Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?

2. nov 2022

Jedným z najobľúbenejších doplnkov žien sú kabelky. Každá žena sa túži pochváliť tou najtrendovejšou a najkrajšou kabelkou, akú má. Najlepšia je však tá , ktorá je pohodlná a zároveň sa ľahko používa. Moderné ženy si môžu vybrať z desiatok rôznych typov a modelov tašiek, z ktorých každá má svoje výhody. Poďme sa bližšie pozrieť na najobľúbenejšie typy dámskych kabeliek, aby sme ľahšie porozumeli svetu módy.

Zdroj fotografie: Unsplash.com

Typy dámskych kabeliek

Veľká kabelka (tote bag) - obdĺžniková taška s dvoma rúčkami na nosenie v rukách alebo na ramene.
Názov pochádza zo slova tote - nosiť.
Shopper - taška veľkého obdĺžnikového tvaru, mäkká, s dvoma rúčkami na nosenie na ramene alebo v ruke. Shopper sa prekladá ako „nákupná taška“. Dá sa nosiť v ruke alebo cez rameno. Shoppers sú vyrobené z rôznych materiálov: plátno, koža atď. 
Vrecúško - malá taštička, ktorá sa sťahuje šnúrkou. Do prvých vrecúšok sa vkladali mince, tieto vaky boli vyrobené z kúskov látky alebo kože, stiahnuté šnúrou. Vo veľkom formáte sa na veci používali tašky-tašky, ktoré sa jednoducho viazali na uzol na ramene.
Listová kabelka - malá alebo stredná taška bez rukoväte, s dlhým opaskom alebo retiazkou na nosenie na ramene. Pochádza z tých istých kabeliek na peniaze, v ktorých neskôr dámy začali nosiť kozmetiku, zrkadlá, hrebene a iné drobnosti. 
Kabelka cez rameno, šikmo, sa nazýva crossbody . Tieto modely majú dlhý popruh alebo retiazku, vďaka čomu ich môžeme nosiť „hands-free“ – vhodná možnosť pre tých, ktorí sa veľa hýbu a uprednostňujú voľné ruky. Spôsob nosenia tašky cez rameno sa objavil v 60. rokoch 19. storočia vďaka poštárom. Listy a dokumenty museli doručovať na bicykli a pohodlnejšie bolo zvládnuť to dvoma rukami. 

Ako si správne vybrať dámsku kabelku?

Aby ste si vybrali tú správnu dámsku kabelku vhodnú na každý deň, musíte sa zamyslieť nad jej účelom. Ak pracujete v kancelárii alebo vo vzdelávacej inštitúcii a často potrebujete nosiť papiere domov, je lepšie zvoliť si model s pevným rámom. 
Ak ste milovníčkou nakupovania, mali by ste zvoliť priestrannú tašku bez pevného rámu. Môžete v nej pohodlne nosiť nákupy a nebáť sa, že kabelka stratí svoj vzhľad. Akékoľvek krehké predmety sa však v takejto taške rýchlo rozbijú a drobnosti sa v nej ťažko hľadajú. 
V obchode Mall.sk  nájdete široký výber moderných dámskych kabeliek.