Zrušenie svadby

Ahojte. Zrušila niektorá z Vás svadbu? My by sme mali mať svadbu v septembri, ale stále rozmýšľam nad tým, či to radšej nezrušiť. Mrzí ma len to, že sme už rodine povedali o svadbe, máme rezervovanú reštauráciu, šaty, fotografa, torty.... ale to je asi všetko. Každým dňom mám pocit, že to už nemá zmysel. Je to tak len z mojej strany. Vôbec v ničom sa nezhodneme, máme úplne rozdielne názory na všetko, stále sa hádame a aj s budúcimi svokrovcami to nie je veľmi ružové. Mám taký pocit, že keď sa vezmeme, bude to ešte horšie a manželstvo to aj tak nevydrží. Poraďte mi, čo si myslíte.
Odpovedať
1
2
6
Chulostiva tema.Na tvojom mieste by som dala na vnutorny pocit...ak je to tak ako opisujes a necitis,ze svadba je to prave pokracovanie vasho vztahu,tak to nerob. Je zbytocne sa brat a za rok sa rozvadzat...
Odpovedať
Profilova fotka
@ywyk Porozprávajte sa, povedz priateľovi, čo Ti vadí a čo Ťa trápi. Ak budeš mať aj potom pocit, že je to neriešiteľné, až potom by som uvažovala o prípadnom zrušení svadby a pod. Nevidím do vášho vzťahu, ale asi v každom sa vyskytnú aj krízy a ťažšie chvíle. Len Ty sama vieš, či je to dlhodobejšieho charakteru, alebo len teraz, pod vplyvom príprav a zmien vyplývajúcich z blížiacej sa svadby..
Odpovedať
@ywyk ja som s priatelom 9 rokov a poviem vam, neraz som sa s nim rozchadzala:-) Moj hnev, zurivost, ci smutok vsak nikdy netvrval dlsie ako 1 den (vacsinou max niekolko hodin). Po uprimnom rozhovore sa mi vzdy ulavilo a vsetko sa zatial vzdy dalo na pravu mieru. S priatelom pred tym, k ktorym som bola cca 3 roky sa nikdy nic celkom na pravu mieru nedalo. Hadky vtedy sice ustali, ale nevyriesili sa a to bol podla mna kamen urazu, priepast sa len zvacsovala. Takze podla mna, hadaju sa vsetci, vsetci maju krizove obdobia, dolezite vsak je to, co citis potom...
Odpovedať
@najivka Aj my, keď sa pohádame, tak to je tak max. na 1 deň, ale ako si aj ty napísala, keď sa o problémoch znovu rozprávame, tak nedospejeme k žiadnemu riešeniu. Veci zostávajú otvorené a časom sa to zase vráti. Málokedy sa zhodneme.
Odpovedať
@ywyk nechcem ti vraviet, co mas robit, len uvediem jeden priklad zo skolenia "riesenie konfliktov", na ktory rada spominam:-) Skolitel vtedy povedal nieco taketo: "Predstavte si, ze vy a vas partner ste ako dve lopticky. Ked sa pohadate, lopticky od seba odskocia. Ked si vsetko poriadne vysvetlite, vyjasnite, pochopite a udobrite sa, lopticky priskocia naspat k sebe. Ked si veci vsak nevysvetlite poriadne, lopticky priskocia len o ciastocnu, mensiu vzdialenost. Pri dalsich hadkach sa to opakuje a tak sa moze stat, ze sa lopticky kazdou hadkou len vzdaluju a uz nie je mozne dostat ich spat." Znie to mozno smiesne, ale je to dobra ilustracia - lopticky mna a mojho byvaleho sa uz nikdy nepriblizili, s novym priatelom sa k sebe vzdy vratia a nehadame sa nejak extra menej:-) Mozno este nie je neskoro napravit to u teba, zalezi vsak aj ako vzdialena sa uz citis..
Odpovedať
Profilova fotka
@najivka Veľmi pekne a výstižne si to napísala. Súhlasím...
Odpovedať
@caramellka dakujem, asi hlavne vdaka vlastnym chybam mi to tak utkvelo v pamati:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Radsej dvakrat meraj a raz strihaj. Brat sa nemusite, nikto vas do toho nenuti, tak si radsej dajte cas, pockajte o vsetkom sa racionalne porozpravajte, vsetko si vyjasnite a ked pride ten spravny cas na svadbu. Ty budes citit, ze s tym chlapom chces sediet na lavicke ako 80rocna babicka a sledovat s nim vnucence behajuce po dvore, az si budes ista, ze vas vztah ma buducnost tak do toho chod. Ale musis si byt na sto percent ista, sebou, nim a vasim vztahom. Prajem ti aby sa vsetko dobre poriesilo a aby ste raz na tieto okamihy spominali s manzelom usmevne.
Odpovedať
som rada ze niekto zacal aj tuto temu pretoze mam prave ten isty problem....neviem ci je to naozaj len tym stresom zo svadby alebo je to naozaj moj vnutorny pocit ze to asi nebude fungovat...u nas je to horsie kvoli tomu ze uz mame spolu syna a ja som sa pre svadbu rozhodla vlastne hlavne kvoli nemu.....na jednej strane chcem ab ynas syn vyrastal v normalnej rodine ale na druhej strane cely ten nas vztah bol komplikovany a stale je .....mam pocit ze sme spolu len zo zvyku a ja viem ze ho asi nemilujem....tu hra rozum proti citom a viem ze sa musim rozhodnut jedine sama....pisem len preto aby niektore baby ktore su na tom podobne ako ja vedeli ze nie su same ktore zdolavaju takyto vnutorny boj v sebe....
Odpovedať
Profilova fotka
@ywyk myslím si, že bude lepšie svadbu zrušiť , ako sa o rok rozvadzat... Alebo by som to možno nenazvala zrušenie, len presunutie na neskôr- kým si nevyjasnis v sebe, čo ozaj chces... Lebo tvoje pocity, ktoré tu opisujes, nemajú s predsvadobnym stresom nic spoločne- toto je podľa mna trosku vážnejšie. Všetky nevesty, alebo väčšina, majú pred svadbu stresy či zmiešané pocity- ale myslím, že ani jedna neváha a nechce svadbu zrušiť - len sa možno boji, či jej manželstvo vydrží, či sa budú obaja milovat do konca života, no napriek tomu to chcú. Ale tvoje myšlienky hovoria o niecom inom, o velkych pochybnostiach- nie si si manželstvom istá, tak to zatiaľ nerob. Pockajte chvíľku, kým sa to nevyjasni. Predsa zobrať sa mozete aj o rok- ked si budete na 100 percent istí...
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne musim suhlasit s nazorom michala.s . Ked som sa vydala po prvy krat ani vo sne ma nenapadlo,ze by som chcela s tym muzom starnut. Bola som velice mlada a videla som to asi inak, ci som bola zamilovana dnes ani neviem a dovody na sobas boli uplne ine ake mam dnes. Vo vstahu v ktorom som dnes viem,ze prave s tymto muzom chcem starnut . Je to mozno cudna fraza , ktoru ani moj drahy najprv nechapal ked som mu hovorila,ze s nim chcem starnut. Ked to pochopil poziadl ma o ruku a pritom tiez bol dlhe roky vo vstahu a nikdy predtym ho to nenapadlo. Takze si poloz ozaj taku otazku ci ozaj s tym muzom chces zostarnu. A to bude aj tvoja odpoved na na tvoju otazku ci zrusit ci nie svadbu :)
Odpovedať
@janulka2012 Ja by som odpovedala, že zostarnúť nechcem, ale neviem si predstaviť, že by to bolo bez môjho chlapa:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
precitajte si to keby sme vedeli.. pred svadbou. od garyho chapmana. je velmi zaujimava a myslim, ze vam da vela odpovedi na vase otazky a mozno pomoze pochopit jeden druheho.
Odpovedať
Profilova fotka
@ywyk
Odpovedať
Profilova fotka
@majinka33
Odpovedať
Môjho nastávajúceho sesternica zrušila svadbu asi mesiac pred termínom, už mali všetko zajednané, pozvánky rozposlané a proste cítila, že to tak nejak nie je ono, že by si svoj život predstavovala inak, tak to zrušila... a čo, svet sa pre to nezrútil, je ťažké spraviť ten krok a ublížiť tomu druhému - lebo budeš zrejeme musieť vysvetliť, prečo chceš svadbu zrušiť alebo odložiť, ale je to vždy lepšie, ako sa potom v tom vzťahu trápiť a byť nešťastný. Ja som bola s bývalým 6 rokov, kedysi som myslela, že sa vezmeme, a každý hovoril, že to už je na svadbu, ale s odstupom času, keď som videla, aký vlastne je a keď som si predstavila, že by som s ním mala byť ďalších 40 rokov, tak by som sa asi radšej rovno obesila na záclone 8-( Nebolo ľahké sa rozísť, ale môžem povedať, že som to ani na sekundu neoľutovala :-)
Odpovedať
@ywyk s takymito myslienkami sa urcite pohrava nejedna buduca nevesta. Ale ked urobis tento krok, mas v sebe vysporiadane aj to co nastane potom ak svadbu zrusis? Pocitas s tym, ze to moze znamenat koniec vztahu? Nielen partner, ale aj rodicia (svokrovci) sa zrejme obratia proti tebe a uz to nikdy nebude ako predtym (aj ked teraz to lahke nie je). Neradim ti, aby si sa vydala, ked to tak necitis. To by bola hlupost. Skor sa skus o tej svadbe porozpravat s priatelom a k tomu rozhodnutiu odlozit ju skuste dospiet spolu..
Odpovedať
@ywyk ja som svadbu zrusila.. v r.2007 som sa mala vydavat a do dnesneho dna to nelutujem,dokonca si stale vravim, ze to bolo to najlepsie, co som mohla vtedy urobit.. a urobila by som to znova... pretoze by som nestretla takeho uzasneho muza,ako mam teraz :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ywyk ja som toho casu tiez po 5tich rokoch opustila snubenca pred svadbou...bolo to tazke, ale dodnes to nelutujem, ...nerozumeli sme si, skaredo sa hadali a nikdy to nedoriesili, myslela som si ze ho este stale milujem, ale bolo to len o zvyku a o tom co by ostatni povedali, kebyze ho opustim...urobila som to....a teraz po 4 rokoch mam toho najuzasnejsieho chlapa pod slnkom a budem sa vydavat :) a uz chapem ten rozdiel...vtedy som necitila, ze to je to prave orechove...teraz som si na 100% ista ze moj nastavajuci bol doslovne vyrobeny pre mna a ze tento vztah je presnym opakom toho predosleho, chcem tym len povedat, ze ak nemas v sebe ten pocit, ze ANO, TOTO JE ONO! tak to nikdy nebude take pekne ako by si si to priala....samozrejme, tymto Ta nechcem nahovarat na rozchod, chcela som tym len povedat, ze zena taketo veci citi, a aj Ty citis ze nieco nie je ok, mala by si sa so svojim nastavajucim porozravat...su dve moznosti, bud Ta bude chciet pochopit, pretoze mu na Tebe zalezi a urobi vsetko pre to, aby si pri nom bola stastna, v tom pripade to je chlap, co za to stoji, alebo sa bude urazat,hadat, nebude chapat co mu rozpravas a uz vobec nebude mat zaujem nejakym sposobom riesit Tvoje pocity....v tom pripade UTEKAJ! Dufam, ze som aspon trochu pomohla...a hlavu hore, z vlastnej skusenosti Ti vravim, ze vsetko bude dobre a nakoniec budes stastna :)
Odpovedať
Profilova fotka
kolegyna zrusila svadbu 24 hodin pred uskutocnenim. samozrejme ze sa rozisli ale momentalne je ovela stastnejsia ako v nestatsnom manzelstve. ja som za rozchod. ked necitis ze je to muz s ktorym chces prezit cely svoj zivot tak to nema cenu. a co sa tyka toho ze "ludia budu hovorit" - kazda afera trva 3 dni a potom niekto iny vyrobi dalsi skandal. ludia o tom budu chvilu rozpravat ale potom to uz bude len taka zabudnuta historka
Odpovedať
Profilova fotka
okrem toho - na sobasi prisahas na vecnu lasku, opateru a zivot s tym druhym. ak to teraz necitis, tak potom neviem co vlastne budes citit, ked budes pred Bohom/uradom klamat...?
Odpovedať
Profilova fotka
Ani neviem kde začať :-S ale jedno ti chcem napísat počúvaj hlas srdiečka .Moj príbeh bol takýto a dobre sa ponauč z neho.Rozviedla som sa a stále mi to nedalo po tolkých rokoch ktoré som bola s mojim manželom som nechcela ostat sama asi som sa nedostatocne ponaucila alebo neviem...Dufala som ze toto je láska ale bol to len ošial nič viac :-( Zoznámila som sa s pohladným muzom ,tolko pozornosti z jeho strany som nikdy nemala.Všetko bol krásne ,chcel rodinu ,svadbu ,vsetko...Otehotnela som ,od štastia nevedel co so sebov.Krásna kytica ,obrúčky,sála,koláče ,šaty doslova pre princeznú,výzdoba do sáli :-| :-(všetko sme mali,no pre jeho rodinu to bol šok že som rozvedená -chlapec z dediny ... Nastali dni doslova pekla nič nebolo dobré,jeho rodina ma doslova ničila a pomali a potichučky do neho hustili...Už sme byvali spolu.Na neskutocný nátlak sme postupne vsetko rusili..najprv sálu ze bude tichá svadba.Nakoniec urád ,saty..koláče sa nedali nakoniec som ich s placom rozdávala len tak.Z velkej lásky neostalo nič do mesiaca ma nazval pobehlicou,zaprel vlastneho syna čo som nosila pod srdcom a nechal nás...ale jedno je krásne mám nádherného synčeka má rok a pol :-) ;-) aj ked je pre nás život velmi tazký ,otecko si vlastného syna ani nechce vydiet na súde ho zaprel.Po nariadení DNA testou ho raz bol pozriet aj len preto aby mal co najnisie vyzivné :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ywyk stotoznujem sa s viacerymi nazormi dievcat, niekedy doslovne :) ale jedno viem, tak ako ti uz niekto pisal, daj na svoj vnutorny pocit. ten nas zensky instinkt nas nezvykne (s)klamat, a ak si niesi ista, a uz to ze nad niecim takym uvazujes, tak to nebude to prave orechove. ja som tiez mala predtym vztah o ktorom kazdy hovoril ze skonci svadbou, a nestalo sa tak, a hoci to nebolo lahke, cele tie avantury okolo toho, som stastna ze su veci tak ako su. teraz mam toho najuzasnejsieho muza na svete (pre mna :-) ) a neviem si predstavit byt o pol roka manzelkou niekoho ineho. tak drzim palce aby si sa vedela vyznat vo svojich pocitoch a spravne ich chapat. a nepozeraj na to co kto na to povie, divaj sa hlavne na seba a svoje stastie. samozrejme vela ti napovie aj reakcia tvojho priatela na celu situaciu :) drzim palce
Odpovedať
radsej zrusit fotografa, salu a saty nez sa potom rozvadzat.
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako pise 84vali lepsie by to tak bolo
Odpovedať
Profilova fotka
Co teraz napisem nemyslim v zlom. Nerozmyslala si nad psychoterapiou? Tam by si mohla dopodrobna rozobrat svoje obavy a byt si nakoniec ista svojim rozhodnutim. Hm?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
my máme svadbu v septembri,kopec zaloh zaplatených a vcera sme sa dohodli, že rušíme svadbu a celý naš vzťah, je to smutné, ale tak, dlhotrvajuce konflitky sa neriesili, tak je to teraz tak... uplne ma to znicilo, ale snad sme sa rozhodli spravne.
Odpovedať
pôvodne som sa do tejto témy nechcela zapájať, ale nedá mi. My s priateľom máme tiež občas "divoké" obdobia tento rok sme kupovali byt (kto bola niekedy v kontakte s katastrom a úradníkmi, vie si predstaviť ten hladký priebeh), do toho zariaďujeme a ešte aj chystáme svadbu. Občas sa posekáme, ja som baran, takže vypením do 5 minút, väčšinou si ale nepamätám ani že kvôli čomu (naše konflikty sú občas bizarné typu "o kile bielej fazule" alebo "o tom kto vynesie smeti"). Pravdou je že v dnešnej dobe sa ľudia ľahko vzdávajú, myslia viac na seba ako ostatných, skypeujú s celým svetom a majú problém pozdraviť suseda vo výťahu, rýchlejšie sa vzdávame, chceme zabudnúť a odísť a začať odznova (veď aj doba je taká), neradi robíme kompromisy a prispôsobujeme sa, málo bojujeme - to sme už hádam aj zabudli. Chceme stihnúť všetko, a nestíhame nič - najviac žiť a ľúbiť. Veľa ráz som bola nasratá, dokonca bolo už aj také - že ja si ťa nezoberiem, potom ale prišiel zvláštny pocit, keď som si predstavila, či chcem byť bez neho, čo by som robila keby som ho stratila (a bol hrozný pocit). Určite odporúčam komunikovať, presne ako uviedla jedna kočka paralelu na tie loptičky, každú hádku vyjasniť, zistiť príčinu, odpustiť si a zabudnúť na ňu. A z jednej vety sa stalo už aj naše heslo, keď občas riešime a keď už sa ide do konfliktu (väčšinou totálne bezvýznamného) jeden z nás povie: Nič nehovor, len ma ľúb. ;-) Treba sa viac snažiť a bojovať a uvedomiť si, že vzťah je o dvoch, o kompromisoch a porozumení. Samozrejme teraz nehovorím o extrémoch, keď napríklad partner fyzicky alebo psychicky týra a ubližuje, od takého ruky preč. - to je už ale na inú tému. Tak držím palce tým, ktoré bojujú. A tým, ktoré sa rozhodli vzdať to, aby našli to čo hľadajú.
Odpovedať
Profilova fotka
stiahlo mi srdce ked som si precitala niektore pribehy, to je pravda, hlavne o tych co rusia svadby alebo ich k tzomu niekto dohnal. casto sa zamylsam nad tym, preco tu vsetky pisu ze aj tak sa kazdy druhy par rozvadza...ved nasi rodicia spolu vydrzali tak dlho! podla mna je to v tom, ze ludia su k vztahom lahostajnejsi. niekedy nemysleli hend na rozvod/rozchod a snazili si veci vyriesit, vykomunikovat najst kompromis a boli stastni. dnes je problem a hend sa podme rozist, naco to riesit, najde sa iny. ale tym ze to takto je, tak pozor! raz to spravite vy, inokedy opusti on vas. je to toutio sialenou dobou, materialistickou, stresujucou, vsade sa nahanajucou. Vsetci strasia s koncom sveta tento rok, ale niekde som citala ze nejde o skutocny koniec sveta, iba o napravu l,udksych vlastnosti, kedy si nieco uvedomime. tak tomuto chcem verit....baby drzte sa, viem ze je to tazke ale ako sa hovori, dvakrat meraj a raz strihaj! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ťažká téma...ale tiež sa stotožňujem s názorom, že radšej si všetko poriadne premyslieť, ako po roku zistiť, že to nie je "ono", alebo sa zaľúbiť do niekoho iného a rozvádzať sa...Ak si nie si istá na 10000%, že je on ten pravý, že ak ho nevidíš deň, tak ti hrozne chýba, tak to nerob...my sa budeme brať v októbri a priznám sa, že som bola jeden večer sama doma, sadla som si na gauč a uvažovala, či je to to správne a keď som si spomenula na všetko, čo by mi v živote bez neho chýbalo, tak som si dala vnútornú "facku", že nad tým vôbec uvažujem :) lebo bez neho by som už nikdy nebola taká ako teraz...neviem si predstaviť, že by som prišla domov z práce a nevidela ho, nedala mu pusu, nezakopla o jeho topánky medzi dverami ;-) A ďalším plus je, že ak je nejaký problém, tak ho ihneď riešime a rozprávame sa...to je na vzťahu najdôležitejšie - hovoriť...držím palce!!!
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?