Tiež milujete zeleninové šaláty?

Dievcata, prave ma napadlo, ze ci je nas tu takych viac, co kazdy den proste musia mat cerstvy zeleninovy salat ako ja...Akurat obedujem jeden z rukoly, oliv s mandlami, cervenou paprikou, ananasom - preliaty bylinkovym dresingom (domacky robeny) a celozrnnym pecivom... Avsak pozor, nejedna sa o dietu pred svadbou - skor je to pocit, ze potrebujem kazdy den davku vitaminov prave v tejto podobe.. Ako ste na tom vy? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na jaře a v létě - jak je teplo, tak mám taky ráda zeleninové saláty. Prostě jak je horko, tak na nějaký stejk nemám vůbec chuť. :-D Ale mám ráda i ovocné saláty (s jogurtem), nebo zeleninové s těstovinama... :-)
Odpovedať
ja som na tom asi tak,ze som schopna zjest ladovy salat len tak bez vsetkeho na posedenie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ale za maniačku se rozhodně nepovažuju, každý den salát nevyžaduju... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
misha, to si mala teda fajný šalátik :-) ..tiež mám rada rôzne typy šalátov ako píše honzi, a občas jem ľadový chrumkavý sladký samotný ako krissy :-) Boli časy za slobodna, keď som skoro vždy v nedeľu k obedu urobila veľkú misu miešaného šalátu..ale polovička zase šaláty až tak nemusí, len občas...ale ako ide jar - leto to vyrábam zeleninový skoro každý deň..mňa "baví" x-) na šalátoch, že sa dajú skombinovať rôzne suroviny a chute. A taký šalát šetrí aj čas, lebo je dosť rýchlo hotový nie? ;-) Vlastne teraz počas diéty mám šalát každý deň ;-) Ak zoženiem dnes špargľu, urobím špargľový podľa receptu, čo som dnes našla...na ten mám chuť :-)
Odpovedať
hmmmm......urobili ste mi chut na nejaky salatik....je pravda, ze ich moc nejedavam....ale cez leto ich mam raada, hlavne ten s paprikou, paradajkou, cibulkou......hmmmmm....mnam :-p inac svokra ma naucila jest surovu petrzlenovu vnat, vraj je tam vela vitaminov, tak cez leto som poctivak a pri ranajkach si nasklbem v zahrade vnat......je to chutne, ma to svoju vonu...... :-p
Odpovedať
mňamky, šalátiky, tie mám rada veeeeľmi. Síce ich nejedávam každý deň ako ty, misha, ale sú super. Dnes som si dala v robote miešaný zeleninový s kuracím mäskom, bol vynikajúci. Ak máš nejaký zoznam receptov, tak mi ich pls pošli, budem ti moc vďačná. Aj keď viem, že poväčšine je to vec fantázie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si ani tak nerobim salaty ako len roznu cerstvu zeleninu bez dresingu bez nicoho. maximalne so syrom. ocot a balzamico neznesiem. a inak moj kazdodenny obed- cerstva zelenina a zemiaky. a ked som vecer desne hladna a ideme domov tak si vzdy v mcdrive kupim mekacovsky so syrovym dresingom. nemozem si pomoct ale neviem sa ich salatov obzrat :) a tiez mi vyhovuje ze je to len cista zelenina a nedaju ti tam dresing aky nelubis. moje pokusy doma robit salaty stroskotali pretoze to nikto neje, kazdy si da len zo slusnosti na obed k masu a ked urobim celu misu tka ho mozem akurat tak na druhy den zvadnuty vyhodit a pre seba si robit mini porcie nebudem. takze zeliny jem vsade kde chodim len nie doma :-D
Odpovedať
divoska mne chuti s mekacu ten s kuracim meskom a tiez si pytam len syrovy dresing :-)
Odpovedať
nancy, viac menej to len nejak striedam, mame radi ceasar salat, no viac tie zeleninove, vacsinou robim zo zeleneho salatu, oliv, paprik, rajcin, uhorky, cibulky, ananasu, manga, jahod, pomarancu, avokada, eidam syra, kukurice...tieto variacie rozne obmienam, podla toho robim dresingy, no najviac v nasej domacnosti ide prave ten bylinkovy (olivovy olej, citronova stava, cukor, korenie, sol, oregano) alebo talianske balzamiko.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ani ja nie som nejaky maniak na slaty ale mam ich rada.Mam rada salat,uhorka.paradajka a mlada cibulka(papriky nemozem takze nepouzivam)a s nejakym syrcekom ako stilton alebo eidam tehla a len to osolim a pokvapkam olivovym olejom.a potom mam este jeden z cinskej kapusty ktoru nasekam a mrkvu s jablkom nastuhat na jemno (neviem ako sa spravne povie tomu struhadlu ale je to na jablka )pridam ananas a kto ma rad moze aj kukuricu alebo este nejake ovocie ci zeleninu ja zvyknem este zlty melon a zalejem to zalievkou (voda, cukor,ocot-le ja vacsinou citron dam)a aj moj maco ho ma velmi rad a zje aj sam jednu veeeeeeelku misku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Môj obľúbený nedeľný-napr. k pečenému mäsku: naseká sa polka väčšej hlavičky čínskej kapusty alebo 1menšia celá a pridá sa 1 celá konzerva ananásu-kúsky aj so šťavou, šalát sa prikryje a nechá v chlade - napr. 2-3 hod :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mnam cappy ten musi byt fantasticky, tuto nedelu vyskusam, len neviem, ci sa hodi k pecenej rybe.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
K rybke skús tento nedeľný :-) Nastrúhaj bielu kapustu, stačí taká menšia hlavička, zasoľ (kľudne nechaj postáť aj viac hodín), ak je šťavy príliš veľa, tak ju trochu vyžmýchaj, pridaj 1 kyslú smotanu a 1 tatarku a pridaj pretlačený cesnak (véééľa cesnaku), dochuť čiernym korením...ja som sa ho nevedela dojesť x-)
Odpovedať
Profilova fotka
A pred víkendom do tretice ešte holandský nedeľný :-) Paradajky, uhorku, papriku nakrájať - najlepšie na kocky,pridať tvrdý syr - najlepšie klasika eidam tiež na kocky, potom 1jogurt(v nedeľu zásadne smotanový) a 1majolku(aspoň tú dávam light), pridať kari a podľa potreby dochutiť soľou...s kari má šalát príjemnú orechovú chuť x-)
Odpovedať
Profilova fotka
moj osvedceny salat je cestovinovy - uvarene vrtulky, biela nastruhana kapusta, na hrubo postruhany syr, kukuricka, hrasok, tatarka, cibula - toto je zaklad a potom, co mam (sunka, sampiony, pazitka,...) Inak moc salaty neviem, niekedy mi z toho vyjde cudna chut a potom si ho jem sama :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Saška, to sa už stalo aj mne :-) Ale dobrý tip, zapisujem si tvoj a nazvem ho Saškin variabilný šalát :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kurnik baby nerobte chute :) ja tu maximalne hrozno mozem dzobat.. akoze aj dzobem :)
Odpovedať
Profilova fotka
a to som tam zabudla sol, cierne korenie alebo nejake na salatove korenie, moze byt aj na tenucko nakrajana paprika, por. Co uz so mnou, lepsia som cez zakusky a kolace :-p
Odpovedať
Profilova fotka
ja tu teraz "bojujem" z horkou cokoladou, rumbou, varovou cokoladou. A ako sa poznam, tak som prehrala.
Odpovedať
Profilova fotka
uz som to vymyslela - idem si nastruhat mrkvu a dam si k nej citron. Po zelenine a ovoci nemam chut na sladke. Len neviem, ci nema vypnut PC, V trnave je burka jedna radost.
Odpovedať
cappy, najbližšie vyskúšam ten tvoj z bielej kapusty, vyzerá dobre :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nie osm maniak, ale v lete si moje telo prirodzene pýta viac "tekutých" vecí, takže aj šaláty plný sviežych dôbrôt ma lúkajú viac ako vyprážané... najčastejšie (a to bohužiaľ zriedka) robievam doma paradajkovo paprikovo uhorkový, teraz som skúsila šalát, ale drahý ma zrušil, vraj nie je zajko... :-| možno na kapustové by som ho ešte dostala... :-) vyskúšame... inak pracovné obedy v lete sú najčastejšie zeleninovo-cestovinové šaláty...
Odpovedať
jediny salat, ktoreho by som zvladla jest na kila, je tuniakovy :-D teda je zeleninovy, ale s pridavkom tuniaka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
emjee, ja mám veľmi rada ryby, ale tuniaka som ešte do pusy nedostala.. daj mi nejaký dobrý tip, ako si prvý pokus nepokaziť... =-)
Odpovedať
madeleine treba kvalitneho tuniaka - najlepsie mi chuti calvo (3x80g po 100,- sk :-o ) zvyknem to jedavat s cestovinami - rovno z konzervy capnes na teple cestoviny, primiesas nastruhany syr a co este doma najdes (mladu cibulku, kukuricu, zel. hrasok, ...) potom to zvyknem jedavat na chlebiku - chlieb natries maslom (alebo rastl. tukom), na to nacapkas tuniaka rovno z konzervy a ako bonbonik navrch - kolieska citronu (bez korky a jadierok ked sa da) no a tretia forma je tuniakovy salat - tuniak z konzervy, kukurica z konzervy, paradajky na kocky pokrajane, paprika (podla moznosti zelena, zlta aj cervena) na kocky nakrajana, eidam na kocky - cele zaliat tatarkou (este lepsie bielym jogurtom) a dochutit :-p
Odpovedať
Profilova fotka
neni tam nejako veľa oleja? či to je nejaký supiš kvalitný tuniak... mne tie ceny nič nehovoria... |-|
Odpovedať
ja mam najradsej calvo vo vlastnej stave :-D ale fajny je aj calvo v (teraz neviem ci rastlinnom alebo olivovom) oleji s oreganom - je to supis kvalitny tuniak ;-)
Odpovedať
emjee ja mam tiez rada ten tuniakovy salat,robim ho dost casto,bud z cestovinou a z kukuricou ako ty,ale mi ho zboznujeme v bake potatoe-upeceny vacsi zemiak,rozkrojit,na horuci polozit platok masla,a salat:tuniak,kukurica,majoneza-len hellmans,sol,korenie.,a navrch postruhat syr a mozes to este chvilu zapiect,al.dat do mikrovlnky aby sa syr rozpustil.Je to supis ;-) vedla ako priloha moze byt cerstvy salat ako paradajka,uhorka,hl.salat no proste zeleninka od vymyslu sveta :-D
Odpovedať
mno aj to znie dobre :-) inak ja tatarske a majonezy moc nemusim, ale ked, tak jedine cifersku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
kočky, zamyslím sa nad sebou...rybičky papať treba a vyskúšam to... |-|
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?