Sme asi príliš rozdielni

Ahojte, Potrebujem sa asi vyrozprávať. Nikdy som na žiadnom fóre nebola, no teraz nemám akosi nápad, že čo ďalej. Som s priateľom 4 roky a pred dvoma mesiacmi sme sa nasťahovali do spoločného bytu. Doteraz som si to absolútne neuvedomila ale my sme asi naozaj príliš rozdielni. Odkedy spolu bývame je to stále iba samé poďme von, poďme na pivo, čo budeme doma alebo zavolajme niekoho k nám - a proste nikdy nekončiace sa opijacké party. Ja som potom unavená a nevládzem vstávať do práce (pretože to je aj počas týždňa). Keď poviem nech ide sám s chalanmi von alebo tak, tak to sa mu nepáči lebo on už nechce bezo mňa nikam chodiť. a Stále dokola. Potom len počúvam aká som lenivá a ako sa mi nikam nechce chodiť, že čo bude robiť o 10 rokov. Pred druhými ľuďmi stále hovorí ako sa nám dobre býva a ako je nám dobre a ako sme si zvykli. Ja nevie čo mi je, či som si proste len nezvykla ale už ma nič nebaví, nikam nechcem chodiť ani sa s nikým nechcem baviť, pritom som predtým bola zábavný veselý človek - rada chodím aj do baru aj sa zabaviť aj posedieť s kamarátmi ale od kedy spolu asi bývame mám voči tomu úplnú averziu. Potom aj keď už idem von a sedíme spolu , tak som väčšinu času ticho. Už som si aj googlila, či netrpím depresiou :D....ale to neviem z čoho by pramenilo. Ach no toto je asi len tak v skratke, neviem či chcem na to odpoveď alebo skôr názor. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A vie o tvojich pocitoch aj tvoj priatel? z tohto spejem k zaveru ze nie, takze nie v hadke a afekte ale s kludom mu vysvetli ako to citis a tvoj pohlad na vec. Samozrejme nezabudni doplnit, ze chapes aj jeho, ze sa mu mozno nechce sediet doma, ale niekedy aj taka prechadzka vo dvojici alebo pozeranie filmu nieje zly program.
Odpovedať
Profilova fotka
Nevešaj hlavu, spolunažívanie dvoch ľudí je beh na dlhúúúúú trať. My sme spolu 8 rokov a stále máme čo doháňať. Prvé mesiace boli pre mňa peklo - priateľ sa po roku a pol presťahoval ku mne (bývala som 2 roky sama v byte) a mne sa zrútil celý systém žitia. Začalo sa to urovnávať tak po pol roku aj dlhšie. Vy ste predtým spolu vôbec nefungovali - cez víkendy, sviatky alebo tak? Lebo je úplne iné prísť na víkend a vedomie, že je to spoločný domov. Ako máte napr. rozdelené domáce práce? Pomáha Ti? Umyje riad, operie, vyvešia, nakúpi, uprace? Lebo ak je to všetko na tebe tak jasné, že si vypľutá z energie. A duplom ak je to prvé bývanie mimo rodičov pre oboch. Po dvoch mesiacoch nehádž ešte všetko za hlavu... Skúste si nastoliť spoločný režim v domácnosti.
Odpovedať
Aj Keď sa niekedy snažím začať túto tému, on vraví že on nieje nikdy na vine, to iba mne sa nechce a som lenivá. Alebo chodí a vidí na mne, že mi je niečo tak povie že či som zasa ofučaná. alebo prevráti očami a povie: pane bošeee takým svojim tónom. Neviem kedy sa zasa odhodlám začať túto tému.
Odpovedať
@wiwi28 ahoj, áno to zasa nemožem povedať, že nepomáha ( častokrát mam pocit, že je viac poriadku milovný ako ja ). ale áno je to naše prvé spoločné bývanie a jeho uplne prve bývanie mimo rodičov. Ja som predtým žila aj na intráku aj dvakrát mimo Slovenska. No veď jasné, nič nevešiam na klinec. Iba by som chcela aby to skončil a aby to bolo zasa normalne. Nie že ako predtým, lebo také to už nebude nikdy.
Odpovedať
@dominicka92 Niekedy má napadajú scenáre typiu, že keby sa mi tak niečo stalo a on by bol zasa mily a staral sa o mna :D :D.....ale viem netreba na takéto veci vobec myslieť
Odpovedať
nech by som bola neviem aká spoločenská, cez týždeň by ma von nikto nedostal, max na kávičku na hodinku na dve raz za čas. On nechodí do práce alebo vaši priatelia? ale ako vraví wiwi prvé mesiace sú najhoršie, oťukávate sa, hľadáte svoj systém...skúste nájsť kompromis, dohodni sa s ním, že cez víkendy ok, ale cez týždeň nie, ak chce, nech ide ale bez teba...a také zbavovanie sa viny - ty a len ty zato môžeš, tak to by som ho obrazne kopla niekam. dúfam, že tak nerieši všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominicka92 to je dobre, že máš na to taký pohľad lebo také ako predtým to už nikdy nebude. Veci sa utrasú a aj on si uvedomí, že doma v ponožkách pri filme mu je lepšie ako s kamošmi v krčme. A myslím, že záleží aj od toho koľko máte rokov, mne sa teraz v 30 nechce toľko chodiť po akciách ako pred cca.5 rokmi (ale jasom korytnačka v tomto :). Držím palce a veľa síl
Odpovedať
@lilyen Haha chodi do práce ale dostal teraz vedúcu funkciu a dáva pozor na ostatných to znamena, že kontroluje dve hodky doobed a dve poobede a cely den musi byť na mobile.....tak možno aj ja by som bola taka keby som si to mohla dovoliť. a druha vec naši kamarati su niektorí študenti, iní pracuju v zahraniči a potom pridu tu a nič nemusia robiť alebo ja neviem, skade beru tolko energie. :D
Odpovedať
@wiwi28 No mame 27 rokov ale ja som akasi že začala som v 16 s diskotekami , na intráku som sa vyburila a proste už to nepotrebujem hentake pitky od neidim do nevidim. Keby so vedela, že ideme na jedno piivo a o 9 som doma cez týžden, tak nemam problem. Ale takým to štýlom to doslova nezvladam :D
Odpovedať
Ja by som bola povedala, ze si len cakala, ze to spolunazivanie bude o niecom inom. Cakala si asi spolocne romanticke veceri vo dvojici a tak, ci sa mylim? To nie je o tom, ze by sa stal z teba nudny clovek, len skor o tom, ze si proste cakala nieco ine. Mala by si sa s nim o tom porozpravat a myslim, ze nebude take tazke prist k nejakej dohode.
Odpovedať
@samka11 Tak asi aj to je pravda. Ale tak vedela som od začiatku že neni romanticky typ takže akože som na to zvyknuta. No krátka si asi musim proste zvyknuť a musíme si obaja spolu zvyknuť byvať spolu. Aj keď z neho mam pocit, že je zvyknutý viac než dosť :D
Odpovedať
Profilova fotka
@dominicka92 do ničoho sa netlač, ty pracuješ inak ako priateľ. Skús mu to vysvetľovať stále dokola on to časom pochopí a začne rešpektovať. Ja robím administratíve od 7:00 (vstávam o 5:00), manžel je barman a nočný živel a predsa máme fungujúci vzťah. Chlapom treba dať na životné zmeny čas aby sa prispôsobili a ako aj píše @samka11 asi ste mali každý iné predstavy a teraz sa budete synchronizovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wiwi28 áno áno, dám tomu čas. :) ďakujem baby, pomohli ste mi moc
Odpovedať
@dominicka92 skus na neho ist vo chvily, ked je v dobrej nalade. Povedz mu, ze mas take prianie, ze by ste si v tyzdni vyhradili vzdy jeden, dva dni iba pre seba bez kamosov. Napr. ze si spravite filmovy vecer na gauci, alebo pojdete spolu na nejaky kurz tancovania, alebo spolu zacnete behavat, alebo kulinarsky vecer, ked jeden z vas pre druheho spravi nejaku specialitku. Ono tie opijase s kamaratmi chlapov drzia dlhsie ako zeny. Predpokladam, ze ste obaja este mladi, a aj to, ze jeho to casom tiez prejde. Nehovorim ale, ze to dovtedy mas trpiet. Treba mu uprimne povedat, ze sa na to caste hyrenie uz necitis, ze si po praci potrebujes oddychnut a co to aj doma porobit. uprimnost nadovsetko :)
Odpovedať
treba sa o tom porozpravat a vyhradit si miesto a cas aj na to aby ste boli sami. podla mna to je cele o tom. on si chce este co najviac uzit a tebe zas naopak chyba cas, ktory by ste stravili len sami dvaja. jeden den si sadnite a skuste sa o tom porozpravat. vyclente si dni, aj take aj take a bude podla mna dobre
Odpovedať
Profilova fotka
Chce si asi užiť ako takú slobodu z toho, že ste sa osamostatnili a možno aj preto, lebo vie, že ak prídu deti, ono sa to všetko tak trocha viac zmení. Obaja ste to podľa mňa vzali tak povediac zhurta a ak by ste obaja zvoľnili zo svojich požiadaviek, bolo by vám sveta žiť. Nič iného ako rozhovor a nejaké to dohovorenie - kompromis, vám podľa mňa nepomôže :-|
Odpovedať
ak je jeho argumentom to, že si lenivá tak mu povedz, že niekam pôjdete ale nie do krčmy ale napríklad na nejakú kratšiu večernú prechádzku, ak mu ide iba o to aby ste nesedeli doma tak by mu to malo stačiť. a ak nie, tak mu treba vysvetliť, že si počas týždňa unavená z práce a nemáš chuť chodiť každý večer niekam "na pivo", tak buď nech chodievame aj sám alebo nech s tebou zostane doma a hotovo
Odpovedať
vyzera to, ze s nim bude tazka rec, kedze asi vidi len tu svoju pravdu a tu narazila podla mna kosa na kamen. obaja chcete nieco, co ten druhy zjavne nechce a to je asi to jahorsie. inak som sa chcela spytat, ci bolo do tej doby, pokial ste zacali spolu byvat vsetko v poriadku alebo boli taketo rozdiely aj pred tym?
Odpovedať
Kazdy vztah, kazde manzelstvo je spociatku tazke. Pokial si jeden na druheho zvyknete, zacnete tolerovat a spolu nazivat. Vzdy to nejaky cas trva. Netreba chciet vsetko hned a za raz. Tak to proste nefunguje. Vztah je o tom aby sa budoval. Skus sa s nim o tom porozpravat. Neverim, ze by ta nechcel vypocut. Komunikacia je velmi dolezita!
Odpovedať
@erinocka_87 ahoj no práveže pred tým bolo všetko super, nehadali sme sa vobec ani nič....nevadilo mu ani že nejdem s nim občas a že som išla domov k rodičom napriklad.
Odpovedať
Profilova fotka
Komunikácia.. :) Nič iné sa asi poradiť nedá, treba mu vysvetliť, že nie si stroj a nevládzeš každý deň po práci niekam ísť, môžete si napríklad dohodnúť nejaké dni kedy bude chodiť von počas týždňa alebo stačí aj jeden, záleží na tom ako sa vy dvaja dohodnete.. Hlavne mu treba pripomenúť, že je to všetko o kompromisoch a ak mu záleží na tom aby sa to vyriešilo tak bude musieť trošku ustúpiť aj on..
Odpovedať
Profilova fotka
to je pravda, že komunikácia je to NAJVIAC vo vzťahu..je veľmi dôležité aby sa páry vedeli porozprávať o všetkom..a aj toto by bolo najlepšie keby ste si vysvetlili a vydiskutovali..aby ste sa dohodli na nejakých veciach ktoré budú aj pre teba aj pre neho dobré..
Odpovedať
Niekedy to tak proste byva, ked mladi spolu zacnu byvat. Povedme si tak, kazdy moze od toho ocakavat nieco ine a potom to takto aj dopadne. Jednoducho nic ineho na to neplati, len ako sa o vsetkom porozpravat a iste veci si nejak nadstavit, lebo pokial si to nenadstavite hned, po case to uz bude tazsie.
Odpovedať
Profilova fotka
rozpravat, rozpravat, rozparavat. o nicom inom to nie je. clovek funguje, ked byvaju od seba a ked nastane ten cas, ze zacnu dvaja byvat spolu, tak sa musia hlavne nejak skoordinovat a nadstavit hlavne nejaky ten kompromis alby mal kazdy eden nieco zo svojej predstavy splneneho. mala by byt stastni obaja, inak to fungovat nebude
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?