Smrť svokra 2 týždne pred svadbou brata

Profilova fotka
Zdravím vás, chcela by som si dat poradiť čo máme robiť. Za týždeň ma brat svadbu a pred dvoma dnami sme pochovali manželovho otca :-( manžel je bratovi svedok na svadbe, sesternica povedala ze nech zabudneme na jeden deň na smútok a zabávali sa ved svadba už je plánovaná dlho ale nejako si to neviem predstaviť. Mate nejaké skúsenosti s takouto situáciou? Ďakujem vopred za odpoveďe
Odpovedať
@lludkaa to mi je luto :-( :-( na ten jeden den ked nebudete drzat smutok si myslim, ze to je v pohode. ale ak sa na to manzel neciti, tak nech to nerobi, myslim si, ze sa v takejto situacii nikto hnevat na neho nebude.
Odpovedať
@lludkaa Rozhdonite sa podla toho ako sa citite. Ak si manzel mysli, ze by nezvladol rolu svedka, ze sa na to neciti, tak urcite to pochopia. Ak je to pre vas ok, tak ja by som sa urcite zucastnila - obrad, gratulacie aj na hostine. Nemusite byt cely cas na parkete, ale mozno aj vam dobre padne trosku zmenit myslienky a prezivat nieco radostnejsie. Samozrejme, zalezi aj na tom, ci svokor zomrel nahle a necakane, alebo bol chory a mali ste cas postupne situaciu spracovat a zmierit sa s tym, ze to pride. TIez si myslim, ze on by neprial aby ste sa trapili. Ak budete citit, ze to nezvladate, tak mozete predsa z hostiny odist skor.
Odpovedať
Profilova fotka
@lludkaa vsetko je to len na rozhodnuti tvojho manzela. on si musi zvazit, ci je schopny byt ako svedok a ci sa chce zabavat celu noc. ale moj nazor je taky, ze aj tak ten smutok zivot tvojmu svokrovi nevrati a som si ista, ze tvoj svokor a otec tvojho manzela by chcel aby ste sa zabavili
Odpovedať
@milliada Ono je to take diskutabilne, ci ist alebo neist ale tiez som toho nazoru, ze by si svokor prial aby isli na svadbu a trochu sa zabavili :)
Odpovedať
Profilova fotka
@anabell22 samozrejme, ze je to diskutabilne. fakt hlavne zalezi od jeho citoveho rozpolozenia. my za neho rozhodovat nemozme a preto som napisala len svoj vlastny nazor!
Odpovedať
Chodťe aspoň na obrad a hostinu, nemusíte tancovať. Po večeri možete ísť domov.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne zomrel strýko 20 dní pred svadbou a bratranci sa na poslednú chvíľu rozhodli že teda idú su radi že aspoň jeden deň prežili bez slz
Odpovedať
Profilova fotka
tiež by som to nechala radšej na manžela, že ako sa rozhodne, nevieme ako sa ho to veľmi dotklo, ale osobne by som asi nešla. keby mi zomrie rodič asi by som to nezvládala ľahko
Odpovedať
mne umrela babka necele 2 tyzdne pred svadbou mojej kamaratky, kde som mala ist za svedka. tiez som mala takuto dilemu a nakoniec som sla a nelutujem to, sice som netancovala a ani nebola do rana bieleho na oslavach ale aspon som na chvilku vypustila z hlavy ten zial :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to smutné, no je to prirodzený kolobeh života. Niekto príde a niekto zas odíde, bohužiaľ. Asi by som sa svadbu šla, trocha vypnúť, aj keď iba na hostinu na pár hodín a potom domov. Nikto mu predsa nebude kázať sa neviem ako zabávať a tancovať tam :)
Odpovedať
@lludkaa tak ako sa muz rozhodol? ci este stale rozmyslate ci ist alebo nie? za mna je to v poriadku ist, predsa nemusite byt do rana bieleho a tancovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
to je nepríjemné ale toto je život. ak je muž na tom dobre tak by som jednoznačne šla :) človek na chvíľku vypne a aspoň trochu zabudne na to čo sa stalo. nieste ani prvý ani posledný, ktorý niečo takéto riešia. jednoznačne sa ale rozhodnúť podľa pocitov ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne raz spolužiačka rozprávala že bola na svadbe kde priamo na hostine zomrel rodinný príbuzný :-| bol tam aj farár a ten sám povedal že taký je život, že je to hrozné ale ako jeden život odíde tak druhý znova príde a hostina pokračovala aj nadalej...
Odpovedať
Profilova fotka
@andreya29 No tak to si neviem predstavit, asi by som nevedela sa aj nadalej zabavat, keby sa toto stane na mojej svadbe :-o :-o Poznam zasa taky pripad ze nevesta mala babku v nemocnici a ked sa vracali domov zo svadby tak im akurat volali ze umrela ;-( Takze ani nespali a hned isli vybavovat pohreb, no hrozne daco, ako keby cakala pokial sa dobavia :(
Odpovedať
Profilova fotka
@stancika na svadbu ideme, už som sa začala zase aj tešiť, manžel je smutný zo smrti otca ale ide keďže je svedok a je to švagor, keby to bol len kamarát je to iné, všetci ma ubezbecuju že aj keby sme po tancovali nič sa nestane ale na to sa manžel vôbec necíti takže aspoň posedime, pokecame, a hlavne sa deti zabavia lebo staršia sa strašne teší a snáď manžel aspoň na chvíľu vypne a trosku sa aj rozveseli :-)
Odpovedať
@lludkaa Drzim vam palce nech v sebe cim skor spracujete tuto stratu a prajem aby ste sa vo svadobny den aspon trosku odreagovali.
Odpovedať
Profilova fotka
na začiatok úprimnú sústrasť, no keď sa to tak vezme, mala pravdu. on by tiež nechcel, aby ste kvôli nemu smútili. jeden takí deň tebe aj manželovi isto prospeje. netreba to však nejak síliť. asi záleží hlavne teda na tvojom mužovi, ako sa bude cítiť a či tam bude chcieť ísť
Odpovedať
úprimnú sústrasť..Mne zomrela teta 4 dni pred svadbou naj kamošky ,kt. som bola svedok. V jeden deň som bola na pohrebe a potom na svadbe. Tiež mi behalo po rozume čo mám robiť, ale šla som a aj keď sa to nepatrí ale zabavila som sa. Takže je to len na tvojom mužovi ako sa on nato cíti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?