzivala a bola som velmi rada ze bola v tento den spolu snami. dokonalejsia svadba to uz ani nemohla byt .
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je dolezite si uvedomit, co svadbou teraz v podstate riskujes. Pokial sa necitis dobre, si unavena, boli ta chrbat, tak z mojho pohladu to nema zmysel silit. Neuzila by si si svadbu a o com by to potom bolo. Keby som bola v podobnej situacii, obvolam znamych vysvetlim im preco to takto riesim a myslim, ze hostia to pochopia. Predsa len zdravie dietatka by malo byt na prvom mieste :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak v prvom rade si to asi bolo treba uvedomiť skôr, je logické že v tehotenstve žena menej vládze atď. Ja som sa nevydávala tehotná ale teraz som, a neviem si vôbec predstaviť svadbu v tomto stave, ani počas prvých mesiacov. Keď už teraz sa cítiš zle, tak podľa mňa nie je o čom. Svadbu si takto ťažko užiješ. S bábätkom sa to už dá lepšie zvládnuť, podľa mňa.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja si dovolim napisat nieco z mojej story. Termin svadby bol priblizne na zac 5.mes tehotenstva a uprimne napisane, do 22:00 h som este vladala. Po 22:00 uz iba zotrvacnost. Tahala som do 6:00 rana - bolo treba vyprevadit poslednych hosti. Zo svojej svadby nemam dojem dobrej zabavy, lebo som bola k.o. a rozhodne som si ju neuzila tak, ako sa patrilo. Ved bola moja... Moja rada: sprav tak, aby bolo Tebe a babatku ok. Zvysok sa prisposobi a zvladne aj neskor. Drz sa svojho, aby si nelutovala, ako napr.ja... Drzim palce a vsetko dobre prajem :-)
Odpovedať
@miskaaksim ak sa už teraz necítiš dobre, tak by som tú svadbu asi radšej odložila. Nemôžeš predsa takto riskovať svoje zdravia a hlavne zdravie bábätka. Navyše by si asi ťažko chcela porodiť na svadbe. Podľa mňa ak by sa ti dalo, tak by som svadbu zrušila. Alebo si môžte spraviť len takú na úrade a potom o rok by ste si to vynahradili spravili svadbu už poriadnu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nesilila by som to ked ti je takto zle. Je to sice skoda uz takto mesiac pred svadbou rusit ale myslim ze to vsetci v rodine pochopia a zase mesiac je mesiac a nie je to ako keby si to zrusila tyzden pred svadbou. Svadbu si mas uzit a nie ju celu prejajkat len preto aby sa niekto nenahneval ved by si ńemohla ani tancovat ani nic. Mozno pridete o nejaky peniazky na zalohach ale u nas sa hovori ze peniaze a boli a peniaze budu tak to nech ta netrapi :-)
Odpovedať
Tak sme ju zrusili 😐 sme z toho trosku smutni, predsalen sme to dlho planovali, vybavovali a hlavne sme sa velmi tesili 😢 Je nam luto, ze sme do toho planovania vhupli bez rozmyslania a neuvedomili sme si, ze uz budem v 32tt a to uz vazne nie je sranda. Dakujem Vam za rady a nazory a aj za povzbudive slova 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@miskaaksim nebud smutna, ale zacni sa tesit z kludu, ktory teraz nastane a o rok si to uzijete - uz aj s miminkom :-) Prajem vam pevne zdravicko :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?