Ako nám môže pomôcť svadobný koordinátor?

3. feb 2017

Svadobný deň je jedným z najdôležitejších v našom živote. Čo sa týka zorganizovania tejto mimoriadnej udalosti, je nezabudnuteľný, ale často aj stresujúci. Aby sme mali od začiatku všetky prípravy pevne v rukách a na nič nezabudli, môže sa nám zísť pomoc svadobného koordinátora. Okrem toho, že dobre pozná priestory a dodávateľov, má aj skúsenosti s plánovaním svadieb. Aké má svadobný koordinátor úlohy, nám prezradil Marián Štefek z hotela Crowne Plaza Bratislava.

Prečo by sme mali využiť služby svadobného koordinátora?
Svadobný koordinátor vám ponúkne služby a produkty, ktoré vie zabezpečiť v rámci hotela a hotelových priestorov. Pretože ich veľmi dobre pozná, vie vám ponúknuť tie najlepšie riešenia. Aktívne s vami komunikuje a vypracováva presný harmonogram svadobného dňa od vášho príchodu do hotela až po jeho opustenie. Odpovedá na vaše otázky a vie vám poradiť na základe svojich bohatých skúseností s organizovaním svadieb a iných spoločenských podujatí. Vo väčšine prípadov však nejde len o jedného človeka, ktorý sa vám venuje. Pripravený je tím viacerých odborníkov z hotela, ktorí sú vám ochotní poradiť a pomôcť s vašimi požiadavkami. 

Čo by sme si mali premyslieť pred tým, ako si najmeme koordinátora?
V prvom rade by ste mali mať základnú predstavu o tom, aký rozpočet plánujete použiť, koľko hostí by ste chceli pozvať a základné požiadavky, od ktorých sa celý proces plánovania môže začať. 

S čím nám koordinátor vie pomôcť?
Na začiatku je to zvyčajne obhliadka banketových a hotelových priestorov, aby ste získali reálnejší pohľad. Následne koordinátor poskytne informácie ako sú napríklad ponúkané produkty, služby, ceny a kapacity priestorov. Tiež skontroluje obsadenosť na požadovaný termín a v prípade, že sú už miestnosti zarezervované, navrhne iné voľné dátumy. Vypočuje si vaše predstavy a požiadavky a  poskytne vám možnosti, ako ich pretaviť na skutočnosť. Svadobný koordinátor tiež predstaví benefity, ktoré poskytujeme zdarma, akými sú prenájom svadobnej sály, svadobný apartmán pre mladomanželov či zľava na parkovanie. Tiež určite poteší, že svadobné menu, môžete prísť ochutnať. Výhodou je možnosť prinesenia vlastných zákuskov a doplnkového tovaru bez poplatku. Samozrejmosťou je možnosť ubytovania  svadobných hostí za prijateľnú cenu vrátane raňajok. Následne koordinátor vypracuje nezáväznú cenovú ponuku a pokiaľ sa rozhodnete pre hotel, dohodnete si ďalšie stretnutie. 

Je nejaký výnimočný tip, ktorý radi dávate snúbencom?
U nás v hoteli je jedinečná možnosť, že môžu mať snúbenci obrad priamo na hotelovej bylinkovej terase. Okrem toho, že ide o výnimočné a romantické miesto, odpadá tak organizátorom starosť s presunmi svadobných hostí z obradu na hostinu.  

Čo všetko dokáže zabezpečiť hotel a čo si vieme my sami?
Hotel vie zabezpečiť priestory na obrad a svadobnú hostinu a vieme samozrejme  poskytnúť ubytovanie a parkovanie. Zariadime catering, tanečný parket, pódium, inventár, základnú výzdobu a dekorácie, variabilný set-up stolov, návleky na stoličky s mašľou, vázy na kvety, profesionálny personál, výber alko a nealko a teplých nápojov. U nás je možnosť priniesť si vlastný alkohol a víno za poplatok korkovného za fľašu a možnosť priniesť nealko nápoje za paušálny poplatok. Rovnako ponúkame uskladnenie privezeného tovaru v chlade. Pre fajčiarov je možnosť využitia miestnosti cigar lounge. Počas svadobného dňa mladomanželov pri príchode privítame chlebom a soľou a tradičným rozbíjaním taniera. Samozrejme, radi zostávame s mladomanželmi v kontakte aj po skončení svadby a vždy sme radi, keď sa u nás zastavia na šálku kávy a porozprávajú nám ako sa im darí. A navyše ako darček od nás mladomanželia dostanú poukaz na konzumáciu v našej reštaurácii k ich prvému výročiu svadby.


Po zvládnutí plánovania svadobného dňa spolu so svadobným koordinátorom bude už len na vás výber svadobných šiat a doplnkov, obleku alebo smokingu pre vášho nastávajúceho. Nezabudnite na tradície – pierka pre mladomanžela, svedkov, rodičov a svadobných hostí, ale aj na niečo modré, staré, nové a požičané. Pripravte ten najkrajší zážitok pre seba a vašich najbližších. 

www.cpbratislava.sk/sk/konferencie-svadby/svadby/