Rozhodujeme sa o dátume svadby

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám 23 rokov, snúbenec 27, a spolu sme skoro 6 rokov. Zasnúbený sme rok, ale to, že sme zasnúbený neznamená, že sme sa chceli hneď o rok zobrať, tak sme to aj ostatným ľuďom vraveli. Ja mám ešte tento rok školu a rozhodujem sa, že či svadbu na budúci rok, alebo až na ten ďalší. Priateľovi to je v podstate ,,jedno" .. on je vždy pri mne, a nebránil by sa aj svadbe o mesiac :D .... ale ja nie som si istá, či sa to dá zvládnuť za pár mesiacov :( lebo som strašne stresový typ a viem, že ja behom skúškového obdobia a čo ma čakajú štátnice budem KO, takže vtedy sa tomu nebudem môcť venovať určite. Snáď až štátnice dobre dopadnú, tak naplno sa budem vedieť venovať prípravám 2 mesiace, s tým, že pravdaže nejaké dôležité veci ako výber kostola, hotela, fotografa čo sa musia o dosť skôr by sa dalo ešte zvládnuť, ale výzdoba, šaty a okolo toho všetkého neviem neviem. Avšak ešte som zabudla dodať, že tento rok sme začali spoločne stavať náš domček, ktorý potrebuje neustále niečo robiť, financie a podobne. Každý vraví, že čo vymýšľame, nech sa vezmeme budúci rok, ale ja nie som si istá :( Nieje to všetko hŕŕŕ hŕŕŕ, dá sa to zvládnuť? a vlastne hlavne užiť??? ... lebo chcela by som si užiť ten výber šiat, ozdôb, miest a podobne...ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna by si najprv mala dostudovat, zostatnicovat a potom zacat riesit pripravu.....termin si kludne dajte aj teraz aby ste mali volny, ale podla mna od statnic si nechaj este aspon rok do terminu aby si to vsetko v pohode zvladla....ak vas nezatazuje financne moc stavba domu a zvladnete to aj so svadbou nevidim v tom problem.....co hovoria ini ti moze byt uplne jedno, pripravy nech su pre teba prijemne a nie stresujuce.ty sa viac venuj svadbe a priatel domu a bude to :-)
Odpovedať
veď práve, že chcela by som si to užiť :)) .. a tým, že ja som strašne stresujúci človek, tak sa obávam, že zbabrem buď jedno alebo druhé ... Ďakujem za tvoj názor :)))
Odpovedať
my sme sa zasnubili pred 5 mesiacmi a o tri tyzdne mame svadbicku :) a stale nechapem co tolko nevesticky stresuju ved to sa da v poho zvladnut :) ja byt tebou ked chces mat klud si naplanujem terminik na pol roka po statniciach. mas klud na statnice a potom aj na pripravu a uzijes su v plnom rozsahu :)
Odpovedať
jej, tak to gratulujem :) a šikovná, keď za taký čas ste to stihli všetko povybavovať:) .. no ono by to aj bolo dobré možno tak od seba, lenže štátnice mám koniec mája a + 6 mesiacov to je tak november... a v zime mať svadbu, no neviem, ale vďaka za radu :)) užite si svadbičku :)
Odpovedať
@monulka8 ja by som ti tiež radila najprv dokončiť školu, urobiť si "v kľude" štátnice a až potom sa venovať svadbičke...Vieš, svadba a prípravy k nej sú pre ženu to najkrajšie v živote (kým sa nestane mamou) a treba si to všetko vychutnať a užiť si...Aj tie stresy aj to krásne....My s mojím manželom sme sa zasnúbili v októbri 08 a v máji 09 sme sa brali...A veci okolo svadby sme začali vybavovať v januári...A všetko som v pohode stihla a to dokonca bez nervov :-D No a domček si môžete dokončovať potom už ako manželia ;-) držím prsty, nech už sa rozhodnete akokoľvek ;-)
Odpovedať
anjelik2509 Ďakujem, ďakujeem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@monulka8 my budeme mat svadbu v novembri, a velmi sa na nu tesim...dokonca som rozmyslala aj nad januarom alebo februarom...zimne svadby sice nie su az take caste, ale podla mna maju svoje caro...ziadne alergie, roztopene kolace, ... :)...je to na vas, ako sa dohodnete, ale ked vies ze budes stresovat, tak si to radsej rozloz na dlhsie casove obdobie, aby si si nemusela robit starosti so vsetkym naraz...a skola je podla mna hlavna, zostatnicuj, a potom sa rozhodnete co bude dalej :) drzim palce aby ste sa rozhodli k vasej spolocnej spokojnosti...a hlavne bez nervov :-D
Odpovedať
@monulka8 ahoj ja mam situaciu podobnu...zalezi aku mas skolu...ale poviem ti za seba tiez som stresovy typ cloveka ale rozhodla som sa my sme sa rozhodli ze tuzime byt spolu konecne byt bok po boku a ze nasalaska je viac ako nejaky stres , skola a pod. chystamuz pomaly veci vela veci uz mam saty som si tiez bola pozerat ale to asik dat usit alebo s ameriky objednat lebo tu sa tazko da vybrat a ak si das mesiac dva po statnicicach tak to stihnes vybavit ...ja satesim lebo ked budem v strese tak si pojdem urobit nejaku radost nieco zohnat nasvadbu alebo pozret saty , co budem potrebovat.....kazdy to inak vidisamamusis sa rozhodnut co a ako ;)
Odpovedať
Ja si nemyslim ze je to hr hrrr...my sme si datum stanovili zaciatkom januara, zajednali najdolezitejsie veci, postupne zbieram inspiracie...zostatnicovali sme obaja v juny a teraz sa stahujeme do domu...svadbu mame v maji 2014 a velmi sa na nu tesime...postupne si kupujeme, zajednavame veci...a uzivam si to naplno...a ked su stresujuce obdobia, prave tymto si zlepsujem naladu :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, aj mňa ešte čaká posledný rok v škole, takže ti rozumiem :-) keďže štátnice mám v máji, termín svadby sme chceli buď na august alebo september...a nakoniec sme dali na 6.9.2014...myslím si, že svadba sa takto dá v pohode stihnuť - teda aspoň dúfam, že po štátniciach nebudem na práškoch :-D keďže ja stále neskutočne stresujeeeeem :-D takže môj názor je, že ak vás financie netlačia, smelo do toho ;-)
Odpovedať
Podla mna sa da vsetko v pohode stihnut, ja som tiež tento rok statnicovala-vlastne statnicovali, kedže sme s priatelom zaroven aj spolužiaci a v septembri mame svadbu a to sme boli aj na dvojtyždnovej dovolenke pri mori a pomedzi to este kade-tade a mam už vsetko :-) ale to podotykam nie som ten typ, ktory by sa svadbou zapodieval rok, na to nemam cas ;-)
Odpovedať
jej dievčence, ďakujem veľmi pekne za názory, naozaj mi pomáhajú :))) a lili205 ďakujem za tvoj príspevok a pozerám, že sme obe v tej istej situácii, dokonca ako píšeš, že vieš aj stresovať ako ja:) ... a idete do toho, to je super :) .....tak možno naozaj to šupneme na budúci rok :)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?