Peep Toe

4. jún 2012

 Viete,  čo som si myslela, že bude pre mňa najnáročnejšie v celých prípravách? Vybrať si svadobné šaty. Omyl! Neviem ako pre vás dámy, ale ja som asi najväčší adrenalín zažila práve pri hľadaní svadobných topánok. Ihneď ako som sa začala venovať tejto „otázke“ s hrôzou som zistila, že mám v našom hlavnom meste presne 3 možnosti:

1.       Moje svadobné topánky budú presne také isté, ako mala moja sesternica, keď sa za veľkej slávy vydávala v roku 1985, pretože presne niekde tam sa zastavila naša obuvnícka haute couture.  To znamená:  prehnane predĺžený a uzatvorený špicatý tvar, 1 cm opätok v tvare lievika a ak pán Boh dá aj nejaký ten štras bez nápadu.

2.       Moje svadobné topánky budú presne také isté ako majú pole dance dievčatá alebo súťažiace nemenovaného hotela v raji. Slovami 1,5 cm platforma, 11 cm opätok a aby nestratili kvôli výške na stabilite, výrobca na ne nalepil 135 kusov umelých kryštálov. Výsledná topánka je potom tažšia ako vyššia a hostia vlastne ani nevedia ako vyzerá nevesta. Ako totiž odprisahali po obrade pre Nový čas, zhypnotizovala ich žiarivá vec s rovnako trblietavým nápisom „ajdú“.  

3.       Nebudem mať topánky, však hlavne že sme zdraví.

A vlastne štvrtou a pre mňa nie najlepšou možnosťou boli topánky z internetu.  Zistila som totiž, že mám problém nájsť si správnu veľkosť aj v predajni, pretože moja noha vykazuje bez akejkoľvek konštanty každú hodinu iný rozmer.

Mojim najväčším blokom však od začiatku bola cena dizajnérskych kúskov, ktoré som na internete našla. Či to boli Badgley Mischka,  Menbur, Paris Hilton, Benjamin Walk či Ivanka Trump, Blahnik alebo Vivienne, zdravý rozum mi  hovoril, že biela látková topánka, ktorú si už nikdy nikam neobujem, nemôže stáť toľko, koľko je na Slovensku výška priemernej mzdy. Aj keď sa poznám a viem, že by som nakoniec neľutovala ani cent (stalo sa mi to nie jeden krát).

Dokonca som presvedčená, že by som stovky eur vedela zaplatiť v prípade, že by moja topánka hrala prvé husle. Denne sa tu stretávam totiž s nádhernými fotografiami ešte krásnejších neviest, ktoré sa svojimi topánočkami pýšia ako novodobé popolušky. Dnešní fotografi  totiž svadobnej obuvy venujú snáď väčšiu pozornosť ako chudákovi ženíchovi (takže hurá na nákup vosku a žiletiek).  K tomu stačí pridať geneticky naprogramovaný fetiš k topánkam a kabelkám, ktorý priemerná žena vrátane mňa má už od škôlky a hon na lodičky sa môže začať.

Videla som na internete topánky biele, ružové, dokonca aj zelené, žlté a čierne, čo by ešte naše mamy pokladali za svadobné faux paux. Videla som topánky s mašlami, kamienkami, perím aj kvetmi vo veľkosti mojej hlavy. Videla som svadobné topánky  z gumy, avšak za cenu zlata. A áno, všetky boli úžasné a bolo ich kvantum.

A vďaka tomu som pri mojom hľadaní topánok prežívala celý čas schizofréniu. Na jednej strane som vedela, že ich nikto neuvidí, dokonca ani bystré oko fotografa, pretože štylizované fotografie neplánujeme. Na strane druhej som čisto pre vlastné potešenie z celého srdca túžila po tej nekonečnej kráse, ktorú som našla na zahraničných web stránkach.  Nakoniec vyhral zdravý rozum nad estrogénom a topánky som si dala ušiť na mieru za rozumnú cenu. Nebudú síce zmyselne rafinované a určite sa v nich neukážem na žiadnom červenom koberci ani vo večernej show pre dospelých. Ale budú moje a to celých 13 minút nášho obradu. Potom ich milé dámy šupnem presne tam, kam patria. Na bazár tohto úžasného portálu a možno niekoho zachránia v núdzi.

A čo dodať na záver? Moja cesta k svadobným topánkam ma opäť veľa naučila. Najužitočnejším objavom aj do mimosvadobného života boli asi klipsne na topánky, o ktorých existencii som prisahám nevedela. Zoženiete ich aj pod 10 eur a nádherne obzvláštnia aj tú najobyčajnejšiu bagandžu.  

No a okrem toho to bol objav veľkej diery na trhu. Zistila som, že výber na internete je neskutočný a dokáže nádherne opantať. Ak však nevesta s moderným vkusom zrovna nekradne, nevie nakupovať na internete, necestuje každý mesiac do Londýna, alebo nepovažuje topánky za investíciu pre tri ďalšie generácie,  topánky s nápadom bude hľadať na slovenských pultoch márne. Snáď si toto prečíta vhodný investor a otvorí u nás predajňu s mega obrovským výberom nie len bielych svadobných topánok a s cenami od 30 do koľko len chce EUR. Budem prvá, ktorá mu urobí veľkú reklamu.

http://www.mojasvadba.sk/fotoblog/nostress/clanok/biznis/

  • kokorunka3bagandza 😃, opat paradny clanocek 🙂
    • Kika Kohútováuz tradicne, vyborne napisane 🙂
      • nostress
        AUTOR
        @kwika23  Ďakujem o topánočkách je radosť písať. Škoda, že nevesta nejde k oltáru s veľkou Prada kabelou, to by ma bavilo tiež 🙂
        • nostress
          AUTOR
          @kokorunka3  Ďakujem, je to príjemná téma. Predovšetkým prieskum ma bavil 🙂
          • modrezneba🙂Super clanok. Aj ja som na topanky 🙂 Teraz netrpezlivo cakam na balik z USA - Gold Hiltonky su na ceste. Uz len bude otazne, ci mi sadnu. 🙂
            • susanaxaj ja chvalim, opät total trefne 🙂
              • nostress
                AUTOR
                @modrezneba  tie s mašlou? joj tie su prenadherne, dokonale, som ich hypnotizovala asi meaiac v kuse a v ivory farbe 🙂 prečo ja nemám odvahu na nákup obuvy cez internet? respect!
                • nostress
                  AUTOR
                  @susanax  dakujem 🙂
                  • modrezneba@nostress  Ano, presne tie, ktore mala Janka ( Swarovski). Nedali mi spat tri mesiace a este neviem ako dlho mi nedaju, ak mi nesadnu 🙂 No zatial musim mysliet pozitivne 🙂 Sadnu, sadnu, sadnu.....🙂)))
                    • nostress
                      AUTOR
                      @modrezneba  sadnu a ak by aj nahodou nesadli, tak budu musiet, pretoze su uzasne 😉 skvela volba!
                      • saldivKrásny článok ! Úplne som sa našla aj ked mi chýbala veta k nízkym topánkam a vyšším číslam 🙂
                        • mishinecekUzasny clanok vypovedajuci o mojom momentalnom rozpolozeni.... uplne do poslednej bodky suhlasim.
                          • nostress
                            AUTOR
                            @saldiv  joj veru o nízkych topánkach by som vedela napísať knihu 🙂 môjmu priateľovi sa páči, že som drobná a preto ma poprosil, aby som si nedávala extra vysoké podpätky. a zožente sexi svadobnú topánku s malým opätkom na Slovensku. To skôr objavím pannu v Eurovei 🙂
                            • nostress
                              AUTOR
                              @mishinecek  hlavne odvahu a myslieť na to, že v tom nie sme sami 🙂
                              • usacikach jaj, topánočky topánky....večné to pokušenie... cez víkend som bola kamoške na svadbe a zistila som, že svadobné topánky nepotrebujem...bolo ich vidno asi tak päť sekúnd, keď ju ženích niesol cez prah...🙂 idem si radšej kúpiť niečo na svadobnú cestu...🙂