Priateľ teraz nechce svadbu, aj keď už dávnejšie chcel

Ahojte, idem si k Vam po radu. S priatelom sme rok a pol, za tu dobu sme toho zvladli vela cez zahranicie, stahovanie, atd. Teraz asi mesiac sme mali vztah na dialku, pretoze sa hladal byt kam spolu pojdeme byvat. Asi behom tejto doby sa nieco stalo. Predtym hovoril o detoch i o zasnubach, vravel ze ma chce poziadat o ruku tento rok do svojich narodenin. Ked som potom na tuto temu zacala debatu, hovoril ze teraz svatbu nechce, ze v praci jeho sef je zasnubeny 5 rokov a stale sa do svatby nema, zeje to vlastne len papier a nic to neznamena. Povedala aom mu ako to vidim ja, ze pre mna je to vyvrcholenie lasky. I tak tvrdi ze teraz nie ze o tom ani nerozmysla ani neplanuje. Teraz spolu byvame v byte. Co si o tom myslite prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@mariah57 Vek?
Odpovedať
Ja mam 26 a on 33
Odpovedať
Podľa mňa asi má toho veľa. Ono niekedy sa chlapi tak povediac zľaknú, už keď ide do tuhého a snažia sa to na poslednú chvíľu oddialiť. Je to podľa mňa taký normálny stav. Predsa sa ľúbite naďalej, nie? Aj bez papiera. Treba sa o tom s chladnou hlavou porozprávať
Odpovedať
Je pravda ze v robote toho ma teraz vela, lubime sa, len o tom prestal hovorit a vie ze svatba je pre mna dolezita. Rozpravali se sa o tom viackrat, ale jeho pohlad na to je rovnaky, ziadna zmena.
Odpovedať
Profilova fotka
mojenko ale to beude tak, ze hned sa preorientuje naspat. ako podla mna ti neostava nic ineho ako si pockat, kym zmeni nazor. moze to byt zachvilu, za rok, 5.. to ti nik nepovie kedy to bude, no ak sa lubite, tak by som to moc neriesila, lebo sa to moze cele len pokazit
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to tiez vyzera tak, ze sa asi zlakol a teraz sa k tomu nejak nemoze dokopat. AAAlebo je tu este taka moznost, ze manejakeho dobreho kamosa,ktory mu tak povediac prehovoril do duse. Aj taki bohuzial su. No ty nezufaj, je vam predsa zatial dobre aj bez papiera, tak ono to casom pride neboj.
Odpovedať
@mariah57 taktiez si myslim, ze ma toho vela a este ked vidi u svojho sefa to, ze on je zasnubeny a svadba nikde tak to ho este povzbudzuje v tom, ze ved naco. Chvilku ho nechaj, nehovor mu o svadbe a uvidis po case ako sa bude spravat
Odpovedať
povedala by som, že to chce urobiť ako prekvapenie, predsa ti nepovie rovno, že buď vtedy nachystaná, idem ťa žiadať o ruku...ja som možno viac pol roka priebežne hovorila priateľovi, že kto sa zasnúbil, ako, kde, podľa toho, ako som sa to dozvedala a on len hej, hej, hej...a medzitým som netušila, že celý ten polrok mal prsteň nachystaný a hľadal vhodnú príležitosť (za ten čas sme spolu bývali vyše 1,5 roka vo vlastnom byte)
Odpovedať
nebudem mu o tom hovorit a uvidim, neposobi na mna tak ze to bude prekvapko, spis ze to proste teraz nechce. Ked to vidi v robote ani sa nedivim, jeho sef je magor, ta jeho mu dovolila aby ju podvadzal no hotovo, takze asi tak. Spis som nervozna z toho, ze prestal hovorit o nasej spolocnej buducnosti, lebo pred tym o tom hovoril stale
Odpovedať
Profilova fotka
To, že niekto sa zasnúbi a je zasnúbený 5 rokov nepokladám za dôvod. Pre mňa zasnúbenie znamená, že sa začína chystať svadba, inak v tom nevidím veľký význam. No keď on nechce tak zbytočne ho teraz do toho tlačiť, na tvojom mieste sa tiež začnem správať inak a ani by som to nespomínala. Možno mu stačí, že spolu bývate a svadbu nepotrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by si ho do toho nemala tlacit, mozno ma toho teraz fakt vela a mozno si chce aj byt trochu istejsi kym spravite takyto krok. To, ze si na to ty pripravena neznamena, ze je aj on. Aj ked o tom pred tym mozno sam rozpravala, mohol sa zlaknut ako ti uz baby pisali. V takom pripade je treba ho tak po troskach priesviedcat o tom, ze sa nema coho bat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne by som to neriesila, lebo by si to mohla tym pokazit. Ste spolu este relativne kratko, nie je dovod to nejako velmi riesit. Na vsetko musia byt dvaja a ked sa on o tom teraz nechce bavit, tak ti neostava nic ine, len to respektovat. Vsetko ma svoj cas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Moj priatel sa este tyzden pred poziadanim ma o ruku tvaril, ze svadba raz bude, ale to je este daleka buducnost. Urcite by si mu mala dat cas a uvidis. Aj ked je trochu divne, ze takto zrazu zacal tvrdit, ze naco svadba, ked pred tym to evidentne planoval. Mozno by si mohla niekedy pri veceri, v takej pohodovej atmosfere nadhodit temu, ze co si mysli o manzelstve a svadbe a ci je to nieco, co by chcel, alebo si naozaj mysli, ze je to len papier, ktory nepotrebuje...
Odpovedať
bavili sme sa o tom v romatickej chvilke a prave povedal ze svatba je pre neho iba papier, ze to berie tak, ze hned budu deti, ale pritom vie ze na deti je este skoro. Len nerozumiem co sa stalo, ze prestal hovorit o nasej buducnosti..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si s tým mojím tiež toho riadne preskákali... bývali sme v dvoch rôznych mestách tu v IRL, potom ja som odišla dokončiť školu, boli sme dva roky na diaľku (vídali sme sa každých 6 týždňov - väčšinou som za ním lietala ja), potom sme sa na tri mesiace rozišli, lebo toho bolo naňho veľa, ale uvedomil si, ako mu chýbam a prišiel si po mňa na Slovensko... žili sme v jednom meste, každý na opačnom konci, potom spoločne s jednou kamoškou sme sharovali dom a nakoniec, pred dvoma rokmi sme sa nasťahovali spolu sami dvaja... toto všetko sa udialo v rozmedzí siedmich rokov, boli rozhovory o budúcnosti, svadbe a podobne, aj mne tvrdil (mal toľko rokov, čo ten tvoj), že svadba je iba formalita, že on nepotrebuje papier a podobne... a minulý rok ma požiadal o ruku... prsteň mal schovaný v aute tri týždne, aby som ho náhodou nenašla a čakal na správny okamih. a potom mi povedal, že to nie je také jednoduché pre muža, aby požiadal ženu o ruku... tiež sú nervózni, boja sa... takže ja by som to nesilila... prestala by som na to myslieť, začni si užívať jeho spoločnosť, bývajte spolu nejakú tú chvíľu a potom uvidíš. hlavne ho do ničoho nenúť a nebuď k nemu nepríjemná len preto, že on má na to iný názor. ako už niekto nado mnou spomenul, možno mu niekto dohováral /ako to u chlapov býva/ a on si to musí len premyslieť... hlavu hore. :) uvidíš, že v konečnom dôsledku to príde v ten správny moment. :)
Odpovedať
Ako pisu baby. Bud toho ma fakt vela aj to byvanie, v robote problemy atd. Alebo ta chce prekvapit. Ale zase aj ked ste toho spolu preskakali vela a mate vek aky mate, mate v podstate cas. Ja som s partnerom 7 rokov, mame spolu auto, byt, mame nadherneho syna a svadbu budeme mat az teraz v oktobri. A preskakali sme si toho az moc na to kolko mame rokov. Dovolim si tvrdit ze niekto starsi toho tolko nepresiel ako my. Baby ti dobre hovoria. Nechaj to chvilku tak, daj mu cas na predychanie novych veci a ked sa vsetko utrasie bude dobre... :) verim ze vas caka krasna a dlha buducnost. A nieco mi nasepkava ze poziadanie o ruku bude velkolepe :) drzim palce :)
Odpovedať
moc dakujem za rady, ste uzasne! urco ak sa rozhodne bude to velkolepe. Niesom k nemu neprijemna, milujem ho celym srdcom. Este raz velka vdaka vam vsetkym.
Odpovedať
Je to trošku smutné, ale chápem to... Mne môj drahý hneď na prvom rande povedal, že si ma chce vziať, to sa mi veľmi páčilo, lebo to cítim rovnako. Zobrali sme sa inak po roku a pol... Pre mňa to znamenalo, že to so mnou myslí vážne, že si je 100% istý, že som žena jeho života. Pre ženy je často táto téma veľmi dôležitá, lebo sa zvyknú viazať viac ako muž. Sú rôzne názory, že je to "len papier", "vyhodené peniaze" - mne to príde ako trochu výhovorka, ale neviem sa naozaj veľmi vcítiť do tohto postoja. Tak či tak je lepšie počkať, ako potom riešiť rozvod :) Nech vám to vyjde, vaša láska je určite silná, ale naozaj odporúčam zdôrazniť to, čo je pre teba dôležité. Jasné, že netlačiť ho furt (to chlapi nemajú radi). Pôjdete do toho, keď budete obaja 100% na to pripravení, zatiaľ máte ešte čas. Treba bývať spolu tak rok a zistiť, či to takto pôjde aj po zvyšok života, na tom nie je nič zlé.
Odpovedať
v prvom rade je to diagnóza : chlap. Ja som čakala 7r(ako sa vraví 7mi rok je buď alebo), a tiež som tlačila na neho a požiadal ma tak že som to vôbec nečakala,a svojím spôsobom ako on chcel nie ako ja. Preto si myslím že daj trošku ešte tomu čas, dnešná doba je uponáhľaná a ver že keď to príde bude to osto krát lepšie ako keď to budeš čakať :)
Odpovedať
@danazedana ja zase nerozumiem veľmi tomu že "tlačila som na neho..." fakt ženy je potrebné na takéto niečo tlačiť?? buď chce to isté ako ja alebo nie, ale toto sú predsa veci, ktoré sa prirodzene riešia a nie aby jedna strana tlačila a druhá unikala :-D pardón, to je len názor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nechaj ho trošku vydýchnuť, to, že to sám pred nejakou dobou navrhol, neznamená, že sa hneď toho musíš chytiť a pomaly zajednávať termín. On sa trošku oťuká a zase si to rozmyslí neboj sa. Môžeš sa s ním o tom rozprávať ale takým veľmi nenásilným spôsobom, jednoducho tak aby si myslel, že to chce on alebo teda vy obaja
Odpovedať
@nunusky dala som tam zlé slovo :D viac menej som ho podpichovala a ukazovala prstenník vrámci srandy,tak ale 7rokov robí svoje :DD a ešte keď rýpe okolie :DD
Odpovedať
@danazedana :-) šak to je v pohode, keď zo srandy... ale tiež mám v okolí také zúfalky, ktoré o ničom inom nehovoria, len o svadbe a tlačia na toho svojho, že kedy ich už konečne teda požiada - tam je niekde chyba v procese :-D
Odpovedať
@mariah57 Ja by som tiež ,,netlačila na pílku,, nechaj to v kľude ,vyskúšate i spoločné bývanie ;-) a ono to príde. Vek 33 je síce už dosť hraničný,ale keby to náhodou nevyšlo...nemáte spolu ešte deti, netreba riešiť rozvod a rozne delenia . Držím ale palce !
Odpovedať
@mariah57 ak ho ľúbiš, cítiš, že aj on ťa má rád, je vám spolu fajn, počkaj, netlač na neho. Ja by som nemala radosť z toho, že som niekoho do svadby dokopala. Ste spolu ešte krátko, daj tomu čas, lepšie sa spoznáte, v rôznych situáciách. On v podstate tým, že spolu bývate dosiahol niečo, čo mu stačí. Tvoj názor pozná, ešte by som pri podobnej debate podotkla, že určite nebudeš rodiť deti mužovi, ktorému nestojíš za zo, aby si ťa vzal za manželku, ani deti nebudú mať jeho priezvisko, ale tvoje. Odmietaš sa hrať na rodinu, ak druhá strana považuje akt svadby len za nedobudnutie papiera, ktorý nič nezaručuje. Ak je to tak, prečo má z toho paniku? Pre teba je svadba spečatením lásky s niekým, s kým chceš kráčať celým životom, vytvoriť rodinu, zostarnúť s ním. Byť mu oporou, ak to bude potrebovať a nachádzať u neho oporu. Ale nenadhadzovala by som túto tému minimálne pol roka, sama uvidíš a vycítiš, čo ďalej, Držím palce.
Odpovedať
neviem, no podľa mňa - píšeš, že ste spolu rok a pol.. to je ešte celkom krátko, hoci ste si prešli ako píšeš, rôznymi vecami, pre neho to je možno ešte narýchlo + jeho kolega.. podľa mňa to nie je tak divné, že chlap (a najmä v jeho veku a po tom, čo už aj spolu bývate) ešte po roku a pol vzťahu až tak nad svadbou neuvažuje... netlačila by som, nechaj tomu priebeh.. vravel, že "zatiaľ nerozmýšľa", nátlakom sa to môže len zhoršiť.. plus sa aj vzťah vyvíja a po roku ste už inde, než na úplnom začiatku, s ružovými okuliarmi.. uvidíš, ako sa to vyvinie, ale netlačila by som... my sme sa vzali tiež po 6 rokoch vzťahu, boli tam rôzne veci (škola, rodina,..), bývanie sme si nepotrebovali skúšať a nakoniec svadba bola a teraz už aj čakáme mimino.. treba sa určite o takých veciach nenásilne rozprávať, aby bolo jasné, že nemáte rôzne predstavy a verím, že ťa možno ešte prekvapí 😊
Odpovedať
My sme tiež plánovali,snívali. Potom sme začali spolu bývať, teraz rok vo svojom a akosik som mala pocit (domýšľala som si ako hlúpa, lebo muži toľko v hlave neriešia ako my ženy) že nechce svadbu, že ma nepožiada o ruku. Stále hovoril, že ešte nechce, že ešte nemá prsteň, že nad tým nepremýšľal a pod. A urobil to tak nečakane, neplánovane, krásne a to už mal prsteň dlhoooo schovaný v pivnici, kde som kvôli pavúkom nechodila :D, aby som ho nenašla. Dlho dlho, mal to naplánované a ja som bola v tom, že tak ešte nie. A o 12 dní máme svadbu :D A zasnúbili sme sa vo februári tohto roku :) ON povedal, že načo čakať..Proste ty máš iné zmýšľanie, on iné. Netlač naňho. Teraz ste začali bývať spolu. Možno potrebuje viac času a vidieť, že vám to spolu funguje. Buď najlepšia partnerka na svete a nie stíhačka, a uvidíš možno už aj čoskoro :)
Odpovedať
hovorit o 15 mesacnom vztahu, z coho pol roka ste mali vztah na dialku, ze ste toho zvadli vela ma trochu rozosmialo :-) kam sa ponahlas ? vsak spolu byvate, uzivaj si tuto fazu vztahu a netlac na neho s vecami, ktore ked maju prist, tak pridu aj same ...
Odpovedať
Tiez mam taky nazor, ze by som na neho netlacila. Nemate sa kam ponahlat. On ked to bude na 100% vediet, ze ta chce za zenu tak vtedy si ta zoberie. Len ho netlac do nicoho aby si ho este viacej nevystrasila
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@mariah57 nejaka zmena? ci stale narovnako? Ako dobre sa poznate po tej stranke ze si poznate navzajom svoje tuzby a sny a aj povahy? Niekedy to moze byt ta zmena spravania kvoli prekvapeniu, niekedy mozno je taka povaha ze dokial to on nepociti ze je to ta spravna vec tak my sa mozme aj poskladat.. Ide o to ze ked je to pre teba neznesitelne a frustruje ta to, tak je cas sa zamysliet co vlastne chces- ci prsten alebo jeho ak jeho tak si pockas ak aj napriek tomu sa to nehybe spravnym smerom a veci a spravanie sa diametralne lisia od lasky tak potom sa zmenili priority aj pohlady na danu vec. Si si ista ze je to on ten pravy s ktorym chces zostat do konca zivota? predsa take rozhodnutie je velmi dolezite si premysliet-chces ho mat na krku cely zivot- a tu istu otazku si moze klast aj on... Daj tomu cas ale ak citis ze nieco je ine medzi vami v spravani tak by som ti navhla jednu dobru *fintu* povedz mu ze si chces premysliet veci a na isty cas sa eliminuj z jeho zivota a takpovediac neponukaj mu vsetko na striebornom podose- absolutne sa mu nevenuj alebo najradsej provizorne sa prestahuj inde- uvidis ako rychlo si uvedomi co je pre teba dolezite a mozno sa spamata
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?